HARTIGE VIS TAARTJES
INGREDIËNTEN (10 stuks)
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 rode, gele en groene paprika, in blokjes
- 250 gr. gemarineerde garnalen
- 4 surimisticks, in blokjes gesneden
- 200 gr. champignons, in plakjes
- 3 etl. vermicelli, voorgekookt
- 1 tl. sambal
- 1 tl. viskruiden (Verstegen)
- 10 plakjes bladerdeeg
Bereidingswijze:
- Verwarm de koekenpan met zonnebloemolie en bak de gesnipperde ui en de knoflook mooi lichtbruin.
- Voeg de paprika stukje erbij en bak geheel mee op middelhoog vuur.
- Schep de gekruide garnalen erbij en voeg ook de surimi blokjes erbij. Schep geheel om en laat het op middelhoog vuur bakken voor 3 a 5 minuten.
- Schep de champignons, voorgekookte vermicelli, sambal en de viskruiden erbij en schep alles even goed door. Bak geheel op middelhoog vuur tot de champignons gaar zijn.
- Wanneer de vulling gaar is haal je de koekenpan van het vuur en laat je de vulling even afkoelen.
Hartige taartjes maken:
.
- Haal de bladerdeeg zeker 10 minuten van tevoren uit de diepvries en plaats de plakjes op je werkblad.
- Vet de vlaai vormpjes in met een theelepel zonnebloemolie, verwijder de plasticfolie van het plakje bladerdeeg en plaats de bladerdeeg bovenop het vlaai vormpje.
- Druk de bladerdeeg in het midden goed naar de bodem en vouw de randen naar de binnenzijde, zodat je een iets stevigere rand krijgt.
- Prik met een vork een paar gaatjes in het midden van de bladerdeeg, zodat de bladerdeeg tijdens het bakken niet zal opbollen.
- Verdeel twee volle eetlepels van de vis vulling in het midden en verdeel deze met de bolle achterkant van de lepel over de vorm.
- Plaats de vormpjes op de bakplaat en bak de hartige vis taartjes in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 a 40 minuten mooi goudbruin en gaar.
Deze vis taartjes zijn simpel om te maken en zo ontzettend lekker!e kunt deze taartjes zowel warm als koud serveren, dus je kunt ze makkelijk een paar uur van tevoren klaarmaken en voor etenstijd alleen nog even in de oven schuiven.
Dag lieve meid, je geeft mij echt super veel inspiratie wallah, ga vooral zo Door. Mede Door jou voel ik me een keukenprinses!!! Ik wil ook dit recept asap uitproberen alleen vraag ik me af waar haal je de 10 vormpjes vandaan ?
Hallo Nadia, super lief van je bedankt hoor! Ben blij dat mijn blog je zo bevalt. De vormpjes kun je kopen bij de Blokker of bij de Hema. Succes hoor! <3
Ziet er weer heerlijk uit! Ik maak ook regelmatig dit soort taartjes alleen dan niet met die vis kruiden en ook geen surimi er doorheen.. het idee van dit bakvormpje vind ik erg leuk. Ik doe mijn taartjes altijd in een muffinvorm, beetje hetzelfde idee :-)!
Bedankt lieve schat! Oh in een muffinvorm kan natuurlijk ook haha! <3
Ziet er weer eens heerlijk uit tbarkellah 3lik! Waar kun je die vlaaivormpjes kopen?
Hallo Hinda, bedankt hoor! De vormpjes kun je kopen bij de Blokker of bij de Hema.
Als ik ga jou volgen ik weet zeker dat ik nooit ga afvallen want als wat je maakt is miamiam
Hallo Yasamin, haha ik begrijp je hoor! Haha bedankt hoor. <3
Als*ik bedoel alles
Salaam Fatima,
Ziet er weer heel goed uit! Dit ga ik morgen meteen uitproberen.
Vraagje waar kan ik de vlaaivormpjes kopen ?
Hallo Saar, bedankt hoor meid! De vormpjes kun je kopen bij de Blokker of bij de Hema.
Je blijft ons maar verbazen met je heerlijke gerechten gaat wauwie!
Hallo Sanne, lief ven je! Bedankt.
Ziet er heeeerlijk uit! Ik ga ze vanavond maken, ben benieuwd! 🙂
Hallo Jit, bedankt hoor. Ben benieuwd wat je ervan vond!
Vandaag gemaakt 1 woord verrukkelijk!!! Thanks voor het recept.
Salaam ou alaikum,
Recept ziet er heerlijk uit en ik ga het vandaag proberen insha Allah. Zou je me kunnen vertellen uit welke supermarkt je de gemarineerde garnalen hebt en de sambal? Djazak Allahoe Ghairan.
Salaam Alaikoem Dina, Bedankt lieve meid! De garnalen komen van de Aldi en de sambal kun je bij de Jumbo of bij de AH halen. Succes hoor! <3
Hoi,
Kan ik ook tonijn uit blik gebruiken?
Hallo Surmeli, Ja hoor dat kan ook .
Hallo Surmeli, ja hoor dat kan ook!
Hooi fatima
Mag ik vragen waar je die garnalen vandaan hebt.
Groetjes
Hallo Saar, ja natuurlijk. De garnalen komen van de Aldi. Je hebt de garnalen ook in andere marinades.
Schat kun je ze bereiden afbakken en invriezen. Blijven ze dan vers erna?
Hallo Najat, eerlijk gezegd heb ik dit zelf nog niet gedaan, maar als ik dit zou doen dan zal ik de taartjes ongebakken invriezen. En pas bakken wanneer je ze wilt opdienen. Ik denk namelijk dat als je de taartjes gebakken invriest ze niet meer zo lekker hartig zullen zijn.
Hoi Fatima,
Zou je de vulling ook een dag van te voren kunnen maken? en op de dag zelf afbakken in het vormpje?
groetjes cindy
Hallo Cindy, Ja hoor dat kan zeker. Succes!
Heey ik had een vraagje kan je inplaats van vermecceli ook mihoen doen en heel erg bedankt dat je met ons de recepten deelt en het ook nog duidelijk uitlegt heeeeeeel erg bedankt je trouwe volger hihih😊😊
Hallo Amal, jazeker je kunt ook mihoen gebruiken hoor. Bedankt voor je lieve woorden meid! Xx
Salam Fatima,
Even een vraagje, waar haal jij je surimisticks vandaan? Hoor steeds dat je ze niet overal kunt halen, dus hoor het graag van je ;-). Dan kan ik die heerlijke vistaartjes maken <3 <3!! Groetjes
Salaam Alikoem Maryem, ik haal deze bij de Aldi. Xx
ik ga ze zeker uitproberen inshallah.
ziet er heerlijk uit.
ik ga ze met tonijn maken.
of met salami lijkt mij ook heerlijk.
Hallo Salma,
En heeft het gesmaakt meid?
Ziet er erg lekker uit… ga zo door!!
Dankjewel Samira! Xx
Sorry als dit al is gevraagd maar hoeveel vermeceli gebruik je voor dit recept?
Hallo Nadia,
Haha geen probleem hoor, vragen mag altijd! Ik gebruik een volle hand vermicelli.
ziet er lekker uit, vraagje waar heb je de garnalen gehaald?
Hallo Hayat,
Dankjewel! Die komen van de Aldi.
Ik ben er echt helemaal weg van! Ziet er super lekker uit en zou ik binnenkort eens willen uitproberen. Jouw site is geweldig!!!
Hallo Aicha,
Super lief! Dankjewel meid en ik raad je dit recept echt aan! Xx
Ziet er heerlijk uit !
Maar heb nog een vraagje, als je het plastic van het bladerdeeg er afhaald, moet dat plakkerige stukje boven op of onderop?
Alvast bedankt
Hallo Hayat,
Dankjewel! De plakkerige deel moet bovenop meis en de droge gedeelte dus onderop. Succes Xx
Hey meis!
Hoeveel surimisticks en garnalen heb jij gebruikt voor dit recept? Ik wil dit graag morgen maken..
Thanks alvast
Hallo Souhaila,
Garnalen 1 bakje a 200 gram en surimi ook rond de 200 gram.
Kan het ook gewoon in die papieren cupcake vormpjes?? Misschien is het te zwaar voor papier?
Hallo Assiyah,
Je kunt deze taartjes ook maken in een cupcakeplaat, dus zonder papiertjes. Vet de cupcakeplaats gewoon goed in.
Hoi meid! Eerst en vooral wat fijn dat je al je recepten deelt! Kan ik die vistaartjes volledig of half afbakken en die invriezen. Lijkt me dan makkelijk voor de keren dat je onverwacht bezoek krijgt… Gewoon uit de vriezer halen en opwarmen. Of blijft dit niet goed op die manier?
Hallo Sana,
Ja hoor dat is zeker mogelijk(doe ik ook weleens hihi) Heel graag gedaan meis! Xx
Soooo deze ga ik zoo uitproberen!!😍😍
Hallo Naoual,
Deze taartjes zijn echt lekker haha! Veel kookplezier meid!
Liefs,
Fatima
Hoi fatima!
Hoeveel bakjes garnalen gebruik jij in deze mix ?
Hallo Esma,
1 bakje gebruik ik.
Hello Fatima,
Wat kan ik als alternatief gebruiken voor de viskruiden?
Liefss,
Radia
Hallo Radia,
Je kunt de viskruiden weglaten en eventueel iets meer kruiden toevoegen naar smaak.
Liefs,
Fatima
Salam Fatima,
Ik wil jou graag bedanken voor jouw toprecepten en uitleg! Deze taartjes waren perfect en heb ze al snel onder de knie nu onderhand. Shokran.
Alaikoem salaam Ouarda,
Aah wat goed zeg! Heel graag gedaan lieve schat.
Liefs,
Fatima
Hooi
Welke viskruiden gebruik jij?
Hi Fatima,
Ik gebruik de viskruiden van het merk Verstegen. Xx
Hoihoi, kan je hier ook hartige bladerdeeg voor gebruiken dus t zelfde als wat je gebruikt voor quiche?
Hi Sakina,
Ja, hoor dat kan zeker!
Liefs,
Fatima