MEXICAANS RIJSTGERECHT MET GARNALEN

Voor door de weeks neig ik zoals vele andere toch wel naar de iets ‘simpele’ recepten, omdat ik op zulke dagen niet alle tijd (en zin) heb om te lang in de keuken te staan. En speciaal voor zulke momenten komt deze Mexicaans rijstgerecht met garnalen heel erg goed van pas! De Mr. in huis (een echte rijstliefhebber) maakt dit gerecht met regelmaat klaar en toen ik zag dat je voor dit lekkere gerecht helemaal niet zoveel ingrediënten nodig hebt, moest ik het recept met jullie delen! In minder dan 30 minuten kan iedereen al aan tafel!

Ingrediënten: (4 personen)
.
 • 2 knoflook teentjes, fijngesneden
 • 1 rode ui, fijngesneden
 • 2 etl. zonnebloemolie
 • 600 gr. Mexicaanse roerbakmix Jumbo (of andere groenten naar keuze)
 • 3 stengels bosui, in schijfjes
 • 300 gr. cocktailgarnalen
 • 300 gr. Basmati rijst
 • 1 tl. zout
 • 1/2 tl. cayennepeper
Voor de saus:
.
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Verwarm de zonnebloemolie in de koekenpan en bak de knoflook en de rode ui mooi glazig voor 60 seconden. Schep de Mexicaanse groentemix en de bosui erbij en bak de groenten op middelhoog vuur voor 3 a 5 minuten.

Stap 2.
.

Kook de garnalen voor in een steelpannetje en giet het water af. Voeg de garnalen toe bij de groenten in de wok en schep alles geheel om. Mix in een apart kommetje de tomatensaus, Ketjap Manis en de sojasaus samen en giet de saus in de wok. Voeg het zout en de cayennepeper erbij en schep alles nogmaals door. 

 

Stap 3.
.

Voeg de gekookte rijst erbij, schep alles goed door en laat het geheel doorbakken voor 5 a 8 minuten op middelhoog vuur. Breng het eventueel nog geheel op smaak met peper en zout en dien de Mexicaanse rijstgerecht warm op met wat extra gesneden bosui of peterselie en genieten maar!

Extra tips&trics:
.
 • Vervang de cocktailgarnalen eventueel door kipfilet en bak deze dan eerst mee met de knoflook en uien.
 • Kun je de Mexicaanse roerbakmix niet vinden? Koop de groenten dan apart of gebruik groenten naar keuze.
 • Voor dit gerecht kun je ook overgebleven rijst gebruiken.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

67 antwoorden
 1. Mine
  Mine zegt:

  Hoi hoi lkrr. Zou ik mogen weten welk basmati rijst je gebruikt hebt. Eventueel de naam.van winkel.merk.en kkeur verpapping. De rijst die jij gebruikt hebt ziet er goed uit. Herinner me.nog dat je het gedeeld had maar ben foto van rijst kwijt??

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hi Mine,

   Ik denk dat je die ene rijst bedoelt die ik bij de Tanger supermarkt haal. Deze heeft een donkergroene verpakking. De rijst die ik dit keer gebruikte is de basmati rijst van de Lidl en de verpakking is donkerpaars.

   Liefs,
   Fatima

   Beantwoorden
 2. Yasmina
  Yasmina zegt:

  Hoi Fatima,
  Ziet er goed uit!
  Ik wilde je vragen, of ik de Ketjap kan vervangen door iets anders!
  Ben het vergeten te halen, en heb alles klaar gelegd om dit gerecht te maken!
  Wat kan ik nou doen Haha

  Groetjes

  Beantwoorden
 3. Selina
  Selina zegt:

  Hi Fatima,

  Ziet er super lekker uit! Hoe heb je de rijst bereidt in dit gerecht zodat het zo mooi korrelig blijft?

  Liefs Sumeyya

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hi Selina,

   Ik kook de rijst gewoon in water en wanneer de rijst gaar is spoel ik deze direct om onder koud water, zodat de rijst niet plakkerig wordt. Even latten uitlekken in een vergiet en je kunt de rijst gebruiken. Xx

   Beantwoorden
 4. Naziha
  Naziha zegt:

  Hoi Fatima, ben een grote fan van jou en maak vele van jou lekkere recepten!
  Nou was ik heel nieuwsgierig waar jij zulke mooie pannen en schalen koopt?

  Beantwoorden
 5. Halima
  Halima zegt:

  Heerlijk dit gerecht! Ik heb het gisteren gemaakt alleen had ik geen garnalen thuis maar heb ik door kipfilet vervangen ❤ mijn stiefzoon bleef er maar van eten! Hahaahaa! Dank je voor recept

  Beantwoorden
 6. Yasmina
  Yasmina zegt:

  Hoi faatje,

  Ik heb dit lekkers vandaag gemaakt en het was weer heerlijk zelfs me zoontje van 1,5 die een moeilijke eten is. Heeft zijn bordje helemaal op. Was heerlijk bedankt voor het recept!

  Beantwoorden
 7. sou
  sou zegt:

  Ik heb gisteravond dit rijstgerecht gemaakt, was super simpel om te maken. We hebben ervan genoten, vanavond staat dit gerecht weer bij ons op tafel. Heb er nu al zin in!

  Beantwoorden
 8. Yousra
  Yousra zegt:

  Hoi Fatima ik had een vraagje doe je alles in de wokpan samen of gewoon alles in een koekenpan. Je recept ziet er heerlijk uit ga ik zeker uitproberen;)

  Beantwoorden
 9. Najia
  Najia zegt:

  Hoi Fatima, ten eerste complimenten voor jouw website; ( mijn dochter van 13 heeft mij kennis met jou laten maken). Sinds afgelopen juni hebben we al vele zoetige en hartige recepten van je ‘geleend’. TbarkAllah 3lik. Dank je wel dat je vooral mijn dochter enthousiast hebt gemaakt. Dit recept is ook zo’n smaakvol recept??: wij hebben de rijst door eiermie vervangen. Nogmaals dank je wel; je hebt er weer fans bij en ga zo door! Allah hafdk.

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hi Najia,

   Aah wat ontzettend lief! En MaschAllah je dochtertje is nog zo jong en nu al bezig met koken! Als mama mag je zeker trots zijn op haar!❤️ Heel graag gedaan lieverd en jullie bedankt voor de lieve woorden!?

   Beantwoorden
 10. Dounia
  Dounia zegt:

  Hey faatt ik wil dit recept vandaag maken, en je een foto sturen. Maar ik probeer je al maanden te bereiken via snap maar je opent het nooit denk dat je het niet binnen krijgt?

  Beantwoorden
 11. Lanii
  Lanii zegt:

  Hoi Fatima, ik wil dit recept ook graag uitproberen maar ik vroeg mij het volgende af.

  Als je je rijst helemaal maakt (dat ie dus eetbaar is) wordt ie niet hard/zacht als je m dan nog 8 min op middelvuur zet?

  En hoe hoog moet t vuur zijn bij stap 2? En hoe moet ik de garnalen voorkoken? Ik heb gewoon zo een bakje die al voorgekookt is..

  Sorry voor de vele vragen maar wil dit recept zo graag uitproberen vanavond! Liefs

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hi Lani,

   Vragen mag altijd hoor! Ik gebruik basmati rijst en deze wordt echt niet hard of zacht als je deze nog mee kookt met de rest. Je mag de rijst natuurlijk altijd korter meekoken als die maar lekker warm wordt. Als je voorgekookte garnalen hebt, dan hoef je ze uiteraard niet nog eens te koken.

   Beantwoorden
   • Lani
    Lani zegt:

    Hoi Fatima,
    Dank je voor je reactie.
    Moet ik dan de garnalen in dezelfde pan en voor 2 minuten roerbakken? en dan de groenten erbij?

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *