MATLOUH/TACHNIFT MET KIP
Er gaat niks boven huisgemaakte Matlouh/Tachnift! Deze griesmeel broodjes bak je af in de pan en ze zijn zowel gevuld als ongevuld erg lekker! Zelf heb ik de broodjes gevuld met een kruidige kip vulling, maar je kunt ze natuurlijk vullen met alles wat jij lekker vindt!
Ingrediënten: (15 stuks)
.
Deeg:
.
- 400 gr. bloem
- 100 gr. extra fijne griesmeel
- 1 tl. zout
- 1 tl. kristalsuiker
- 1 etl. gedroogde gist
- 1 tl. bakpoeder
- 2 etl. zonnebloemolie
- 300 ml lauwwarm water
Kip vulling:
.
- 1 ui, fijngesneden
- 2 knoflookteentjes, uitgeperst
- 300 gr. kipfilet, in stukjes
- 1/2 prei, in schijfjes
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1 tl. zout
- 1 tl. gemberpoeder
- 1 tl. harissapoeder
- 1 etl. tomatensaus
- 1 etl. peterselie, fijngesneden
Bereiding:
.
Stap 1.
.
Voeg de bloem, griesmeel, kristalsuiker, gedroogde gist, bakpoeder en het zout samen in een ruime kom. Giet de zonnebloemolie bij de lauwwarme water en roer dit samen. Giet het mengsel vervolgens in stappen in de kom en kneed het deeg op middelhoge snelheid tot een soepel deeg. Dek het deeg af en laat het voor 30 minuten rusten. Strooi wat griesmeel op je werkblad en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 1 cm dikte. Druk met een ring of een glas rondjes uit het deeg. Plaats het uitgestoken deeg op een bekleed bakplaat, dek het deeg af en laat het rijzen voor 60 minuten.
Stap 2.
.
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en besprenkel licht met zonnebloemolie. Pak het uitgestoken deeg voorzichtig op en plaats deze in de koekenpan. Bak de matlouh aan beide kanten mooi goudbruin en dek elk gebakken broodjes af met een theedoek.
Stap 3.
.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan en fruit de ui en de knoflook aan. Schep de kipfilet erbij en bak deze even mee. Voeg de prei, paprika, zout, gemberpoeder en de harissa erbij en bak het geheel gaar op middelhoog vuur. Voeg de tomatensaus en de peterselie erbij, roer het goed door en laat op laag vuur even sudderen. Snijd de matlouh broodjes open, doe er wat sla in en vul elk broodje met de kip.
Extra tips&trics:
.
- Op Instagram tref je een korte instructievideo van de stappen.
- Dek de matlouh tijdens het bakken altijd af, zodat deze lekker warm en zacht blijven.
Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.
Moet het met een kneedmachine kan het ook met d e hand?
Hi Siem,
Kan ook met de hand, alleen dan ben je wel iets langer bezig met kneden. Maar het kan zeker wel!
Hoi fatima
Kan het ook met fijne griesmeel of moet het echt extra fijn zijn?
Hi Kirsten,
Fijne griesmeel kan ook prima.
Only love ♡♡
NIJMEGEN !!!
Hahaha dankjewel!
Hoi!
Kan ik de harissa poeder vervangen met iets anders?
Hi Imane,
Jazeker, door cayennepeper of zwarte peper.
Hoi,
Gister heb ik dit gemaakt.. ze waren heeeeerlijk??
Bedankt voor het recept
Hi Noufissa,
Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Xx
Salam fatima
Ik heb enkel tarwegriesmeel van het merk Anco. Kan dit ook?
Zou er heel graag snel aan beginnen, dus hoop dat je mijn berichtje tijdig ziet ..
Dank je wel alvast
Alaikoem salaam,
Ja, die kun je ook gebruiken.??
Salaam Fatima, thx voor het delen! Ik heb ze net gemaakt en op het eerste zicht goed gelukt.
Kan ik ze ook invriezen? Of gaat de smaak en textuur dan verloren?
Alvast bedankt voor het reageren!
???
Alaikoem salaam Hanan,
Ah super! Jazeker, je kunt de batbots altijd invriezen.♥️
Waar heb je die bord gekocht ? Zoek ze al een lange tijd !
Hi Nora,
Deze kocht ik in Marokko.
Hoi Fatima,
Ik vroeg mijzelf af waar je de leuke stikkers met tekst (die op je kruidenpotjes te zien zijn)vandaan hebt?
Hi,
Deze zijn te bestellen bij Ekramella op Instagram.❤️
Heerlijk!!
Ik heb ze gister gemaakt voor het eerst, Ik durfde steeds niet 😅..
Heel duidelijk uitgelegd dus gewoon stappen volgen. Mijn man vond ze heerlijk en de kinderen ook.
Dit wordt zeker vaker gegeten met verschillende vullingen.
Ik had ze nu met kip gedaan.
Heeft iemand nog suggesties voor lekkere vullingen??
Heel erg bedankt Fatima! ♡
Heel goed van je dat je het gewoon hebt geprobeerd! Zelf vul ik deze broodjes ook vaak met een tonijn of gehakt vulling. Xx