KIP BASTILLA BLADERDEEGPAKKETJES

Mocht je zin hebben in kip bastilla, maar heb je geen zin om in de weer te gaan met filodeeg, dan is dit het uitstekende recept voor jou! Deze kruidige kip bastilla bladerdeegpakketjes zijn zo ontzettend lekker én ook nog eens super simpel om te maken. Een heerlijk hartig bladerdeeghapje die je voor elk gelegenheid kunt serveren en ze zullen gegarandeerd goed in de smaak vallen!


Ingrediënten: (10 stuks)
.
Kip vulling:
.
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 400 gr. kippendij filet, in stukken
  • 3 uien, in schijfjes
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl.kurkuma
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. kaneel
  • 150 ml kokend water
  • 1 ei
Extra:
.
  • 200 gr. gebakken amandelen
  • 10 bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • 1 tl. melk
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de bevroren plakjes bladerdeeg van elkaar, verwijder de folie en laat de plakjes 5-8 minuten ontdooien op je werkblad. Verwarm de zonnebloemolie in de koekenpan en voeg de kip, uien, knoflook, peterselie en alle kruiden erbij. Schep de kruiden goed door de kip en de uien en bak het aan op middelhoog vuur voor ongeveer 2-3 minuten. Giet het water erbij en breng de kip voor ongeveer 5-8 minuten aan de kook tot de kip gaar is en de saus is ingedikt.

Stap 2.
.

Schep de kip uit de pan en haal deze met twee vorken uit elkaar en zet apart. Breek het ei bij de saus en kook het ei al roerend gaar. Schep de kip stukjes terug in de saus en roer het door. Verdeel het kipmengsel over de 10 bladerdeeg plakjes en strooi op elk wat gehakte amandelen. Vouw de puntjes van elk bladerdeeg plakje naar het midden en druk de puntjes goed aan elkaar tot een vierkant pakketje. Klop de eidooier met de melk samen en smeer elk pakketje in met het mengsel. Bak de Bastilla pakketjes in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn, eet smakelijk!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.

Liefs,
Fatima

31 antwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Samira,

      Dankjewel lieverd! Ik heb ze voor ongeveer 15-20 minuten in de oven gezet en toen waren ze mooi bruin. Ik zou ze gewoon goed in de gaten houden en als je ziet dat ze mooi bruin zijn gebakken kun je ze eruit halen. Xx

      Beantwoorden
  1. Sohela
    Sohela zegt:

    Salaam Fatima
    Is er een mogelijkheid om de video’s die je op insta en snapchat plaatst hier ook bij te plaatsen…?
    Ik moet gewoon de handelingen kunnen zien wanneer ik een recept uitprobeer😑..

    Beantwoorden
  2. Oum hamza
    Oum hamza zegt:

    Hi fatima,

    Ik heb zondag jou kipbastilla gemaakt met Harira en jou tonijnpizza recept. MachaAllah 3lik was superlekker. Je krijgt er maar niet genoeg van van de kipbastilla moge alle Allah jou beschermen tegen al het kwaad je tovert ons allemaal om in keukenprinsessen 😘

    Beantwoorden
  3. Sarah
    Sarah zegt:

    Fatima, welke bladerdeeg gebruik jij hier precies voor? Merk of geen merk? Met roomboter of zonder roomboter?

    Shoukran liefs sarah

    Beantwoorden
  4. Rineke
    Rineke zegt:

    Heel erg lekker deze pakketjes. Afgelopen zondag gemaakt voor het familie sinterklaas feest. Iedereen moest een lekker hapje meenemen en ik had deze gemaakt. Vielen héél goed in de smaak.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *