KIP HAWAI MET RIJST

Kip haiwai met een portie rijst, ik ben er dol op! Een heerlijke zoetzure saus met gemarineerde malse kip, paprika, prei, bosui en frisse ananas stukjes. Lekker simpel voor door de weeks en je likt je vingers er bij af!


Ingrediënten:
.
  • 300 gr. kipfilet, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. kip kruiden
  • 1/2 tl. paprikakruiden
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1 ui, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 prei, in schijfjes
  • 200 gr. ananas, in stukjes
  • 1 stengel bosui
Zoetzure saus:
.
  • 2 etl. zoete chilisaus
  • 1 etl. ketjap Manis
  • 1 tl. Tomato Frito
  • 1 tl. honing
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan en schep de kipfilet erbij. Voeg de knoflook, gemberpoeder, kip kruiden, paprikapoeder, kurkuma en de zwarte peper erbij. Schep het goed door en bak de kip voor 3-5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de ui, paprika en de prei toe en bak de groenten op middelhoog vuur tot ze iets zachter zijn.

Stap 2.
.

Meng in een aparte kom de chilisaus, ketjap Manis, tomatensaus en de honing samen. Giet de saus bij de kip en groenten en schep het door en laat het koken op middelhoog vuur tot de saus mooi is ingedikt. Voeg de ananas en de bosui erbij en roer het door de saus. Serveer de kip hawai met een portie rijst en smullen maar!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

14 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *