KIP TANDOORI

Deze heerlijke Kip Tandoori in een lekker romig sausje met sperziebonen en rijst maak je heel eenvoudig zelf zonder pakjes of zakjes nodig te gebruiken. Een lekker en snel avondmaaltijd die ideaal is voor door de weeks, dus mocht je nog niet weten wat je vanavond gaat eten, ik zeg kip tandoori!


Ingrediënten:
.

  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 400 gr. kipfilet
  • 1/2 tl. Tandoori kruiden
  • 150 ml kokend water
  • 100 gr. créme fraiche
  • 400 gr. rijst
  • 500 gr. sperziebonen

Tandoori marinade:
.

  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. Tandoori kruiden
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. kerriepoeder
  • 1/2 tl. cayennepeper
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 3 etl. Griekse yoghurt
  • 1 tl. tomatenpuree
  • 1 etl. peterselie, fijngesneden
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Meng alle ingrediënten voor de Tandoori marinade in een kom, snijd de kip in stukjes en roer de kip door de marinade. Dek de kom af met plasticfolie en zet de kip voor minstens 30 minuten in de koelkast. Hoe langer de marinade kan intrekken hoe malser en lekkerder de kip zal smaken.

Stap 2.
.

Verwarm de zonnebloemolie in de hapjespan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de gemarineerde kip erbij en schep het goed door. Mix de Tandoori kruiden bij het kokend water en giet het bij de kip. Roer het door en kook de kip voor 10-15 minuten op middelhoog vuur. Roer de crème fraiche er voorzichtig door en kook de kip verder tot de saus mooi is ingedikt.  Kook de rijst en de sperziebonen met wat zout gaar en giet het water af. Serveer de kip tandoori met een portie rijst en de sperziebonen en genieten maar!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.

Liefs,
Fatima

16 antwoorden
  1. Khalissa
    Khalissa zegt:

    Hey Fatima, bedankt weer voor t heerlijke recept, ik ben nu bezig maar ik lees 3 tel. Griekse yoghurt, bedoel je eetlepel of theelepel hiermee? Alvast bedankt!!
    Xx khalis

    Beantwoorden
  2. Judith
    Judith zegt:

    Hoi,
    Kan ik de marinade met kip al een avond van te voren maken dat de smaken goed intrekken? Of is dit te lang?
    Gr. Judith
    Ps. Bij de benodigdheden ben je de sperziebonen vergeten te benoemen

    Beantwoorden
  3. Aicha
    Aicha zegt:

    Hey, ik had een vraage je want ik had een zelfe recept gezien zonder de créme fraiche maakt dat wat uit? en kan je de griekse yoghurt veranderen door magere kwark?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *