MAIZENA CORNFLAKES KOEKJES

Nou maak ik zelf al een paar jaar de bekende maizena kokos koekjes, maar de maizena cornflakes koekjes met chocolade kende ik nog niet. Ik heb de koekjes wel vaker voorbij zien komen op het internet, maar zelf heb ik ze eigenlijk nog nooit gemaakt of geproefd. Nou kwam mijn schoonzusje met dit lekker koekje en oh wat zijn deze koekjes lekker! Bij de eerste hap smelt het koekje al op je tong en de crunchy laagje met Nutella maakt het helemaal compleet!

Ingrediënten: (60 stuks)
.
Voor het koekjesdeeg:
.
 • 6 eidooiers
 • 80 gr. kristalsuiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 250 gr. Bona smeerboter
 • 1/2 tl. zout
 • 70 ml zonnebloemolie
 • 1 zakje bakpoeder
 • 600 gr. maizena
Voor de garnering:
.
 • Nutella
 • 1 etl. zonnebloemolie
 • cornflakes

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Voeg in een ruime kom de kristalsuiker samen met de vanillesuiker, zout en de smeerboter(Bona) toe en mix dit met je handen goed samen tot een glad mengsel. IMG_2395 IMG_2409 IMG_2415 IMG_2410 IMG_2420
 3. Scheid het eigeel van het eiwit en voeg de eigele toe aan het mengsel in de kom. Giet ook de zonnebloemolie erbij en mix alles geheel samen tot een romig beslag. Let op! Hoe langer je door blijft mixen hoe meer het mengsel zich zal vormen tot een mooi romig beslag!IMG_2376 IMG_2384 IMG_2446 IMG_2464
 4. Voeg de bakpoeder toe bij het beslag en begin dan ook de maïzena beetje bij beetje toe te voegen en ondertussen blijf je het goed door kneden tot een deeg dat niet plakt. Tip! Is het deeg toch nog iets te plakkerig? Voeg er dan 1 eetlepel bloem aan toe en kneed het deeg weer door. IMG_2509 IMG_2524 IMG_2560 IMG_2582
 5. Schep ongeveer een eetlepel op van het deeg en rol het deeg mooi tot een balletje. Let op! Hoe groter je de deeg balletjes maakt hoe groter de koekjes zullen worden! IMG_2589 IMG_2596
 6. Plaats de deeg balletjes op de bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier en werk op precies dezelfde manier de rest van het deeg af.IMG_2598
 7. Bak de koekjes af in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 15-20 minuten. De onderkant van de koekjes zal iets lichtbruin kleuren en aan de bovenkant zullen er kleine barstjes ontstaan.IMG_2601 IMG_2611
 8. Wanneer de koekjes gaar zijn laat je ze volledig afkoelen.
 9. Smelt in de tussentijd de Nutella in een steelpannetje met de olie op laag vuur. Blijf ondertussen goed doorroeren, totdat de chocolade mooi vloeibaar is.IMG_2650
 10. Pak een koekje erbij en dompel deze met behulp van een vork in de gesmolten chocolade. Laat de koekjes boven het pannetje even uitlekken van overtollige chocolade.IMG_2702 IMG_2704
 11. Plaats vervolgens de koekjes direct in de gekruimelde cornflakes en strooi de cornflakes bovenop de koekjes en aan de zijkanten. IMG_2680 IMG_2718
 12. Plaats de koekjes vervolgens weer terug op de bakplaat en werk op precies dezelfde manier de rest van de koekjes af.IMG_2710
 13. En dan is het tijd om te genieten van deze heerlijke koekjes! Nou ik ben mijn schoonzusje dankbaar voor deze heerlijke combinatie zeg! Deze koekjes ga ik absoluut vaker maken, super lekker en erg makkelijk!
 14. Je kunt de koekjes makkelijk in een luchtdichte trommel bewaren.

Geniet ervan en veel bakplezier!

Liefs,
FatimaIMG_2844

148 antwoorden
 1. Yasmina
  Yasmina zegt:

  Volgens mij zit er een stukje in van een ander recept. Lees: “zodat de kokos goed aan de abrikozenjam kan plakken.” Typefoutje denk ik, maar ga deze straks uitproberen!

  Beantwoorden
 2. Miena
  Miena zegt:

  Faatje ik ben geen keukenprincesss maar dankzij jou begin ik bakken echt leuk te vinden!! Zo heb ik al meerdere recepten uitgeprobeerd alles was super lekker.
  Boodschappenlijst staat klaar en vanavond ga ik deze koekjes maken ? ik ben al benieuwd hoe ze gaan smaken.
  Liefs!

  Beantwoorden
  • xfaatje
   xfaatje zegt:

   Hallo lieve Miena,

   Aah super lief jouw berichtje! Heel graag gedaan lieve schat en jij ook bedankt voor je lieve woorden! Deze koekjes ga je echt lekker vinden haha. Heel veel bakplezier en geniet er van! Xx

   Beantwoorden
   • Miena
    Miena zegt:

    Ik heb gister laat de koekjes zitten maken was pas middernacht klaar maar het was het waard. Lekker zijn ze !!! Vooral die met Nutella en C.F. omg ?? ❤❤❤❤ liefs

 3. souad
  souad zegt:

  Oh my Allah het ziet er zo overheerlijk uit, ik ben een MEGA FAN vanje !!
  Ik ga na het werk gelijk boodschappen doen , en de keuken van men moeder ruïneren haha

  Njamieeee

  Beantwoorden
 4. Tahmina
  Tahmina zegt:

  Salem Fatima,
  Ik kijk echt elke dag naar op je blog haha verslaafd en mijn zussen vragen naar je recepten en die geef ik lekker niet ? . Dank je wel dat je deze super lekkere recepten met ons deelt.
  Alvast een top eid toegewenst.
  Tahmina

  Beantwoorden
  • xfaatje
   xfaatje zegt:

   Alaikoem salaam Tahmina,

   Aah zo lief jouw berichtje! Haha lekker slim van je! Zo kun jij lekker de keukenprinses thuis uithangen(groot gelijk hihi!) Dankjewel lieve schat! Jij ook alvast een hele mooie Eid toegewenst en geniet ervan! Xx

   Beantwoorden
 5. Nadiya
  Nadiya zegt:

  In het recept bij de ingredienten staat niks over jam..maar bij de bereidingswijze geef je aan dat de kokos aan de jam moet plakken?

  Wel of geen jam gebruiken?

  Beantwoorden
  • Meryem
   Meryem zegt:

   Hey rania, je kunt ze kopen bij de bas/dirk. Daar koop ik het altijd. Maar ze zullen het vast ook bij ah hebben. Het staat meestal naast de soep/conimex rekken. Je hebt ook paneermeel ernaast? Het ligt aan de indeling succes!

   Beantwoorden
 6. Zoubida
  Zoubida zegt:

  Ben blij dat ik deze recept heb gevonden. Want ik at het altijd op feestjes. En vond ze altijd lekker. Nu kan ik er zelf maken. Dank je.

  Beantwoorden
 7. Salma
  Salma zegt:

  Ik heb ze gemaakt en ze zijn zo lekker en goed gelukt.
  Er hebbeb bij mij al 4 koekjes het niet overleefd.
  Hartstikke bedankt voor het delen van deze lekkere recepten.
  En 3ied moubarak saeed inshallah.

  Beantwoorden
 8. Martina
  Martina zegt:

  Hallo Faatje,
  Heb een klein vraagje. Ik wil deze koekjes deze avond maken en ik kijk er al naar uit!
  Maar hoe zit het met het bewaren van de koekjes? Gewoon droog bewaren of is in de koelkast ook een optie?
  En eens de koekjes in de nutella moeten gedipt worden, mag de nutella warm zijn of moet dat eerst afkoelen?

  Bedankt alvast!

  Groetjes

  Beantwoorden
  • xfaatje
   xfaatje zegt:

   Hallo Martina,

   Je kunt de koekjes in een afgesloten trommel bewaren in de koelkast en de chocolade moet wel warm zijn, want anders heb je erg dikke chocolade en wordt dit een bende haha. Succes hoor!

   Beantwoorden
   • Martina
    Martina zegt:

    Dankuwel Faatje!

    Ik zou misschien toch de helft van die koekjes willen maken aangezien ik zelf niet meer super veel tijd heb deze avond (moet zeker voor etenstijd klaar zijn en ben pas tegen 19u thuis denk ik).

    Kan ik gewoon telkens de helft van de hoeveelheid die jij opsomt gebruiken?

   • Martina
    Martina zegt:

    Geen probleem!

    Het was een ramp haha.. Ik ben bruine maizena gaan halen (misschien was dat het probleem?)
    Het is me alleszins helemaal niet gelukt, het bleef maar plakkerig en pap achtig… Heb de helft van alles gebruikt buiten de maizena, heb er bijna 500 gram in gedaan omdat het me maar niet lukte… Uiteindelijk kon ik er wel bolletjes van maken, maar ze waren na enkele minuten in de oven helemaal plat en verbrand ;(

 9. Nassira
  Nassira zegt:

  Hoi Fatima,

  Al bijna 2 jaar grote fan van jou recepten.
  Tot nu toe zijn al jou recepten gelukt!
  Bedankt daarvoor..

  Vraagje over de maizena koekjes, zijn 60 stuks ongeveer een kilo?
  Weet je dat toevallig?

  Lieve Fatima,

  Ga zo door!
  Je bent top.

  Liefs Nassira

  Beantwoorden
  • xfaatje
   xfaatje zegt:

   Hallo Nassira,

   Aah dat is leuk om te lezen! Super bedankt voor je lieve compliment! Ja, dat is sowieso wel 1 kilo hoor. En door de cornflakes en chocolade worden de koekjes ook nog iets zwaarder. Succes hoor Xx

   Beantwoorden
 10. Betty
  Betty zegt:

  Hoi hoi, ten eerste bedankt voor het delen! Ik ben ze nu aan het maken en ik geniet er van.. Echter heb ik een vraagje, op het laatste stukje staat er ‘zodat de kokos goed aan de chocola kan plakken’ of iets in deze richting. Bedoel je met kokos, koekjes? #paniek

  Beantwoorden
  • xfaatje
   xfaatje zegt:

   Hallo Betty,

   Dit was een typfoutje haha. Ik bedoelde natuurlijk ”zodat de chocolade goed aan de cornflakes kan blijven plakken.” Ik heb het aangepast! Geniet er lekker van Xx

   Beantwoorden
 11. Dahbia
  Dahbia zegt:

  Heey,ik heb al een paar recepten van.je gemaakt….super fijn hoe je het allemaal uitlegt!morgen wil ik de koekjes maken alleen heb een.vraagje over de nutella….moet het gewoon oplaagvuur gesmolten worden en dan in een pannetje of onder een pan met water en dan een pannetje erop?super bedankt voor de lekkere recepten xx

  Beantwoorden
  • Fatima
   Fatima zegt:

   Hallo Dahbia,

   Dankjewel lieve meid! Ja, je hoort de chocolade op een laag vuurtje te smelten. Als je bang bent dat de chocolade verbrand, dan raad ik je aan om de chocolade met 2 pannetjes te smelten. Xx

   Beantwoorden
 12. Merae
  Merae zegt:

  Hai,
  Ik heb een vraagje, moet je het per sé in Nutella dippen, of kun je ze ook zo eten.
  Bij ons thuis is chocola helaas niet geliefd

  Beantwoorden
 13. Renee
  Renee zegt:

  Heey.
  Ik wil dit vandaag gaan maken maar hoelang kan je dit bewaren en in de koelkast of?
  Is het mogelijk om dit in te vriezen

  Beantwoorden
 14. Ley
  Ley zegt:

  Ik heb de geprobeerd. Ze waren lekker maar echt groot uitgevallen. Ik heb ze wel klein gerold. Komt dat door teveel bakpoeder misschien?

  Beantwoorden
  • Fatima
   Fatima zegt:

   Hallo Ley,

   Ja, door bakpoeder worden de koekjes sowieso groter in de oven. De volgende keer kun je iets minder bakpoeder gebruiken of je rolt de koekjes kleiner. Xx

   Beantwoorden
 15. Dina
  Dina zegt:

  Salam Fatima,

  Ik had een vraagje. Je gebruikt elke keer van die schattige spatels. Van waar heb je ze? Deze recept is trouwens een topper, ik ga het zeker maken!

  Beantwoorden
  • Fatima
   Fatima zegt:

   Alaikoem salaam Zohra,

   Ik bewaar de koekjes in een plastic trommel. Je kunt de koekjes zeker 1 a 2 weken goed bewaren. Dankjewel lieverd, Allahi barkfiek! Xx

   Beantwoorden
 16. Sara
  Sara zegt:

  Heey fatima

  Zou ik de boter ook kunnen vervangen met iets anders ? (Ik lus namelijk totaal geen boter zelfs als ik het niet proef kan er gewoon niet mee werken)

  Groetjess

  Beantwoorden
 17. An
  An zegt:

  Hoi lieve Fatima,

  Bedankt voor t delen van recept ik heb 2 vraagjes K wil ze paar dagen voor Aid maken hoe kan ik ze best bewaren dat ze niet droog worden en hoe krijg je de bolletjes even groot misschien een tip Hihi bedankt alvast

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hallo lieve An,

   Je kunt de koekjes op voorhand maken en bewaren in een luchtdichte trommel. Zelf gebruik ik altijd de opbergkistjes van de Xenos. Ik gebruik altijd een koffie maatlepel voor het vormen van de koekjes. Op deze manier hebben alle koekjes 1 formaat. Deze is sinds kort weer verkrijgbaar bij de Hema.

   Liefs,
   Fatima

   Beantwoorden
 18. Ikram
  Ikram zegt:

  hey meid vraagje…Ik zie dat je 600 gram maïzena nodig hebt voor dit recept maar ik zie alleen twee pakjes bij die foto die je hebt genomen? en als ik het goed begrijp heb je dit recept gebruikt voor beide voor zowel maïzena koekjes als voor de kokos koekjes..dus hoeveel heb je nou precies nodig? Ik denk namelijk dat je het beslag 1x hebt gemaakt en het hebt verdeeld onder twee soorten koekjes klopt Dit? en heb je nou 500 of 600 gram maïzena nodig? want uit me hoofd is die ene die jij hebt gebruikt 250 gram ik hoor het graag van je schat. en nog iets sgat..hoe kun je koekjes het beste afdekken en bewaren?

  Beantwoorden
 19. Fatima
  Fatima zegt:

  Salaam,

  Ik heb de koekjes ook gemaakt, ze waren super lekker alleen naar mij idee te zacht.. ze vielen al bijna uit elkaar als ik er 1 vast pakte, wat doe ik verkeerd ??

  Liefst fatima

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hallo Ikram,

   De chocolade kan wel gaan smelten inderdaad. Dus je kunt de koekjes beter in de trommel stoppen en deze in de koeling bewaren. Je kunt ze dan wel het beste 1 uur voor serveren uit de koelkast halen.

   Liefs,
   Fatima

   Beantwoorden
 20. Halima
  Halima zegt:

  Salaam lieve Fatima,

  Ik wil de koekjes morgen gaan maken voor el eid. Maar ik vraag me af zijn ze dan nog lekker met el eid of is het te vroeg om ze morgen al te maken?

  Liefsss

  Beantwoorden
 21. Ikram
  Ikram zegt:

  Hey faatje ik heb een vraagje..hoe kun je marokkaanse koekjes het beste laten afkoelen zodra ze uit de oven komen? een schone thee doek erop of gewoon zelf laten afkoelen? en als ik die maïzena koekjes vandaag maak en gewoon in een luchtdichte doos stop en dan in de kast binnen want dat is best luchtig..gaan ze dan nog smelten?

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hallo Ikram,

   Wat ik altijd doe is het volgende. Wanneer de koekjes uit de oven komen laat ik ze volledig afkoelen op de bakplaat. Wanneer de koekjes zijn afgekoeld, dompel ik ze in chocolade en dan weer in de cornflakes. Zet de koekjes dan weer even voor 15 minuten in de koelkast zodat de chocolade even hard kan worden. En dan kun je de koekjes er weer uithalen en de koekjes in de trommels opbergen. Ik raad je toch aan om de trommels in de koelkast te zetten lieverd, omdat het nu gewoon echt warm is. Als je een koele ruimte hebt, dan kun je de koekjes ook daar bewaren. Als het maar niet al te warm is. Succes hoor!

   Liefs,
   Fatima

   Beantwoorden
 22. Esma
  Esma zegt:

  Salaam lieve Fatima

  Ze zien er super lekker uit wil ze insch Allah maken met el3ied wou graag weten hoeveel Nutella je gebruikt
  Alvast bedankt dikke ?

  Beantwoorden
 23. Naj
  Naj zegt:

  Assalaamoe 3alaykoem Fatima, ik wou even zeggen dat ik de maizena koekjes heb gemaakt voor al-Eid en ook de kokos maizena koekjes. En ze zijn gelukt, alhamdoelilaah! Wat geeft het een zelfverzekerd gevoel als er een recept is gelukt. Djaazaki Allaahoe khayran voor jouw recepten! Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, dat jij dit deelt met andere zegt echt veel over jou! Ik hoop in shaa Allaah dat je inmiddels gewend bent geraakt aan het huwelijk en dat je gelukkig mag blijven zijn met jouw man! Moge Allaah ta3ala jou beschermen van het kwade en je belonen, Allaahoema Ameen! ♡♡♡

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Alaikoem salaam Naj,

   Wat onwijs lief zeg! Dankjewel lieve schat en ameen! Het getrouwde leventje is heel mooi Alhamdoelilah. Allah ibarkfiek lieve schat en ik ben echt blij dat het heeft gesmaakt!

   Liefs,
   Fatima

   Beantwoorden
 24. SohelaS Mari
  SohelaS Mari zegt:

  Salaam Fatima
  Door jou lijken alle recepten zo gemakkelijk!
  Deze ga ik komend weekend eens uitproberen!

  Shoukrane bezef ?

  Beantwoorden
 25. Fadoua
  Fadoua zegt:

  Hi fatima,

  Net bezig met de maizena koekjes, beslag bijna klaar en kom ik er net achter dat ik maar 250 gram maizena thuis heb! ? kan ik het beslag bewaren in de koeling totdat ik een nieuwe pak maizena heb gekocht?

  Gr Fadoua

  Beantwoorden
 26. Nabila
  Nabila zegt:

  Salam alaikoum!

  Zou ik het recept kunnen verdubbelen? Wel toch? Alleen dan gebruik ik 12 eigeel is wel veel dat laat me twijfelen…

  Beantwoorden
 27. Samira
  Samira zegt:

  Hoi meid,

  Ik ben de koekjes nu aan het maken probeer de nutella te smelten maar krijg het niet voor elkaar. Ik heb het op laag vuur en roer hard maar het word brokkelig en hard. Heb het 2x geprobeerd zonder resultaat. Help wat doe ik fout?!

  Beantwoorden
 28. Hasna
  Hasna zegt:

  Salaam ou3alaykoum Fatima,

  Jouw recept is super! Enkel heb ik wat problemen met de chocolade.
  Ik heb i.p.v Nuttella, pure chocolade gebruikt. Heb het laten smelten met een lepeltje olie.
  Maar mijn chocolade bleef heel dik, dus als ik de koekjes in de chocolade probeerde te dompelen er TE veel chocolade op was. Daarna heb ik een scheutje melk aan de chocolade toegevoegd om het soepeler te maken (maar dat was een dom idee van mij haha). Heb je tips, om pure chocolade te smelten en vloeibaar te krijgen/houden? Wel moet ik erbij zeggen dat ik de chocolade heb laten afkoelen alvorens ik het over de koekjes probeerte de doen. Is het de bedoeling dat ik de chocolade ook warm over de koekjes kan doen? Uit ervaring weet ik, als ik de chocolade er direct overheen doe als het nog warm is, dat de krokantheid van de cornflakes weg gaat en dat de cornflakes slap wordt. Sorry voor mijn lange bericht :-)!

  Groetjes

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Alaikoem salaam Hasna,

   Als de chocolade te dik is dan kun je er extra zonnebloemolie bijdoen en de chocolade weer worden. Je kunt de koekjes het beste direct in de warme chocolade dompelen, want anders wordt de chocolade weer dikker.❤️

   Beantwoorden
 29. Naziha
  Naziha zegt:

  Hoi Fatima,vraagje, op hoeveel graden bij een heteluchtoven?Meestal is het 20graden eraf, maar wist niet of jouw graden van een gewone oven zijn of hetelucht snap je. Alvast bedankt!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *