KIPKERRIE MET RIJST

16 augustus 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Als je eenmaal deze zelfgemaakte kipkerrie met rijst hebt geproefd zul je dit gerecht gegarandeerd vaker op tafel zetten! Een lekker romige kipkerrie die in minder dan 30 minuten al op tafel staat, eet smakelijk!


Ingrediënten: (4 personen)
Kip marinade:
.
  • 250 gr. rijst
  • 300 gr. kipfilet, in blokjes
  • 1 tl. knoflookpoeder
  • 1 tl. kip kruiden
  • 1/2 tl. gemberpoeder
  • 1/2 cayennepeper
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 1 etl. zonnebloemolie
Groenten & kerriesaus:
.
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 gele paprika, in stukjes
  • 2 tl. kerriepoeder
  • 1 tl. bloem
  • 250 ml kippenbouillon 
  • 200 gr. creme fraiche
  • 1/2 krop broccoli, in roosjes
Bereiding:
Stap 1.

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kruid de kip met de knoflook, kip kruiden, gemberpoeder, cayennepeper, kurkuma en giet de zonnebloemolie erbij. Roer het goed door en bak de kip in de hapjespan aan op middelhoog vuur voor ongeveer 2 minuten. Voeg de ui, paprikastukjes, kerriepoeder en de bloem erbij en bak het aan tot de groenten iets zachter zijn.

Stap 2.

Voeg de kippenbouillon en de broccoli toe en laat het geheel zonder deksel voor ongeveer 8-10 op middelhoog vuur sudderen. Roer de crème fraiche erdoor en laat de saus voor 3-5 minuten pruttelen tot er een lekker romige saus ontstaat. Breng de saus extra op smaak met zout en zwarte peper en roer het door. Verdeel de rijst over de borden en schep bovenop de kip kerriesaus, eet smakelijk!

Extra tips&tricks:
  • Kippenbouillon maak ik zelf door een blokje kippenbouillon te mixen met kokend water.
  • Ik kook de broccoli niet voor, omdat ik het lekker vind als de broccoli nog een bite heeft.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

52 Comments

  • Imane

    16 augustus 2019 at 08:19

    Ziet er lekker uit! Kan ik die cremé fraiche vervangen met iets anders?

    1. Fatima El Irari

      16 augustus 2019 at 08:20

      Hi Imane,

      Dankjewel! Ja, je kunt kookroom gebruiken of slagroom.

      1. Asma

        16 augustus 2019 at 12:06

        Kan je ook melk gebruiken? Zo ja hoeveel melk en moet er dan ook iets van meel of maizena bij.

      2. Fatima El Irari

        16 augustus 2019 at 13:37

        Hi Asma,

        Ik gebruik zelf nooit melk voor dit recept, maar je kunt wel slagroom gebruiken of dikke kookroom.

  • Chan

    16 augustus 2019 at 08:33

    Dag fatima,

    Ziet er lekker uit !
    Wat voor kerrie gebruik je hiervoor?

    En waar koop jij je kruiden? Ik vind de kruiden van een supermarkt nooit zo lekker

    1. Fatima El Irari

      16 augustus 2019 at 08:54

      Hi Chan,

      Dankjewel! Ik gebruik kerriepoeder van het merk Euroma, maar je mag echt elk soort gebruiken. Bijna al mijn kruiden komen vanuit Marokko, maar misschien kun je de kruiden proberen die bij de Marokkaanse slager worden verkocht?

      Liefs,
      Fatima

  • Paola

    16 augustus 2019 at 09:18

    Gaan het zeker eens proberen, mijn dochter en ik zijn verzot op curry … al ga ik zr de paparika’s van tss halen ?
    Dank u wel Fatima ?

    1. Fatima El Irari

      16 augustus 2019 at 10:25

      Graag gedaan Paola en geniet ervan! Xx

  • Loubna

    16 augustus 2019 at 09:27

    Yummy, ziet er lekker uit!

    1. Fatima El Irari

      16 augustus 2019 at 10:25

      Dankjewel Loubna! Xx

  • Elise

    16 augustus 2019 at 11:23

    YUMMIE!
    Welke rijst gebruik jij voor je gerechten? De korrels zien er altijd zo groot (en fluffie) uit!

    Ga het zeker eens proberen!

    1. Fatima El Irari

      16 augustus 2019 at 11:33

      Hi Elise,

      Ik gebruik basmati rijst uit India. Ik haal deze zelf altijd bij de Marokkaanse slager.

  • Nawal

    16 augustus 2019 at 12:17

    Kan ik de bloem weglaten.

    1. Fatima El Irari

      16 augustus 2019 at 13:35

      Hi Nawal,

      Ja, kun je weglaten.

  • Melissa

    16 augustus 2019 at 12:23

    Klinkt heerlijk! Vind het echt ideaal dat jouw recepten zo makkelijk te maken zijn, meestal geen ingewikkelde ingrediënten maar wel alles heerlijk gekruid. De vegetarische kikkererwtencurry is groot favoriet hier! Dit ga ik ook zeker maken, met pandan rijst (love pandan rijst).

    1. Fatima El Irari

      16 augustus 2019 at 13:34

      Hi Melissa,

      Wat een lieve compliment en ik ben blij dat de recepten zo goed in de smaak vallen!

      Liefs,
      Fatima

      1. Youss

        17 augustus 2019 at 02:46

        Heey fatima. Wat voor kippenbouillon gebruik je en waar haal je die vandaan

      2. Fatima El Irari

        17 augustus 2019 at 08:36

        Hi Youss,

        Ik los 1 blokje kippenbouillon op in het kokend water en dat is het.

        Liefs,
        Fatima

  • Anna

    17 augustus 2019 at 19:13

    Hi Fatima! Het was weer blijver dit recept!
    Heerlijk??

    1. Fatima El Irari

      18 augustus 2019 at 15:10

      Hi Anna,

      Yes! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt!

      Liefs,
      Fatima

  • Esra

    19 augustus 2019 at 06:59

    Staan al deze recepten ook in uw kookboek ? Ik kan wel koken, en ga volgende maand trouwen wil ook nieuwe makkelijke gerechten proberen en heb veel goeds gehoord over uw boek. Bijv kook de rijst als op de verpakking is voor mij beetje onduidelijk welke verpakking ?? Niet op alle rijst verpakkingen staan hoe je iets moet koken.

    1. Fatima El Irari

      19 augustus 2019 at 07:07

      Hi Esra,

      90% van de recepten in mijn kookboek zijn nieuw en staan niet op de blog. Echt een paar populaire zoals baghrir, couscous etc. staan zowel in mijn boek als blog. Op bijna alle verpakkingen van rijst staat op de achterzijde de bereidingswijze. Gefeliciteerd alvast met jullie huwelijk!

      1. Esra

        19 augustus 2019 at 08:45

        Hee erg bedankt, ik zal het boek aanschaffen en uitproberen ?❤️

      2. Fatima El Irari

        19 augustus 2019 at 10:58

        Graag gedaan lieverd en jij ook bedankt! Xx

  • Loes

    21 augustus 2019 at 17:33

    Ik heb veel recepten uitgeprobeerd om.een lekkere kipkerrie te maken, maar over deze zei mijn man meteen dat het de lekkerste was die hij ooit heect gegeten, dus voor herhaling vatbaar. Dankjewel!

    1. Fatima El Irari

      22 augustus 2019 at 07:03

      Hi Loes,

      Wat een compliment! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en graag gedaan! Xx

  • Jolanda Van den berg

    21 augustus 2019 at 22:42

    Hoi Fatma heb je gerecht gemaakt het was heerlijk heb alleen de broccoli weg gelaten maar dit recept ga ik zeker nog eens maken hoop dat ik nog veel van soort gerechten mag ontvangen van je liefs jolanda

    1. Fatima El Irari

      22 augustus 2019 at 07:02

      Hi Jolanda,

      Wat leuk om te lezen dat het heeft gesmaakt! Er volgen nog een heleboel recepten, dus dat komt goed!

      Liefs,
      Fatima

  • jolanda

    22 augustus 2019 at 09:43

    was zo lekker dat ik toch ook maar je kookboek heb bestelt krijg het morgen in huis dus nog meer lekkere recepten liefs jolanda

    1. Fatima El Irari

      22 augustus 2019 at 14:48

      Hi Jolanda,

      Wat lief! Super bedankt voor de support!

      Liefs,
      Fatima

    2. Simone

      24 november 2020 at 18:31

      Hoi Fatima, vanavond jouw recept gemaakt, het was heerlijk, dank je wel.

      Groetjes, Simone

      1. Fatima El Irari

        26 november 2020 at 20:47

        Hi Simone,

        Ah fijn om te lezen dat het heeft gesmaakt. Heel graag gedaan!

  • Widac

    26 augustus 2019 at 16:49

    Kan je ook kipkruiden gebruiken i.p.v. kerrie?

    1. Fatima El Irari

      27 augustus 2019 at 08:38

      Hi Widac,

      Ja, dat kan maar dan krijg je geen kerrie smaak.

  • Zakia

    5 september 2019 at 11:39

    Hoi,

    Kan je ook massala kruiden gebruiken i.p.v. kerriekruiden

    Groetjes zaKi

    1. Fatima El Irari

      5 september 2019 at 20:11

      Hi Zakia,

      Jazeker, massala kruiden kun je ook gebruiken.

      1. Katharina

        9 januari 2021 at 19:01

        Duidelijk en simpel beschreven en het resultaat was erg lekker!

      2. Fatima El Irari

        13 januari 2021 at 12:36

        Hi Katharina,

        Wat lief, dankjewel!

  • nahid

    11 november 2019 at 15:25

    Hoi Fatima,

    het ziet er echt super lekker uit. Ik wil graag weten of ik i.p.v. kipboullion de groentenboullion kan gebruiken?

    alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      12 november 2019 at 08:36

      Hi Nahid,

      Dankjewel! Jazeker, je kunt ook groentebouillon gebruiken hoor. Xx

  • Merr

    25 november 2019 at 18:11

    Hoihoii,

    Kan ik kippenbouillon weglaten?

    En zo niet, waar koop jij ze zelf?☺️

    1. Fatima El Irari

      25 november 2019 at 18:20

      Hi Merr,

      Ik verkruimel een blokje kippenbouillon met kokend water en dit roer ik dan samen.

      1. Merr

        26 november 2019 at 13:30

        Kan ik de kippenbouillon ook gewoon weglaten?

      2. Fatima El Irari

        26 november 2019 at 15:00

        Je kunt de bouillon wel weglaten, maar ik raad je toch aan om of melk of wel gewoon water te gebruiken. Anders krijg je geen romige/vloeibare saus.

  • Kees

    30 december 2019 at 09:08

    Dank! 🙏 Lekkerste kip kerrie ever…

    1. Fatima El Irari

      30 december 2019 at 19:02

      Hi Kees,

      Bedankt voor de waardering en graag gedaan!🙌🏼

      1. Anne

        17 februari 2020 at 19:14

        Net gemaakt en gegeten en het was heerlijk!!

      2. Fatima El Irari

        18 februari 2020 at 14:37

        Hi Anne,

        Aah goed om te horen! Fijn dat het heeft gesmaakt. Xx

  • Fai

    26 maart 2020 at 10:39

    Hi Fatima,

    Ik heb dit recept gisteren gemaakt en het was lekker maar de saus was erg dun kan dat kloppen?

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2020 at 14:08

      Hi Fai,

      Goed om te horen! Nee, de saus is bij mij gewoon dik. Je kunt de volgende keer iets meer bloem gebruiken voor een iets dikkere saus. Xx

  • Ellen Schriks

    7 november 2021 at 12:43

    Hoi lieve Fatima,
    Ik heb al heel veel gerechten van jou gemaakt , deze is heerlijk,
    Wat kan ik erbij doen als salade.?

    1. Fatima El Irari

      7 november 2021 at 13:47

      Hi Ellen,

      Fijn om te horen! Zelf serveer ik er bijna altijd een groene frisse salade bij.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept