MUFFINS MET KERSEN

Als je net als ik dol bent op kersen en dan met name de vlaaifruit die je vaak gebruikt voor een monchoutaart, dan ga je deze muffins ook gegarandeerd lekker vinden. De muffins zijn aan de bovenkant lekker crunchy en van binnen zijn ze heerlijk zacht, dus pak je keukenshort er maar bij en bakken maar!


Ingrediënten: (15 stuks)
.

Beslag:
.
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 130 gr. kristalsuiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 80 ml melk
  • 100 gr. maizena
  • 200 gr. bloem
  • 1 tl. bakpoeder
  • snuf zout
Extra:
.
  • kersen vlaaifruit
  • 50 gr. bloem
  • 1 etl. kristalsuiker
  • 30 gr. koud margarine (of roomboter)
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Mix in een beslagkom de eieren, vanillesuiker en de kristalsuiker op hoge snelheid lichtgeel van kleur voor ongeveer 2 minuten. Giet de melk en de zonnebloemolie erbij en mix het kort door. Plaats een zeef boven de kom en schep er de maizena, bloem, bakpoeder en het zout in. Zeef de droge ingrediënten bij het beslag en mix met de elektrische handmixer op lage snelheid. Ga met de spatel langs de zijkanten en langs de bodem van de kom.

Stap 2.
.

Verdeel de cupcake papiertjes over de vorm en vul elk vormpje iets boven de helft. Verdeel in elk vormpje een theelepel kersen vlaaifruit. Meng voor de kruimellaag de bloem en kristalsuiker door elkaar en wrijf de koude margarine met je vingers erbij tot je een kruimelig deeg hebt. Verdeel de kruimellaag boven het beslag en bak de muffins in de voorverwarmde oven op 180 graden in 20-30 minuten goudbruin en gaar. Laat de muffins nadat ze uit de oven komen op kamertemperatuur komen en smullen maar!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.

Liefs,
Fatima

43 antwoorden
  1. Aysegul
    Aysegul zegt:

    Hoi Fatima,

    1 eetlepel of theelepel kersen vlaaifruit? In je filmpje zie ik een eetlepel en in de bovenstaande tekst theelepel.

    Alvast bedankt!

    Groetjes,
    Aysegul

    Beantwoorden
  2. Sarah
    Sarah zegt:

    Ziet er super lekker uit😍

    Wanneer is dit het lekkerst om te serveren? Maken op zelfde dag wanneer bezoek komt of kan het ook één dag of twee eerder gemaakt worden?

    Beantwoorden
  3. De Smet François
    De Smet François zegt:

    Beste mensen
    Als jullie nieuwe recepten heb mag jullie dat altijd door sturen ik zal dat ook doen als ik er heb .

    Vriendelijke groetjes

    De Smet François

    Beantwoorden
  4. Maryam
    Maryam zegt:

    Hey Fatima, kun je met dit recept ook een grote cake maken? zo ja, welke bakvorm is dan het meest geschikt? ik heb thuis meerdere formaten. Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  5. Ka
    Ka zegt:

    Heey Fatima,

    Ik vind t superleuk dat je altijd je heerlijke recepten plaats , alleen soms lees ik dat mensen je filmpje bekijken van t geplaatste recept. Mijn vraag is dan ook waar vind ik die filmpjes. Ik heb verder geen insta of fb …alvast bedankt

    Beantwoorden
  6. Ummie
    Ummie zegt:

    Ik heb ze van de week geprobeerd, Ik vond ze niet voor herhaling vatbaar helaas. Ik denk dat het een heel raar structuur krijgt door maizena.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *