LBINI MET NUTELLA (GEVULDE DONUTS)

Deze lbini gevuld met Nutella (oftewel gevulde donuts) doen mij altijd denken aan de zomermaanden in Marokko. Rond een uur of zes in de avond is het in Marokko een gewoonte om thee en koffie te zetten met allerlei lekkers zoals msemmen, croissantjes, baghrir en natuurlijk lbini! Mijn oma maakte ze af en toe zelf of ze haalde ze lekker warm bij de bakker om de hoek. Deze lbini is zo ontzettend zacht, luchtig en natuurlijk niet normaal lekker! Ik vulde ze met Nutella, maar je kunt ze natuurlijk vullen met wat jij lekker vindt.


Ingrediënten: (20 stuks)
.

Gist papje:
.
  • 50 ml lauwwarm water
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 etl. kristalsuiker
Het deeg:
.
  • 500 gr. bloem
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. bakpoeder
  • 150 gr. kristalsuiker
  • 2 etl. margarine
  • 180 ml lauwwarme melk
  • 1 ei
Extra:
.
  • zonnebloemolie
  • kristalsuiker
  • Nutella 
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Meng het water met de gedroogde gist en de kristalsuiker. Dek het af en laat het gist mengsel voor 5 minuten staan, tot het schuimt. Voeg in de kom de bloem, zout, bakpoeder, kristalsuiker, margarine en het gist papje erbij en kneed het deeg op lage snelheid korrelig. Breek het ei bij de melk, mix het samen en giet het in stappen in de kom en kneed het deeg op middelhoge snelheid mooi soepel. Smeer het deeg in met een klein beetje zonnebloemolie en laat het deeg afgedekt op een warme plek rijzen voor 30 minuten.

Stap 2.
.

Kneed het deeg kort door met de hand en rol het op een bebloemd werkblad uit tot een lap van 1-2 centimeter dikte. Haal met een ronde steker cirkels uit het deeg, zet ze op een bekleed bakplaat met bakpapier en laat ze weer afgedekt voor 30 minuten rijzen. Verwarm de zonnebloemolie in een ruime pan en frituur de lbini in 2-3 minuten mooi goudbruin en gaar. Laat de lbini uitlekken op keukenpapier en haal ze dan door de kristalsuiker. Maak met een sateprikker of mesje een gat aan de zijkant van de lbini. Schep de Nutella in een boterhamzakje, knip in de hoek een kleine opening en vul de lbini met de Nutella.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.

Liefs,
Fatima

36 antwoorden
  1. Loubna
    Loubna zegt:

    Hi Fatima,

    Tijdens het lezen kwam ik een klein type foutje tegen. Bij stap 1 de tweede zin: laat het mengsel voor 5 minuten staat.

    Gr.

    Beantwoorden
  2. Raja
    Raja zegt:

    Ziet er lekker uit ik ga het ook inshsllah proberen i.p.v. oliebollen dit jaar😉 les beignets zijn altijd mijn lieveling geweest aan het strand in marokko!!

    Beantwoorden
  3. Mrs.
    Mrs. zegt:

    Hallo.

    Ik heb vandaag het recept gemaakt, viel mij al snel op dat bij de eerste stap bij het kneden van de bloed etc het deeg heel plakkerig werd en lopend. Ik heb alles mooi afgewogen en weet niet wat ik verkeerd heb gedaan.

    Beantwoorden
  4. Mommycook
    Mommycook zegt:

    Hoi Fatima,
    Is het ook mogelijk om de donuts een avond van te voren te maken? Zo ja, hoe kan ik deze het beste bewaren?

    Liefs

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Asan,

      Dat kan, maar dan zou ik het deeg in de koelkast laten rijzen zodat het heel langzaam kan rijzen. Als je het buiten de koelkast laat zal het deeg snel rijzen en op een gegeven moment te erg naar gist ruiken.

      Beantwoorden
  5. Yasmine
    Yasmine zegt:

    Hoi Fatima,

    Ik heb heel wat recepten uitgeprobeerd en ze lukken altijd in een keer!
    Behalve dit recept! Het deeg blijft plakken en rijst helemaal niet!
    Ik heb geen idee wat ik fout doe, en al 3 keer geprobeerd!

    Groetjes Yasmine

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Yasmine,

      Aah wat jammer! Het deeg is inderdaad iets plakkerig, dan mijn andere deeg recepten maar juist daarom dien je het deeg ietsjes in te smeren met zonnebloemolie. Maar het deeg hoort wel te rijzen. Welke gist gebruik je? ❤️

      Beantwoorden
      • Yasmine
        Yasmine zegt:

        Gewoon het dr oetker gist zakje (het gist schuimt ook gewoon). Heeft het niet te maken met melk/ei verhouding? Dat het deeg te waterig en plakkerig wordt? Ik heb al dagen trek in lbini😂

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hi Yasmine,

        Oh nee daar kan het dan niet aan liggen, want die gebruik ik ook altijd. Dit zijn echt de exacte hoeveelheden die ik altijd gebruik voor dit recept. Giet je de natte ingrediënten er wel geleidelijk bij?

      • Yasmine
        Yasmine zegt:

        Ja giet ik er geleidelijk bij! Misschien ligt het aan de 2 eetlepels margarine? Ik gebruik roomboter? Ik probeer morgen weer een poging te wagen…..

  6. Claire
    Claire zegt:

    Vandaag gemaakt. Helaas niet allemaal goed aan de binnekant nog wat plakkerig.

    Een paar zijn wel goed gelukt. Ik kreeg ze niet zo mooi bol.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *