KRUIDNOTEN ROLLS

De cinnamon rolls kennen we ondertussen al, maar heb je ook weleens kruidnoten rolls geprobeerd? Deze broodjes zijn zo onwijs zacht, lekker vol van smaak en je eet er met gemaakt twee achter elkaar op! Dus mocht je nog een zak kruidnoten in de lade liggen, dan heb ik hierbij een lekker recept voor je!

Ingrediënten: (12 stuks)
.

Gistmengsel:
.
  • 80 ml lauwwarm water 
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 etl. kristalsuiker
Het deeg:
.
  • 120 gr. kristalsuiker
  • 200 ml melk
  • 80 gr. roomboter, gesmolten
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 1 tl. vanille extract
  • 2 eieren
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. bakpoeder
  • 600 gr. bloem
De vulling:
.
  • 100 gr. bruine basterdsuiker
  • 50 gr. zachte roomboter
  • 200 gr. kruidnoten, grof gehakt
Extra:
.
  • 1 eidooier
  • 1 tl. melk
Roomkaas topping:
.
  • 200 gr. roomkaas, op kamertemperatuur
  • 2 etl. witte basterdsuiker
  • 3 etl. melk
Bereiding:
.
Stap 1.

Meng in een maatbeker het water met de gedroogde gist en de kristalsuiker. Dek de maatbeker af en laat het gistmengsel staan voor 5 minuten of tot het mengsel schuimig is.

Stap 2.

Mix in een ruime kom de melk, gesmolten roomboter, zonnebloemolie, vanille-extract, eieren, kristalsuiker en het gistmengsel met een garde goed samen. Voeg het zout en de bakpoeder erbij en mix nogmaals samen. Voeg dan de bloem in stappen toe en mix het deeg goed samen op hoge snelheid voor zeker 3 a 5 minuten. Vorm het deeg tot een bal en plaats het in een licht ingevette kom met zonnebloemolie. Dek het deeg af met plasticfolie en een theedoek en laat het deeg rijzen voor 60 minuten.

Stap 3.

Druk de lucht uit het deeg en bestrooi je werkblad licht met bloem en rol het deeg met een deegroller uit tot een rechthoek van ongeveer 1/2 cm dikte. Smeer het deeg in met de zachte roomboter en strooi de bruine basterdsuiker en de gehakte kruidnoten bovenop en druk deze ietsjes aan. Rol deeg stevig op tot een rol en plaats de rol met de naad naar beneden. Snijd de rol met een scherp mes voorzichtig in plakjes van 2 cm breed en plaats de rolls naast elkaar  in een ingevette ovenschaal. Dek het deeg af en laat het nogmaals rijzen voor 60 minuten.

Stap 4.

Voeg de melk toe bij het eidooier, mix  het samen en bestrijk hiermee de rolls. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de kruidnoten rolls in het midden van de oven in 20 a 30 minuten mooi lichtbruin en gaar. Roer de roomkaas glad met de witte basterdsuiker en voeg de melk erbij. Roer flink door tot een gladde crème. Wanneer de kruidnoten rolls uit de oven komen, laat je ze een paar minuten afkoelen en dan kun je de roomkaas glazuur erop smeren. Server de broodjes ietsjes warm en smullen maar!

Extra tips&trics:
.
  • Vervang de basterdsuiker door kristalsuiker.
  • Je kunt de kruidnoten rolls ook serveren met geklopte slagroom.
  • Is het deeg nog iets te plakkerig? Voeg er dan telkens twee eetlepels bloem bij en kneed het deeg weer door.

Liefs,
Fatima

26 antwoorden
  1. Cherinda
    Cherinda zegt:

    Hoi Fatima,
    Wat een heerlijk recept! Is het mogelijk om hem een avond van te voren al te maken ? Bedankt voor het delen van je recepten!

    Beantwoorden
  2. Sihem
    Sihem zegt:

    Hoi hoi ,

    Ziet er heeerlijk uit en wil t zeker proberen maar ik zie bij de ingrieedenten voor het deeg 200 ml melk en 1 tl melk staan? Ik snap dat niet helemaal?

    Beantwoorden
  3. Noa95
    Noa95 zegt:

    Hoi

    Klopt het dat je eerst de mazaina gebruikt en dan pas de creme fraiche. In je uitleg van de champignonsoep staat het andersom.

    Beantwoorden
  4. Noa
    Noa zegt:

    Hoi

    Klopt het dat je eerst de mazaina gebruikt en dan pas de creme fraiche. In je uitleg van de champignonsoep staat het andersom.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *