HAVERMOUT MUFFINS
Wat heb je nodig? (12 stuks)
- 1 banaan
- Halve appel
- 2 eieren
- 150 gram havermout
- 8 gram bakpoeder
- 150 milliliter halfvolle melk
- Amandelen
Bereidingswijze:
Prak de banaan in een kom en doe hier dan de eieren, havermout, bakpoeder en de melk bij. Mix dit dan even kort samen met een garde of met een elektrische mixer. Snijd dan de halve appel in kleine blokjes en gooi dit bij het beslag en meng het even kort samen.
Vul elk muffinvormpje met een ijslepel van het beslag en doe daar dan nog een klein beetje bij. Tot net boven de helft van het vormpje. Zelf strooi ik er nog wat gehakte amandelen overheen of wat walnoten, erg lekker!
Stop dan de havermout muffins in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten.
Laat de havermout muffins even afkoelen en dan kun je er lekker van genieten met een lekkere kop thee! Uit dit recept krijg je ongeveer 10 Havermout muffins. Ik maak deze vaak om lekker mee te nemen naar het werk dan heb ik altijd een lekkere snack bij de hand. Wat ik vaak doe is de Havermout muffins invriezen en wanneer ik er eentje wil haal ik ze lekker uit de vriezer, ideaal toch haha ❤
Oh lijkt me heerlijk dit!
Is ook echt lekker! E je hoeft je geen zorgen te maken om de calorieën :p
oh heerlijk waren ze! ben echt gek op je gerechten en je site! je moet echt een app maken haha!
Hahaha wat leuk! Dankjewel meid haha! Eerst maar eens een kookboek uitbrengen inschAllah 😀
Ziet er heerlijk uit! Ik vroeg me alleen af hoeveel muffins ik kan maken met die ingredienten
Je maakt er precies 12 muffins mee meid <3
Heey
Ik vroeg me af of ik miss cornflakes kan gebruiken inplaats van havermout.
Hallo Imane! Uhm dit heb ik eerlijk gezegd nog niet geprobeerd. Durf zo niet te zeggen of dit wel lekker is of niet sorry meid <3
Machallah ziet er heerlijk uit !
Een vraagje waar heb je die mooie etagère gekocht ?!
Chokran
Salaam 3likoem meid! Dankjewel schat! <3 Deze etagére komt van de Big Bazaar meid <3
Assalaamu alaikum, ziet er echt lekker uit maa shaa Allaah. Ik vroeg me af hoe je ze invriest? Die speciale zakjs of bakjes?
Horen ze zo zacht van binnen en nog een beetje nat na 30 min? En hoe vries je ze in?
Hallo Umm Ibrahiem,
De muffins zijn wel ietsjes zacht aan de binnenkant, maar niet nat. Je kunt de muffins even laten afkoelen en dan bedekt met plastic invriezen.
TBARKELLAH HLIK
Hallo Amal,
Allah ibarkfiek! Xx
Ik was zo blij toen ze gelukt waren! Deze zijn echt super gezond zonder suiker, bloem, boter of olie. En daarnaast ook nog super makkelijk en goedkoop te maken! Heb er wel wa honing en kaneel bij bij gedaan en in plaatst van nootjes, kokos gebruikt. Heel geslaagd, alleen kregen we de muffins niet uit het papiertje omdat het bleef plakken. Ik dacht dat het zo hoorde, of is dat niet de bedoeling? Zou het misschien helpen als ik het vormpje toch met wat olie en bloem besmeer/bestuif? (wil liever geen vet gebruiken)
Hallo Michelle,
Ah super dat het heeft gesmaakt! Als je de muffins lang genoeg laat afkoelen, dan horen ze niet meer te plakken. Als dit toch wel het geval is, dan kun je inderdaad de vormpjes invetten. Succes hoor! xx
Goedemorgen fatima
Kan ik deze ook met havermeel maken?
Groetjes ?
Hi Benny,
Jazeker, havermeel kan ook altijd gebruikt worden.