MSEMMEN MET ROOMKAAS EN JAM

Van jongs af aan heb ik mijn moeder verse msemmen zien bakken voor het ontbijt in het weekend of voor bij de thee gezellig in de avond. Msemmen serveren wij thuis standaard met zoete honing en jam, maar wat ik persoonlijk ook erg lekker vind is msemmen in combinatie met roomkaas en abrikozen of aardbeienjam. En nu dacht ik laatst, ‘waarom de msemmen niet vullen met deze combo?’ En ja hoor het resultaat was heel erg lekker! 


Ingrediënten: (12 stuks)
.
Deeg:
.
  • 250 gr. bloem
  • 250 gr. fijne griesmeel
  • 1 etl. melkpoeder
  • 1 etl. kristalsuiker
  • 1 tl. bakpoeder
  • 1 tl. zout
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 280 ml lauwwarm water
Vulling:
.
  • roomkaas (ik gebruik Philadelphia)
  • jam naar keuze
  • gehakte amandelen
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Zeef de bloem, griesmeel en de melkpoeder in een ruime kom en voeg er de kristalsuiker, bakpoeder en het zout bij. Giet de zonnebloemolie erbij, roer het door en giet het water er in stappen bij terwijl je het deeg op middelhoge snelheid kneedt. Je kneedt het deeg in totaal voor 3-5 minuten tot het deeg zacht en soepel is. Dek het deeg af voor 30 minuten, vorm er vervolgens kleine bolletjes van en dek het deeg nogmaals af voor 30 minuten.

Stap 2.
.

Besprenkel je werkblad met een beetje zonnebloemolie en druk elk bolletje deeg plat tot een ronde plak. Verdeel een eetlepel roomkaas in het midden en verdeel erop een eetlepel jam. Vouw de bovenzijde en de onderzijde naar het midden en druk de zijkanten goed aan zodat de vulling er niet uit kan lopen. Breng ook de rechterzijde en linkerzijde naar het midden tot een pakketje, zet het deeg apart en dek het af voor 15 minuten.

Stap 3.
.

Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur, druk elk pakketje ietsjes plat en bak de msemmen aan beide kanten mooi goudbruin. Smeer op elk gebakken msemmen wat abrikozenjam en strooi er gehakte amandelen bovenop. Serveer de msemmen met een kopje thee en smullen maar!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.

Liefs,
Fatima

20 antwoorden
  1. Ibtissam
    Ibtissam zegt:

    Hmmmm ziet er lekker uit! Is er ook een video waarop we kunnen zien hoe je het klaarmaakt? Het lijkt allemaal zo gemakkelijk als ik je het zie klaarmaken maar als ik er eenmaal aan begin is het moeilijk. Dus het zou fijn zijn mocht je een video plaatsen!

    Verder ben ik gek op jou recepten! ( en ik niet alleen hoor) 😘😉

    Beantwoorden
  2. Oum habiba
    Oum habiba zegt:

    Salamoe3alijkoem Fatima,

    BarakAllahoe feeki voor het delen van je recepten ze lukken Elhamdoelilah altijd!

    Weet je toevallig nog hoeveel bolletjes/msemen je uit deze hoeveelheid krijgt?

    Liefs

    Beantwoorden
  3. Chaima
    Chaima zegt:

    Salamoualaykoum Fatima ik wens je veel geluk toe in je leven je bent een toppertje ❤️

    Ik heb een vraagje met wat kan je Philadelphia vervangen ik ben van dat de combinatie hier thuis geen favorite zal zijn 😂

    Groeten Chaima

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *