Loubia in Tomatensaus

11 oktober 2016Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten: (5 personen)
Voor de loubia:
  • 2 etl. olijfolie
  • 3 uien, fijngesneden
  • 3 knoflookteentjes, geperst
  • 3 tomaten, in blokjes
  • 1 etl. peterselie, fijngesneden
  • 1 etl. koriander, fijngesneden
  • 1 etl. tomatenpuree
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 300 gr. gedroogde witte bonen, geweekt
  • 1 rode peper
  • 1 liter warm water
Kruiden:
  • 1 tl. kurkuma
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. komijnpoeder
  • 1/2 tl. cayennepeper
  • 1/2 tl. zwarte peper
Bereiding:
  1. Verwarm de olijfolie in de pan en bak de uien en de knoflook voor 2 a 3 minuten aan.  
  2. Voeg de tomatenblokjes, peterselie, koriander, tomatenpuree, kippenbouillon en de kruiden erbij en schep alles goed door. Laat het dan geheel voor 3 a 5 minuten aanbakken op middelhoog vuur.
  3. Voeg de gedroogde witte bonen en de rode peper in de pan en giet het water er ook bij
  4. Roer alles even goed door, sluit de pan en laat het geheel koken voor zeker 40 a 50 minuten op middelhoog vuur tot de bonen goed gaar zijn.
  5. Open na 40 minuten weer de pan en check of de bonen al gaar zijn. Mocht de saus iets te dik zijn, dan kun je er altijd extra kokend water bijdoen en weer even aan de kook brengen.
  6. Serveer de loubia met lekker warm brood, een frisse salade en genieten maar!

En in deze gemakkelijke stappen heb je binnen een mum van tijd dit heerlijk gerecht op tafel staan! Ik heb de loubia vegetarisch gehouden, maar het is ook mogelijk om vlees of kip toe te voegen aan de loubia.

Extra tips&trick:
  • Houd er rekening mee dat je de gedroogde bonen altijd een dag van tevoren moet laten weken in koud water voor een hele nacht, anders zijn ze te hard en duurt het te lang voordat ze gaar worden in de pan. Mocht je bonen uit een pot gebruiken, dan kun je deze stap uiteraard overslaan.
  • Wil je de loubia klaarmaken met vlees of kip? Bak deze dan mee vanaf stap 2.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

124 Comments

  • Latifa

    11 oktober 2016 at 08:15

    Ik vind dit gerecht heerlijk!

    1. xfaatje

      11 oktober 2016 at 09:30

      Hallo Latifa,

      Ik ook haha en zo simpel he!

      1. Latifa

        25 juni 2020 at 19:03

        Hi fatima een vraagje moeten die witte bonen gepeld worden?

      2. Fatima El Irari

        29 juni 2020 at 11:02

        Hi Latifa,

        Nee, ik pel ze niet. Xx

  • Amel

    11 oktober 2016 at 08:21

    Ik ben gek op loubia, dank je wel voor deze versie. En wat zijn de foto’s prachtig, echt complimenten meid !!

    1. xfaatje

      11 oktober 2016 at 09:30

      Hallo Amel,

      Dankjewel lieve schat! En heel graag gedaan Xx

  • Melissa

    11 oktober 2016 at 08:21

    Wat bedoel je precies met blokje Knorr?

    1. Laila

      11 oktober 2016 at 08:49

      Ik denk de (kip,
      rund of schaap) bouillon blokjes, die je kan kopen bij de slager..

      1. xfaatje

        11 oktober 2016 at 09:34

        Dankjewel Laila!

    2. xfaatje

      11 oktober 2016 at 09:31

      Hallo Melissa,

      Ik bedoel daar een blokje bouillon kruiden mee. Je hebt verschillende smaken tuinkruiden, kip, vis, vlees etc.

  • Aziza

    11 oktober 2016 at 08:22

    Lovely! Wil graag meer traditionele gerechten willen zien

    1. xfaatje

      11 oktober 2016 at 09:32

      Hallo Aziza,

      Die komen er ook nog allemaal aan inschAllah!

    2. Suzanne

      9 augustus 2020 at 14:35

      Hoi Fatima,
      Er staat dus nergens in het recept hoe veel water erbij moet…??
      Misschien handig om er bij te zetten..

      1. Fatima El Irari

        19 augustus 2020 at 17:48

        Hi Suzanne,

        Je hebt ongeveer 1 liter warm water nodig. Ik heb het erbij gezet, thanks! Xx

  • Loubna

    11 oktober 2016 at 08:27

    Moeten bonen uit pot ook een half uurtje op vuur?
    Chokran

    1. xfaatje

      11 oktober 2016 at 09:33

      Hallo Loubnna,

      Nee, die kunnen korter op het vuur, want die zijn eigenlijk al beetgaar.

      1. Sarah

        27 januari 2021 at 20:30

        Salaam alaikum Fatima,

        Als ik dit wil maken met vlees (rund/lams), is het dan handiger dat ik een knorr blokje van rund/lam gebruik of maakt dat niet uit? Kan een kip blokje dan ook nog qua smaakverhouding?

      2. Fatima El Irari

        4 februari 2021 at 23:49

        Alaikoem salaam Sarah,

        Ja, ik zou dan een vlees bouillonblokje gebruiken. Xx

  • Oemrayhana

    11 oktober 2016 at 08:28

    Hoi Faatje,

    Als je vlees toevoegt doe je dat meteen aan t begin?
    En als antwoord op je vraag; JA me man is dol op marokaanse gerechten… Dus alle recepten zijn welkom. ?

    1. xfaatje

      11 oktober 2016 at 09:33

      Hallo Oemrayhana,

      Als je vlees erbij wilt toevoegen, dan bak je deze inderdaad in het begin mee. Dus met de uien, knoflook etc. Haha er komen nog vele recepten aan! Xx

    2. Balkis

      11 oktober 2016 at 10:41

      salam Oemrayhana
      vlees baak je eerste met uien en knoflook . vroeger maakt mijn moeder Loubia met kadid of kordas. was echt lekker maar nu mijn dochters houden niet van.

      1. xfaatje

        11 oktober 2016 at 10:45

        Salaam alaikoem Balkis,

        Klopt inderdaad. Zelf ben ik ook geen fan van Kadid haha :p

  • Hakima

    11 oktober 2016 at 08:48

    Lekker!! binnenkort ook maken insha Allah.

    1. xfaatje

      11 oktober 2016 at 09:34

      Hallo Hakima,

      Moet je zeker doen, erg lekker! Xx

  • Aisha

    11 oktober 2016 at 09:02

    Ik wil wel een recept van marmita

    1. xfaatje

      11 oktober 2016 at 09:28

      inschAllah.

  • Cheyenne

    11 oktober 2016 at 09:25

    Ziet er lekker uit, ik ga het van deweek proberen te maken ?!

    1. xfaatje

      11 oktober 2016 at 09:35

      Hallo Cheyenne,

      Ah leuk!

  • Jamila

    11 oktober 2016 at 09:31

    Beste faatje bedankt voor u lekker recepten en laat er maar nog komen grt jamila

  • Oumniya

    11 oktober 2016 at 10:17

    Lekker! Is ook de tijd ervoor.
    Ja zeker traditionele gerechten! En kijk uit naar het maken van vers Marokkaans brood! ?

    Liefs!

    1. xfaatje

      11 oktober 2016 at 10:45

      Komt voor elkaar hihi! Xx

  • Renuka

    11 oktober 2016 at 14:40

    Hoi Fatima, ziet er heerlijk uit. Ik hou niet van witte bonen. Zou je deze kunnen vervangen door bijvoorbeeld kikkererwten? Alvast bedankt voor je reactie!

    Ps meer recepten zijn welkom! Vooral die lekkere herfst/winter schotels

    1. xfaatje

      12 oktober 2016 at 06:07

      Hallo Renuka,

      Ja hoor dat kan ook! Dankjewel meis! Xx

  • Najoua

    11 oktober 2016 at 15:40

    Salam ou alaikoum.

    Vandaag jou loubia revept gemaakt. Hij is heerlijk. Bedankt voor het delen.

    Gr. Najoua

    1. xfaatje

      12 oktober 2016 at 06:08

      Alaikoem salaam Najoua,

      Ah super meid! Graag gedaan hoor Xx

  • Majda

    12 oktober 2016 at 08:27

    In wat voor pan kook je het? Waar heb je hem gekocht

    1. xfaatje

      12 oktober 2016 at 09:41

      Hallo Majda,

      Ik gebruik een ruime pan van de Lidl. Je kunt ook een Marokkaanse snelkookpan gebruiken.

  • Siham

    12 oktober 2016 at 14:13

    Heeey fatima. .
    Ik ga dit zeker uitproberen inshallah! Even off topic.. Ik heb precies dezelfde keukenmachine aangeschaft als de jouwe en heb laatst je batbott recept uitgeprobeerd.. was super geslaagd! Weet je ongeveer waneer de Marokkaanse brood recept komt? Dan wacht ik op jouw recept voor gegarandeerd succes! Hahaha

    Kusss

    1. xfaatje

      12 oktober 2016 at 14:54

      Hallo Siham,

      Aah super leuk meis! Bedoel je mijn nieuwe KitchenAid of de Tristar? Recept van Marokkaans brood ga ik dit weekend aan beginnen inschAllah! Haha super lief! Xx

      1. Siham

        12 oktober 2016 at 18:30

        De tristar heb ik aangeschaft hahaha ik keek altijd al naar je deegwaren recepten maar nooit aan begonnen.. dus dacht haal dezelfde keukenmachine als de jouwe en dan komt het helemaal goed.. ik heb je pizza en batbott al uitgeprobeerd en guess what was super lekker! Nooit lukte zulke recepten mij.. maar hamdoelilah dankzij jou nu wel! Kusss van een bigg fan!

      2. xfaatje

        13 oktober 2016 at 09:22

        Zo super lief Siham! Dankjewel lieve schat en ik hoop je nog lang te mogen blij maken met mijn recepten haha! Xx

      3. Faatje

        29 december 2020 at 01:34

        Salam heb een vraagje als ik het voor10 personen wil maken moet ik dan alles verdubbelen

      4. Fatima El Irari

        29 december 2020 at 20:13

        Alaikoem salaam Faatje,

        Ja, dat zou ik dan wel doen. Xx

  • Liyah

    12 oktober 2016 at 21:28

    Heb je misschien ook een harira receptje?

    1. xfaatje

      13 oktober 2016 at 09:22

      Hallo Liyah,

      Jazeker, alleen die moet ik ook nog online zetten. Komt snel hoor!

  • Sandra

    13 oktober 2016 at 11:34

    Als het toch waterig blijft, hoe kan ik het dan dikker krijgen?

    1. xfaatje

      13 oktober 2016 at 14:35

      Hallo Sandra,

      Dan hoor je het nog even door te laten prutellen, net zo lang tot de saus iets is ingedikt. Je kunt er ook 1 eetlepel maïzena aan toevoegen. Maïzena wel even apart mengen met 2 eetlepels van de saus en dan er pas bijgieten.

  • joke

    13 oktober 2016 at 23:48

    Zo dankbaar met je prachtige recepten! Allah heeft je werkelijk begunstigd en het is mooi te zien dat je anderen ermee van laat genieten. Moge Allah je rijkelijk belonen! Bedankt om me meer zelfvertrouwen te geven in de keuken doordat je alles zo goed uitlegt!!!

    1. Fatima

      15 oktober 2016 at 07:51

      Hallo Joke,

      Allahoema ameen lieve meid! Super bedankt en natuurlijk heel graag gedaan! Ik doe het met alle liefde, dankjewel! Xx

  • Assiyah

    16 oktober 2016 at 13:00

    Is het blokje knorr een must??

    1. Fatima

      17 oktober 2016 at 06:12

      Hallo Assiyah,

      Nee hoor je kunt het ook weglaten.

  • Najat

    30 oktober 2016 at 18:14

    Hoi, de rode peper. Snijdt je die gewoon in blokjes??

    1. Fatima

      31 oktober 2016 at 09:57

      Hallo Najat,

      Als je echt van pittig houdt, dan kun je deze in blokjes snijden. Als je niet zo’n liefhebber bent van pittig eten, dan gooi je het pepertje er enkel bij.

  • AJKRJH

    15 november 2016 at 17:10

    Ik heb dit gisteren gemaakt en vanavond gegeten. Wat een goed recept weer, heerlijk pittig ,maar ook weer niet te pittig.
    Zalig .

    1. Fatima

      16 november 2016 at 13:34

      Hallo AJKRJH,

      Super! Bedankt voor de compliment.

  • Chaimaalaa

    17 november 2016 at 09:12

    Salamoualaikoum..

    Heb een klein vraagje zou je het best koken in een gewoon kookpot of in dat marokkaanse kookpot? & kan je ook alles samen voegen in 1 keer zoals ajuin tomaat de kruiden enzo? ( zonder loubia ) pas achter af? Of best niet alles in stap?

    1. Fatima

      21 november 2016 at 10:59

      Alaikoem salaam Chaimaalaa,

      Je kunt zowel een Marokkaanse snelkookpan als een andere pan gebruiken. Ik raad je wel aan de stappen op volgorde te volgen.

  • Selma

    28 november 2016 at 18:53

    Je zegt half uur in je recept.. maar ik heb het echt flink 2 uur moeten koken? De bonen heb ik idd nacht ervoor laten weken.. snap er niks van haha! Wel heerlijk recept ma sha Allah

    1. Fatima

      29 november 2016 at 11:04

      Hallo Selma,

      Oh wauw dat is wel echt lang! Ik laat de loubia altijd 30 a 45 minuten koken en dan is het eigenlijk gaar. Mag ik vragen welke bonen jij gebruikt? Ben wel blij dat het heeft gesmaakt alhamdoelilah! Xx

    2. Umm Abdurrahmaan

      6 december 2016 at 13:39

      Bij mij ook Haha ze staan nu sinds 13.20 op het vuur en nog steeds niet klaar. Zal door de soort bonen komen zeker. Deze zijn van het merk ‘Konouz’ blauw pakje. Welke gebruik jij Fatima, dan weet ik dat voor de volgende keer in shaa Allaah.

      Xx

      1. Fatima

        7 december 2016 at 07:59

        Hallo Umm Abdurrahmaan,

        Wauw dit is inderdaad wel lang haha. Heeft het wel gesmaakt? Ik gebruik witte bonen van het merk ‘Zohra’ die kun je vinden bij de slager. Xx

  • Hanane

    7 december 2016 at 06:19

    Hoi moet je na t dagje weken de bonen pellen ?

    1. Fatima

      7 december 2016 at 08:03

      Hallo Hanane,

      Nee, dat is niet nodig hoor. Xx

  • hanane

    7 december 2016 at 11:03

    Hoi hoi faatje

    Hoeveel water doe je erbij? Denk dat ik te veel bij heb gedaan? Hoeveel peterselie en koriander steek jij erin?

    alvast bedankt;

    ps: you are amazing

    1. Fatima

      7 december 2016 at 13:47

      Hallo Hanane,

      Je giet net zoveel water erbij tot het water net boven de loubia uitsteekt. Peterselie en koriander gebruik ik een handje vol. Als je ongeveer 5 takjes neemt per soort is het al goed. Succes meid en bedankt voor je lieve compliment! Xx

      1. Hanane

        7 december 2016 at 15:35

        Ja was super lekker. Mijn man vond t top. ! Nn

      2. Fatima

        8 december 2016 at 15:51

        Super meid! Xx

  • lamyae

    4 januari 2017 at 08:34

    Hey Fatima,

    Deze is ook super gelukt! Dank je wel voor de duidelijke recepten. Xx

    1. Noen

      10 maart 2021 at 14:44

      Salaam Fatima,

      Heb dit heerlijke recept al vele malen gemaakt, alleen ben ik benieuwd wat voor lamsvlees ik dan moet halen? Wil het een keer met vlees proberen!

      Liefs Noen

      1. Fatima El Irari

        14 maart 2021 at 20:05

        Alaikoem salaam Noen,

        Ik haal altijd lamsvlees van de schouder.

  • Sumxmi

    7 januari 2017 at 15:40

    Loveyou Faaat!!!! Je bent zo duidelijk met je uitleg en alles is zo geordend..alles wat ik hebgemaakt is succesvol gegaan. Thanku darlingg

    1. Fatima El Irari

      9 januari 2017 at 15:00

      Hallo Sumxmi,

      Aah wat onwijs lief zeg! Super bedankt meid!

      Liefs Fatima

  • Angelique

    24 januari 2017 at 11:26

    Vandaag weer lekker loubia maken als je mij dochter vraag wat wil je eten is altijd loubia loubia mama

    1. Fatima El Irari

      24 januari 2017 at 12:09

      Hallo Angelique,

      Haha wat onwijs lief zeg! Ik ben blij dat het recept zo goed in de smaak valt.

      Liefs Fatima

  • senna

    24 januari 2017 at 17:22

    Bij mij blijven ze ookk hard heel irritant. Heel vaak heb ik dat dat ik ze langer moet doorkoken hooguit 1,5uur. Ik heb van het merk tagine weet niet waar het ligt.

  • Amel

    26 januari 2017 at 05:21

    Salaam Faatje

    Kan ik de tomaten weglaten?

    Jouw recepten zijn top?

    Mag Allaah u rijkelijk belonen?

    Liefs

    Amel

    1. Fatima El Irari

      30 januari 2017 at 08:15

      Alaikoem salaam Amel,

      Ja hoor dat is mogelijk, maar dan krijg je wel een ‘bleke/witte’ loubia hihi. Dankjewel lieve schat erg lief van je!

      Liefs Fatima

  • Rachella

    28 januari 2017 at 21:12

    Hoi Fatima,

    Kun je dit gerecht ook in een tajin maken ?

    1. Fatima El Irari

      30 januari 2017 at 08:25

      Hallo Rachella,

      Ja hoor dat is mogelijk.

      Liefs Fatima

      1. Rachella

        30 januari 2017 at 19:39

        Ik heb het gisteren in de tajine gemaakt en het was echt overheerlijk!!

      2. Fatima El Irari

        21 maart 2017 at 08:54

        Hallo Rachella,

        Oh wat goed zeg! Ik heb zelf loubia nog nooit in een tajine gemaakt, dus ik ben nu ook benieuwd haha. Ik ben blij dat het heeft gesmaakt meid!

        Liefs Fatima

  • Mendy

    31 januari 2017 at 10:04

    Welke tomatenpuree gebruik je erbij? En als je al gare bonen wilt gebruiken welke zijn dan t beste?

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2017 at 08:56

      Hallo Mendy,

      Ik gebruik de tomatenpuree uit een blikje. Je kunt zowel de bonen en tomatenpuree van bijvoorbeeld Albert Heijn huismerk gebruiken.

      Liefs Fatima

  • Asha Bakker

    28 februari 2017 at 12:48

    Hoi hoi
    Ik ben helemaal omgetoverd van je lekkere recepten naar een keukenprinses. Ik zou heel graag je nieuwste recepten willen volgen maar weet niet hoe ik mij moet abonneren. Ik kom steeds in de knoop.
    Groet asha

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2017 at 12:48

      Hallo Asha Bakker,

      Wat een lief compliment zeg, dankjewel! Je hoeft je niet perse te abonneren voor nieuwe recepten hoor schat. Maar als jij je abonneert, dan krijg je wel gelijk een melding wanneer er een nieuw recept online staat. Wat lukt er niet precies met het abonneren?

      Liefs,
      Fatima

  • Sisi

    25 maart 2017 at 09:15

    Lieve faatje,

    Ik heb de loubia gemaakt maar de loubia blijft hard het wordt maar niet zacht na anderhalf uur koken:( heb je tips dan hoor ik het graag. Alvast bedankt voor het delen

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2017 at 11:13

      Hallo Sisi,

      Heb je de loubia een nachtje laten weken?

      Liefs,
      Fatima

      1. Miel

        31 juli 2017 at 18:14

        Bij mij ook niet! En ik heb ze een nacht laten weken 🙁

      2. Fatima El Irari

        1 augustus 2017 at 07:35

        Hallo Miel,

        Wat is er precies verkeerd gegaan? Zijn de bonen hard gebleven?

        Liefs,
        Fatima

  • Latifa

    22 april 2017 at 12:00

    tbarkellah gliek . Heerlijke recepten?

    1. Fatima El Irari

      24 april 2017 at 06:31

      Hallo Latifa,

      Allah ibarkfiek lieverd!

      Liefs,
      Fatima

  • Hanane

    29 april 2017 at 23:20

    Hi Fatima, wat een heerlijk recept!
    Ik heb het vandaag gemaakt en zelfs mijn man kreeg er niet genoeg van.

    Ik zou niet weten wat ik zonder jou recepten zou moeten haha!

  • Daisy

    6 juni 2017 at 10:37

    Dag faatje!

    welke kitchen aid heb jij? hij lijkt me.echr handig.

  • Karima Dalloesingh

    10 juli 2017 at 15:07

    Lieve faatje,

    Sinds ik je recepten gebruik, lijkt ik net een Marokkaanse keukenprinses. Heb er hiervoor nooit echt de moeite genomen om Marokkaans te koken. Dank je wel voor de geweldige recepten. Mijn gezin smult ervan.

    1. Fatima El Irari

      11 juli 2017 at 06:26

      Hallo Karima,

      Aah wat leuk om te lezen zeg! Ik ben blij dat je zo enthousiast bent over de recepten en dat jullie er volop van genieten! Ga zo door lieverd.

      Liefs,
      Fatima

  • Sara

    14 oktober 2017 at 20:01

    Gebruik dit recept al ruim een jaar, is echt heerlijk.
    Al voor verschillende mensen gemaakt die het telkens de lekkerste loubia ooit vinden.
    Moge Allah jou belonen Fatima ❤️

    1. Fatima El Irari

      16 oktober 2017 at 05:40

      Aah wat lief Sara! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Allahoema ameen! Xx

  • Moslima

    25 december 2017 at 17:54

    De bonene staan op ben benieuwd heb op advies van mijn schoonzus de bonen even voorgekookt 15min met halve knor blokje en het afgegoten water gebruikt voor bij de rest te doen

    Alleen ben ik vergeten de tomaten te ontvellen hahah echt stom nou ik laat het weten hopelijk mislukt die niet heb alles precies zo gedaan alleen heb vlees bijgedaan en aardappel blokjes

    1. Fatima El Irari

      26 december 2017 at 08:58

      En was het lekker schat?

  • Sam

    16 januari 2018 at 18:06

    Ik krijg het echt voor de derde keer niet in een half uur voor elkaar. Heb een keer de witte bonen van de AH gebprobeerd toen een keer een zak bij de turk gekocht en onlangs die van supermarkt Tanger gebruikt, en het was echt alledrie pas na 1uur en 20min ongeveer pas klaar. Begrijp niet dat het in 30min klaar is, zet het ook op middelmatig vuur.

    1. Fatima El Irari

      17 januari 2018 at 07:00

      Hallo Sam,

      Week je de bonen een nacht in water? En dit is niet alleen bij jou zo hoor. Bij de ene duurt het 30 minuten en bij de ander meer dan een uur. Xx

      1. Sam

        17 januari 2018 at 13:13

        Dankje Faat voor jowu reactie.

        Jazeker, heb de avond ervoor de bonen in een volle bak water laten weken. Dus ik snap er echt niks van.

      2. Fatima El Irari

        17 januari 2018 at 13:54

        Graag gedaan hoor. Gebruik je voor het bereiden van loubia een snelkookpan of gewoon een normale pan?

      3. Sam

        17 januari 2018 at 14:53

        Een normale pan, van Vivo (AH) kleine formaat.
        Daarvoor heb ik een normale pan gebruikt weet niet van welk merk.

      4. Fatima El Irari

        18 januari 2018 at 07:08

        Hallo Sam,

        Aah wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

  • Larissa

    25 maart 2018 at 14:42

    Hoihoi!

    k heb een pot met witte bonen in tomatensaus, kan ik die ook gebruiken of moet ik dan wat aanpassen aan het recept?

    Liefs

    1. Fatima El Irari

      25 maart 2018 at 15:11

      Hi Larissa,

      Ja hoor die kun je ook gebruiken, alleen wordt de kooktijd iets korter omdat de bonen al voorgekookt zijn. Voor de rest kun je gewoon precies het recept volgen. Succes!

      1. Larissa

        25 maart 2018 at 15:13

        Oké bedankt voor het antwoorden! Moet ik de witte bonen dan even uit laten lekken, of doe ik de tomatensaus er gewoon bij?

      2. Fatima El Irari

        26 maart 2018 at 05:54

        Hi Larissa,

        In dit recept gaan verse tomaten die eigenlijk dienen voor de tomatensaus. Je kunt de verse tomaten weglaten en de tomatensaus die al in de pot zit erbij doen, anders is het zonde om het weg te gooien. Succes!

  • Dejna

    18 mei 2018 at 13:32

    Waar krijg je de rode peper?

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2018 at 15:44

      Hi Denja,

      Rode peper kun je gewoon vinden in de supermarkt.

      Liefs,
      Fatima

  • Naoual

    26 juli 2018 at 11:11

    Hoi hoi,
    Ik ben de loubia vergeten weken voor een nachtje … is dat een probleem?
    Hoelang is de bereidingstijd dan ongeveer?
    Ps: looovvveee u recepten !!

    1. Fatima El Irari

      26 juli 2018 at 11:30

      Hi Naoual,

      Dankjewel lieverd! Als je de loubia niet een dag van tevoren weekt in water, dan gaat het echt lang duren voordat de bonen gaar worden. Ik heb het zelf nog nooit gemaakt met niet geweekte bonen, dus ik durf niet te zeggen hoe langer het gaat duren. Je zou eventueel ook bonen uit een pot kunnen gebruiken?

      1. Naoual

        26 juli 2018 at 12:50

        Dank je wel schat maar heb ik niet in huis jammer.. ?
        Ik ga het gewoon erop wagen…
        Xxx

      2. Fatima El Irari

        27 juli 2018 at 07:12

        Hi Naoual,

        En heb je het nog gemaakt?

  • Ja

    2 oktober 2018 at 08:26

    Hello, ik heb de bonen in de ochtend laten weken en in de avond bereid (dus ongeveer 6/7 uurtjes laten weken) is dit te weinig? De bonen blijven namelijk erg hard.. helpt het als ik de nog langer laat koken of is het een verloren zaak?

    1. Fatima El Irari

      2 oktober 2018 at 18:23

      Hi,

      Zelf laat ik droge bonen altijd voor een hele nacht weken. Mochten de bonen nog niet gaar zijn, dan dien je de loubia langer door te koken. Xx

  • Halima

    30 augustus 2019 at 13:51

    Deze week gemaakt, was heerlijk. Bedankt Fatima!

    1. Fatima El Irari

      30 augustus 2019 at 20:58

      Hi Halima,

      Super! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt! Xx

  • Michaela

    30 november 2020 at 18:41

    Heerlijke recept Fatima, bedankt. Ik heb die met stukjes kalfsvlees gedaan, stukje brood erbij en avond eten was compleet.

    1. Fatima El Irari

      4 december 2020 at 14:36

      Hi Michaela,

      Aah lekker zeg! Leuk om te lezen dat het heeft gesmaakt.

      Liefs, Fatima

  • Daniëlle

    10 september 2022 at 09:56

    Recept blijft goed in de smaak vallen! Vooral met dit regenachtige weer.

    1. Fatima El Irari

      15 september 2022 at 10:13

      Hi Daniëlle,

      Wat goed! Bij ons thuis is dit recept ook echt een favoriet.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept