KIPPENBALLETJES IN ROOMSAUS

Deze kippenballetjes in zelfgemaakte roomsaus zijn zo lekker mals en sappig! Serveer er een portie smeuïge aardappelpuree of rijst bij en je snelle maaltijd voor vanavond is compleet!

Ingrediënten:
.

Kippenballetjes:
.
  • 300 gr. kipfilet
  • 1 ui (in blokjes)
  • 2 etl. peterselie (fijngesneden)
  • 1 tl. kip kruiden
  • 1 tl. knoflookpoeder
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1/2 tl. zout
  • 1/2 tl. harissa kruiden
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 2 etl. paneermeel
Roomsaus:
.
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 2 etl. bloem
  • 400 ml kokend water
  • 1 blokje runderbouillon
  • 150 ml slagroom
  • 1 tl. Ketjap Manis
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Snijd de kipfilet in grove stukken en plaats ze in de keukenmachine. Voeg de ui, peterselie, kip kruiden, knoflookpoeder, gemberpoeder, zout, harissa en de zonnebloemolie toe en maal het op hoge snelheid tot een kippengehakt. Schep gehakt in een kom en roer de paneermeel erbij. Rol middelgrote balletjes,, verhit zonnebloemolie in de pan en bak de kippenballetjes lichtbruin. Zet de balletjes apart op een bord en dek af met aluminiumfolie.

Stap 2.
.

Verhit zonnebloemolie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui aan. Voeg de bloem erbij en bak het mee voor ongeveer 60 seconden. Verkruimel het bouillonblokje bij het kokend water en roer het door. Giet de bouillon in de koekenpan en breng het aan de kook voor 1-2 minuten of tot de saus indikt. Voeg de slagroom en de Ketjap Manis erbij en roer de saus door. Voeg de kippenballetjes in de saus en kook ze voor nog eens 2-3 minuten mee. Schep een portie aardappelpuree op het bord en verdeel bovenop de kippenballetjes en de roomsaus. Serveer er een frisse salade bij en eet smakelijk!

Liefs,
Fatima

14 antwoorden
  1. ChaimaLifestyle
    ChaimaLifestyle zegt:

    Salamoualaykoum!

    Dat ziet er heerlijk uit seg, ik ga dit zeker eens maken voor ik op reis ga naar Marokko 😊 ( Ben Chaima van YouTube kanaal – > ChaimaLifestyle 😊

    Beantwoorden
  2. Nadia
    Nadia zegt:

    Hi Fatima, dit ga ik zeker eens proberen! Ik vroeg me alleen wel af of je ook een kip/groente bouillon blokje kan gebruiken ipv rund?

    Liefs,

    Nadia

    Beantwoorden
  3. Tascha
    Tascha zegt:

    Hey Fatima
    Voor hoeveel personen is dit gerecht wil dit straks maken
    Heb trouwens vorige week jou paprika tapanade gemaakt met paprika tuc koekjes was echt lekker ik hou van jou gerechten dank u om ze te delen 😉😋

    Beantwoorden
  4. Susanne
    Susanne zegt:

    Heey Fatima,

    Ik wil even zeggen dat ik echt hou van jou recepten. Gebruik een hele andere kookstel nu, vroeger kookten we thuis met veel zakjes en juist niet met kruiden. Door jou recepten heb ik mijn ouders kunnen overhalen om meer met kruiden te koken. Love it!!!! Dit recept was ook weer echt heerlijk en makkelijk te maken.

    Beantwoorden
  5. Sarah
    Sarah zegt:

    Dag Fatima

    Je hebt ontzettend leuke recepten en wil er een paar uitproberen. Dit is er eentje van. Ik vraag me alleen af of je kookroom bedoelt of echt slagroom die je gebruikt om slagroom op te kloppen. Bedankt voor je antwoord.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *