MACARONI MET GEHAKT

Voor doordeweeks gaat mijn keus vaak uit naar de iets simpele gerechten en dan is deze macaroni met gehakt altijd een goede keus! Voor dit recept heb je geen pakjes of zakjes nodig, maar maak je macaroni simpel helemaal homemade. Je hoeft niet al te lang in de keuken te staan, dus ideaal voor doordeweeks!

Ingrediënten: (4 personen)
.

  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 300 gr. gemarineerd rundergehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 knoflookteentjes, fijngesneden
  • 2 wortelen, in stukjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 etl. tomatenpuree
  • 6 grote verse tomaten
  • 200 gr. doperwten
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 300 gr. macaroni
Kruiden:
.
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. gedroogde oregano
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1/2 tl. harissapoeder
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 1 tl. kristalsuiker
Bereiding:
.
Stap 1.

Verhit de zonnebloemolie op middelhoog vuur in een ruime pan en bak het gehakt, uien en de knoflook voor 3 a 5 minuten. Voeg de wortel en de paprika erbij en bak gedurende 5 minuten op middelhoog vuur met de deksel op de pan.

Stap 2.

Ontvel de tomaten en maal of rasp de tomaten fijn. Giet de tomatensaus in de pan en voeg ook de tomatenpuree erbij. Roer de saus door en voeg de gemberpoeder, zout, oregano, paprikapoeder, harissapoeder, zwarte peper, kurkuma en de kristalsuiker in de pan, roer goed door en laat het koken op middelhoog vuur voor 15 a 20 minuten. Wanneer de saus mooi is ingedikt voeg je de doperwten en de peterselie erbij en laat je de saus voor 5 minuten sudderen op laag vuur.

Stap 3.

Kook de macaroni gaar volgens de verpakking in licht gezout water. Giet het water af en voeg de gekookte macaroni toe bij de saus en roer het goed door. Laat de macaroni voor 3 a 5 minuten sudderen op laag vuur en serveer de macaroni met geraspte kaas en smullen maar!

Extra tips&trics:
.
  • Geen verse tomaten in huis? Dan kun je ook gepelde tomaten uit blik gebruiken van 400 gram.
  • Is de tomatensaus nog iets te zuur? Voeg er dan wat extra kristalsuiker bij.
  • Mocht de tomatensaus iets te dik zijn, dan kun je er 50 ml warm water aan toevoegen en de saus weer aan de kook brengen.
  • Macaroni kun je makkelijk invriezen, nadat het is afgekoeld.

Liefs,
Fatima

15 antwoorden
  1. Yasmina
    Yasmina zegt:

    Ziet er lekker uit. Helaas als ik 4 verse tomaten gebruik om sausje te maken is het te weinig saus en is er binnen een paar minuten geen saus meer over.. dus ik gebruik altijd een potje hahah. Maar wel lekker. Ga zo door.

    Beantwoorden
  2. Danya
    Danya zegt:

    Ik heb gewoon gehakt gebruikt zonder kruiden maar wel iets komijn en Italiaanse kruiden door de saus gedaan zonder suiker (tomaten waren al zoet) en het was super lekker. Mijn dochter heeft het als middag, avond, volgende dag als ontbijt en lunch gegeten en dat zegt genoeg haha. Super! Bedankt, had nooit eerder macaroni gemaakt en dit is zeker voor herhaling vatbaar!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *