HARIRA – MAROKKAANSE SOEP

Ingrediënten:
.

Voor de soep:
..
  • handvol geweekte kikkererwten
  • 1 tl. kurkuma
  • 2 etl. olijfolie
  • 1 grote ui, geraspt
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 2 etl, bladselderij, fijngesneden
  • 1.5 liter water, warm water
  • 4 grote verse tomaten
  • 3 etl. linzen
  • 3 etl. vermicelli (of parelcouscous)
  • 1 blokje vleesbouillon 
  • 2 etl. koriander, fijngesneden
Kruiden:
..
  • 1 tl. kurkuma
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 2 tl. zout
  • ½ tl. zwarte peper
Tomatensausje:
  • 250 ml water
  • 2 etl. tomatenpuree 
Bloempapje voor de soep:
..
  • 250 ml water
  • 4 etl. bloem

Bereidingswijze:

1e stappen:
..
  1. Vul een steelpannetje met water en breng de geweekte en ontvelde kikkererwten samen met een theelepel kurkuma aan de kook. Wanneer de kikkererwten gaar zijn haal je deze van het vuur en giet je het water af. Zet de kikkererwten in de tussentijd even apart.
  2. Verwarm de olijfolie in de soeppan en voeg de geraspte ui, peterselie en de bladselderij toe. De koriander voeg je pas toe wanneer de soep bijna klaar is. Als je vlees wilt gebruiken, dan schep je het vlees er op dit moment bij.
  3. Voeg de kurkuma, gemberpoeder, zout en de zwarte peper erbij en schep alles even goed en bak het voor 3 a 5 minuten aan.
  4. Giet 1.5 liter kokend water in de pan en breng de soep aan de kook voor 10 a 15 minuten op hoog vuur.
  5. Rasp of maal de tomaten fijn en giet het tomatenmengsel al roerend in de pan. Plaats de deksel op de pan en laat de soep op hoog vuur koken voor zeker 30 minuten.
2e stappen:
..
  1. Giet 250 ml warm water in een aparte kom en schep er 4 eetlepels bloem bij. Mix even flink samen met een garde tot er een glad bloempapje ontstaat zonder klontjes.
  2. Giet het bloempapje in de soeppan en blijf ondertussen flink doorroeren, zodat er in de soep geen klontjes kunnen ontstaan.
  3. Voeg nu ook de linzen erbij en laat de soep voor 30 a 40 minuten koken of net zo lang tot de linzen gaar zijn. Tussendoor open je de pan zo nu en dan en roer je de soep even door en sluit je de pan weer af.
3e stappen:
..
  1. Giet de overige 250 ml warm water in een aparte kom en schep de tomatenpuree erbij. Mix met een garde de tomatenpuree even goed los en giet het tomatenmengsel al roerend toe bij de soep.
  2. Schep de voorgekookte kikkererwten, vermicelli en de koriander bij de soep en verkruimel ook het bouillonblokje erbij.
  3. Roer de soep nog even goed door, sluit de pan en laat de soep voor nog eens 10 a 15 minuten doorkoken op middelhoog vuur.
  4. Breng de soep eventueel nog op smaak met zwarte peper en zout, laat de soep nog voor 5 minuten doorpruttelen op laag vuur en genieten maar!
Extra tips&trics
..
  • Je gebruikt in totaal 2 liter water, maar als je merkt dat de soep nog iets te dik is dan kun je altijd extra warm water toevoegen en de soep weer aan de kook brengen.
  • De soep wordt de volgende dag altijd iets dikker, dus giet er dan ongeveer 50 ml koken water bij en verwarm de soep.
  • Wil je liever geen tomatenpuree uit blik gebruiken? Dan kun je deze weglaten en vervangen door één verse tomaat.
  • Je kunt de soep altijd invriezen wanneer de soep geheel is afgekoeld.

Liefs,
Fatima

166 antwoorden
      • Nouriya
        Nouriya zegt:

        Salaam meid, ik zou morgen graag je harira recept willen uitproberen en vroeg me af welke knorr (koe, stier, schaap) blokje je precies gebruikt. Weetje ook de benaming van bladselderij in het marokkaans? Bvd voor je reactie! Xx

      • Nouriya
        Nouriya zegt:

        Dankje wel voor je reactie!! Zou je aub ook nog even kunnen zeggen of je een hele groot of klein blikjr tomatenpuree gebruikt (70 of 140g, want ik heb verschillende antw gezien. Ik wil het in 1x goed proberen te doen aangezien ik geem keukenprinsesje ben helaas. Ik wacht je antw af!

        Xx

  1. Naima
    Naima zegt:

    Hoi Fatima ik heb de snap wel 20x bekeken en alle stappen en ingrediënten opgeschreven want het zag er zo yummie uit. Ik ga het zeker gauw uitproberen. Duidelijk kan niet. Superrrrr bedankt voor je recepten! Me happy!

    Beantwoorden
  2. Raquel
    Raquel zegt:

    Super dankjewel je bent er weer! Keek stiekem al naar een nieuw recept van je uit! Ben elke keer zo benieuwd welke recept er nieuw aankomt! Kan je al een tipje van de sluier oplichten welke recepten je nog wilt gaan plaatsen binnenkort of weet je dat nog niet? Ik snap dat je het druk hebt met alle voorbereidingen dus wil je zeker niet opjagen hoor sorry! Ben gewoon zo’n grote fan van je recepten. Vandaag eten we jou ratatouille recept heerlijk! Veel succes met de voorbereidingen van jullie grote dag en bedankt voor alles tot dusver! Liefs Raquel

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Raquel,

      Je behoort nu toch wel tot een van mijn vaste volgers/lezer, erg leuk! Ik heb nog zoveel leuke ideeën en recepten die ik met jullie wil delen. Van hoofdgerechten(ook Marokkaanse) bijgerechten, salades, lekker veel baksels en toetjes en ga zo maar door! Super bedankt lieve schat!

      Liefs Fatima

      Beantwoorden
  3. Najat
    Najat zegt:

    Hoi Fatima!

    Ik ga dit recept zeker eens uitproberen, bedankt voor het delen! Hoeveel vlees zou je voor dit recept gebruiken als je het er wel in had gedaan?

    Liefs,

    Najat

    Beantwoorden
  4. Sara T
    Sara T zegt:

    Echt superleuk met deze snap erbij volg je op alle manieren😊
    Tbarkallah 3lik echt knap wat je allemaal kan maken en leuk hoe je het uitlegt!

    Sara T

    Beantwoorden
  5. Anisa
    Anisa zegt:

    Ik ga het zeker uitproberen! Bedankt voor het delen. Uw recepten zijn top! Veel complimenten gehad voor de kip met rijst. Super lekker!

    Veel succes met het voorbereiden van je huwelijk. Moge Allah swt u een gezegend huwelijk geven.

    Veel groeten
    Anisa

    Beantwoorden
  6. Laura
    Laura zegt:

    Dit recept ga ik van de week meteen uit proberen. Ik snap alleen niet zo goed wat je met ‘verse tomaten en dan raspen’ bedoelt.. zou je dat misschien kunnen toelichten? Hoeveel gram linzen gebruik je? Hierm moet het me lukken en ga ik het zeker met je delen!

    Liefs Laura

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Laura,

      Wat leuk zeg! Wat ik hiermee bedoel is dat je de tomaten met behulp van een rasp tot een tomatenmengsel moet raspen. Het handigst is om een staande rasp te gebruiken en de tomaten dan ook boven een kom te raspen tot een tomatenmengsel. Ik gebruik een handjevol linzen. Succes en ik ben echt benieuwd wat je ervan vindt!

      Liefs Fatima

      Beantwoorden
  7. Pleuni
    Pleuni zegt:

    Eindelijk!!! wiehoeeee
    Ook ik heb lang op dit recept gewacht 🙂 dankjewel!!
    Heb nog wel een klein vraagje, hoeveel parelcouscous voeg je toe? Ook een handjevol?
    Kon dit namelijk niet terug vinden.
    Dankjewel alvast!

    Liefs Pleun

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Pleuni,

      Haha ah wat lief! Nou nu kun je dus helemaal losgaan in de keuken hihi. Ja, ik voeg inderdaad ook een handjevol parelcouscous toe. Ik zal het er even bijzetten hoor. Veel kookplezier meid!

      Liefs Fatima

      Beantwoorden
  8. Sara
    Sara zegt:

    Hmm dit ga ik zeker een keer maken. Normaal maakt mijn schoonmoeder lekker veel en krijgen wij ook heel wat mee voor een voorraadje in de vriezer.
    Wat voor vlees kan je gebruiken. In de zin van kruid je dat dan van te voren en bak je dit? En gehakt bijvoorbeeld, doe je dan hele kleine stukjes erin. Valt dit niet uitgeklaard in de soep?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Sara,

      Dat is ook handig inderdaad! Ik gebruik zelf altijd rundvlees(200 gr.) en kruid het vlees niet voor, maar dat kan natuurlijk wel. Als je gehakt gebruikt, dan raad ik je aan om er kleine soepballetjes van te rollen.

      Liefs Fatima

      Beantwoorden
  9. Sara
    Sara zegt:

    Hallo Fatima,

    Heb je hier toevallig een filmpje van? Of de filmpjes van Snapchat? Vergat die op te slaan 😔

    Groetjes uit België

    Beantwoorden
  10. Spoed
    Spoed zegt:

    Hoeveel gram is dat blikje tomatenpurree?
    Ik zie zoveel mensen zakje tomatensoep bij de soep erbij gooien, wat is de reden dat jij dat niet doet?

    Beantwoorden
  11. Sanae
    Sanae zegt:

    As salamu aleikum sister. MashaAllah your Blog is just wow! May allah bless your hands! Sister may i ask which Camera you use? Really like the pictures you poste. Thank your <3

    Beantwoorden
  12. Spoed
    Spoed zegt:

    Maar op je afb staat een groot blikje tomatenpurree, hoe kan die 42 gram zijn als de kleine blikje die ik heb al 70 gram is? Ik wil het straks gaan maken

    Beantwoorden
  13. Ismahane
    Ismahane zegt:

    Heee Fatima,
    Hartstikke leukkkk harira erbij ben wat daagjes aan t inhalen dus met harira erbij heb k meteen t Ramadan gevoel er weer bij. Had alleen een vraagje heb je t in een snelkookpan gemaakt of normalenpan? En hoeveel liter pan?

    Alvast bedanktt!
    X

    Beantwoorden
  14. Ilham
    Ilham zegt:

    Salaam lieve Fatima,

    Ik wil een van de dagen jou recept gaan uit proberen.

    Hoeveel peterselie, koriander, bladselderij gebruik je? And keep going, ik hou van je recepten!

    Groetjes,

    Ilham

    Beantwoorden
  15. Zahra
    Zahra zegt:

    Lieve faatje. Jou recepten mach allah 3lik. Ik heb een vraagje over je soep… ik zie op de foto dat je soep aan de gele kant is. Hoe komt dat? Aangezien je geen safraan hebt gebruikt.. want die op dit moment je soeprecept aan het uitproberen

    Groetjes
    Zahra

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Zahra,

      Allah ibarkfiek lieve schat! Dit komt doordat ik niet teveel tomatenpuree heb gebruikt. Als je wilt dat de soep echt rood is, dan kun je iets meer tomatenpuree toevoegen.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  16. Saida
    Saida zegt:

    Heerlijk! Dit is mijn harira.
    Je recepten zijn zo makkelijk om te maken(je legt het ook prima uit) dus kijk al uit naar wat komen gaat. Dankjewel!

    Beantwoorden
  17. Amela
    Amela zegt:

    Als niet marokkaanse ben ik zo gek op Harira en ben hem dankzij jou nu voor de 3de keer aan het maken wat een super recept hij is bij mij en mijn schoonfamilie heel goed in de smaak gevallen heel erg bedankt!! Liefs Amela

    Beantwoorden
  18. Ashley
    Ashley zegt:

    Ik heb vandaag de harira gemaakt en moet zeggen hij is lekker.. alleen vraag me af of ik niet teveel tomatenpuree heb toegevoegd. Klopt het dat ik een blikje van 140 gr erin moet doen in zn geheel??

    Beantwoorden
  19. naima
    naima zegt:

    Effe serieus! Deze soep is zooooooo heerlijk. Fatima je hebt jezelf weer overtroffen! Tbarkallah 3liek! Mmmmmm. Super super bedankt voor je heerlijke recepten. Yummie yummie. Me happy!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Amal,

      Dan kun je inderdaad iets meer zout erbij doen, maar voor de rest hoeft er niks extra’s bij. Tenzij je zelf nog iets meer kruiden erbij wilt doen, maar hoeft niet hoor.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  20. Bo
    Bo zegt:

    Goedemorgen Fatima,

    Je hebt je recept een beetje aangepast zie ik Hihi (trouwe volger😉), als ik het mij nog goed herinner kon je ook tomaten uit blik gebruiken. Hoeveel blikken moet ik hiervoor gebruiken? Of raad je dat af?

    Liefs Bo

    Beantwoorden
  21. Sisi
    Sisi zegt:

    Salaam fatima,

    Ik had een vraag je over de peteselie en koriander. Hoeveel moet je erin doen? Van elk een half bosje of een kwart?

    Groetjes

    Beantwoorden
  22. Halime Gumustas
    Halime Gumustas zegt:

    Selamoen Aleykoem zus Fatima,

    Als eerst wil ik een gezegende Ramadaan toewensen met veel Barakah en vele aanbiddingen met zuivere intenties bi’idhnillaah! Ik ben je favo (turkse) volger van je die ook met plezier geniet van al je recepten, huishoudelijke tips etc. Nu het Ramadan is wil ik voor het eerst Harira soep uitproberen voor vanavond in shaa Allaah. Je gebruikt voor het soep linzen, maar welke linzen schat? Groene of de rode linzen? Ik hoor het van je xx

    Groetjes Halime

    Beantwoorden
  23. Ceylan
    Ceylan zegt:

    Hoi Fatima,

    Misschien een rare vraag hoor 🙂 maar Wat is het verschil tussen parel en normale couscous? Heb normale couscous van Dari (medium) in huis. Kan ik deze ook gebruiken?

    Liefs

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Ceylan,

      Is geen rare vraag hoor, want het is best verwarrend haha. Parelcouscous is best dik en kun je bijna vergelijken met pasta en vermicelli. Je kunt couscous gebruiken, maar die zal je bijna niet proeven omdat die zo dun is. Je kunt ook vermicelli toevoegen hoor.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  24. aya
    aya zegt:

    hoii er staat bij stap 11 dat je de soep 30 minuten moet laten staan, en bij stap 12 staat dat je dat deegpapje moet toevoegen, moet dat tijdens de 30 minuten of nadat de 30 min voorbij zijn?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Ineke,

      Ik rasp de tomaten, dus alleen de tomatensaus wordt dan gebruikt. Als je de tomaten wilt malen in de blender bijvoorbeeld, dan moet je de tomaten eerst even ontvellen. De pitjes maken niet zoveel uit.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  25. Oum nouafel
    Oum nouafel zegt:

    Ramadan moubarak

    Ik heb de soep gemaakt nu wachten wat me man ervan vind me kids zeggen dat die lekker is hij is wel wat dik maar kan altijd straks nog wat water bij doen

    Ik heb 4 vlees tomaten gebruikt omdat ze erg groot waren

    Vind hem wel rood hoort die niet meer geel te zijn ?

    Ben heel erg beneiwud

    Je monchou toetjes met aardbei en brownies staan ook in de koelkast Hahaha smullen straks

    Heb alleen een zeef heb ze in de blender gedaan en zo erdoor gedaan dat kan ook wel toch

    Verser zijn er nog heel veel recepten die ik wil uitproberen je kan mashallah heel goed koken

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Oum Nouafel,

      Wat goed lieverd! Ik hoop inschallah dat jullie ervan hebben genoten! Ik vind het altijd lekker als de soep echt rood is, maar dit hoeft niet hoor. Je kunt dan de volgende keer maar de helft van het blikje tomatenpuree gebruiken. Zo krijg je een oranje soep ipv rode soep. Oh wat zijn die toetjes lekker zeg! Ja hoor je kunt hiervoor ook prima een blender gebruiken. Ik wens je nog heel veel kook en bakplezier lieverd!

      Beantwoorden
  26. Oum nouafel
    Oum nouafel zegt:

    Nou me man vond m heerlijk
    Eindelijke een recept die net als de soep van ze moeder is haha

    Echt een top site
    Toetjes waren ook echt heerlijk

    Beantwoorden
  27. Hanane
    Hanane zegt:

    Hi fatima,

    Bedankt voor het recept. De soep viel in de smaak!
    Graag zou ik willen weten wat de diameter van de pan is die je gebruikt bij dit recept? Ik weet alleen dat ie van de lidl is, maar wil ongeveer weten welke pan ik kan gebruiken bij dit recept voor 8 personen.

    Beantwoorden
  28. Khadija
    Khadija zegt:

    Hoi Fatima,

    Ik heb het recept uitgeprobeerd. Nog even en dan kan ik het proeven! Ben super benieuwd😊. Super bedankt voor het recept. Je bent echt een topperrrrrr!!!

    Beantwoorden
  29. Oum Soumaya
    Oum Soumaya zegt:

    Salaamu ‘aleikoem wa rahmatullaahi wa barakatuh lieve Fatima,

    Ben al tijdje op zoek naar een goed harira recept, want mijn eigen is het altijd ‘net niet’
    Ga jouw mama’s recept zéker uit proberen deze Ramadan in shaa Allah.
    Laat je weten of hij gelukt is(ik doe meestal nog wel een klontje smida erbij 😉 )
    Liefs oum Soumaya

    Beantwoorden
      • Oum Soumaya
        Oum Soumaya zegt:

        Salaamu aleikoem lieve Fatima,

        Gisteren de harira gemaakt en het was heerlijk!! Blij ook dat het in 1 keer gelukt was alHamdulillah. Je tekst en uitleg met plaatjes en video’s zijn ook echt zo handig.
        Moge Allah je belonen voor het delen van al je lekkere recepten. Je maakt zoveel mensen blij😍

  30. UmQ
    UmQ zegt:

    Assalamu 3aleikom,

    ik heb gister dit recept uitgeprobeerd en moet zeggen dit is het beste recept wat ik heb geprobeerd tot nu toe !! ik ben zelf egyptisch en wij maken dit niet had het ooit ergens gedronken en vond het heel lekker, heb toen een aantal recepten van youtube geprobeerd maar die waren echt niet lekker..
    deze is echt heerlijk ! moge Allah je rijkelijk belonen lieve faatje

    en een ramadhan moubarak voor jou en je familie.

    Beantwoorden
  31. Nadia
    Nadia zegt:

    Hoi Fatima ik heb de harira soep zojuist gemaakt dankzij jou Chokran bezaf. Ik ga je ook toevoegen aan snap. Nu nog wachten tot dat we mogen eten om 22.00 uur. Dank je wel. X groetjes van een dan . Nadia.

    Beantwoorden
  32. Nissrine
    Nissrine zegt:

    De harira was heeeeerlijk! Wat een heerlijk recept, kan niet wachten om dit voor mijn familie te maken..
    met een beetje citroensap was het superlekker! Dankjewel faat voor je lekkere recepten! Machallah..
    ik volg je stilletjes op de snap, je bent een topwijf! xx

    Beantwoorden
  33. Essje
    Essje zegt:

    Heey fatima,
    Ik ben nu jouw overheerlijke harrira recept aan het maken!
    Alleen loop ik vast bij de vermicelli hoeveel moet ik daarvan gebruiken?
    En door het deeg plakt het elke keer kan ik dat ook na de linzen erin gooien (voor de volgende keer)
    Liefs,
    Esma

    Beantwoorden
  34. Najlaa
    Najlaa zegt:

    Hey meid..
    Ik heb jou harira gemaakt.. ik hou er een smaakje beetje “hamed” aan.. mogelijk van de tomaten.. wat doe ik verkeerd?

    Beantwoorden
  35. Shaima
    Shaima zegt:

    Assalaam alaykum,

    Ik ben altijd dol op jou recepten!

    De 1,5 liter water wat je bij doet doe je dat eerst koken in de waterkoker?

    Liefsxx

    Beantwoorden
      • Shaima
        Shaima zegt:

        Dankjewel voor je reactie! Hoelang kan je het bewaren in koelkast en kan je het invriezen?

        Liefssx

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hallo Shaima,

        Je kunt de pan in de koelkast zetten, nadat deze is afgekoeld. De volgende dag warm je de soep op en giet je er wat extra water bij(want de soep wordt iets zwaarder) Je kunt de soep ook in trommeltjes gieten en deze prima invriezen.

        Liefs,
        Fatima

  36. Nisirne
    Nisirne zegt:

    Hey Fatima,
    Ben super blij met jou recept heb hem nu al een paar keer gemaakt met succes !!
    Had alleen klein vraagje kan ik Vanplaats verse tomaat ook tomaat van blij gebruiken. Soms wil je soep maken winkel dicht en dan heb ik wel bv tomaat in blik

    Beantwoorden
      • nisrine
        nisrine zegt:

        hey lieve faatje, bedankt voor de snelle reactie nog kleine vraagje
        maar dan hoef ik niks anders te veranderen bv tomatenpure
        en als jij zelf het maakt met tom uit blik hoeveel gebruik je er van..

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hallo Nisrine,

        Als je tomaten uit blik gebruikt, dan zou je 1 blik kunnen gebruiken. In een blik zitten vaak al rond de 5 gepelde tomaten. Zo niet, dan gebruik je twee blikken. Voor de rest hoef je echt niks te veranderen aan het recept. Xx

  37. Mounia
    Mounia zegt:

    Heyy heb je harira vandaag gemaakt voor het eerst en met trots kan kk zeggen het was heerlijk mijn man vons het heerlijk dank je wel 😘😘

    Beantwoorden
  38. Jean
    Jean zegt:

    Hey Fatima,
    Eindelijk eindelijk eindelijk een recept van harira wat mij gelukt is en ook nog ontzettend lekker! Mijn harira mislukte altijd, zelfs als ik er met m’n neus bovenop had gestaan als mijn schoonmoeder het maakte en ik het daarna ging proberen. Het lukte me gewoon nooit, of te dik, of te tomaterig, of teveel olie, of gewoon geen smaak! En nu met dit recept kan ik dus eindelijk harira maken! Heel erg bedankt voor dit lekkere recept wat je ook zo duidelijk hebt uitgelegd! Jouw recept ga ik nu altijd aanhouden als ik weer harira ga maken.
    Top!
    Xxx

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Jean,

      Aah wat vind ik het toch leuk om zulke berichtjes te lezen! Ik ben supre blij dat het is gelukt en dat je nu eindelijk een recept hebt die je voortaan kunt aanhouden. Heel graag gedaan en jij ook bedankt voor e lieve complimenten! Xx

      Beantwoorden
  39. Amal
    Amal zegt:

    Hi Fatima,

    Moet ik na 30 min pas het bloempapje met warm water in de pan gieten. Of moet ik het in die 30 min doen vanaf stap 7?

    Gr, Amal

    Beantwoorden
  40. Asmae
    Asmae zegt:

    Hallo,

    Heb een vraagje. Je geeft aan in totaal 2 liter, is dat incl de bloempap en tomatenmengsel aan het eind of incl?

    Bedankt en ziet er goed uit TbarkAllah

    Beantwoorden
  41. Esraa
    Esraa zegt:

    Hoi hoi Fatima!

    Ik wil dit recept ook graag maken, alleen wil ik het voor 2 personen maken..
    Moet ik dan gewoon alle ingredienten halveren??

    Xxx

    Beantwoorden
  42. As
    As zegt:

    Salaam aleikoem. Bij mij blijft er een rare nasmaak. Ik denk iets zuurs van de tomaten of de puree hoe los ik dit op. Heb hem al paar keer geprobeerd maar blijft het zelfde. Ook wou ik vragen of het mogelijk is dat ik de peterselie bladselderij en uien in een blender doe met de tomaten? Of krijg ik dan een andere smaak 🙈 ik hou ervan als alles gemalen is behalve de linzen en kikkererwten hihi.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam,

      Als je een zure smaak proeft, dan komt dit vaak door de tomaten en dan met name de tomatenpuree. Hoeveel tomatenpuree heb je in totaal gebruikt en welke precies? En ja hoor je kunt de peterselie, selderij en uien in de blender mixen met de tomaten. Xx

      Beantwoorden
      • Ass
        Ass zegt:

        Ik gebruikte telkens de goedkoopste. Nu heb ik die van heinz geprobeerd en is het al beter.. het kan ook in me hoofd zitten 😂 omdat ik zwanger ben. Ik heb alles verdubbeld dit keer. Ik deed 4 lepels dat waren 2 potjes. Super lief voor je snelle reactie!

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Ah gelukkig! Klopt, het kan zo zijn dat je nu tijdens je zwangerschap een andere smaak hebt qua eten haha. Ik wens je een voldragen zwangerschap inschAllah! Xx

      • Ass
        Ass zegt:

        En anders houd ik het bij heinz hahaha. BarakAllahou feekie moge Allah subhana wa ta ala jou ook een mooie zwangerschap schenken. Ameen ❤️

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *