Wortelsalade

9 augustus 2014Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten: (4 personen)
  • 500 gr. wortelen
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. komijnpoeder
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 2 etl. citroensap
  • 1 etl. azijn
  • 3 knoflookteentjes, geperst
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
Bereidingswijze:
  1. Schrap de wortelen, snijd doormidden en snijd de wortelen in plakjes. 
  2. Kook de wortelen gaar in een ruime pan met water en een snufje zout.n
  3. Giet de wortelen af en schep ze weer terug in de pan.
  4. Pers de citroensap erbij en snijd de citroen in kleine stukjes en voeg deze samen met de kruiden toe aan de wortelen.n1
  5. Giet er een scheutje azijn bij en pers de knoflookteentjes er ook bij. 
  6. Als laatste voeg je de fijngesneden peterselie toe en giet je de zonnebloemolie erbij.n2
  7. Meng geheel samen met een houten lepel.
  8. Stop de wortelsalade in de koelkast, zodat je deze lekker koud kunt opdienen.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

16 Comments

  • Chahrazad

    9 augustus 2014 at 11:03

    Dit maakt mijn moeder ook altijd. Heerlijk!!

    1. xfaatje

      9 augustus 2014 at 17:29

      Hahaha ja echt heerlijk! <3

  • Maryam

    10 september 2014 at 19:50

    Hmm jummie! Deze salade vandaag gemaakt. Wel hoeveelheid knoflook verminderd aangezien ik salade mee naar werk neem hahaha.

    TbarkeAllah 3liek weer een lekker recept!

  • Samira

    24 oktober 2015 at 08:08

    Masha Allah wat een kookkunsten!

    Gebruik je een hele citroen hiervoor? En is er een reden waarom je je groenten met zonnebloemolie laat koken? Heb het namelijk nooit gehoord.

    1. xfaatje

      24 oktober 2015 at 10:51

      Salaam Alaikoem Samira, Allah ibarkfiek meid dankjewel! Ik gebruik inderdaad een halve citroen. En door de olijfolie krijg je zo’n lekkere smaak in de wortelen, maar als je geen olijfolie wilt gebruiken, dan kun je ook makkelijk zonnebloemolie gebruiken hoor.

  • wissam

    25 januari 2016 at 21:32

    Klinkt lekker. Als je de wortelen terug in de pan doet en gaat kruiden moet je ze dan nog even laten koken/bakken ofni?

    1. xfaatje

      26 januari 2016 at 13:56

      Hallo Wissam,

      Nee, je hoeft de wortelen dat niet nog een keer te koken. Bedankt hoor!

  • Mirjam

    16 mei 2016 at 18:31

    Hi,
    Heb een vraagje…
    Kan dit ook met wortelen uit een pot☺️

    1. xfaatje

      24 mei 2016 at 10:29

      Hallo Mirjam,

      Ja, hoor dat kan ook!

  • Sam

    12 december 2016 at 21:15

    Kun je dit ook een dag eerder maken?

  • Sam

    12 december 2016 at 21:54

    Kun je dit ook een dag eerder maken?

    1. Fatima

      13 december 2016 at 07:38

      Hallo Sam,

      Oh ja hoor dat kan zeker! Xx

  • Yasmine

    4 januari 2017 at 10:05

    Hey Fatima!

    Door jouw snapchat kreeg ik hier zo ontzettend zin in, echter wil ik het ook met sperziebonen zoals jij deed.

    Zou je mij misschien kunnen vertellen wat de hoeveelheid sperziebonen is, en of ik dan de hoeveelheid specerijen moet aanpassen?

    Alvast bedankt!
    (Hoop dat je dit leest aangezien het een oud recept is)

    Liefs,
    Yasmine

    1. Fatima El Irari

      9 januari 2017 at 14:56

      Hallo Yasmine,

      Haha vele hebben deze salade gemaakt de afgelopen week zeg! Ja kunt gewoon precies dezelfde hoeveelheden aanhouden en er enkel 200 gram sperziebonen aan toevoegen.

      Liefs Fatima

  • chaymae

    25 april 2017 at 20:07

    Heerlijke salade!! Ik had wortels over en wist niet zo goed wat ik ermee moest doen.. heel erg bedankt voor je recept!

    1. Fatima El Irari

      26 april 2017 at 07:27

      Hallo Chaymae,

      Ah super meid! Heel graag gedaan hoor.

      Liefs,
      Fatima

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept