Kip Loempia’s

21 juni 2015Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten: (40 stuks)

Voor de kip:

  • 500 gr. kipfilet
  • 2 teentje knoflook, geperst
  • 2 tl. kip kruiden
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1/2 blokje kippen bouillon
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 100 ml warm water
Voor de groenten:
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 2 zakken Bami&Nasi groenten (1 kilo in totaal)
  • 2 tl. sambal pikant en kruidig
  • 1 etl. sojasaus
  • 1 1tl . zout
  • 1 tl. kristalsuiker
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 1 tl. kip kruiden
Extra:
  • 40 loempia vellen
  • mihoen
  • ei
Bereidingswijze:
  1. Maak de kipfilet grondig schoon en snijd de kipfilet in grove stukken.
  2. Voeg de knoflook, kip kruiden, gemberpoeder, paprikapoeder en kruimel de kippen bouillon erbij.
  3. Giet de zonnebloemolie erbij en meng de marinade goed door de kipfilet. Dek de kipfilet vervolgens af en zet het apart voor zeker 30 minuten, zodat de marinade goed kan intrekken.
  4. Verwarm de zonnebloemolie in een ruime koekenpan en bak de gesneden uien op middelhoog vuur mooi lichtbruin.
  5. Schep vervolgens de gemarineerde kipfilet erbij en bak geheel mee op middelhoog vuur voor 8 a 10 minuten.
  6. Giet 100 ml warm water in de koekenpan en sluit de pan. Laat de kipfilet voor zeker 20 a 30 minuten garen op middelhoog vuur.
  7. Schep de gaar gebakken kipfilet uit de koekenpan, laat de kipfilet volledig afkoelen en scheur of knip het vlees vervolgens in stukjes.
  8. Als je een sausje hebt overgehouden in de koekenpan. Deze gooi je niet weg, want die kun je straks gebruiken voor de groenten. De kruiden van de kip kunnen dan lekker in de groenten trekken.
  9. Laat de kipfilet volledig afkoelen, voordat je het vlees uit elkaar gaat scheuren.
Groenten bereiden:
  1. Verwarm de zonnebloemolie in de koekenpan schep de gewassen groenten erbij. Sluit de koekenpan voor 2 minuten, zodat de groenten slinken.
  2. Open de koekenpan en voeg de sambal, sojasaus, zout, kristalsuiker, kip kruiden en kruimel het half blokje kippen bouillon erbij.
  3. Schep alles goed om en laat de groenten voor 10 a 15 minuten op middelhoog vuur bakken.
  4. Wanneer de groenten gaar zijn schep je ze in een vergiet en laat je de groenten volledig afkoelen.
  5. Schep het de kipfilet erbij en schep het geheel samen.
  6. Plaats de mihoen in een ruime kom en giet er kokend water bij. Laat de mihoen voor ongeveer 5 a 8 minuten in het kokend water zitten, totdat de mihoen goed zacht is.
  7. Giet het water af en laat de mihoen even uitlekken. Knip de mihoen in stukjes en voeg deze toe bij de groenten /kip en meng het geheel samen.
Loempia’s vullen en vouwen:
  1. Pak een schone theedoek en maak deze ietsjes vochtig met water. Haal de loempia vellen uit de verpakking en leg deze op de vochtige theedoek.
  2. Trek een loempia vel los van de andere loempia vellen en leg de loempia vel op een vlakke ondergrond, met de punt naar je toe. Tip! Let er wel op dat je de theedoek met de andere loempia vellen weer sluit, zodat ze niet uitdrogen. 
  3. Plaats twee eetlepels van de vulling net onder het midden van de driehoekige vorm en verspreid de vulling in de lengte. Houd de randen en de bovenkant van de loempia vel vrij van de vulling.
  4. Pak de onderzijde van de driehoekige vorm en vouw deze over de vulling heen en schuif deze iets onder de vulling. 
  5. Rol de loempia voor de helft goed stevig op. Tijdens het rollen van de loempia blijf je de loempia vel strak naar je toetrekken. De loempia vel is best flexibel, dus deze zal niet zo snel scheuren.
  6. Vouw de rechterzijde naar de binnenkant toe en herhaal deze stap ook met de linkerzijde. De vorm ziet er uiteindelijk uit als een envelop.
  7. Rol de loempia voor de helft stevig op en bestrijk de randen van de bovenkant met het los geklopte ei en rol de loempia weer verder op.
  8. Plaats de gevulde loempia op een dienblad met de naad naar beneden en bedek de loempia’s met een plastic zak zodat de loempia’s niet uitdrogen.
  9. Verwarm een hoeveelheid zonnebloemolie in een ruime pan en frituur de loempia’s aan beide kanten mooi goudbruin. Je kunt de loempia’s ook bereiden in de oven op 180 graden voor ongeveer 20 a 30 minuten.

Wil je de loempia’s invriezen? Verpak de loempia’s in diepvrieszakjes of plaats ze in een trommel en plaats tussen elke verdieping een stuk bakpapier, zodat ze niet blijven plakken.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

134 Comments

  • amel

    21 juni 2015 at 16:51

    Ziet er heeeeerlijkk uit meidd!! Had niet anders van je verwacht, tabarkallah 3lik. Ga deze zeker van de week maken in sha allah

    1. xfaatje

      22 juni 2015 at 08:32

      Hallo Amel, haha aah super lief van je! Dankjewel lieve meid. Ik raad je dit recept ook zeker weten aan haha. Succes. <3

      1. Nazli

        28 april 2020 at 22:54

        Ik heb vandaag nav jouw recept loempia’s gemaakt. Ze waren echt perfect qua smaak, wel sommige smaakversterkers achterwege gelaten. Vooralsnog het lekkerste loempia recept tot nu toe. Je bent geweldig shokran bezaf, ana Turkia 🤪

      2. Fatima El Irari

        29 april 2020 at 13:57

        Hi Nazli,

        Wat goed! IK ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

    2. Halima

      1 mei 2020 at 20:52

      Salaam alaikum Fatima,

      Als ik ze in de oven wil doen moet ik ze dan insmeren met olie of boter?

      En als ik ze uit de diepvries haal om in de oven te doen: hoe lang moet ik ze laten ontdooien?

      Dank weer👍👍👍

      1. Fatima El Irari

        2 mei 2020 at 10:47

        Alaikoem salaam Halima,

        Als je ze in de oven bakt, dan zou ik ze inderdaad insmeren met olie of gesmolten roomboter zodat ze mooi goudbruin kleuren. Je laat ze voor ongeveer 8-10 minuten ontdooien.

    3. Umm sarah

      18 april 2021 at 18:14

      Wouw Fatima,

      Ik heb deze vd week gemaakt en ik ben ze nu weer aan het maken ze zijn zo lekker !!! Dankjewel

      1. Fatima El Irari

        20 april 2021 at 11:23

        Hi Sarah,

        Ah goed om te lezen dat het heeft gesmaakt! Heel graag gedaan.😍

  • ellouisa

    21 juni 2015 at 17:24

    Ze zien er heerlijk uit!ik wilde he we o waarschuwen voor ajin o moto,dat ook wel bekend staat als vetsin. Het is erg ongezond! http://forum.kaise.nl/index.php?topic=178198.0

    1. xfaatje

      22 juni 2015 at 08:33

      Hallo Ellouisa, dankjewel lieve meid. Oh serieus? Is het ook slecht als je er echt weinig van gebruikt of? Ik ga gelijk even lezen hoor haha dankjewel. <3

  • Laila

    21 juni 2015 at 17:36

    Ik ben ook erg gek op loempia’s en nog steeds aan het experimenteren om de perfecte smaak te krijgen.
    Pas wel op met ajinomoto, 2 theelepels lijkt mij wel erg veel. Ik had zelf ve-tsin gekocht. Na googlen zag ik dat ajinomoto hetzelfde is. Maar ik had wel eerst gegoogled naar gebruik van ve-tsin en veel mensen die daar mee koken zeggen dat je er echt heel klein beetje van moet gebruiken. Zelf gebruik ik letterlijk een mespuntje.

    1. xfaatje

      22 juni 2015 at 08:35

      Hallo Laila, oh ik heb er eerlijk gezegd niet naar gegoogled. Ben blij dat ik dit nu lees van jou en andere. Ik heb zelf wel echt twee theelepels gebruikt, maar ik zal het gewoon aanpassen in het recept. Bedankt voor je bericht meid. <3

    2. Cecile

      30 januari 2021 at 08:09

      Vraagje..ik wil vandaag voor het eerst loempia’s maken met jouw recept.
      Mijn vraag is..ik heb 40 bevroren loempia vellen.
      Kunnen de gevulde loempia’s opnieuw terug in de vriezer? Of moeten deze eerst in de oven afbakken/afkoelen en dan terug in de vriezer.
      Anders heb ik wel heel veel..😉

      1. Fatima El Irari

        5 februari 2021 at 00:00

        Hi Cecile,

        Ja, hoor de loempia’s kunnen gewoon weer terug in de vriezer.

  • houda

    21 juni 2015 at 17:59

    Ziet er goed uit. Ga dit recept ook proberen in sha Allah alleen mijn loempia’s krijgen soort van bubbels op de vel. Eerste twee drie zijn mooi glad maar de rest niet echt. Hoe komt dit denk je?

    1. xfaatje

      22 juni 2015 at 08:36

      Hallo Houda, dankjewel voor je lieve compliment. Uhm ik durf niet te zeggen waardoor dit komt, maar wanneer jij de loempia’s uit de diepvries haalt. Frituur je ze dan direct of?

    2. Hanane

      14 juli 2015 at 09:33

      De bubbels komen als je vel in aanraking komt met water /vocht. Als je , je loempia’s uit de vriezer haalt moet je ze bevroren bakken en niet laten ontdooien daar krijg je die bubbels van . Of als je ze een nachtje in de koelkast zet ook dit komt door vocht

    3. Annemiek

      24 april 2020 at 10:41

      Hoi Lieve Fatima,
      Ramadan Moebarak♥️ Een vraagje, als ik de loempia’s invries en ze wil afbakken in de oven. Moeten de loempia’s dan eerst ontdooien of kunnen ze bevroren worden afgebakken in de oven?
      Liefs,

      1. Fatima El Irari

        24 april 2020 at 12:17

        Hi Annemiek,

        Ramadan mubarak lieverd! Ik zou ze wel eerst echt laten ontdooien en dan pas afbakken in de oven. Xx

  • Jamila

    21 juni 2015 at 19:22

    die ingrendienten voor kip loumpia koop jje da bij Ah grt

    1. xfaatje

      22 juni 2015 at 08:42

      Hallo Jamila, ja dat kan behalve de Ajinomoto die haal je bij de Toko.

      1. Oumniya

        6 mei 2018 at 10:31

        De ajin o moto is uit t recept gehaald zie ik.. klopt dit? Is de smaak dan nog t’zelfde..

      2. Fatima El Irari

        6 mei 2018 at 12:31

        Hi,

        Ja hoor smaakt gewoon hetzelfde. Ik las dus dat ajun moto helemaal niet goed voor je is vandaar. Xx

      3. Youss

        9 februari 2020 at 10:55

        Waar staat de anjinomoto in het recept ? Ik zie het niet terug ?

      4. Fatima El Irari

        10 februari 2020 at 10:18

        Hi Youss,

        Die heb ik uit het recept gehaald, omdat ik er toch slechte verhalen over heb gehoord.

  • Jalila

    22 juni 2015 at 00:29

    De loempia’s zien er lekker uit. Bedankt voor je recept meid! Ik ga ze ook gelijk uitproberen. Welke merk kipkruiden gebruik jij? Van potje of bij de Marokkaan.

    1. xfaatje

      22 juni 2015 at 08:45

      Hallo Jalila, bedankt voor je lieve compliment meid. Ik gebruik kipkruiden van de Marokkaan(slager)

      1. Annette

        6 mei 2020 at 22:50

        Hallo Fatima, wat een heerlijke gerechten heb je al gemaakt en maak je nog steeds. Ook complimenten voor je kookboek foe staat bij mij in de boekenkast.. En blader ik met regelmaat door voor inspiratie. Over de loempia’s nog 1 vraagje kun je ze ook na het frituren invriezen en dan weer opwarmen in de oven? Groetjes Annette

      2. Fatima El Irari

        8 mei 2020 at 10:23

        Hi Annette,

        Wat lief zeg, dankjewel! Ik raad je echt aan om de loempias ongebakken in te vriezen. Als je ze gebakken invriest zijn ze echt niet lekker.

  • Hayat

    22 juni 2015 at 07:42

    Mmm weer z’on lekker recept ik ga dit zeker proberen. Nog wel een vraagje: wat is ajinomoto en waar kan ik dit kopen?

    1. xfaatje

      22 juni 2015 at 08:56

      Hallo Hayat, Ajinomoto is een smaakversterker en je kunt het bij de Toko halen. Bedankt lieverd. <3

  • Rania

    22 juni 2015 at 16:31

    ziet er heerlijk uit..vanwaar haal je die bami groenten?

    1. xfaatje

      22 juni 2015 at 17:15

      Hallo Rania, die haal ik bij de Jumbo.

  • Naoual

    23 juni 2015 at 14:05

    Zien er idd lekker uit.
    Hoeveel mihoen gebruik je?

  • jalila

    24 juni 2015 at 16:55

    Hallo faatje, ik heb nog een vraagje over de hoeveelheid sambal. Bij de kruiden staat 2 theelepels en bij de bereiding 2 eetlepels. hoeveel gebruik je?

  • Naj

    24 juni 2015 at 18:19

    Ziet er wederom weer heeeeeerlijk uit! Heel erg bedankt! Echt complimenten, Allaahoema bariek! Xx

    1. xfaatje

      28 juni 2015 at 18:55

      Hallo Naj, super lief van je! Bedankt voor je lieve compliment. <3

  • Hanane

    25 juni 2015 at 08:35

    Salaam, lekker en bedankt dat je recepten deelt. Een vraagje als je loempias invriest, moet je ze direct bakken of moeten ze eerst ontdooien?

    1. xfaatje

      28 juni 2015 at 19:02

      Salaam Hanane, allereerst bedankt voor je compliment. Wanneer je de loempia’s invriest en je haalt ze eruit laat je de loempia’s voor ongeveer 10 minuten ontdooien. Daarna kun je ze direct frituren. Succes. <3

  • Leïla

    25 juni 2015 at 10:22

    Hmmm, ik was ook altijd zo nieuwsgierig naar het recept van de marktkramer. hun loempia’s zijn inderdaad overheerlijk!

    Deze zal ik zeker proberen, shokran Faatje! x

    1. xfaatje

      28 juni 2015 at 19:02

      Hallo Leila, die zijn inderdaad heerlijk haha! Ik raad je dit recept ook zeker aan. Heel graag gedaan meid. <3

      1. Chabeli

        28 april 2020 at 15:33

        Hey , misschien domme vraag maar hoe groot zijn de loempia vellen aub ? Had gezien je hebt kleine en grote in diepvries.
        Alvast bedankt grtj

      2. Fatima El Irari

        28 april 2020 at 18:45

        Hi Chabeli,

        Klopt, je hebt de kleine vierkantjes en de grotere. Ik gebruik de grote.

  • Marianne – Lovemyfood

    26 juni 2015 at 12:22

    Oh, heerlijk. Ik zoek al heel lang naar een goed loempia recept. Deze ga ik zeker proberen!

    1. xfaatje

      28 juni 2015 at 19:07

      Hallo Marianne, haha dan heb je hierbij een lekker recept! <3

      1. Aouatif

        21 april 2020 at 11:57

        Selamou3alaikom ze zien er heerlijk uit. Wil ze graag maken binnenkort incha allah. Ik zie je gebruikt ook djahé kruiden maar op recept zie ik niet staan. En is de sambal hetzelfde als die normale sambal oelek.

      2. Fatima El Irari

        22 april 2020 at 13:40

        Hi Aouatif,

        Ja, dit is de sambal soort die ik gebruik maar je kunt echt elk soort gebruiken.

  • Fatima

    27 juni 2015 at 12:06

    Dat ziet er weer, zoals altijd, heerlijk uit tbarkellah 3liek! Dit recept ga ik ook zeker uitproberen, kan ik echter de kip ook vervangen door gehakt?

    1. xfaatje

      28 juni 2015 at 19:14

      Hallo Fatima, super lief van je Allah ibarkfiek! Je kunt ook zeker gehakt gebruiken. Lijkt mij ook erg lekker haha hmm! <3

  • Nadia

    4 juli 2015 at 14:24

    Hoi Fatima ik ben nu bezig met deze lekkere kiploempia. Heerlijk andere kruiden als karkuma zafraan. Loempia zal zeker anders smaken. Ik ben nu al fan van sambal badjak! Als het klaar is dan stuur ik je foto.Heeeeeeel erg bedankt voor alles hbiba djali. Moge ALLAH je belonen dat je mensen helpt met koken. Ik waardeer het enorm lieve Fatima

    1. xfaatje

      5 juli 2015 at 16:47

      Hallo Nadia, aah super lief berichtje van jou! Bedankt lieve meid en Allahoema ameen. Ik doe het graag Alhamdoelilah. En berichtjes zoals die van jou maken dit alleen maar leuker. Bedankt lieve meid. Hoop dat de loempia’s hebben gesmaakt. <3

      1. Fatima

        11 mei 2019 at 15:11

        Waar kan je samabal badjak halen ?

      2. Fatima El Irari

        11 mei 2019 at 18:10

        Bij de Albert Heijn.??❤️

  • Souad

    6 juli 2015 at 12:12

    Fatima,

    Wat een mooie blog! Overzichtelijk en zo uitgebreid beschreven. Ik heb alle ingrediënten in huis om zo de loempia’s te maken.Alleen de Aji-No-Moto vond ik niet bij de AH , hoop niet dat dat veel uitmaakt. Groetjes, Souad

    1. xfaatje

      6 juli 2015 at 13:35

      Hallo Souad, Allereerst bedankt voor je lieve compliment! Je kunt de Aji-no-Moto gewoon weglaten hoor. Dit is enkel een smaakversterker. Succes meis. <3

  • Linda

    19 juli 2015 at 09:49

    Goedemiddag <3.. Lijkt me een superlekker recept wat ik graag wil maken. Heb alleen een vraagje erover; in het recept bij benodigdheden staat 2 theelepels sambal, in de beschrijving staat er 2 eetlepels sambal. Moet het een thee- of eetlepel zijn? X

    1. xfaatje

      20 juli 2015 at 17:38

      Goedemiddag Linda, excuses het moeten 2 theelepels zijn. Ik ga het direct aanpassen. Bedankt hoor!

  • Hermien

    13 augustus 2015 at 14:51

    Ga dit met mijn Kleinzoon maken die komt volgende week woensdag ,altij leuk en heerlijk

    1. xfaatje

      13 augustus 2015 at 14:57

      Hallo Hermien, aah gezellig! Altijd leuk om samen te koken of te bakken! Veel plezier alvast en smakelijk eten. <3

  • Hind

    22 oktober 2015 at 14:20

    Dit ziet er heerlijk uit tbarkellah! Ik wil deze loempia’s in het weekend gaan maken en vroeg mij af hoeveel mihoen je gebruikt? Gebruik je bijvoorbeeld een hele pak of de helft daarvan?

    1. xfaatje

      23 oktober 2015 at 07:16

      Hallo Hind, bedankt Allah ibarkfiek. Ik gebruik zo’n kleine blauwe verpakking mihoen. Daar gebruik ik alles van, omdat daar niet zoveel inzit. Maar stel dat je mihoen gebruitk van Conimex, dan gebruik je maar een blok van de inhoud. Xx

  • Chaymae

    3 november 2015 at 22:03

    Hey, ik kom uit België en wij hebben hier geen tokko en jumbo, kan ik de ingrediënten ook bij ah halen?
    Ik kan niet w8en om je recept te proberen. Xx

    1. xfaatje

      6 november 2015 at 07:43

      Hallo Chaymae, ja hoor je kunt ook alles bij de AH vinden. Succes Xx

  • Riffia23

    6 november 2015 at 14:43

    Salaam
    Moet de aji no moto er per se bij? Als ik het weglaat maakt het dan wat uit?x

  • khadija

    25 december 2015 at 18:15

    Salam alaikoum heb ze een week terug gemaakt en ze zijn heerlijk.
    K heb de rest in de vriezer bewaard maar kan ik ze ook in de oven doen als ze nog bevroren zijn of kan het alleen in de olie laten frituren

    1. xfaatje

      28 december 2015 at 07:51

      Alaikoem salaam Khadija,

      Je kunt de loempia’s ook in de oven bereiden geen probleem. Ben blij dat het heeft gesmaakt meid!

  • Bouchra

    29 december 2015 at 19:06

    Faatje, bedankt voor deze heerlijke recept! Ik heb het vandaag gemaakt en ze waren echt heerlijk! Echt net als die je bij de vietnamees haalt! Xxxx

    1. xfaatje

      30 december 2015 at 07:49

      Hallo Bouchra,

      Aah super meid! Heel graag gedaan hoor Xx

  • Malika

    5 februari 2016 at 19:19

    Ik heb de loempia’s vandaag gemaakt en ze zijn heerlijk! Super recept!!!

  • samira

    15 april 2016 at 14:37

    Salam,
    Echt kei tof dat je al die moeite neemt om die duidelijke stap voor stap foto’s en instructies maakt en te delen, shokran bezaf!
    Groetjes,
    Samira

    1. xfaatje

      19 april 2016 at 13:21

      Alaikoem salaam Samira,

      Ah, dat is lief! Bedankt hoor voor je lieve woorden! Xx

  • Ilhem

    7 juni 2016 at 11:21

    Ik heb ze gisteren gemaakt en ze waren super lekker ma sja Allah! Je hebt echt kook talent meid. Ik heb alleen wat ketjap manis toegevoegd, de aji no.moto weg gelaten en klein beetje nasi kruiden van Aldi doorheen gedaan. Heerlijk!! Ga zo.door in sja Allah. Bedankt voor het delen♡♡

    1. xfaatje

      7 juni 2016 at 12:29

      Hallo Ilhem,

      Aah, dat is zo lief! Dank je wel lieve schat! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt Alhamdoelilah! Xx

  • Soumia

    7 juni 2016 at 11:36

    2e dag ramadan. Nooit loempia’s gemaakt maar vandaag ga ik de jouwe uitproberen. Ben benieuwd in iedergeval bedankt voor de duidelijke uitleg! Xx

    1. xfaatje

      7 juni 2016 at 12:31

      Hallo Soumia,

      Wat leuk! Het gaat je zeker lukken inschAllah! Veel succes en smakelijk eten alvast Xx

  • amina

    7 juni 2016 at 16:52

    Hoi keukenprinsesje ramadan mubarek ten eerste
    Ik.heb al verschillende recepten van jou gemaakt.kijk altijd mee op de achtergrond vandaagben ik de loempia aan het maken ik hoop dat ze lekker worden wil wel nog effe doorgeven ondanks ik je niet ken dat ik je een schat vind en blij met je ben xxxx amina

    1. xfaatje

      8 juni 2016 at 07:32

      Hallo Amina,

      Allereerst bedankt voor je super lieve reactie! Aah, leuk dat je alsnog een berichtje achterlaat. Heeft het gesmaakt gisteren? Xx

  • Dounia

    8 juni 2016 at 13:57

    Heel duidelijke uitleg en ook fijn dat je zoveel foto’s maakt. Al je recepten zien er super lekker uit, ik weet gewoon niet waar ik moet beginnen. Misschien vanavond toch maar de loempia’s uitproberen!

    1. xfaatje

      8 juni 2016 at 14:31

      Hallo Dounia,

      Aah, wat een lieve complimenten! Dank je wel meis Xx

  • Inis

    9 juni 2016 at 06:59

    Hey Faatje
    Probeer al 6 jaar deftige loempias te maken maar moet zeggen dit is letterlijk de 1 ste maal dat het me perfect lukt met overheerlijke eindresultaat…men familie was ik er gek van
    Dank je topper

    1. xfaatje

      9 juni 2016 at 10:47

      Hallo Inis,

      Ah, kijk eens aan zo leuk! Super meid en heel graag gedaan hoor! Xx

  • Meryamaa

    12 juni 2016 at 09:13

    Salaam, allereerst een dikke compliment voor de recepten die jij plaatst! Ik zie dat jij alles apart kookt maar kan het gewoon in 1x dus die kipfilet en de groenten erdoorheen samen laten koken en daarna de mihoen bij doen. Ik hoor het graag

    1. xfaatje

      12 juni 2016 at 19:44

      Alaikoem salaam Meryamaa,

      Dankjewel lieve meid! Jazeker dat kan ook hoor Xx

  • Eepril

    27 juni 2016 at 13:50

    Wist je dat er alcohol zit in de sauzen van GOTAN??

    1. xfaatje

      27 juni 2016 at 15:00

      Ik kwam er helaas pas achteraf achter, maar niet in alle sauzen zit Alcohol.

  • Amber

    28 juni 2016 at 13:50

    Salaam alaikoum Faat!
    Lekkere recepten, allereerst complimenten daarvoor ma sha Allah! Deze loempia’s waren echt heerlijk. Heb alleen niet de aji-no-moto gebruikt, maar ik miste het niet (denk ik). Keep up the good work!

    1. xfaatje

      28 juni 2016 at 14:20

      Alaikoem salaam Amber,

      Aah super meis! Nou, zal ik je wat vertellen. Ik maakte laatst weer eens loempias en ik heb toen ook geen aji-no-moto gebruikt en ik miste het eigenlijk ook niet haha. Dus eigenlijk kun je het makkelijk weglaten! Bedankt meis Xx

  • Ha

    18 oktober 2016 at 00:10

    Hey meid in die groentezak zit varkensfilet

    1. Fatima

      18 oktober 2016 at 11:11

      Hallo Halima,

      Huh hoe kan dat? Bedoel je tussen de groenten?

      1. Oumniya

        6 mei 2018 at 10:37

        Hahahaha! Ik denk dat ze een ander zakje bedoelt.

  • Haf

    27 november 2016 at 14:28

    Hey meid, mag ik vragen welke kipkruiden je gebruikt? Ben trouwens
    Grote fan van je. Al heel wat recepten uitgeprobeerd van je.

    1. Fatima

      28 november 2016 at 07:19

      Hallo Haf,

      Ik gebruik de kipkruiden van de slager. De kipkruiden zitten in een rond plastic bakje. Dankjewel lieve schat erg lief! Xx

  • Farah

    24 december 2016 at 10:26

    Assalaam alaikoum,

    Ik maak deze loempia’s nu voor de tweede keer. Ze zijn echt delicious! Door jou durf ik nu met een gerust hart loempia’s op tafel te zetten! Je uitleg bij de recepten met foto’s of filmpjes helpt mij echt om te begrijpen wat je moet doen. Bedankt voor al je inzet!
    Gr,
    Farah

    1. Fatima El Irari

      27 december 2016 at 09:45

      Alaikoem salaam Farah,

      Zo ontzettend lief dit, dankjewel lieve schat! Xx

  • Hanane

    11 maart 2017 at 07:29

    Hey faatje

    Kan je foto trekken van je verpakking mihoen ? Welke gebruik jij?

    Ps You are amazing

  • Linda

    15 maart 2017 at 19:00

    Heerlijk!!!!!!!

  • Samantha

    23 mei 2017 at 12:50

    Ik heb de loempias een tijdje terug gemaakt en ze waren echt super lekker!!! Nu vraag ik me af of je ze ook vegetarisch kunt maken, dus alles hetzelfde behalve de kip. Of zal je dan echt iets gaan missen qua smaak? Ik wil dit namelijk gaan maken in combinatie met een ander gerecht waar al kip in zit.

    Groetjes <3

    1. Fatima El Irari

      24 mei 2017 at 07:12

      Hallo Samantha,

      Aah super meid! Jazeker, je kunt de kip gewoon weglaten en de smaak zijn alsnog erg lekker zijn!

      Liefs,
      Fatima

  • Nadia

    5 juni 2017 at 20:33

    Haaii Fatima,

    Ik ben zo blij met dit recept. Ik heb het uitgeprobeerd en ik denk dat ik het sowieso vaker moet maken om hem nog lekkerder te krijgen. Maar k ben tevreden hoe het vandaag is uitgekomen. Ben vooral blij dat het eindelijk een loumpia is wat helemaal geen standaard Marokkaanse kruiden heeft. Ik was echt benieuwd naar de smaak en het was Alhamdoulilah lekker, echt top!! Ga zo door!! Groetjes Nadia

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:13

      Hallo Nadia,

      Wat leuk zeg! Dankjewel lieve schat en ik ben blij dat het heeft gesmaakt!

      Liefs,
      Fatima

  • Hanane

    14 juni 2017 at 12:59

    Heyy Fatima

    Kan je deze recept ook met gehakt doen?

    Misschien extra tip qua smaak of vulling

    Je bent mega top

  • Nuriye

    10 augustus 2017 at 09:42

    Hoi Fatima, super lekker recept! Erg bedankt! Ik had volgens mij iets te veel mihoen gebruikt. Hoeveel raad je aan bij dit recept?

    Liefs
    Nuriye

    1. Fatima El Irari

      10 augustus 2017 at 09:58

      Hallo Nuriye,

      Dankjewel lieve meid en ik ben blij dat het heeft gesmaakt! Dat ligt er maar net aan welke mihoen je precies gebruikt. Ik gebruik altijd de mihoen van de toko(klein blauwe verpakking) en daar gebruik ik dan de helft van. Ik zou niet al teveel mihoen gebruiken, zodat deze niet overheerst in de loempia. Succes meid!

      Liefs,
      Fatima

  • Damelsa

    17 augustus 2017 at 20:39

    Heerlijke loempias!
    Nu voor de tweede keer gemaakt. Zelfs al op bestelling gekregen voor verjaardagen.

    Dankjewel voor het recept! Volgende keer de visloempias. Cheese balls en Kip bites maken

    1. Fatima El Irari

      17 augustus 2017 at 21:59

      Hallo Damelsa,

      Ah wat goed om te horen zeg! Ik ben blij dat de loempias zo in de smaak vallen meid en heel graag gedaan!

      Liefs,
      Fatima

  • Dira

    12 september 2017 at 12:02

    Hoi Fatima:) wat een heerlijk recept! Ik ga het vandaag uitproberen, ik ben benieuwd 🙂 ps is de kip halal van de chinees loempia kraampje waar jij ze koopt?

    Liefs Dira

    1. Fatima El Irari

      12 september 2017 at 13:51

      Hallo Dira,

      Dankjewel lieverd. Waar ik de loempia’s kocht was de kip wel halal, maar niet overal is dit het geval. Xx

      Liefs,
      Fatima

  • Bee kemink

    24 september 2017 at 10:49

    hoi hoi
    Wat een leuke recepten heb jij en wat schrijf je het duidelijk op.
    Heel fijn , ik ben fan 😉
    Ik heb een vraagje ik heb de loempias gemaakt en ingevroren. Zaterdag wil ik ze gaan bakken maar kunnen ze dan bevroren in de olie? en hoelang? ik ben bang dat het van de buitenkant snel gaat en dat hij dan van binnen nog bevroren is….
    Liefs B

    1. Fatima El Irari

      25 september 2017 at 06:30

      Hallo Bee,

      Dankjewel hoor, erg lief! Ik raad je aan om de loempia’s voor ongeveer 5 a 10 minuten te laten staan en dan pas te frituren. Let er wel op dat de frituurolie goed warm is en niet te heet. Als de olie te heet is worden de loempia’s aan de buitenkant snel bruin, maar zal de binnenkant inderdaad niet gaar zijn. Succes lieverd! Xx

  • Sedeff

    15 februari 2018 at 14:34

    Echt heerlijkk meid heb het gisteren gemaakt ik bedank je echt enorm love

    1. Fatima El Irari

      15 februari 2018 at 14:38

      Hallo Sedeff,

      Aah wat leuk! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en heel graag gedaan lieverd. Xx

      1. Layla

        10 maart 2020 at 10:30

        Lijkt me een heerlijk recept. Ik ga me er vandaag aan wagen inshaAllah. Dankjewel voor het delen en alle moeite!
        Ik zie bij de marinade van de kip 2 x 2 eetlepels zonnebloemolie staan. Bedoelde je misschien olijfolie en zonnebloemolie?

      2. Fatima El Irari

        10 maart 2020 at 10:49

        Hi Layla,

        Wat lief, graag gedaan lieverd! Ah sorry ik heb het gelijk aangepast. Bedankt! Xx

  • Amela

    15 mei 2018 at 10:15

    Selam aleikum, als ik de sambal weglaat blijft het dan nog lekker? Want hou niet van pittig..

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2018 at 11:17

      Alaikoem salaam Amela,

      Ja, hoor je mag de sambal weglaten. Xx

  • Lovecooking!

    29 mei 2018 at 12:44

    Salaam Aleikoum Fatima,

    Als eerst bedankt voor het delen van dit heerlijke recept!
    Ik had een vraagje, waarom snij je de kip niet meteen in kleine reepjes? Is dat niet makkelijker en wellicht kunnen de kruiden dan beter intrekken in de kip. Of zit daar een rede achter waarom je de kip als eerst in groffe stukken snijd en bakt?

    Groet,

    1. Fatima El Irari

      29 mei 2018 at 13:39

      Alaikoem salaam,

      Dankjewel lieve schat! Je kunt de kip ook direct in blokjes snijden hoor! Xx

  • Amal

    12 mei 2019 at 16:33

    Hoe lang frituur je de loempia’s in de airfryer? En op welke stand?

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2019 at 07:50

      Ik heb ze zelf een keer in de Airfryer bereid voor ongeveer 20 a 30 minuten op de hoogste stand.

  • yamina

    30 mei 2019 at 13:23

    hoi Fatima,

    ik heb geen kippenbouiilon in huis. mag ik groente of rundbouillom gebruiken?

    groetjes

    1. Fatima El Irari

      31 mei 2019 at 10:42

      Hi Yasmina,

      Jazeker, die kun je ook gebruiken. Xx

  • N.

    29 september 2019 at 17:15

    Ik maak jouw recept al jaren maar voor deze keer geen kipbouillonblokje in huis. Gewoon wat meer kipkruiden toevoegen? Heb wel de ouderwetse maggi blokjes in huis? Is dat anders een optie?

    1. Fatima El Irari

      30 september 2019 at 09:59

      Hi N,

      Ja, hoor je kunt ook prima een maggi blokje gebruiken. Xx

  • Samira

    29 december 2019 at 15:00

    Hi Fatima ziet er lekker uit als ik het invries, kan ik het beter meteen bakken of even wachten?

    1. Fatima El Irari

      29 december 2019 at 17:11

      Hi Samira,

      Bedankt lieverd! Ik laat ze voor ongeveer 5 minuten op het aanrecht staan en dan frituur ik ze.❤️

  • Maurice

    13 april 2020 at 16:06

    Wat een goede uitleg! Ze zijn heel goed gelukt en dat voor de 1e keer, dacht nooit dat het kon!
    Dankjewel!

    1. Fatima El Irari

      13 april 2020 at 18:33

      Hi Maurice,

      Fijn om te horen dat het is gelukt en dat het heeft gesmaakt! Graag gedaan.

      Groetjes,
      Fatima

  • Sevilay

    1 mei 2020 at 14:44

    Hi Fatima, ik ben ook echt een fan van je. Heb net 40 loempia’s opgerold!! Ik wil ze vanavond pas bakken, blijven ze goed tot vanavond of zou ik ze nu al in de vriezer moeten doen? Alvast bedankt voor je reactie en al je heerlijke recepten. Ik ben benieuwd naar de smaak van de loempia’s🤗

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2020 at 10:43

      Hi Sevilay,

      Wat lief, dankjewel! Ja, hoor je kunt ze gewoon afgedekt in de koelkast zetten. Xx

      1. Sevilay

        6 mei 2020 at 14:31

        Bedankt voor je reactie! Ik ben ze nu weer aan het maken, zo goed zijn ze in de smaak gevallen🤗 Nogmaals sukran!😀

      2. Fatima El Irari

        8 mei 2020 at 10:18

        Hi Sevilay,

        Lekker bezig! Heel graag gedaan. Xx

  • Kim van Kraaij

    11 oktober 2020 at 17:22

    Hallo,

    Vorige keer je recept gemaakt was echt heerlijk! Lekker vol van smaak. Ik had alleen de verkeerde loempiavellen dus dat was iets minder. Mag ik vragen waar jij ze zelf haalt?

    Groetjes kim

    1. Fatima El Irari

      12 oktober 2020 at 07:33

      Hi Kim,

      Ah goed om te horen! Ik haal de loempia vellen altijd of bij de Toko of bij de Marokkaanse slager. Dit zijn de vellen; https://www.asianfoodlovers.nl/loempiavel-215-mm-40-vellen-550-gr?gclid=Cj0KCQjw2or8BRCNARIsAC_ppyYRYYFx7Prxo-tCItISNOpU94Tc9qSqTSqluiNQgg5hh6A9nzrYwj0aArzFEALw_wcB

      1. Kim van kraaij

        12 oktober 2020 at 13:39

        Okee dankjewel! Ga ik even zoeken waar ik ze bij mij in de buurt kan halen!

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept