MONCHOU CAKE

Met deze lekkere monchou cake ga echt goed het weekend in! Een heerlijk zachte cake met een lekker romige monchou crème, te lekker! Dus mocht je van het weekend wat lekkers willen bakken, bak dan zeker deze cake!


Ingrediënten:
.
  • 3 eieren
  • 120 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 180 gr. bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • snuf zout
  • 80 ml melk
Topping:
.
  • 200 gr. monchou
  • 1 etl. basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
  • kersenvlaai
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Mix de eieren met de kristalsuiker en de vanillesuiker op hoge snelheid voor 2 minuten romig. Voeg de zonnebloemolie erbij en mix het nogmaals samen. Zeef de bloem, bakpoeder en het zout erbij en giet de melk er ook bij. Mix het op lage snelheid tot de droge ingrediënten zijn opgenomen. Ga met een spatel langs de bodem en de zijkanten van de kom. Vet een bakvorm van 27 cm in, bestuif ligt met bloem en giet het beslag erin. Bak de cake op 160 graden in 20-30 minuten lichtbruin en gaar.

Stap 2.
.

Laat de cake volledig afkoelen op een rooster. Mix de monchou met de basterdsuiker glad. Voeg de slagroom erbij en mix het stijf. Dek de kom af met folie en laat het voor 10 minuten opstijven in de koelkast. Verdeel de monchou crème bovenop de afgekoelde cake en strijk de créme glad. Verdeel de kersenvlaai bovenop en serveer de cake direct, geniet ervan!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

16 antwoorden
  1. Amira
    Amira zegt:

    Hallo Fatima,

    Ik wil hem graag maken voor morgen alleen heb ik een bakplaat van 28 cm moet ik iets extra’s doen?

    Groet, amira

    Beantwoorden
  2. Mitra
    Mitra zegt:

    Hey lieve Fatima,

    Ik vroeg me af welke bakvorm je hebt gebruikt 😚?
    Ik ga de cake zeker deze week In Sha’Allah maken, ziet er heerlijk uit 😍!
    Xxxjes

    Beantwoorden
  3. Francis Hartog
    Francis Hartog zegt:

    Ik wil de cake graag meenemen voor vanavond Als ik op bezoek ga, kan ik hem dan wel gewoon al “afsmeren” enz?
    Omdat er staat gelijk serveren 😉

    Beantwoorden
  4. Mila
    Mila zegt:

    Hey!
    Bedankt voor het recept. Kan ik deze taart een dag van te voren maken, moet ik dan de creme en kersen er al op doen of later? Ik ben bang dat mijn cake dan te zacht wordt.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Mila,

      Ja, hoor je kunt de cake een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Je kunt ook de cake en topping maken en apart bewaren tot de volgende dag. Dan hoef je enkel nog de crème erop te verdelen.👍🏼♥️

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter op Amira Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *