MARMERCAKE

Marmercake is zonder twijfel een van mijn favoriete cakes! De combinatie van de vanille met de rijkelijke chocoladesmaak is zó lekker en vooral erg smeuïg! Een super makkelijke cake om te bakken en erg lekker voor bij de koffie of thee. Én vergeet vooral die toef slagroom niet!

Ingrediënten: (8 personen)
.
Beslag:
.
  • 4 eieren
  • 150 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 120 ml melk
  • 250 gr. bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1/2 tl. zout
  • 2 etl. cacaopoeder
Chocolade:
.
  • 200 gr. chocolate chips
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • gehakte hazelnoten
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Verwarm de oven voor op 160 graden boven-onder warmte. Klop in een ruime kom de eieren, kristalsuiker en de vanillesuiker voor ongeveer een minuut op middelhoge snelheid romig. Giet vervolgens de zonnebloemolie erbij en mix nogmaals samen. Zeef de bloem, bakpoeder en zout samen in een aparte kom. Voeg de droge ingrediënten in twee delen toe bij de natte ingrediënten en giet ook de melk erbij. Mix het beslag op lage snelheid door.

Stap 2.
.

Verdeel de helft van het beslag in een aparte kom en roer het cacaopoeder bij de ene helft van het beslag. Spray de bakvorm in met bakspray of zonnebloemolie en schep het vanillebeslag en de chocoladebeslag om en om in de bakvorm. Maak met een prikker golven in het beslag om de cake een marmer effect te geven. Bak de cake in de oven voor ongeveer 40-50 minuten. Smelt de chocolate chips met de olie au bain marie en giet de warme chocolade over de afgekoelde cake. Verdeel de gehakte hazelnoten bovenop en smullen maar!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

18 antwoorden
  1. Chaima
    Chaima zegt:

    Macha’allah je maakt zoveel lekkers dat je er niet dik van word ? ik word er dubbel van als ik dit eet ? alvast besaha o raha hbibaa.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *