MADELEINES

14 december 2018Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ben jij ook zo dol op Madeleines? Dan ga je deze heerlijke, luchtige Madeleines echt lekker vinden. Super simpel om te maken en je kunt er maar geen genoeg van krijgen!

Ingrediënten: (24 stuks)
Voor het beslag:
  • 3 eieren
  • 150 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl. citroenrasp
  • 130 gr. bloem
  • 1 tl. bakpoeder
  • 1/2 tl. zout
  • 50 ml gesmolten roomboter
  • 1 etl. zonnebloemolie
Bereiding:
Stap 1.

Mix in een beslagkom de eieren, kristalsuiker en de vanillesuiker op hoge snelheid voor 3 minuten luchtig, tot het mengsel mooi dik en licht van kleur is. Voeg de citroenrasp erbij en mix nog eens kort door.

Stap 2.

Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder en het zout samen en voeg de helft van de droge ingrediënten toe bij het beslag en mix op lage snelheid. Voeg de overige droge ingrediënten erbij en mix nogmaals door. Giet de gesmolten roomboter en de zonnebloemolie erbij en vouw met de spatel door het beslag. Dek de kom af met plasticfolie en zet de kom voor 60 minuten in de koelkast.

Stap 3.

Vet de bakvorm in met bakspray en strijk elke holte glad met een kwast. Verdeel in elke holte 1 eetlepel van het beslag en tik de bakvorm een paar keer op je werkblad. Bak de Madeleines in een voorverwarmde oven op 160 graden in 8 a 10 minuten mooi lichtbruin en gaar. Bestuif de Madeleines met poedersuiker en dien ze warm op met koffie of thee.

Extra tips&tricks:
.
  • De Madeleine bakvorm is te bestellen bij Dille&Kamille.
  • Vervang de roomboter door zonnebloemolie.
  • Met dit recept kun je ook zachte cupcakes bakken.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

34 Comments

  • Naima

    14 december 2018 at 16:11

    Zien er heerlijk uit!

    1. Fatima El Irari

      14 december 2018 at 16:14

      Dankjewel Naima!❤️

  • Sofia

    14 december 2018 at 16:12

    Ik heb net de vorm bij de action gehaald en ga ze morgen maken, ben benieuwd!?

    1. Fatima El Irari

      14 december 2018 at 16:14

      Hi Sofia,

      Wat goed! Succes ermee.❤️

    2. Jassmina

      28 december 2018 at 22:45

      Bij welke action heb je de vorm gevonden. Ik heb overal gezocht maar kan hem niet vinden. Alvast bedankt

  • Salima

    14 december 2018 at 16:13

    Kan ik ook cacaopoeder toevoegen? X

    1. Fatima El Irari

      14 december 2018 at 16:14

      Hi Salima,

      Jazeker! Je kunt 30 gram cacaopoeder gebruiken en 100 gr. bloem. ??❤️

  • Karima

    14 december 2018 at 23:58

    La recette en français ou en arabe svp

    1. Fatima El Irari

      15 december 2018 at 13:31

      Hi Karima,

      You can translate the recipe with Google translate.??❤️

  • Sanaa

    16 december 2018 at 09:40

    Kun je de bakplaten ook met iets anders bestrijken? Olie of boter?

    1. Fatima El Irari

      16 december 2018 at 09:43

      Hi Sana,

      Dat kan zeker. Je kunt zachte boter gebruiken of gewoon zomnebloemolie.??❤️

  • Hind

    16 december 2018 at 10:13

    Hey Fatima,
    Kan je deze recept ook gewoon gebruiken voor een grote cake?

    1. Fatima El Irari

      16 december 2018 at 12:52

      Hi Hind,

      Ja, hoor dat kan ook. Ik raad je dan een niet al te grote vorm aan.??❤️

  • Rachida

    17 december 2018 at 12:41

    Salam fatima waar kan ik de bak vorm halen of bestellen en ook de tulband van de cake die je zaterdag of zondag had gemaakt met chocola en pistach noten.

    1. Fatima El Irari

      17 december 2018 at 14:15

      Alaikoem salaam Rachida,

      De Madeleine bakvorm kun je bestellen bij Dille&Kamille of bij de Action kopen(siliconen vorm en veel goedkoper) De tulbandcakevorm komt van Kookpunt en is van het merk Nordic Ware.❤️

  • Rachida

    17 december 2018 at 12:58

    Salam wa3likoum waar kan ik de bakvorm halen of bestellen, en de tulbandvorm waar je de cake hebt gemaakt afgelopen weekend met chocolade cake en pistachenoten alvast bedankt

  • Esma

    17 december 2018 at 17:02

    Heb ze genaakt en orecies de receot gevolgd de 60 min in koeler afgedekt en in oven ze zitten nu meer dan 10 min in oven maar helemaal ingezakt en ze worden niet gaat jammer

    1. Fatima El Irari

      17 december 2018 at 17:05

      Hi Esma,

      Op hoeveel graden heb je de oven gezet en op welke stand?

      1. Nadia

        22 december 2018 at 19:40

        Welke stand gebruik jij? Gr Nadia

      2. Fatima El Irari

        23 december 2018 at 15:58

        Hi Nadia,

        Altijd de boven onder stand.

  • Najat

    18 december 2018 at 10:10

    Salam je zegt voeg de roomboter en zonnebloemolie toe? Is het niet 1 van beide of toch allebei? Alvast bedankt voor al je recepten die je deelt met ons ❤️

    1. Fatima El Irari

      18 december 2018 at 12:01

      Alaikoem salaam Najat,

      Je gebruikt 50 ml gesmolten roomboter en 1 eetlepel zonnebloemolie. Heel graag gedaan!❤️

  • Sanae

    10 januari 2019 at 17:04

    Salaam Fatima,

    Ik ga morgen In Shaa Allah deze gebakjes maken. Ik doe het wel in een komen kleine tulband vormpjes. Wat is het effect van dat uurtje in de koelkast?

    Gr. Sanae

    1. Fatima El Irari

      11 januari 2019 at 20:38

      Alaikoem salaam Sanae,

      Door het beslag in de koelkast te laten rusten kan het beslag soort van rijzen en hierdoor krijg je zo’n mooi bolletje aan de bovenkant van de Madeleines.❤️

  • Mar

    16 maart 2019 at 13:43

    Er staat 50 ml roomboter. Ik heb nu 50 gram afgewogen en gesmolten, niet goed gelezen. Is dat ok?

    1. Fatima El Irari

      16 maart 2019 at 13:58

      Hi Mar,

      Ja, kun je gewoon gebruiken zal geen probleem zijn. Succes en geniet ervan!

  • Mina

    3 augustus 2019 at 14:15

    Beste Fatima,
    Kan ik het recept halveren?
    Krijg ik dan hetzelfde resultaat? Heb namelijk een bakvorm voor 10 stuks.
    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      5 augustus 2019 at 16:47

      Hi Mina,

      Ja, hoor je kunt het recept halveren.

  • Hanane

    10 december 2019 at 15:01

    Hi fatima
    Welke roomboter gebruik u?
    Ik heb ongezoute gebruikt en ze zijn mislukt denkt u dat het door dar komt

    1. Fatima El Irari

      10 december 2019 at 18:12

      Hi Hanane,

      Ik heb ook ongezouten roomboter gebruikt. Wat is er precies mislukt?

  • Hanane

    11 december 2019 at 11:00

    Hallo,
    Ze zijn niet mooi en krokent ik heb wel silicone bakvorm gebruikt? Ik ga proberen via snap een foto te sturen

    1. Fatima El Irari

      11 december 2019 at 11:29

      Hi Hanane,

      Kun je mij de vorm mailen; info@uitdekeukenvanfatima.nl

      1. Hanane

        12 december 2019 at 10:29

        Hallo fatima
        Hebt u mijn mail ontvangen?

  • Hanane

    11 december 2019 at 12:16

    Dank u
    Ik heb zo net een email gestuurd

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept