MINI QUICHE MET KIP

Wil je lekkere hartige taartjes maken met kip? Dan is dit recept voor hartige mini quiche taartjes met kip, prei en paprika echt iets voor jou!

Ingrediënten: (4 stuks)
.
Quiche deeg:
.
  • 250 gr. bloem
  • 1/2 tl. basilicum
  • 1/2 tl. zout
  • 130 gr. roomboter, in blokjes
  • 1 ei (maat M)
  • 2 etl. koud water
Kip vulling:
.
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 200 gr. kipfilet
  • 2 knoflookteentjes, uitgeperst
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes 
  • 1 prei, in schijfjes
  • 1 tl. kip kruiden
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1/2 tl. cayennepeper
  • 1/2 tl. zout
  • 3 eieren
  • 120 ml slagroom
  • 1/2 tl. zout
  • 50 gr. geraspte kaas
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Meng de bloem, basilicum en het zout samen in een kom. Voeg de koude roomboter erbij en verkruimel de roomboter bij de bloem. Mix het ei en het water samen, voeg het mengsel toe in de kom en kneed het samen tot een deeg. Is het deeg iets te plakkerig, voeg dan een extra eetlepel bloem erbij. Pak het deeg in met plasticfolie en plaats het voor 30 minuten in de koelkast.

Stap 2.
.

Verwarm de zonnebloemolie in de koekenpan en bak de ui en knoflook aan op middelhoog vuur. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze mee. Voeg de paprika en de prei erbij en roer het goed door. Voeg de kip kruiden, gemberpoeder, cayennepeper en het zout erbij en schep het geheel door. Haal de pan van het vuur en laat de kip iets afkoelen. Klop de eieren los, voeg de slagroom en het zout erbij en mix het samen. Giet het mengsel bij de afgekoelde kip vulling en roer samen.

Stap 3.
.

Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een plak. Plaats de vormpjes bovenop het deeg en snijd een rondje dat iets groter is dan het vormpje. Plaats het deeg in de vormpjes, druk de bodem en de randen goed aan en snijd de overtollige randen weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en vul elk vormpje met het mengsel tot net onder de rand. Strooi de geraspte kaas bovenop en bak de quiche in de voorverwarmde oven op 180 graden voor 30 à 40 minuten goudbruin en gaar.

Extra tips&trics:
.
  • Je kunt ook kant en klaar quiche deeg gebruiken.
  • Met de vulling kun je lekker variëren, dus voeg zeker extra groenten toe die je lekker vindt.
  • Met dit recept kun je ook een grote quiche maken.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima


34 antwoorden
  1. Nawal
    Nawal zegt:

    Salamoe 3alaykoem ramadan kareem 💙

    Een vraagje..

    Wat kan ik in de plaats van roomboter doen voor het deeg?

    Kan ik ook normale boter gebruiken?

    Chokran xx

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Nawal,

      Ramadan kareem lieverd! Je kunt ook smeerboter gebruiken, alleen dan is de smaak wel anders. Door roomboter krijg je echt een romige smaak in de quiche, maar je kunt het proberen hoor.

      Beantwoorden
  2. Ilham
    Ilham zegt:

    Salam alaykoum wa rahmatullahi wa barakathu schat, moge Allah Soubhana Wa Ta’ala je rijkelijk belonen.

    Ik vroeg me af of de quiche direct uit de vorm mag of moet ik het eerst laten afkoelen. Ben ze nu aan het maken❤️

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *