KRUIDNOTEN KRUIMELCAKE

4 december 2016Fatima El Irari

Ook ik kan natuurlijk niet achterblijven zonder een Sinterklaas recept met je te delen op de blog. Alhoewel deze cake niet perse een Sinterklaas recept is, maar wel leuk erg leuk om bijvoorbeeld de cake voor pakjesavond te bakken. Ik denk dat iedereen nog wel een voorraadje kruidnoten in huis heeft liggen, dus dan dit recept komt dan wel als geroepen. Deze overheerlijke kruidnoten kruimelcake maakte ik gisteren voor bij de koffie en oh wat is deze cake lekker! Dus wil jij ook af van je zakjes kruidnoten? Bak dan deze overheerlijke cake! 

Ingrediënten:

Voor het beslag:
.
  • 4 eieren
  • 200 gr.  suiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 180 ml melk
  • 200 gr. bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • kruidnoten
Kruimellaag:
.
  • 50 gr. bloem
  • 2 etl. kristalsuiker
  • 2 etl. bruine basterdsuiker
  • 30 gr. gesmolten roomboter
Bereiding:
.
  1. Mix in de beslagkom de eieren samen met de kristalsuiker romig, tot een lichtgeel mengsel.
  2. Giet de zonnebloemolie erbij en mix weer even samen.
  3. Mix de bakpoeder met de bloem en zeef deze boven de kom bij het beslag.
  4. Giet de melk er ook bij en mix het beslag samen op lage snelheid. Ga nog even kort met de spatel door het beslag heen.
  5. Vet de bakvorm in en bestuif deze met een laagje bloem.
  6. Verdeel de helft van het beslag over de bodem en strooi er vervolgens de koek&speculaas kruiden overheen.
  7. Verdeel vervolgens het overige beslag bovenop en druk de kruidnoten bovenop.
  8. Voeg in een kom de bloem samen met de kristalsuiker, basterdsuiker en giet de gesmolten roomboter erbij. Meng dit geheel samen tot er een korrelig structuur ontstaat.
  9. Verkruimel bovenop de kruidnoten het mengsel en strooi eventueel wat extra koek&speculaas kruiden bovenop.
  10. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30-45 minuten mooi goudbruin en gaar.
  11. Wanneer de cake gaar is laat je deze voor 30 minuten in de vorm afkoelen.
  12. Stort de cake vervolgens op een rooster en laat de cake verder afkoelen.

Liefs,
Fatima

 

Print recept

36 Comments

  • Hanane

    4 december 2016 at 13:14

    Wauw super leuk!

    1. Fatima

      4 december 2016 at 19:31

      Dankjewel lieve Hanane! Xx

  • Raquel

    4 december 2016 at 17:00

    Ziet er lekker uit! Misschien rare vraag maar als ik de kruidnoten er niet in doe en de rest allemaal volgens recept denk je dat ie dan ook lekker wordt?

    Ik heb van t weekend je beghrir gemaakt en de kiwi vlaai cake en super gelukt! Ik heb heel weinig ervaring met taarten bakken maar durf het met jouw recepten nu aan! Heel veel dank!!

    1. Fatima

      4 december 2016 at 19:31

      Hallo Raquel,

      Oh ja hoor ook zonder kruidnoten is de cake erg lekker. Dankjewel lieve schat erg lief van je! Xx

      1. Raquel

        4 december 2016 at 20:58

        Ik heb m gemaakt en de cake was heerlijk!!! Ik heb m gemaakt zonder de kruidnoten verder alles volgens recept en super! Echt top! Dankjewel

      2. Fatima

        5 december 2016 at 07:27

        Hallo Rawuel,

        Ah super meid(je bent de eerste hihi) Dankjewel lieverd! Xx

  • Samira

    4 december 2016 at 19:49

    A salaam alaikoum is een handje vol kruidnoten voldoende? Aangezien er geen hoeveel bij staat. Je recepten zijn super

    1. Fatima

      5 december 2016 at 07:26

      Hallo Samira,

      Jazeker, dat is echt wel voldoende. Je kunt natuurlijk altijd meer of minder gebruiken. Dankjewel lieve schat! Xx

  • Fatima

    5 december 2016 at 07:32

    ziet er heerlijk uit! Waar kan ik kruidennoten kopen? xxx

    1. Fatima

      5 december 2016 at 12:40

      Hallo Fatima,

      Dankjewel meid. Dit zijn de kruidnoten die eigenlijk in elk supermarkt wel liggen. Vaak noemt iedereen ze pepernoten(ik ook hoor) maar het zijn dus kruidnoten. Xx

  • Raquel

    5 december 2016 at 08:01

    Oja bij de kruimellaag staat 30 gram bloem in de video staat 50 gram bloem. Ik had ook 50 gram nodig dus denk dat dat de juiste hoeveelheid is? Dankjewel lieverd!

    1. Fatima

      5 december 2016 at 12:40

      Ja, klopt het is 50 gram sorry. Dankjewel meis! Xx

  • Oumniya

    5 december 2016 at 09:24

    Oh lekker faatje! Ik ga deze vanavond ff proberen..
    Werden de pepernoten niet zacht na het bakken?

    ?

    1. Fatima

      5 december 2016 at 12:42

      Hallo Oumniya,

      Moet je zeker doen meis. Nee, ze blijven hard en de kruimel laag ook. Ik zou de cake alleen niet inpakken met bijvoorbeeld folie, want dan wordt de bovenkant wel zacht.

  • Saphira

    5 december 2016 at 11:20

    Hij staat in de oven! Kan niet wachten!

    Monchou-bastogne toetje ga ik zo maken.

    Heerlijke recepten heb je, ga er zeker nog meer maken!

    Liefs Saphira

    1. Fatima

      5 december 2016 at 12:47

      Hallo Saphira,

      Zo jij bent lekker bezig! Dankjewel lieverd erg lief! Xx

  • Jekemo

    6 december 2016 at 15:13

    Hoi fatima!
    Bij mij smaakte de cake nog heel erg naar eieren, vreemd he. Ik heb echt maar 4 eieren gebruikt zoals in je recept staat. Ik rook de geur van eieren al toen ik de cake aansneed.
    Heb jij enig idee hoe dit kan? Ik heb het ook echt wel goed en lang genoeg gemixt…
    Groetjes

    1. Fatima

      7 december 2016 at 08:01

      Hallo Jekemo,

      Oh dit heb ik echt nog nooit gehad of gehoord haha. Uhm even kijken hoor. Je geeft aan dat je lang genoeg hebt gemixt dus daar moet het niet aan liggen. Heb je dit eerder gehad of echt alleen bij deze cake? Er zitten zelfs kruidnoten en koek & speculaas kruiden in de cake, dus vreemd dat je dan een ei geur ruikt. Ik hoor graag van je, zodat ik je verder kan helpen. Liefs Fatima

      1. Jekemo

        7 december 2016 at 10:36

        Hi Fatima!
        Ja gek hè. Ik heb ook zeker genoeg kruiden er door gedaan. Wat wel zo was is dat het zakje bakpoeder was gaan korrelen, maar dit heb ik wel gewoon gebruikt omdat ik dacht dat dit tijdens het mixen wel zou oplossen, maar het bakpoeder bleef korrelig in het beslag. Zou dat ermee te maken hebben gehad? Ik heb de cake 45 minuten in de oven gehad en getest met een satéprikker en hij was wel gaar.
        Verder nog nooit dit bij een cake gehad haha.
        Liefs,
        Jekemo

      2. Fatima

        7 december 2016 at 13:49

        Hallo Jekemo,

        Haha echt super vreemd. Heb je de bakpoeder ook door een zeef gehaald of? Ik zou even de datum van je bakpoeder checken voor de zekerheid. Echt vreemd, maar ik weet echt niet hoe het komt dat je ei proefde en vooral omdat je dit nog nooit eerder hebt meegemaakt haha.

  • Mariam

    10 december 2016 at 12:08

    Hoi Fatima, bedankt voor het delen! Ik zou deze cake heel graah willen maken. Alleen zoi dat lukken in een muffinvorm? Of een ronde bakblik van 24 cm? Mijn voorkeur gaat wel uit naar de muffinvormpjes haha. Ik hoor graag van je! Alvast bedankt

    1. Fatima

      12 december 2016 at 08:18

      Hallo Mariam,

      Oh ja hoor dat kan zeker, zowel in een muffinvorm als bakvorm van 24 cm. Xx

  • Tessa

    14 december 2016 at 16:15

    Hoi,
    Kan je misschien een keer moziektaartje met pistache kunnen maken?

    1. Fatima

      15 december 2016 at 07:42

      Hallo Tessa,

      Zou je mij misschien een voorbeeld kunnen laten zien? Ik weet namelijk niet hoe zo’n taart er precies uitziet haha.

  • Habiba

    22 december 2016 at 15:06

    Salaam alaikoum,
    Heb vandaag deze cake en tashnift/batbot gemaakt. De batbot heb ik al vaker gemaakt sn echt top recept.
    De pepernoten cake ga ik vanavond proeven met een TOEF slagroom en een kopje thee, als m’n kindjes op bed liggen haha. Maar de cake ruikt echt heeeeerlijk.
    Bedankt voor je recepten, tijd en energie. Allahuma baariek!

    1. Fatima El Irari

      23 december 2016 at 15:56

      Alaikoem salaam Habiba,

      Zo jij bent goed bezig maschAllah. Heel graag gedaan lieve schat en geniet er lekker van hoor! Xx

  • Farah

    10 januari 2017 at 13:22

    Fatima, de cake ziet er heerlijk uit! Ik ga ‘m insha’allah uitproberen ?

    1. Fatima El Irari

      10 januari 2017 at 15:29

      Hallo Farah,

      Moet je zeker doen, want de cake is echt lekker! Succes meis.

      Liefs Fatima

  • Sammy

    13 januari 2017 at 17:27

    Nice!! Wat voor soort bloem gebruik je?

    1. Fatima El Irari

      17 januari 2017 at 08:14

      Hallo Sammy,

      Bedankt meid. Ik gebruik de bloem van de Lidl.

      Liefs Fatima

  • Ella

    10 november 2017 at 00:31

    Ik heb je website vandaag ontdekt en ik ben nu al een fan!! Vandaag de prei en kerrie schotel gemaakt en die was zo lekker. Morgen ga ik deze cake maken, heb er nu al zo veel zin in!! Ga zo door, want dit is echt een van de betere en meest duidelijke nederlandse website waar je recepten kan vinden met een video naar mijn mening. Veel liefs

    1. Fatima El Irari

      10 november 2017 at 09:28

      Hallo Ella,

      Allereerst van harte welkom! Wat een onwijs lief compliment zeg, dankjewel! Ik ben blij dat je nu al zo enthousiast bent over mijn recepten. Veel bak en kookplezier!

      Liefs,
      Fatima

  • Jeannine

    5 december 2018 at 11:25

    Ik heb nog een leuke tip voor de mensen die geen speculaas of koekkruiden in huis hebben.
    Je kunt ook wat pepernoten die je over hebt vermalen tot poeder en daar donkerbruine basterdsuiker en wat kaneel aan toevoegen!

    1. Fatima El Irari

      5 december 2018 at 15:47

      Wat slim! Bedankt voor de tip!??

  • Naj

    10 augustus 2019 at 14:24

    Salaamoe 3alaykoem Fatima,

    Ook weer bedankt voor dit recept! Ik heb de cake vandaag gemaakt en helaas is tie niet goed gerezen. Dus niet echt hoger en dikker geworden naar boven. Het gaat vaker mis, als ik het in deze bakvorm doe. Weet jij hoe het dit komt?

    1. Fatima El Irari

      10 augustus 2019 at 16:12

      Alaikoem salaam Naj,

      Graag gedaan lieverd! Heb je precies dezelfde bakvorm? Je heb namelijk ook grotere en vaak is zo een beslag iets te weinig voor zo een grote vorm en dan wordt het altijd een minder hoge cake. Is de cake echt helemaal niet gerezen?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept