MEXICAANSE GEHAKTSCHOTEL

Of we het nu willen of niet, de zomer is definitief voorbij! En als er iets is dat ons warm kan houden in de herfst, dan zijn het wel ovenschotels! Deze Mexicaanse gehaktschotel kun je een paar uur van tevoren klaarmaken om zo na een drukke weekdag snel het avondeten op tafel te zetten.


Ingrediënten: (4 personen)
.
Aardappelpuree:
.
  • 5 middelgrote kruimige aardappelen
  • 1 etl. roomboter
  • scheut melk
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
Vulling:
.
  • 300 gr. rundergehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 etl. peterselie, fijngesneden
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. gemberpoeder
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 600 gr. Mexicaanse roerbakmix Jumbo
  • 2 etl. Tomato Frito
  • 1 etl. pittige chilisaus
  • geraspte kaas
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Kook in een ruime pan de aardappelen gaar met een snuf zout. Giet het water af en schep de aardappelen terug in de pan. Voeg de roomboter, zout, zwarte peper en de melk erbij en stamp de aardappelen fijn. Hoe zachter de aardappelpuree is hoe makkelijker je de puree kunt gladstrijken in de ovenschaal. Zet de pan apart.

Stap 2.
.

Schep het gehakt in een kom en voeg de ui, knoflook, peterselie, zout, paprikapoeder, zwarte peper en de gemberpoeder toe. Giet de zonnebloemolie erbij en schep het gehakt goed door. Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur en schep het gemarineerde gehakt erin. Bak het gehakt voor 3-5 minuten aan op middelhoog vuur terwijl je het gehakt blijft omscheppen. Voeg de Mexicaanse roerbakmix erbij, roer het goed door en plaats de deksel voor 3-5 minuten op de pan en laat het garen. 

Stap 3.
.

Open de pan en voeg de Tomato Frito en de pittige chilisaus erbij en schep het goed door. Breng het geheel op smaak met extra peper en zout en roer het door. Verdeel de helft van de aardappelpuree op de bodem van de ovenschaal en verdeel bovenop de Mexicaanse gehakt mix. Druk het met de achterkant van een lepel iets aan en verdeel bovenop de overige aardappelpuree. Strooi bovenop de geraspte kaas en zet de schotel in de oven op 200 graden voor 25-30 minuten of tot de bovenkant mooi goudbruin en knapperig is. Serveer met een frisse salade naar keuze en smullen maar!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

20 antwoorden
  1. Dalal
    Dalal zegt:

    Hoi lieverd,

    Ik woon in het buitenland en we hebben hier de groente mix niet van de jumbo.
    Zou je me een beetje kunnen zeggen wat voor een groentes er in zitten

    Dankjewel

    Beantwoorden
  2. Siham
    Siham zegt:

    Salam fatima alles goed met je ik had een vraagje kun je deze ovenschotel ook met kip maken inplaats van gehakt hoor graag van je. Bedankt dat je elke keer je recepten met ons deelt gr

    Beantwoorden
  3. Mirelle
    Mirelle zegt:

    Hi Fatima,

    De andere helft van de aardappels gaat bovenop de groenten? Zag dat nergens staan en ben er nu mee bezig.
    En de zonnebloemolie hoeveel moet daarvan door het gehakt?

    Groetjes Mirelle

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter op Fatima El Irari Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *