KROKANTE KIPKROKETJES

Het is weer tijd voor een lekker hartig hapje! Deze kipkroketjes zijn onweerstaanbaar lekker én ook nog eens super eenvoudig om zelf te maken! Ze zijn zo lekker crunchy en als je even niet oplet eet je er met gemak een paar achter elkaar op, dus zeker eens proberen!


Ingrediënten: (12 stuks)
.

Kip vulling:
.
  • 200 gr. kipfilet
  • 1 blokje kipbouillon
  • 2 etl. roomboter
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 etl. bloem
  • 250 ml melk
  • 1 tl. knoflookpoeder
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1 etl. peterselie, fijngesneden
Paneren:
.
  • 200 gr. bloem
  • 1/2 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 200 gr. Panko
  • 2 eieren
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Snijd de kipfilet in stukken en doe doe deze in een pan. Voeg het water erbij tot de kip onderstaat en verkruimel het bouillonblokje erbij. Breng het water aan de kook voor 10-15 minuten. De kip is gaar, wanneer deze van binnen geheel wit van kleur is. Laat de kip iets afkoelen en trek de kip met twee vorken uit elkaar.

Stap 2.
.

Smelt de roomboter op middelhoog vuur in de pan en bak de ui glazig. Voeg de bloem erbij, roer het door en bak voor 1-2 minuten. Giet de melk er in stappen bij terwijl je goed blijft roeren. Wanneer de saus mooi dik is voeg je de kip, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout, zware peper en de peterselie toe en roer je het door. Laat de vulling vervolgens geheel afkoelen.

Stap 3.
.

Schep ongeveer een volle eetlepel kip vulling op, vorm het tot een staafje en druk die ietsjes plat. Zet het apart en werk zo de rest af. Klop de eieren los, breng de bloem op smaak met peper en zout en haal elk kroketje eerst door de bloem, daarna door het ei en daarna door de Panko. Zet de kroketjes afgedekt voor 30 minuten in de koeling en frituur ze daarna in hete olie mooi goudbruin. Serveer ze lekker warm en krokant met je favoriete sausje en geniet maar!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.

Liefs,
Fatima

41 antwoorden
  1. Zakia
    Zakia zegt:

    Salam oualaikom Fatima

    Ziet er weer verukkelijk lekker uit.
    Is dit zoetzure sausje zelf door jou gemaakt of heb je die gekocht.

    Allahoumabarek.

    Chokran

    Beantwoorden
  2. Sarah
    Sarah zegt:

    Sallam Fatima ben 13 en wat ben jij een grote voorbeeld voor mij om inspiraties te geven om ook te gaan Kookvloggen te maken ik hou super veel van u xxx sarah❤️

    Beantwoorden
  3. Jill
    Jill zegt:

    Hey ik wil ze morgen gaan maken en vandaag al voorbereiden. De kippenbouillon wordt die ook gebruikt of echt alleen de kip? Thanks!

    Beantwoorden
  4. Beddy
    Beddy zegt:

    Hey salaam Fatima,

    Dit ziet er yummieyymmie uit, kan ik t ook in de oven (of hete luchtoven) bakken ipv frituren? (Ik weet frituren is altijd lekker haha)

    Groetjes,
    Beddy

    Beantwoorden
  5. Fatiha
    Fatiha zegt:

    Selam Fatima,

    Vroeg me af welke zoetzure saus gebruik je, van
    Welke winkel en merk. Alvast bedankt voor je
    Reactie tijd en moeite

    Wa
    Selam❤️

    Beantwoorden
  6. Karima
    Karima zegt:

    Asalaam oe aleikoum Fatima,

    Mashallah lekker recept weer.
    Heb een vraagje op instragram zag ik op de achtergrond je kruidenrek waar je kruiden in doet. Waar heb je die gekocht.? Lijkt mijn handig. Ben gewoon benieuwd hoe je keuken indeelt vooral het ziet er netjes uit.

    X Karima

    Beantwoorden
  7. Latifa
    Latifa zegt:

    Hey faat,
    Geweldig recept en vooral makkelijk ik zou graag dit recept willen verdriedubbelen dus ipv 200 gram kipfilet 600 gram kipfilet gebruiken. Ik twijfel alleen of ik dan ook 3 kipbouillon moet gebruiken aangezien deze best zoutig is? En de rest wel gewoon hetzelfde aanhouden? Ik hoop op je antwoord dank je voor het delen en ik hoop snel op je tweede kookboek dat die uitkomt want het eerst is geweldig!! Ik weet dat je ander kookboek uitkomt 😃

    Beantwoorden
  8. S
    S zegt:

    Hi faat,
    Ik weet niet of mijn vorige reactie geplaatst is. Ik vraag het dan nog een keer. Ik wil dit recept verdriedubbelen moet ik dan ook 3 keer kipbouillon gebruiken? Ik wil dit heel snel maken lijkt me super lekker als snack.

    Beantwoorden
  9. Latifa
    Latifa zegt:

    Hey faat bedankt voor je reactie ik zal Insallah bouillon 2 keer doen de rest gewoon wel verdriedullen toch? Sorry voor de vele vragen meid bedankt dat je de moeite neemt😘😘

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *