KIP BITES
Ben jij ook dol op hartige hapjes? Dan heb ik bij deze weer een lekker recept voor je. Deze kiprol die je maakt met bladerdeeg is niet alleen onwijs lekker, maar het is ook nog eens super simpel om te maken. Een lekker hartig hapje die je in een handomdraai op tafel kunt zetten zonder in de weer te gaan met zelfgemaakt deeg, klink goed hé?
Ingrediënten (30 stuks)
.
Voor groenten vulling:
.
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 groene paprika, in stukjes
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1 tl. kipkruiden
- 1 tl. kurkuma
- 1 tl. paprikapoeder
- 1/2 tl. zout
- 1/2 tl. zwarte peper
Voor de kip marinade:
.
- 300 gr. kipfilet
- 2 etl. kipkruiden
Extra:
.
- 1 rol bladerdeeg (of 1 pakje met 10 stuks)
- 1 ei
- maanzaad
Bereidingswijze:
- Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan en bak de uien samen met de geperste knoflook mooi lichtbruin.
- Voeg de gesneden paprika stukjes erbij en bak het nog even geheel mee.
- Strooi vervolgens alle kruiden erbij, roer alles flink samen en laat het geheel gaarbakken op middelmatig vuur.
- Wanneer de groenten gaar zijn schep je de gebakken groenten in de keukenmachine en maal je deze ietsjes fijn. Schep de groenten uit de keukenmachine en zet deze even apart.
- Snijd de kipfilet in grove stukken, strooi de kipkruiden erbij en wrijf met je handen de kipkruiden goed in de kipfilet.
- Voeg de kipfilet vervolgens ook toe in de keukenmachine en maal de kipfilet fijn tot een gehakt. Haal het gemalen kipfilet gehakt uit de keukenmachine en zet deze apart.
- Pak de gemalen groenten er weer bij, voeg deze toe aan het kipfilet gehakt en meng geheel samen tot een mengsel.
- Haal de bladerdeeg uit de verpakking, rol deze open en snijd de bladerdeeg in tweeën.
- Schep de vulling in een lange strook bovenop de bladerdeeg en let er op dat je de vulling wel iets van de randen afhoudt!
- Rol vervolgens de bladerdeeg strak op en knijp de uiteinde goed dicht, zodat de vulling er niet kan uitlopen.
- Snijd met een scherp mes schuine stukjes uit de gevulde bladerdeeg en plaats de stukjes op een bekleed bakplaat met bakpapier.
- Klop het ei los, strijk de kip stukjes ermee in en strooi er eventueel nog wat maanzaad of wat sesamzaadjes overheen.
- Bak de kip bites in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 a 40 minuten mooi goudbruin en gaar.
Serveertips: serveer de kip bites met een kommetje soep en een lekker sausje!
Dit is echt een onwijs simpel hapje om te maken en ze zijn zo lekker crunchy! Probeer het zelfs een uit en laat mij vooral weten wat je ervan vindt!
Extra tips&trics:
.
- Let op! Ik ben er later pas achtergekomen dat de bladerdeeg die ik gebruikte helaas alcohol bevat! In de grote bladerdeeg rol van de Albert Heijn (eigen merk) zit geen alcohol.
- Je voegt het kippen gehakt rauw toe in de bladerdeeg, maar het wordt in de oven echt goed gaar dus maak je geen zorgen.
Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.
Ga ik vanavond meteen maken! 😍
Dank je wel voor het delen vsn de recept.
Hallo Ikram,
Graag gedaan hoor! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
Liefs,
Fatima
hmmm zalig lekker!
Dankjewel lieve Nadia! Xx
Omg Fatima bedankt! Dit zet ik vanavond op tafel! kus
Haha graag gedaan hoor! Smakelijk eten alvast!
Lekker zeg! Kan ik dit ook met gehakt maken Fatima?
Hallo Mustafa,
Ja hoor gehakt kan ook!
Hallo Fatima, ziet er lekker uit en inderdaad simpel om te maken.Wel nog een vraagje waar koop je deze bladerdeeg ? ik koop meestal die pak met 10 stukjes er in.Hoor graag van je.Jamila
Hallo Jamila,
Ik raad je aan om toch de plakjes van 10 stuks te gebruiken, want de bladerdeeg die ik gebruikte bevat helaas alcohol! Dus gebruik gewoon de standaard bladerdeeg en plak 5 plakjes tegen elkaar aan.
Liefs,
Fatima
Hoi fatima, de bladerseegrol van de AH eigen merk bevat geen alcohol 😉
Hallo Saida,
Ah, super! Bedankt voor de tip lieverd.
Liefs,
Fatima
Salaam aleykoum welk soort bladerdeeg heb je hiervoor nodig? Zou ue een foto erbij kunne voegen aub? Djazaaki Allah ghairan
Alaikoem salaam Inaaya,
Je kunt onderstaande bladerdeg gebruiken. Je dient de bladerdeeg plakjes dan wel aan elkaar te drukken/plakken. Je kunt ook bladerdeeg van eigen merk gebruiken hoor.
https://www.ah.nl/producten/product/wi237604/koopmans-bladerdeeg-origineel?gclid=CjwKEAjwj6PKBRCAy9-07PeTtGgSJAC1P9xGii0kLQtne9B8WSC9OwxcJlFLwNFtbH4-FnDwfaDqERoCePnw_wcB
Hoi Fatima ziet er goed uit! Kan je hier voor ook de bladerdeeg gebruiken die je voor bastilla gebruikt? van die groene verpakking?
Hallo Oumaima,
Ja hoor die kun je ook gebruiken.
Liefs,
Fatima
Salam.
Kan ik de kip ook eerst voor bakken en dan wat korter in de oven verder balken? Of wordt het te droog. Groetjes mimi
Alaikoem salaam Mimi,
Als je de kip van te voren bakt, dan wordt het inderdaad droog. Maar echt lieverd de kip wordt gewoon goed gaar echt waar haha.
Liefs,
Fatima
Hoi Fatima, klopt ik heb het verpest. Ik dacht ik bak de kip maar het is heel droog en verpest.
Jammer ik had er zo een zin in.
Hallo Najat,
Ah jammer, maar de volgende keer beter inschAllah!
Liefs,
Fatima
Ik zie twee keer kipkruiden in het recept staan. Klopt dit?
Hallo Jacq,
Klopt. Je gebruikt kipkruiden voor bij de groente en je gebruikt nog eens kipkruiden om de kipfilet te marineren.
Liefs,
Fatima
Ik zie tweemaal kipkruiden staan. Klopt dit?
Nog een vraagje . Kan ik dit al in de middag klaar maken en pas voor iftar de bladerdeeg afbakken.
Hoi faat
Ik wacht nog steeds op het recept met de kippenvleugels
Salaam, even een vraagje..
Wanneer plaats je het recept van die mini cheesecake? Want ik wil m zo graag maken! InchaAllah antwoord je
Alaikoem salaam L,
Als het goed is staat deze donderdag inschAllah al online!
Liefs,
Fatima
Heyy fatima,
Deze site van jou is echt helemaal geweldig! Ik heb al zo veel recepten hiervan gebruikt en alles is heel lekker gekomen😁. Ik had wel even 1 vraagje: deze kipbites zien er ook weer heerlijk uit! Maar mag ik misschien weten waar je die bladerdeeg vandaan hebt gehaald. Ik ben echt een fan van bladerdeeg maar ik heb tot nu toe alleen nog maar gewerkt met de kleine vierkante bladerdeeg.
Alvast bedankt.
Mvg ibtissam😉
Hallo Ibtissam,
Aah wat lief zeg! Dankjewel lieve schat. De bladerdeeg is verkrijgbaar bij de Hoogvliet, maar ik raad je deze niet aan want er zit alcohol in. Ik ben hier helaas pas later achter gekomen. Maar de Albert Heijn heeft precies dezelfde balderdeeg van AH merk en die bevat geen alcohol. Succes lieverd!
Liefs,
Fatima
Hoi Fatima,
Waar komt jouw keukenmachine vandaan?
Gr.
Nora
Hallo Nora,
Ik heb een KitchenAid. Die kun je eigenlijk bijna overal bestellen of kopen in de winkel.
Liefs,
Fatima
Hoi Fatima,
Ziet er heerlijk uit!
Een vraagje:
Welke kipkruiden gebruik je? (Merk)
Groetjes,
Merve
Hallo Merve,
De kipkruiden die ik gebruik haal ik altijd bij de Marokkaanse of Turkse slager. Het is een plastic potje en op de voorkant stat er een gebakken kip afgebeeld haha.
Liefs,
Fatima
Geweldige recept weer!
Thnx
Dankjewel Chahrazad! Xx
Hmmm heerlijk! Ik had een vraagje. Zou je wat meer gezonde/vetvrije recepten kunnen plaatsen. Ik probeer de laatste maanden gezonder te eten en vind weinig gezonde voeding op je website.
Love,
Jasmine
Hallo Jasmine,
Dit ga ik inschAllah na de ramadan gelijk doen. Komt goed! Xx
Lieve Fatima,
Kan ik deze kipbites invriezen? Ik wil ze graag maken voor Eid. Maar liever een of twee dagen van te voren.
Hallo Miriam,
Jazeker dat kan hoor!
Liefs,
Fatima
Hej fatima, ik wil
Ze ook graag maken van te voren en dan invriezen maar moet ik ze dan eerst afbakken of kan ik ze ongebakken invriezen? Want je mag ontdooid bladerdeeg niet op nieuw invriezen of wel?
Alvast bedankt
Groetjes
Jessica
Hi Jessica,
Als ik ze wil invriezen, dan vries sik ze altijd ongebakken in. Je zou ze ook kunnen afbakken en dan kunnen invriezen, maar dan zijn ze niet meer krokant.
Hey Fatima ziet er weer heel lekker uit!
Heb een klein vraagje als ik het met gehakt maak moet ik de gehakt ook niet voorbakken ofwel?
Alvast bedankt xx
Hallo Emma,
Dankjewel lieve schat! Nee, het gehakt hoeft dan ook niet voorgebakken te zijn.
Liefs,
Fatima
Lieve Fatima,
Allereerst waaaaauuuw wat heb jij goude handen! Ma shaa Allah, jouw recepten gebruik ik al jaren en nooit mislukt! Nu mijn simpele vraag: welke keukenmachine gebruik jij?
Bedankt voor je reactie!
Hallo lieve Sallie,
Wat onwijs lief zeg! Dankjewel lieverd. Mijn keukenmachine heb ik een tijdje terug bij de Kruidvat gehaald voor maar 40 euro en hij werkt echt goed! Misschien kun je even een kijkje nemen?
Liefs,
Fatima
Salaam Fatima,
Ik wil dit recept vandaag uitproberen. Ziet er echt super lekker uit. Kan ik ipv bladerdeeg filo deeg gebruiken ?
Groetjes,
Ahlam
Alaikoem salaam Ahlam,
Dankjewel lieverd. Je kunt altijd filodeeg gebruiken, deze wordt wel krokanter(maar zeker lekker!)
Liefs,
Fatima
Hi Lieve Fatima,
Heb het vandaag gemaakt 🙂 was superr lekker en mijn zoontje vond het ook erg lekker. Dank je wel
Groeten uit Duitsland 🙂
Hallo Tahmina,
Aah wat leuk zeg! Dankjewel lieverd en ik ben blij dat het heeft gesmaakt.
Liefs,
Fatima
Hi Fatima,
Allereerst je blog is echt geweldig. Je kipburgers blijven mijn favoriet! Vraagje over dit recept. Ik hoef de kip dus niet te bakken of wat dan ook? Ben heel panisch voor rauwe kip..
Gr Fidane
Hallo Fidane,
Dankjewel lieve schat! Haha nee hoeft echt niet lieverd. De kip wordt super goed gaar in de oven hihi.
Liefs,
Fatima
Ziet er heerlijk uit! Ik ga deze zeker een keertje maken!
Hey,
Kan ik ook kipgehakt gebruiken? Als ik ze wil invriezen, na welke stap kan ik ze dan het beste invriezen? Gebakken of ongebakken?
Hallo Karima,
Ja hoor je kunt ook prima kipgehakt gebruiken. Je kunt de kip bites het beste invriezen wanneer je deze hebt afgebakken.
Liefs,
Fatima
Hoi Fatima,
Bedankt voor dit heerlijke recept.. mijn man en ik hebben ervan genoten.. wilde even zeggen dat je zo een leuke sympathieke vrouw bent.. ook al ken ik jou niet maar de manier hoe je hier op iedereen reageert fantastisch gewoon..xx maya
Hallo Maya,
Aah wat lief zeg! Dankjewel lieve schat en ik ben blij dat het heeft gesmaakt.
Liefs,
Fatima
Hoi Fatima,
Ik wil dit zo graag maken maar ik ben zwanger…
En ben bang dat de kip niet goed gaar is als ik hem in mijn oven doe…
Liefs
Sarah
Hallo Sarah,
De kip wordt echt gaar, maar als je toch twijfelt dan kun je de kip frituren. Of je kookt de kip eerst even gaar in water en paneert de kip erna. En dan pas afbakken in de oven. Gefeliciteerd met je zwangerschap! Xx
Liefs,
Fatima
Hoi Fatima,
Wil dit echt van de week maken mij vraag is, waar heb je die bladerdeeg vandaan?
Hallo Meryam,
De bladerdeeg kun je vinden bij de Albert Heijn of bij de Jumbo. Koop alleen niet precies dezelfde bladerdeeg, want deze bevat alcohol. Kwam ik later helaas pas achter. Bij de AH verkopen ze ook precies dezelfde bladerdeeg, alleen dan van AH merk. Die bevat geen alcohol. Xx
Ik heb deze hapjes vandaag gemaakt. De kids en wij hebben er heerlijk van gesmuld. Bedankt voor wederom je goede uitleg. Ik heb er ook eventueel een foto van. 😊 Liefs Hanane
Hallo Hanane,
Aah wat super leuk zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd!
Liefs,
Fatima
Ik ga ze morgen maken als bijgerecht van een kerstbuffet. Ze lijken mij superlekker en onze kinderen houden ook van lekker gekruid. Die smullen vast ook!
Hallo Nancy,
Aah wat leuk! Geniet er lekker van en veel plezier.
Liefs,
Fatima
Ik snap niet helemaal van de keukenmachine kan je het ook gewoon in een boender doen het groenten mengsel? En het kip filet hoe krijg je daar gehakt van ? Of kan je ook hele kleine stukje snijden. Ik heb namelijk alleen een kneed mix machine van Bosch voor deeg en een boender thuis alvast bedankt
Hallo,
Ik gebruik de keukenmachine om van de kipfilet kip gehakt te maken. Je zou de kip ook super fijn kunnen snijden als je wilt. Maar met een machine blijft het wel makkelijker. Een deegmachine zou je als het goed is niet kunnen gebruiken om er gehakt mee te maken, tenzij je zo’n extra accessoires ervoor hebt.
Hoi hoi lieverd ,
Vraagje …wanneer ik dit gemaakt heb en ze zijn uit de oven kan ik ze alsnog invriezen en de volgende dag serveren?
Hallo Samira,
Ik zal ze eerlijk gezegd niet pas na het bakken invriezen, want dan worden ze wanneer je ze wilt verwarmen erg zacht en niet krokant. Ik zou de kip bites juist invriezen wanneer je ze hebt gevuld, dus ongebakken. Succes lieverd! Xx
😊oké Dankje wel ga k dat doen😘
Succes! Xx
Hoi!
Ik wil dit maken als hapje voor een verjaardag. Maar kan de rol ook in zijn geheel in de oven en pas snijden als hij klaar is? Of wordt de vulling dan niet goed gaar? Groetjes 🤗
Hallo Celine,
Dat zou ook kunnen, maar je hebt dan kans dat de bladerdeeg gaat kruimelen en je dan niet gelijke stukken hebt. Maar het zou in principe wel gewoon kunnen. Succes ermee! Xx
Kan ik ook kipgehakt gebruiken hiervoor?
Is er een verschil als je kipfilet maalt of kipgehakt koopt uit de slager?
Hi Sana,
Jazeker je kunt ook kippengehakt gebruiken. Ik maak kippengehakt altijd zelf door de kip gewoon te malen. Xx
Mag ik vragen welke kipkruiden ne gebruikt?
Hi Mirjam,
Ik haal mijn kipkruiden altijd bij de Marokkaanse of Turkse slager. Zie hieronder de link voor een voorbeeld;
https://www.google.nl/search?q=Kip+kruiden+turk&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiJsaSnzI_bAhUFCuwKHSVnAlwQ_AUICigB&biw=1517&bih=735#imgrc=hEYlQGyflRZZjM:
Heyy, het ziet er ontzettend lekker uit! Allen omdat het ramadan is, mogen we pas half 10 eten. Hoelaat moet k dan beginnen om die recept te maken? Mvg Jamila
Heyy, het ziet er ontzettend lekker uit! Omdat het ramadan is en pas half 10 mogen eten, hoelaat moet k dan het recept voorbereiden? Mvg Jamila
Hi Jamila,
Je kunt het beste bijvoorbeeld rond 18:00 uur beginnen en nadat je de bladerdeeg hebt gevuld en hebt gesneden kun je ze in de tussentijd tot etenstijd gewoon in de koelkast bewaren. Succes! Xx
Lieve Fatima,
Ramadan Mubarak!
Elke keer denk ik, ik ga je een berichtje sturen om je te bedanken voor het delen van al je heerlijke gerechten! Al je recepten zijn goed uitgelegd. Ga zo door meid. Ik denk dat je vele inspireert 😘
Dankjewel lieve Chantal! Onwijs lief van je! Xx
Salamu allaykum,
Ik heb alleen gele paprikaas. Is dat ook lekker?
Alaikoem salaam Ummr,
Ja, hoor dat kan ook. Xx
Heb ze meegenomen naar mijn schoonouders voor de iftar. Ben benieuwd
Hi Ummr,
Super lief van je! Ik hoop dat het heeft gesmaakt. Xx
Lieve Fatima,
In jou recept staat bij kruiden 2 Etl kipkruiden bij de kruiden en 1tl kipkruiden bij het kopje vulling. Moeten de 2 etl bij de kip of bij de groenten.
Alvast bedankt voor het ophelderen.
En ik vroeg me nog af met wat voor sausje jij het eet. Alvast sorrie als het al vaker gevraagd is maar kon het zo even niet terug vinden.
Is niet erg hoor! Ik eet deze hapjes altijd met chilisaus, echt lekker!
Hi lieve Britt,
Ik gebruik de de groenten 1 theelepel kipkruiden en nog eens 2 theelepels kipkruiden voor bij de kip. Ik heb het even duidelijker in het recept gezet. Xx
Wat een geweldig recept! Dank je wel Fatima! Ik heb nu eindelijk tijd om heel veel van je recepten te maken. Heel veel liefde voor jou! x Isil
Hi Isil,
Aah wat onwijs lief zeg! Dankjewel lieve schat, waardeer ik echt! Xx
Salam Faatje,
Welke kipkruiden gebruik je en bevat de jouwe al zout?
Liefs,
Yasmin
Alaikoem salaam Yasmin,
Ik gebruik de kipkruiden van de slager. Zit in zo een rond plastic potje en die bevat al zout.❤️
Hoi Fatima!
Kan ik de bladerdeeg van Koopmans gebruiken?
Hi Shel,
Jazeker, dat kan ook! Xx
Hi fatima,
Ik heb deze net gemaakt ze zitten in de oven. Ik heb ze wel gemaakt met pizzadeeg (kwam er pas achter toen ik de verpakking opende) is dit een punt?
Hi Najlaa,
Ik denk niet dat dit erg is hoor. Heeft het gesmaakt? Xx
Ik weet niet waar ik de kruiden kan kopen. Hier geen succes
Misschien tanger?
Welke kruiden bedoel je precies?
Hoelang van te voren haal je de bladerdeeg uit de vriezer ? Want die van mij was zo slap geworden dat ik het bijna niet opgerold kreeg en al helemaal bijna niet gesneden.. 1 plak bedoeling
Hi Mandy,
Ik haal de bladerdeeg er altijd ongeveer 10 a 15 minuten ervoor eruit.
Oké dan ga ik dat de volgende x proberen. Dank je wel
Ze staan nu in de oven.
Erg leuk recept en idd zo gepiept.
Benieuwd hoe de gasten met mijn verjaardag erop zullen reageren.
Hier gaan we dus even proeven en de rest invriezen. In de komende week gaan ze na ontdooien heel even de oven in om warm te worden
Ben erg benieuwd.
Hi Cisca,
Wat leuk! Bij ons in de familie en vriendenkring doen deze hapjes het in ieder geval heel goed, dus dat gaat helemaal goed komen haha. Geniet ervan!
Liefs,
Fatima