KIPPENBOUTEN MET FRIETJES EN OLIJVEN

Een van mijn favoriete Marokkaanse gerechten: kip met frietjes en olijven, heerlijk! Je maakt dit gerecht heel simpel in een pan en de smaak is te lekker. Lekker met wat warm brood en je maaltijd voor vanavond is compleet!


Ingrediënten:
.

  • 3 kippenbouten
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 etl. peterselie, fijngesneden
  • 1 etl. koriander, fijngesneden
  • 1 etl. olijfolie
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • kokend water
  • groene olijven

Kruiden:
.

  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. kurkuma
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. paprikapoeder
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • mespunt saffraan
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Plaats de kippenbouten in de pan en voeg de uien, knoflook, peterselie, koriander en alle kruiden erbij. Giet de zonnebloemolie en de olijfolie erbij en bak de kip op middelhoog vuur aan voor 5-8 minuten. Schep de kippenbouten zo nu en dan om, zodat ze aan beide kanten mooi goudbruin bakken.

Stap 2.
.

Giet het kokend water in de pan tot de kip geheel onderstaat en breng het aan de kook voor 30-40 minuten. Wanneer het water is verdampt en de saus mooi is ingedikt roer je de olijven erbij en kook je het voor nog eens 10 minuten op laag vuur. Serveer de kippenbouten met versgebakken frietjes overheen en serveer er warm brood bij.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.

Liefs
Fatima

26 antwoorden
  1. Sarah
    Sarah zegt:

    Is het mogelijk om ipv frietjes aardappeltjes te gebruiken? Dus aardappeltjes met de kip laten koken? En hoe zou ik dat moeten doen?

    Alvast bedankt topper♥️

    Beantwoorden
  2. R.
    R. zegt:

    ziet er heerlijk uit wil het graag gaan maken! heb een paar vraagjes
    in wat voor pan kan ik dit maken? en hoeveel kokend water moet erbij?

    alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi R.,

      Leuk! Je kunt het beste een diepe pan gebruiken met deksel of een ruime hapjespan. De hoeveelheid water ligt aan de grote van de pan die je gebruikt. Je giet er echt net zoveel kokend water bij tot het water boven de kip uitsteekt. Succes en smakelijk eten alvast!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  3. Alexandra
    Alexandra zegt:

    Ooh heerlijk!!! Ik was nog paar dagen geleden zo een recept aan het zoeken op jou blog! Heb al zo veel recepten van jou uit geprobeerd en mijn man vond ze allemaal lekker! Ik ben zelf colombiaans en mijn man Marokkaans, dus dit is echt geweldig en ideal voor mij! 😂❤️

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *