LOTUS SPECULOOS CHEESECAKE (NO BAKE)

Bijna weekend, dus hoogste tijd om iets lekkers te maken! Deze Lotus Speculoos Cheesecake is zo een aanrader mensen! Iedereen moet deze taart eens geproefd hebben, want hij is zo lekker! Het is ook nog eens een no bake taart, dus de oven heb je niet nodig! 


Ingrediënten:
.
Voor de bodem:
.
  • 250 gr. Lotus koekjes
  • 80 gr. margarine (of roomboter)
Cheesecake vulling:
.
  • 350 gr. Philadelphia roomkaas
  • 200 gr. Lotus pasta
  • 2 etl. poedersuiker
  • 1 tl. speculaas kruiden
  • 250 ml koude slagroom
  • 1 etl. kristalsuiker
  • 1 zakje klopfix
Garnering:
.
  • slagroom
  • Lotus koekjes
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Mix de koekjes in de keukenmachine tot fijne kruimels. Smelt de margarine, giet dit bij de koelkruimels en mix het samen. Bekleed de bodem van een 20 cm springvorm met bakpapier en schep de koekruimels op de bodem. Druk de bodem met de achterkant van een lepel stevig aan en zet de vorm in de koelkast.

Stap 2.
.

Mix de roomkaas, Lotus pasta, poedersuiker en de speculaas kruiden op middelhoge snelheid in de keukenmachine tot een glad mengsel. Schraap de zijkanten van de kom en mix het nog eens door. Mix in een aparte kom de koude slagroom met de kristalsuiker en klopfix bijna stijf en zet ongeveer vier eetlepels apart voor de garnering. Vouw de slagroom met de spatel door het roomkaas/Lotus mengsel. Schep het beslag in de springvorm en strijk het glad met de spatel. Dek de springvorm af met plasticfolie en zet de cheesecake voor minstens 6 uur of het liefst voor een hele nacht in de koelkast.

Stap 3.
.

Smelt in een steelpannetje twee eetlepels Lotus pasta op laag vuur en laat het iets afkoelen. Haal de cheesecake uit de koeling, giet de Lotus pasta bovenop de cheesecake en strijk het glad. Spuit bovenop wat toefjes slagroom en garneer de cheesecake met extra Lotus koekjes. Serveer de cheesecake lekker koud en smullen maar!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.

Liefs,
Fatima

60 antwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Chaima,

      Leuk dat je het ook haar uitproberen!🥰 De springvorm heeft een losse bodem, dus je kunt de taart met bodem oo een bord zetten of je tilt de cheesecake voorzichtig op met een spatel. Dit gaat heel makkelijk omdat de koekjes bodem heel stevig is als je deze uit de koeling haalt.♥️

      Beantwoorden
  1. Chaim
    Chaim zegt:

    Ziet er heerlijk uit, deze ga in van het weekend
    Maken in sha Allah! Vraagje, hoe verplaats je de cheescake netjes naar het bord toe?

    Beantwoorden
  2. Zehra
    Zehra zegt:

    Hi Fatima!
    Denk je dat je veel verschil smaakt als je geen speculaaskruiden gebruikt?
    Zo ja wat raad je dan daar ipv aan?

    Xx Zehra

    Beantwoorden
  3. Neama
    Neama zegt:

    Deze wil k graag maken.. Alleen heeft mijn koelkast het begeven, maar de vriezer heb k nog wel… Heb je mischien een andere alternatief voor me?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Neama,

      Je kunt de cheesecake ook invriezen en dan een paar uur voor het serveren uit de diepvries halen. Ik raad je wel aan de garnering pas te doen voordat je de taart serveert, dus niet de cheesecake garneren en invriezen. Xx

      Beantwoorden
  4. Paula
    Paula zegt:

    Bedankt voor het receptje, te taart was heerlijk.😁 Ik had nog iets speculoospasta over en heb aan de zijkant een drip laten aflopen. 😀deze taart gaat nog dikwijls gemaakt worden.👍

    Beantwoorden
  5. Noa
    Noa zegt:

    Hoi,

    Ik vraag mij altijd af stel je halveerd een recept waarin staat gebruik 1 ei. Moet dan de helft gebruiken of hem helemaal? Hoe zit het dan als je 1 derde van het recept gebruikt? Als je 90 koekjes (1 ei) maakt en daarvan 30 stuks?

    Gr Noa

    Beantwoorden
  6. Tayyibe
    Tayyibe zegt:

    Hey fatima, ik heb de cheesecake gemaakt, klopt het dat je de bovenkant van dr cheesecake na 6uur koelen nog kan ‘indrukken’? Dus dat ie niet steenhard is 😅
    Kussiess

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Tayyibe,

      Na 6 uur hoort de cheesecake wel stevig te zijn, maar dit kan echt per koeling verschillen. Ik laat al mijn cheesecakes altijd voor een hele nacht in de koelkast staan. Op deze manier weet je zeker dat de cheesecake stevig is.

      Beantwoorden
  7. Souhailla
    Souhailla zegt:

    Hi fatima
    Lekker hoor!!! Weer iets om naar uit te kijken om te maken. Had een vraagje kan ik ook marscapone gebruiken ipv Philadelphia?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  8. Cennet
    Cennet zegt:

    Hey Fatma,
    Ik had nog een klein vraagje
    Ik zie op je instagram video dat je bakpapier gebruik ook beschreven bij stap 2 maar heb je wat ingesmeerd?

    Groetjes Cennet

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Cennet,

      Bedoel je op de bodem van de springvorm? Nee, ik smeer de bodem niet in met boter of olie. De zijkanten kun ie eventueel ook bekleden met bakpapier en van tevoren eerst even insmeren met boter.🧡

      Beantwoorden
  9. M
    M zegt:

    Hoi Fatima,

    Is het mogelijk om de cake ook 2 nachten in de koelkast te laten? Ik heb de dag voor de gelegenheid helaas geen tijd dus dacht dan maak ik het 2 dagen ervoor.

    Beantwoorden
  10. Karima
    Karima zegt:

    Hoi Fatima,

    Ik was een beetje te fanatiek en heb alle ingrediënten gemixt en toen pas verder gelezen…..ik heb dus de slagroom, suiker en klopfix, tegelijk samen met de lotuspasta, roomkaas en poedersuiker gemixt en toen las ik pas verder dat de slagroom, klopfix en suiker apart gemixt moeten worden en dan pas samen met het mengsel van de roomkaas en lotuspasta gemengd moeten worden…..de taart staat nu in de koelkast, denk je dat ie zo ook gaat lukken?

    Alvast bedankt

    Beantwoorden
  11. Chaim
    Chaim zegt:

    Hi Fatima!Kan ik deze ook in een bakring maken? Zo ja, hoeveel cm? Ik heb 7 cm zou dat kunnen? En hoeveel stuk haal ik er ongeveer uit?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Chaim,

      Jazeker, een bakring kun je ook gebruiken als je die maar stevig op bijvoorbeeld een bakplaat of bord plaatst. Voor dit recept kun je het beste een vorm van 20, 22 of 24 cm gebruiken. Je zou de vorm van 7 cm wel kunnen gebruiken, alleen dan zou je niet heel het cheesecake beslag kunnen gebruiken.

      Beantwoorden
      • Chaim
        Chaim zegt:

        Oh, dan zou ik het recept moeten verdubbelen? Bedankt voor je reactie . Ik had namelijk gezien dat je gisteravond in je story op insta een foto had geplaatst, van een dame die dat had gedaan. Weet je misschien hoe ze dat gedaan heeft? Sorry, ik vraag teveel haha

      • Chaim
        Chaim zegt:

        Nou ik weet niet wat er mis gaat met reactie plaatsen. Maar poging 3! Je had gisteravond een foto geplaatst van een dame die de mini variant had gemaakt. Weet je misschien hoe ze dat gedaan heeft?

  12. Chaim
    Chaim zegt:

    Ik zag op insta story dat je een verhaal had gedeeld van een dame, die er een mini variant van had gemaakt. Weet je misschien hoe ze dat heeft gedaan?

    Beantwoorden
  13. Ayse
    Ayse zegt:

    Hoi fatima,ik had een kleine vraag nadat we de cakevulling hebben gedaan moet het in de koelkast,,? En na 1 dag de lotuspasta er bovenop doen of ??

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *