HOLLANDSE PANNENKOEKEN

Mij kun je altijd heel blij maken met pannenkoeken of natuurlijk met pancakes! Omdat het ontbijt  bij mij door de weeks altijd zo snel gaat, wil ik in het weekend graag altijd het liefst een lekker uitgebreid ontbijt klaarmaken. En bij zo’n uitgebreid ontbijt kunnen pannenkoeken natuurlijk niet missen! 

INGREDIËNTEN (15 stuks)

  • 250 gr. bloem
  • 2 eieren
  • 30 gr. roomboter
  • 500 ml melk
  • 50 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 thl. bakpoeder
  • snufje zout

Bereidingswijze:

  1. Mix in een ruime kom de eieren samen met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout. 
  2. Smelt de roomboter in een pannetje of even kort in de magnetron. Giet de roomboter in de kom en mix het nog even samen.
  3. Meng de bakpoeder samen met de bloem en voeg de helft hiervan bij het mengsel in de kom.
  4. Giet de helft van de melk er dan ook bij en mix dit dan met de garde goed samen.
  5. Voeg de rest van de bloem en de overige melk erbij en mix dit dan weer samen voor ongeveer 60 seconden.
  6. Verwarm de koekenpan met een klontje roomboter.
  7. Giet een hoeveelheid beslag in de koekenpan en bak de pannenkoeken aan beide kanten mooi goudbruin.
  8. Plaats de gebakken pannenkoeken bovenop elkaar op een bord en dek de pannenkoeken af met een theedoek.
  9. Serveer de pannenkoeken lekker warm met van alles wat je lekker vindt

Geniet er lekker van!

Liefs,
Fatima

46 antwoorden
  1. Rabiaa
    Rabiaa zegt:

    Salam alaikom faatje
    heb je sinds een week ontekt en ik moet zeggen ben dol op je recepten de eenvoud siert je.
    Groetjes raatje

    Beantwoorden
  2. Ferdouss
    Ferdouss zegt:

    Salam Fatima,

    Mijn pannenkoeken zijn van de zijkanten altijd zo krokant en niet lekker zacht. Weet jij wat ik verkeerd doe? Ik zal dit recept uitproberen misschien heb ik hier meer geluk mee 🙈

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Ferdouss,

      Dit komt waarschijnlijk doordat het vuur te hard staat. Hierdoor worden de pannenkoeken aan de zijkanten snel gaar en doordat de binnenkant nog gaar moet worden, worden de zijkanten al snel krokant. Ik raad je dus aan om het vuur iets zachter te zetten. Wat ook altijd werkt is, zodra de pannenkoeken gaar zijn ze even af te dekken met een theedoek, hierdoor worden ze lekker zacht. Succes meid!

      Liefs Fatima

      Beantwoorden
  3. Sara
    Sara zegt:

    Volgens mij zie ik een foutje in dit recept. In het begin zeg je dat het zout gemixt moet worden met de eiren etc, maar later in het recept moet je het zout mengen met de bapkpoeder? Haha wat is nauw juist! Ik heb het recept niet helemaal doorgelezen dus ik sta hier nu met halve beslag 😂😭.

    Beantwoorden
  4. Khadija
    Khadija zegt:

    Salaamoe3alekoem zuster,

    Waar heb jij die supper handige maatlepels vandaan??

    Trouwens top recepten heb je Allahoema baarek! Ze lukken altijd

    Liefs Khadija

    Beantwoorden
  5. Amira
    Amira zegt:

    Hallo Fatima,
    Ziet er heerlijk uit! Ik ga ze in shaa Allah ook proberen, heb die maatlepels ook. Welke van de vier gebruik je voor pannenkoeken 1,2,3 Of 4 van boven haha. Alvast bedannt. X Amira.

    Beantwoorden
  6. Esma
    Esma zegt:

    Salaam alikoum lieve Fatima,

    Allereerst jouw recepten zijn geweldig😍! Deze ramadan heb ik al 4 recepten van jou gemaakt! Vandaag zijn de pannenkoeken aan de beurt heb hier zo een zin in.

    Beantwoorden
  7. Sou
    Sou zegt:

    Dit zijn absoluut de lekkerste pannenkoeken die ik ooit in mijn leven heb gehad. Zoveeeel lekkerder dan pannenkoeken uit een pannenkoekenmix. Echt heeerlijk! Ik heb wel een vraagje. Kun je het beslag ook een uur laten staan of langer voordat je ze gaat bakken?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *