KIP IN HONING-MOSTERDSAUS

Als je net als ik van honing mosterdsaus houdt, dan moet je dit gerecht zeker eens proberen. Lekker malse kip in een romig honing mosterdsaus waar je geen genoeg van kunt krijgen! Het is een super eenvoudig gerecht met ingrediënten die je vast en zeker al in huis hebt, dus misschien een optie voor het avondeten vanavond?


Ingrediënten:
.
  • 1 etl. zonnebloemolie 
  • 300 gr. kipfilet, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. kip kruiden
  • 1/2 tl. paprikapoeder
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. zout
  • 2 uien, fijngesneden
  • 200 gr. champignons
  • 150 ml kippenbouillon
  • 2 etl. milde mosterd 
  • 1 etl. honing
  • 200 ml slagroom 
Extra:
.
  • pasta of rijst
  • groenten naar keuze
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan en schep de kipfilet erbij. Voeg de knoflook, gemberpoeder, kip kruiden, paprikapoeder, zwarte peper en het zout erbij. Schep het goed door en bak de kip voor 3-5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de uien en de champignons erbij, schep het om en bak het op middelhoog vuur tot de uien iets zachter zijn.

Stap 2.
.

Giet de kippenbouillon erbij en breng het aan de kook. Voeg de mosterd en de honing toe, roer het door de saus en breng het aan de kook. Giet de slagroom er al roerend bij en breng de saus aan de kook tot je ziet dat deze mooi is ingedikt. Kook de pasta of rijst gaar volgens de instructies op de verpakking. Serveer de kip met de honing mosterdsaus boven een portie pasta en eet smakelijk!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.

Liefs,
Fatima

22 antwoorden
  1. Joyce
    Joyce zegt:

    Hi Fatima! Ziet er heerlijk uit. Wil het binnenkort gaan uitproberen. Even een vraag, is het mogelijk om de slagroom te vervangen voor crème fresh light? Om het iets minder calorierijk te maken. Liefs Joyce

    Beantwoorden
  2. jolanda
    jolanda zegt:

    hoi fatima al weer een heerlijk gerecht deze gemaakt en het was weer genieten ga voor al zo door met de recepten heb al je recepten uit geprobeerd en ze fijn hier goed in de smaak gevallen telkens genieten weer groetjes liefs jolanda

    Beantwoorden
  3. Ilhem
    Ilhem zegt:

    Salam aleikom fatima,

    Ik heb zelf nooit iets met mosterd gedaan in mijn eten want ben bang dat her niet in de smaak valt. Is de mosterd erg aanwezig in dit gerecht of valt het wel mee. Ik wil het morgen in sha allah uitrpoberen😋

    Beantwoorden
  4. Ilhem
    Ilhem zegt:

    Was heerlijk😋😋 ik moet je zeggen dat de mosterd helemaal niet overheersend was. Was zo lekker dat ik nog een schepje mosterd erbij heb gedaan. Geeft toch een ander smaak aan je pasta. Bedankt voor je recept. Dit ga ik vaker maken❤👍🏻

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *