KIP IN ROMIGE PINDASAUS

Pindasaus, ik ben er dol op! Dit heerlijke rijstgerecht met kip in romige pindasaus is een groot favoriet bij ons thuis! Lekker snel klaar te maken en geloof mij vele malen lekkerder dan die je buiten kunt afhalen.

Ingrediënten: (4 personen)
.
  • 300 gr. kipdijfilet, in stukjes
  • 2 etl. maizena
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika, in strookjes
  • 1 gele paprika, in strookjes
  • 2 stengels bosui, in stukken
  • handvol pinda’s, gehakt
Voor de pindasaus:
.
  • 150 gr. pindakaas
  • 100 ml warm water
  • 2 etl. azijn
  • 2 etl. ketjap
  • 2 etl. honing
  • 2 etl. sesamolie
  • 1 etl. sambal
  • 2 knoflookteentjes, geperst 
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Mix in een maatbeker alle ingrediënten voor de pindasaus samen en zet apart. Meng in een kom de stukjes kip, maizena, zout en peper samen en zet opzij.

Stap 2.
.

Verhit de zonnebloemolie in de wok op middelhoog vuur en bak de stukjes kip aan beide kanten mooi goudbruin. Voeg de ui, paprika stukjes en de bosui toe en bak de groenten tot ze iets zachter zijn. Voeg de pindasaus en de gehakte pinda’s toe en roer het geheel door en kook voor ongeveer 2 minuten, of net zo lang tot je ziet dat de saus dikker is geworden.

Stap 3.
.

Kook de rijst in licht gezout water gaar en giet het water af. Serveer de kip in pindasaus met een portie rijst en wat extra gehakte pinda’s en je avondmaal is compleet om opgediend te worden!

Extra tips&trics:
.
  • Voor de lekkerste pindasaus raad ik je Calvé pindakaas aan.
  • Vervang de sesamolie door zonnebloemolie.
  • Kipdijfilet kun je vervangen door kipfilet.
  • Vervang rijst door noedels.

Liefs,
Fatima

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

19 antwoorden
  1. Nadia
    Nadia zegt:

    Salaam alaykoem Fatima, ik heb twee vraagjes welke pindakaas soort kan je het beste gebruiken? Met of zonder nootjes? En is de sesamolie van belang of kan het met ieder andere olie soort?

    Liefs Nadia

    Beantwoorden
  2. Nadia
    Nadia zegt:

    Sorry voor de vraagjes. De tips waren nog niet zichtbaar bij mij en zijn nu wel zichtbaar en zie daar de antwoorden op mijn vraagjes.

    Liefs Nadia

    Beantwoorden
  3. Ilayda
    Ilayda zegt:

    Hey! Ziet er goed uit! Ik wil deze vanavond voor iftar maken maar kan ik de pindakaas ook vervangen door satesaus? Omdat dat ook pinda-achtig is? 😅

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *