HARTIGE FLENSJES MET KIP EN BECHAMELSAUS

What’s for dinner? Dit recept voor hartige flensjes met kip en bechamelsaus moet je van mij gewoon eens proberen! Heerlijk vol van smaak en een keer wat anders voor het avondeten. Serveer er een frisse salade bij en je avondmaaltijd is compleet!

Ingrediënten: (6 stuks)
.
Flensjes:
.
  • 2 eieren
  • 150 ml melk
  • 50 ml water
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 200 gr. bloem
  • 1 tl. zout
  • 1 halve prei, fijngesneden
  • 1 tl. harissapoeder
Kip vulling:
.
  • 300 gr. kipdijfilet
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 2 knoflookteentjes, geperst
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1 halve prei, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 etl. tomatensaus
  • 50 ml warm water
Bechamelsaus:
.
  • 1 etl. roomboter
  • 1 etl. bloem
  •  200 ml melk
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • geraspte kaas
Bereiding:
Stap 1.
.

Mix in een kom de eieren, melk, water en de zonnebloemolie samen. Voeg de bloem en het zout toe en mix met de garde nogmaals samen. Voeg de prei en de harissapoeder erbij en roer nog eens samen. Verhit een koekenpan op laag vuur en bak de pannenkoeken aan beide kanten mooi goudbruin. Dek de afgebakken pannenkoeken af en zet apart.

Stap 2.
.

Verhit de zonnebloemolie in de pan en voeg de kip, knoflook, gemberpoeder, paprikapoeder, zout en de zwarte peper toe en bak de kip mooi lichtbruin. Voeg de prei en de paprika toe en bak op middelhoog vuur tot de groenten goed zacht zijn. Voeg de tomatenpuree en het water erbij en roer het goed door. Sluit de pan en laat het geheel voor 5 a 8 minuten bakken op laag vuur.

Stap 3.
.

Smelt in een steelpannetje de roomboter op laag vuur en voeg de bloem erbij. Roer met een garde de bloem goed door en giet vervolgens de melk erbij. Blijf continue roeren tot je ziet dat de bechamelsaus mooi is ingedikt. Voeg het zout en de zwarte peper erbij en roer nog een samen. Haal de pan van het vuur en zet apart.

Stap 4.
.

Plaats een pannenkoek op je werkblad en verdeel 2 volle eetlepels van de kip vulling in het midden. Vouw de pannenkoek dicht tot een pakketje en plaats deze in een ovenschaal. Verdeel bovenop elke flensje 2 eetlepels bechamelsaus en strooi er nog geraspte kaas bovenop. Bak de flensjes in de voorverwarmde oven op 200 graden tot de bechamelsaus en de kaas mooi goudbruin zijn gebakken. Serveer met een frisse salade en genieten maar! 

Extra tips&tips:
.
  • Het flensjes beslag hoort dun te zijn, zodat je dunne en luchtige flensjes krijgt.
  • Je kunt de bechamelsaus weglaten en enkel geraspte kaas gebruiken.
  • Kipdijfilet is uiteraard te vervangen door kipfilet of gehakt.

Liefs,
Fatima

22 antwoorden
  1. Dinaaa
    Dinaaa zegt:

    Hee wat leuk. Ziet er lekker uit. Kan je iets anders gebruiken dan harissa poeder of misschien vervangen? Want ik weet niet waar ik het moet kopen.

    Groetjes
    Dina

    Beantwoorden
  2. Soukaina
    Soukaina zegt:

    Salaam Fatima,

    Heerlijke inspiratie ben je altijd! Allah y ketter lek ghairak.

    Vraagje over dit recept, worden de pannekoeken krokant als ze de oven ingaan?

    Groetjes and please keep up the good work!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *