KIP MET CASHEWNOTEN

Kip met Cashewnoten, ik ben gek op dit gerecht! Het is zo makkelijk en snel klaar te maken, vol van smaak en in minder dan 30 minuten al klaar! Ik kan dit gerecht wel wekelijks klaarmaken en er alsnog geen genoeg van krijgen! Mijn man was hiervoor nog helemaal niet bekend met dit gerecht, maar nadat ik het van de week voor het eerst voor hem klaarmaakte werd ook dit gerecht voor hem gelukkig een blijvertje! Heerlijke malse kip in een lekkere dikke smaakvolle saus waar ook jij straks geen genoeg van gaat krijgen, dat beloof ik je! 

Ingrediënten: (4 personen)
.

Voor de saus:
.
Voor de kip:
.
 • 2 etl. zonnebloemolie
 • 300 gr. kipfilet, in stukjes gesneden
 • 3 knoflookteentjes, fijngesneden
 • 1 tl. gemberpoeder
 • 1 rode paprika, in stukken
 • 1 gele paprika, in stukken
 • 1 ui, in stukken
 • 2 stengels bosui, in stukjes
 • 50 ml kippenbouillon
 • 1 etl. maizena
 • handvol ongezouten cashewnoten
 • 250 gr. gekookte rijst 

Bereiding:

Stap 1.
.

Meng in een kom de sojasaus, oestersaus, pittige chilisaus, Ketjap Manis, gemberpoeder en de honing en zet het sausje even apart voor straks.

Stap 2.
.

Verwarm de zonnebloemolie in de Tefal hapjespan op middelhoog vuur, voeg de kip erbij en bak de kip mooi goudbruin aan beide kanten. Voeg de knoflook erbij en bak deze even mee. Schep de paprika en de uien erbij en laat het geheel 3 a 5 minuten bakken op middelhoog vuur.

Stap 3.
.

Giet het sausmengsel in de pan en schep de inhoud goed door. Mix de maizena met de kippenbouillon, giet de bouillon in de pan en roer het goed door. Zet het vuur middelhoog en bak de groenten en de kip voor 5 a 8 minuten op middelhoog vuur, tot de saus mooi is ingedikt.

Stap 4.
.

Voeg als laatste de bosui en de cashewnoten erbij en roer samen tot de gehele inhoud onder de saus zit. Als de saus iets te dik is kun je er wat extra warm water aan toevoegen en de saus weer even doorkoken. Serveer de kip en groenten met wat warme rijst of noedels en je maaltijd is klaar, smakelijk eten!

Ik was al een grote fan van de Tefal koekenpannen en na het testen van deze hapjespan van Tefal kan ik zeggen dat ook deze is goedgekeurd! Bij de Jumbo kun je tot dinsdag 22 januari 2019 sparen voor deze prachtige Exception pannen van Tefal. Deze pannen van Tefal hebben een hoge kwaliteit anti-aanbaklaag en een zeer sterke vormvaste RVS bodem en ze zijn geschikt voor alle warmtebronnen, dus ook voor inductie!

Extra tips&trics:
.
 • Dit gerecht is ook lekker met noedels of couscous.
 • Varieer eens met allerlei andere groenten zoals sugar snaps, champignons, babymais, prei of gebruik een zak Jumbo Oosterse wokgroente.
 • Voor extra pittigheid kun je sambal toevoegen aan de saus of een rode peper fijnsnijden.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

Dit artikel is in samenwerking met Jumbo.

91 antwoorden
 1. Anneke
  Anneke zegt:

  Dit recept klopt niet helemaal,
  In de bereidingswijze heb je het over uien en ketjap manis,
  Ik kom dat bij de ingrediënten niet tegen?
  Nu kan ik wel m’n eigen verstand gebruiken maar ??

  Beantwoorden
 2. Naomi
  Naomi zegt:

  Hoiii Fatima,

  Ik wil al zolang de hapjespan van tefal Haha je hebt namelijk meer gerechten die heel goed gaan in een hapjespan. Maar ik deed het in een hapjespan van de action wat heel goed is gegaan hoor. Maar mijn wens is toch wel een eigen hapjes pan van tefal! Ik spaar ook maar het lukt niet echt mijn spaarkaart vol te krijgen .. en als ik het win zou ik de romige pasta spinazie kip erin maken ????

  Morgen staat dit gerecht op het menu en zal ik het nog maken in mijn gewone hapjespan maar wie weet maak ik binnenkort dus jouw gerechten met een hapjespan van tefal.. ik ga in ieder geval duimen Hihi… en wie weet kan ik de pan ook vaak gebruiken als jouw kookboek uit is want die hoop ik ook gesigneerd te kunnen kopen?❤️

  Liefs Naomi (food_withfayen on IG)

  Beantwoorden
 3. Esma
  Esma zegt:

  Ik doe mee aan de winactie ??‍♀️! Als ik de pannen win, dan zou ik graag het gerecht van de kip met cashewnoten willen maken. Lekker iets nieuws proberen! #ben(NOG)geenkeukenprinsesje

  Beantwoorden
 4. Ayse
  Ayse zegt:

  Ik ben één maand getrouwd, dus deze pannen zouden goed van pas komen. In die pannen zou ik jouw gerecht (kip met cashewnoten) willen maken, maar het lijkt me ook handig voor krieltjes, zalm, kip etc.

  Beantwoorden
 5. Fairouz
  Fairouz zegt:

  Ziet er echt heerlijk uit Maa Shaa Allaah! ?
  Ik zou denk ik een van de vele ovenschotels maken im de tefal pannen, die zijn hier ook favoriet ??
  Ik heb helaas geen instagram, maak ik dan geen kans op de winactie?

  Beantwoorden
 6. Meryem
  Meryem zegt:

  Ik zou jouw gerecht erin klaar willen maken!!! Ik ben een stille volger en jouw gerechten zijn heerlijk! Hoop dat ik deze gewelige pannen win!

  Beantwoorden
 7. Desiree
  Desiree zegt:

  Ik zou alles van jouw blog willen maken erin. Ik ben een grote fan van jouw recepten. Deze kip met cashew ziet er ook weer heerlijk uit, dus dat zal het eerste zijn wat ik in de tefal pannen zou willen maken.

  Beantwoorden
 8. Choumicha
  Choumicha zegt:

  Hai Fatima,
  Ik ben een stille volgster.
  Ik vind hoe jij te werk gaat macha allah zo netjes, zo mooi en ziet er echt allemaal lekker uit. Wat ik in die pannen wel niet ga uitproberen. ALLES!
  Maar heb geen instagram om je te like….
  Maar ik moest dit even aan je doorgeven!!
  Succes verder met alles.

  Beantwoorden
 9. Widad Hoceima
  Widad Hoceima zegt:

  Salamu3alaykoum!
  Wallahi dit ziet er zo lekker uitt ?
  Mocht ik de pan winnen gaat hij niet voor ons zijn maar voor mijn oma uit Marokko meskiena. Ze wilt al zolang een TEFAL pan want volgens haar zijn alleen tefal pannen echte pannen haha ? Helaas zijn deze pannen vrij duur, zeker deze variant. Er zullen dan geen kip en cashew gerechten in worden gemaakt maar eerder marmita haha ❤ In Sha Allah

  Beantwoorden
 10. Esma
  Esma zegt:

  Hoi Fatima,

  Dit gerecht lijkt me heerlijk, en zou dit allereerst willen maken in de hapjes tefal pan!
  Ik volg je snaps en laatst ben ik ook tefal koekenpan gaan halen, i love it!
  Ik heb helaas geen Instagram dus kan het ook niet liken. Is er een alternatief?

  Groetjes,
  Esma

  Beantwoorden
 11. Widad Hoceima
  Widad Hoceima zegt:

  Salaamu3alaykoum!
  Wallahi dit ziet er zo lekker uit ?
  Mocht ik de pan winnen gaat deze niet voor ons zijn maar voor mijn oma uit Marokko. Meskiena ze wilt al een tijdje echt graag een TEFAL pan want volgens haar zijn alleen de tefal pannen echte pannen hahah? Helaas zijn tefal pannen duur en heb ik haar nog niet kunnen verrassen ermee. Er zullen dan ook geen kip en cashew gerechten in worden gemaakt maar lekkere oldskool marmita hahah ❤ In Sha Allah

  Beantwoorden
 12. Esma
  Esma zegt:

  Ik volg jou maar ben een stille leZer. Hapjespan wil ik winnen voor mijn man zodat hij veel meer plezier gaat hebben in het koken want hij kan heel lekker koken. Ahhaha

  Dikke kusjes en blijf koken

  Beantwoorden
 13. Loubna
  Loubna zegt:

  Salem oe alaikum Fatima,

  Ik heb helaas heen instagram maar zou wel dolgraag de tefalpan willen winnen?.
  Ik zou dan dolgraag dit nieuwe recept willen maken.
  Ik weet niet of ik er nog voor in aanmerking kan komen??
  Ps Zijn de winnaars van de kookworkshop al bekend?

  Groetjes Loubna

  Beantwoorden
 14. Damia
  Damia zegt:

  Ik zou bijvoorbeeld dit receptje boven maken en alle andere recepten van jou naruurlijk ben echt grote fan en jou recepten macha allah zo simpel en heerlijk en voor al voor mij als werkende mama 5 dagen in de week en dan na me werk meteen aan de slag met jou simpele recepten. Ik ga duimen en ga zo door lieverd rebi m3ak ??

  Beantwoorden
 15. Damia
  Damia zegt:

  Hoi Fatima ik zou al jou heerlijke grechten er in klaar willen maken. Ben zo gek op jou kook stijl heerlijk en simpel vooral als werkende mama 5 dagen in de week dan zoek je naar iets lekkere en gauw klaar. Dus ik zal duimen en ga zo door mop. Rebi 3awnek ??

  Beantwoorden
 16. Hulya
  Hulya zegt:

  Ik zou graag kip madras willen maken! Wij zijn er allemaal gek op.. al je recepten zijn een voor een GEWELDIG Fatima!!! Ik doe dus ook mee met de winactie yoehoeeeee

  Beantwoorden
 17. jasmina
  jasmina zegt:

  ik zou graag de kip met cashewnoten gerecht willen maken met de tefal pan en ook andere lekkere gerechten en ook een aan mijn moeder geven

  Beantwoorden
 18. Hiba
  Hiba zegt:

  Hi Fatma,
  Ik ben van je en las net dat jij bezig was met kookhoek. Heb jij enig idee wanneer die uitkomt? Is iets mogelijk om exemplaren te reserveren,?

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hi Hiba,

   Klopt, het kookboek ligt in april 2019 in de winkels en is dan ook online te bestellen. Voor die tijd kun je ook een exemplaar reserveren, alleen weet ik nu nog niet wanneer dit zal zijn. Zodra ik meer weet zal ik dit direct delen! Dankjewel lieverd!❤

   Beantwoorden
 19. Mariam
  Mariam zegt:

  Hoi faatje !
  Ben dol op jou gerechten !
  Tefal pannen zijn gewoon de beste….super kwaliteit en de anti aanbaklaag laat niet los zoals je met de minder goede kwaliteit pannen hebt.
  Hmmmmm wat ik de pannen zou klaar maken ?
  Al jou gerechten hahaha

  Groetjes,
  Mariam

  Beantwoorden
 20. Zeynep
  Zeynep zegt:

  Ik doe ook mee met de winactie!
  Alle gerechten die ik tot nu toe heb geprobeerd, zijn allemaal gelukt. Daarom ben ik ook super blij dat er een kookboek uitkomt.
  Wat ik in de hapjespan klaar zou maken?
  Ik zou al jouw gerechten willen maken. Vooral de ovenschotel met kip en broccoli! Heerlijk!

  Beantwoorden
 21. laila el jarari
  laila el jarari zegt:

  dag Fatima, wat grappig.. ik zie nu pas dat onze achternamen bijna gelijk zijn (ikke el Jarari).. had ik maar echt zo een keukenkoningin in de familie.. misschien kan ik dat worden met deze super pannen… ik probeer wekelijks iets nieuws voor mn gezin op tafel te zetten boordevol groente en vanaf scratch met de beste ingredienten.. deze cashew kip kende ik nog niet.. dus die staat nu boven aan de “to try” list.. bedankt voor alle top gerechten en uitleg.. groet laila

  Beantwoorden
 22. Halima
  Halima zegt:

  Hoi weer zo overheerlijk gerecht❤ ik heb geen Instagram ik zal hier typen welk gerecht ik graag met Tefal pan wil maken. Ik wil graag kip madras of baghrir (Marokkaanse pannenkoeken?) maken.

  Beantwoorden
 23. Oum hudaifa
  Oum hudaifa zegt:

  Ik doe ook graag mee. Heb inductie, dus ben heel blij dat deze ook op inductie gebruikt kan worden. Zou veel gerechten in maken. Lijkt me een super goede pan.

  Beantwoorden
 24. nadia
  nadia zegt:

  slm fatima,
  wat zou ik allemaal klaarmaken in de tefal pannen? mmmmh vanalles…. maar mijn eerste gerecht zou kip met cashewnoot zijn.lekkerrrr

  Beantwoorden
 25. Amal
  Amal zegt:

  I love Tefal pannen en helaas zijn ze alweer aan vervanging toe! Ik wil graag jouw kip madras recept binnenkort uitproberen in de Tefal hapjespan of de voorbereiding van de romige ovenschotel van laatst!

  Beantwoorden
 26. Kadriye
  Kadriye zegt:

  Ik doe mee met de winactie!
  Ik heb zoveel gerechten uitgeprobeerd. Ze zijn allemaal gelukt. Heerlijk!
  Ik volg jou bijna overal. Echt super leuk dat jij alles uitgebreid uitlegt.
  En ik ben ook super blij dat er een kookboek uitkomt.
  Als ik de hapjespan zou winnen. Dan zou ik de tortilla opnieuw maken. Heerlijk! Ik heb het al zo vaak gemaakt. Maar blijft alsnog mijn favoriete kip gerecht. Hoewel de ovenschotel met kip en broccoli ook super lekker was.
  Ik hoop echt dat ik het win!

  Beantwoorden
 27. Kamilia
  Kamilia zegt:

  Heey meid. Graag wil ik de Tefalpan winnen voor mijn moeder. Ze gebruikt nog van die ouderwetse pannen. Vooral harcha lukt niet dan bij haar. Graag wil ik dan deze luxe pan voor haar winnen zodat ze kennis kan maken met de Tefalpan en dan weet ik zeker dat de harcha wel gaat lukken. Ps ik volg je al jaren. Nog nooit is er iets mis gegaan met jou aanwijzingen. Top!! Ik wacht met liefde op jouw kookboek.

  Beantwoorden
 28. Soumaya
  Soumaya zegt:

  Ik doe mee met de winactie!
  Ik heb zoveel gerechten uitgeprobeerd. Vooral als ik op mijn werk zit en niet weet wat ik moet koken kijk ik hier even rond dan heb ik snel wat gevonden wat gelukkig hier thuis ook iedereen keer op keer goed in de smaak valt.
  Echt super leuk en je uitleg is makkelijk en uitgebreid.
  Als ik de hapjespan zou winnen. Dan maak ik de spaghetti met roomsaus die vind mijn jongste zoon van 8 helemaal geweldig hij is er echt gek op en altijd extra blij als we dat eten. Heerlijk! Kind blij mama extra blij. Echt top meid dat jou inspiratie en recepten velen gezinnen blij maakt aan tafel moge allah jou daar rijkelijk voor belonen dat je zo veel tijd en energie voor ons er in steekt
  Als ik win zal het koken voor mij een stuk makkelijker maken op de inductieplaat waar de meeste pannen niet op aan gaan.

  Beantwoorden
 29. AnnemiekeB
  AnnemiekeB zegt:

  Beste Fatima,

  Ik kook graag stoofschotels en daar is een goede hapjespan onmisbaar bij. Die van mij (toevallig een Tefal) gaat al heel wat jaren mee en een vervanging zou geen overbodige luxe zijn. Ik gebruik hem haast dagelijks. Een van de eerste gerechten die ik er in zou gaan maken is denk ik Shaksuka (heerlijk met die eitjes erin) of een pompoen-linzenstoof. Beide heerlijke verwarmende gerechten ook, perfect voor de herfst/winter.

  Tot slot… ik hoop dat je nog heel veel recepten op deze site gaat posten, want ik ben dol op de Marokkanse/M-Oosterse smaken … ? Helemaal geweldig ook dat er een kookboek gaat komen ??

  Beantwoorden
 30. Sibel
  Sibel zegt:

  Selam,

  Ook ik wil graag met deze leuke winactie mee doen! Ik ben helemaal fan van deze merk. Maar ik wil vooral mee doen, om jou komende recepten met deze pan uit te proberen. Je bent geweldig!

  Beantwoorden
 31. sibelimmm_
  sibelimmm_ zegt:

  Salam,

  Ook ik wil graag met deze actie mee doen! Ik ben echt een fan van deze merk en past zeker bij mijn andere pannen. Het zijn echt super handige pannen! Ik ben ook een fan van jou! Ik probeer zeker regelmatig jou recepten uit! Geweldig!

  Beantwoorden
 32. Imane
  Imane zegt:

  Mijn reactie is geloof ik niet goed door gekomen? hierbij even opnieuw:
  Ik doe graag mee om in mijn nieuwe woning in shaa Allah gelijk aan de slag te kunnen met de wok gerechten (met een geschikte inductie pan).
  Gr.

  Beantwoorden
 33. Fatima
  Fatima zegt:

  Ook ik doe mee met de winactie! Niet voor mij maar voor mijn lieve mama 🙂 Eerlijk gezegd zou ik mijn moeder hier gringo (marokkaanse pannekoeken) in zien maken omdat ze altijd een pan voor gebruikt, maar ook weer een alarte kip pan waar ze weer aan toe is. Anyways, zou geweldig verjaardagscadeau zijn bovenop wat anders!! Veel groetjes van je naamgenoot Fatima ?

  Beantwoorden
 34. Chaima
  Chaima zegt:

  Hi Fatima,

  Ik zou graag mee willen doen met de winactie en deze geweldige pannen willen winnen. Zelf ben ik ook al jaren fan van de Tefal pannen en eigenlijk schaf ik bijna elke keukengerei en keukenspullen aan die jij ook hebt, haha. Als ik deze pannen win dan zou ik er gelijk dit recept in klaarmaken en voor baghrir, harcha en msemmen blijfven deze pannen ook een favoriet. Bedankt voor je geweldige recepten telkens weer en ik kan niet wachten tot je boek uitkomt!

  Liefs,
  Chaima Koolen

  Beantwoorden
 35. Naj'ke
  Naj'ke zegt:

  Yumie weer een heerlijke gerecht die het proberen waard is!

  Oeeh ik zou super graag de pannen willen aangezien de mijne aan vervanging toe zijn ze zijn te vaak gebruikt geweest haha ?( komt door alle gerechten die ik maak van jou ??)

  Ik zou zeker en vast de Mexicaans rijstgerecht met garnalen daarin willen klaarmaken.

  ❤️

  Beantwoorden
 36. Berna
  Berna zegt:

  Dit recept lijkt me onwijs lekker! Ik zou ook heel graag meedoen aan deze winactie en dan dit recept maken met cashewnoten! Heerlijk 🙂

  Beantwoorden
 37. sisi
  sisi zegt:

  hi lieve Fatima,

  ik zou graag de kitchenaid machine willen bestellen die jij ook altijd gebruikt voor het kneden van jou deegwaren, maar ik weet niet welke type dat is, ik zie zooooveel verschillende soorten! is het die van €499? ik weet gewoon niet welke goed is! ik hoop op een reactie lieverd dankjewel je zou me hier zo mee helpen!

  Beantwoorden
 38. Asmae
  Asmae zegt:

  Oei! Ik vind dit het eerste recept van jou die ik vind tegenvallen. Soya is natuurlijk erg zoutig, daarnaast is oestersaus dat ook. Ik raad mensen aan om donkere soya saus te gebruiken of in ieder geval in mindere mate..

  Liefs ❤️

  Beantwoorden
 39. Camilja
  Camilja zegt:

  Salaam wa3alaikoum fatima

  Dit lijkt wel op kip siam wat ik altijd zelf probeer te maken! Maar ik krijf het nooit zo lekker op smaak als uit het pakje hahah

  Maar dit lijkt er op is dit ook de bedoeling dat het kip siam is?

  Groetjes
  Camilja

  Beantwoorden
 40. Samira
  Samira zegt:

  Hoi Fatima,

  Wat een heerlijk recept!!
  Is het ook mogelijk de kip te vervangen voor garnalen of biefstuk? En hoe het dan te bereiden?

  Ga zo door!!

  Groetjes Samira

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hi Samira,

   Dankjewel lieverd! Je kunt de kip seker vervangen door garnalen of vlees en dan gewoon precies dezelfde bereidingswijze aanhouden. De garnalen worden wel sneller gaar, dus die dien je even goed in de gaten te houden.❤️

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *