KOOKWORKSHOP 2018 (RAMADAN SPECIAL)

De tweede kookworkshop is alweer achter de rug en ook dit keer was het weer reuze gezellig met veel lekker eten! Voor de kookworkshop huurde ik een fotografe (F.zohra) in die gedurende dag wat leuke foto’s kon schieten, zodat ook de volgers die er niet bij waren een beeld hebben van hoe zo’n dag er precies aan toe gaat. In dit artikel zal ik de foto’s delen en vertellen wat we die dag allemaal hebben gekookt en gebakken.

Laat ik eerst even vooropstellen dat jullie echt de geweldigste en liefste volgers ooit zijn! Vanaf het moment dat ik op social media de kookworkshop bekend maakte, waren de 23 plekken binnen minder dan 30 minuten al helemaal volgeboekt! Ik voel me echt vereerd, dat vele van jullie gewoon de moeite nemen om een kaartje te kopen en gezellig met mij te kunnen komen koken.
Ook dit keer organiseerde ik de kookworkshop samen met lieve Esther en vond de kookworkshop weer plaats in haar kookstudio in Amsterdam. Dit keer was ik in vergelijking met de eerste keer eigenlijk niet zenuwachtig, dit keer wist ik tenslotte hoe zo’n dag eruit zou komen te zien en wat ik ongeveer kon verwachten. We begonnen al ruim op tijd met het bedenken van een menu en het leek ons wel een leuk idee om als thema ‘Ramadan 2018’ te gebruiken. Omdat de ramadan er bijna aankomt en ik uit ervaring weet dat dit echt de maand is dat er onder andere volop wordt gekookt, dus bundelde ik een paar ‘typische’ ramadan recepten samen.

Een dag voor de kookworkshop bakte ik chocolate chips muffins om als bedankje mee te geven aan de lieve dames die aanwezig waren bij de kookworskhop. De avond ervoor pakte ik de muffins in en vulde ik de rieten mand met de lekkere muffins. De eerste dames zouden rond 10:00 uur al binnenlopen, dus ook dit keer wilde ik ruim op tijd aanwezig zijn en zette ik mijn wekker al om 06:00 uur. (bang dat ik me zou verslapen, denk ik) Mijn lieve vriendin Sara ging gezellig mee, dus die haalde ik eerst even op en daarna reden we samen richting Amsterdam. Eenmaal aangekomen in Amsterdam moest ik natuurlijk weer tien keer verdwalen voordat we eindelijk aankwamen bij Esther’s kookstudio, maar gelukkig alsnog ruim op tijd. 

Rond 10:30 uur kwamen de eerste dames binnenlopen en binnen een mum van tijd was het weer een volle en vooral erg gezellige boel! Wat Esther en mij al gauw opviel was dat er dit keer niet alleen maar Marokkaanse dames aanwezig waren, maar er ook vele Nederlandse dames waren, erg leuk!
xxxx

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


xxxx
Rond 11:00 uur waren we compleet en hielden Esther en ik even een kort welkomstwoordje. We vertelde in het kort wat voor recepten we zouden gaan klaarmaken en daarna werden de recepten verdeelt over groepjes van vier personen. De dames mochten alle ingrediënten erbij gaan pakken, hun keukenshort omwikkelen en direct de keuken induiken!
xxxx

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

xxx
Ook dit keer was er binnen een paar minuten zoveel gezelligheid ontstaan in de groep en dat terwijl de helft elkaar niet eens kent! Tussen het koken en bakken door probeerde ik met alle dames even een praatje te maken en iedereen was zo ontzettend lief! Er zaten er een paar dames bij die mij al vanaf het begin volgen en dan praat ik over het jaar 2014. Het gevoel dat je krijgt wanneer iemand je bedankt voor alle moeite die je in je blog steekt en degene je verteld dat ze zoveel gegroeid is in het koken/bakken door jouw blog/recepten is geowon onbeschrijflijk!#dankbaar

Hieronder vertel ik in het kort wat voor gerechten we maakte en heb je de mogelijkheid om op de titel van het recept te klikken om vervolgens doorverwezen te worden naar het desbetreffende recept.

HARIRA – MAROKKAANSE SOEP 

Een hoofdgerecht die tijdens de ramadan zeker niet mag ontbreken is natuurlijk Harira! Deze heerlijke Marokkaanse soep werd gemaakt door twee groepjes van vier en ik mocht tussendoor even proeven of de smaak al goed was.

AARDAPPELBURGERS

Mij kun je tijdens de ramadan en eigenlijk altijd wel blij maken met een lekkere krokante snack! Deze aardappelburgers zijn hier een van, simpel om klaar te maken en oh zo lekker! De dames die deze aardappelburgers maakte zijn mij echt bijgebleven haha. Onwijs grappige en leuk dames om mee te kletsen! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
dddd
HAMANSOREN

Deze ‘Hamansoren’ koekjes kende ik nog niet, dus deze wilde ik natuurlijk heel graag proeven. De driehoekige koekjes zijn gevuld met maanzaad, dadels, cashewnoten en chocolade en ze zijn zo gruwelijk lekker! Deze koekjes doen mij een beetje denken aan een appelnoten taart en ik ben zeker van plan om dit recept snel zelf eens te maken.
dddd

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 


xxx
TONIJNBROODJES

Alle soorten gevulde broodjes doen het ook tijdens de ramadan erg goed. Zelf maak ik tijdens de ramadan bijna elke dag wel een soort gevuld broodje en een van mij favoriet zijn deze zachte tonijn broodjes. Erg lekker met een kommetje harira!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nnn
VEGETARISCHE TAJINE

Tijdens de ramadan maken wij zelf thuis nooit tajine klaar, maar ik ken genoeg mensen die dit wel weer doen. Beide tajines hieronder werden klaargemaakt volgens mijn recept en toch hadden ze beide een verschillende, lekkere smaak.
xxx

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

333
MAROKKAANS BROOD

Lekker warme Marokkaanse broodjes uit de oven zijn altijd een lekkere combinatie met een kommetje soep of met een overheerlijke tajine! Sara, maakte in haar uppie deze broodjes en ze waren echt super goed gelukt en erg lekker!
xxxx

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


3333
Hummus en Baba Ganoush

Ook dit keer werd er hummus gemaakt met het welbekende recept van Esther! En ook proefde ik voor het eerst Baba Ganoush, wat een beetje te vergelijken is met de Marokkaanse Zahlouk salade.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

xxxxx
Omdat ook de tweede kookworkshop een groot succes was wil ik in de toekomst zeker vaker een kookworkshop organiseren! Ik kan nu nog niet zeggen wanneer de eerstvolgende kookworskhop zal plaatsvinden, maar zodra ik een datum heb geprikt zal ik deze direct met jullie delen.

Ik wil nogmaals iedereen die aanwezig was en natuurlijk ook de volgers die er niet bij konden zijn bedanken voor alles! Super bedankt voor alle lieve complimenten, berichtjes en gewoon voor het feit dat je mijn blog bezoekt en voor het feit dat je mij volgt!

Heel veel liefs,
Fatima

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24 antwoorden
 1. Sanna
  Sanna zegt:

  Salaam alaikoem Fatima,

  Je bent echt zo schattig!(lief gezichtje hihi) Ik hoop dat ik er de volgende keer ook bij kan zijn!

  xx Sanna

  Beantwoorden
 2. Julissa
  Julissa zegt:

  ???? pfff als ik nu een ui snij lijk ik echt een chef kok..gasten zijn diep onder de indruk!! Die ander is meer van ‘ aardappelburgers met schil’ ??????? nu gaat ze me zeker vermoorden!

  Beantwoorden
 3. Souad
  Souad zegt:

  Ziet er super gezellig uit! Als je in de buurt van Rotterdam of in Den Haag bent, ben ik heel graag bij. Voor nu bedankt voor alle inspiratie, mooie recepten en duidelijke uitleg! InsAllah tot ziens!

  Beantwoorden
 4. Siham
  Siham zegt:

  Volgende keer een workshop voor mannen? ? Ik zou zonder twijfel mijn man en broertje inschrijven…. Laat maar weten wanneer de mannen workshop gaat komen.

  Beantwoorden
 5. Noa
  Noa zegt:

  Hoi Fatima,

  Ik wil graag een slagroomschnitte maken alleen weet ik niet of ik een cake bakvorm kan en gebruiken. En kan ik ook jouw aardbei slagroomtaart recept gebruiken of is dat te veel voor de bakvorm?

  Alvast bedankt

  Beantwoorden
 6. Joyce meijer
  Joyce meijer zegt:

  Hallo fatima,
  Al veel leuke recepten geprobeerd van je site!
  Gefeliciteerd met de geboorte van je zoon!
  Ik was heel benieuwd naar de ramadan workshop.
  Heb je die dit jaar weer en wat zijn de kosten.
  Groetjes van een kookliefhebber.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *