HAMBURGERBROODJES
INGREDIËNTEN (10 stuks)
Voor het deeg:
..
- 200 ml lauwwarme water
- 80 ml lauwwarme melk
- 2 tl. gedroogde gist
- 1 etl. kristalsuiker
- 1 tl. zout
- 1 ei
- 500 gr. bloem
- 50 ml zonnebloemolie
Garnering:
..
- 1 ei
- 1 tl. melk
- sesamzaadjes
Bereidingswijze:
- Voeg de bloem, de gedroogde gist, kristalsuiker en het zout toe in de kom en breek het ei erbij.
- Giet de zonnebloemolie en de lauwwarme melk in de kom en mix het geheel samen.Giet dan het lauwwarme water er in stappen bij en kneed het deeg ondertussen goed door voor zeker 5 minuten op hoge snelheid. Het deeg hoort iets plakkerig te zijn, maar voeg er geen extra bloem aan toe!
- Stort het deeg op je werkblad en vorm van het deeg een grote bal. Vet de kom in met zonnebloemolie en plaats het deeg in de kom, vet de bovenzijde van het deeg in met wat zonnebloemolie.
- Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg voor 60 minuten rijzen op een warme plek.
- Wanneer het deeg is gerezen druk je met je vuist de lucht uit het deeg en verdeel je het deeg in 10 gelijke stukken.
- Vorm van de deegstukken gelijke ronde bolletjes deeg, plaats deze bovenop de bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier en druk de balletjes deeg ietsjes plat.
- Klop het ei los, giet de melk erbij en mix dit geheel samen.
- Bestrijk de broodjes met een laagje van het eimengsel en strooi er wat sesamzaadjes bovenop.
- Bedek het deeg dan weer met de theedoek voor 30 minuten, zodat het deeg weer even kan rusten.
- Bak de hamburgerbroodjes af in een voorverwarmde oven op 200 voor 30 a 40 minuten mooie goudbruin.
Wil je de broodjes op voorhand al maken en deze invriezen? Dat kan door de broodjes nadat ze uit de oven komen even te laten afkoelen, stop ze dan in diepvrieszakjes en vries de broodjes direct in.
Vul de broodjes met een homemade burger, wat sla een lekker sausje en je hebt een heerlijk gerecht op tafel staan!
Liefs,
Fatima
Ik neem een recept van jou en maak ik als er visite komt. Of natuurlijk als avondeten voor mijn gezin. Altijd geslaagd! We hebben hetzelfde smaak. Thanks darling! Kus Sevgi
Hallo Sevgi,
Heel lief van je, dankjewel! En heel graag gedaan hoor Xx
Bedankt fatima u recept is kei lekker heb zelf de hamburgerbroodjes geprobeerd en het is mij gelukt 💋💋💋💋
Hallo Khadija,
Ah super meid! Heel graag gedaan en bedankt voor je lieve compliment Xx
Wil ook even een compliment achter laten. Heb al zoveel recepten geprobeerd en alles lukt altijd, maar heb nooit de tijd genomen om te reageren (shame on me!). Mijn COMPLIMENTEN hoor!! Xxx
Hallo Rachida,
SUPER lief van je! Bedankt dat je de tijd neemt om een berichtje achter te laten! Xx
Salam Fatima, hoeveel broodjes heb u op totaal gehad? Chokrane
Alaikoem salaam Roumy,
9 broodjes in totaal.
Salaam Alaikom, Hi Fatima!
Ziet er heerlijk uit, tbarke Allah! Heb je tips voor de bruine/volkoren variant van deze broodjes?
Merci!
Liefs,
Sofia -x-
Alaikoem salaam Sofia,
Allah ibarkfiek meis! Je kunt gewoon volkoren bloem gebruiken, geen probleem hoor. Voor de rest gewoon het recept aanhouden. Xx
😳 Maa Shaa Allah!!! Recept klopte tiptop en de broodjes zien er keurig uit… Nu hamburgertjes op de bbq en dan kunnen we beleggen. Shokran en Rabbi khaliek 😘
Hallo Fatima,
Aah super leuk! Ik hoop dat het heeft gesmaakt meis! Xx
2 th gist bedoel je dan 2 zakjes gist?
Hallo Yasmina,
Nee, gewoon echt 2 theelepels gist. In een zakje zit iets meer denk ik.
Heb een zelf bak broodmachine. . Kneed rijst en bakt .. zou ik alle ingrediënten ook daarin kunnen toevoegen ?
Hallo Sofhia,
Jazeker, dat kan ook!
Salaam alaikoem fatima,
Gisteren de broodjes gemaakt + hamburgers met de uien! Iedereen was fan!!
Het deeg van de broodjes was indd plakkerig maar na het rijzen even met meel aangepakt en echt zo fluffy en zacht heb ik mijn broodjes nog nooit gemaakt! Shoukran!!
Zeker een aanrader heb het dan ook aan iedereen verteld in mijn omgeving haha!
Liefs Sarah
Alaikoem salaam Sarah,
Super meid! Ik ben blij dat het zo heeft gesmaakt alhamdoelilah! Heel graag gedaan Xx
Salam fatima
Als ik de broodjes weer laat rijzen met een theedoek overheen dan blijft de theedoek altijd plakken. Hoe kan ik dit voorkomen.
Bedankt alvast voor je antwoord.
Alaikoem salaam Fatima,
Dan kun je de volgende keer eerst een stuk bakpapier erop leggen en dan pas de theedoek, dan zal er niks blijven plakken Xx
Kan je de broodjes ook invriezen of best nog voor dat ze gebakken zijn invriezen?
Het recept is trouwens super! Thanks for sharing 😘
Hallo Zainab,
Je kunt de broodjes afbakken en nadat ze uit de oven komen even laten afkoelen. Wanneer ze nog half warm zijn stop je ze in zakjes en kun je ze invriezen. Bedankt lieverd Xx
Hee meid
Je recepte zij egt top ben er gek op
Ik wil graag een nieuwe keukenachine kopen en een foodprocesor nu vroeg ik me af welke je genruikt en of ie goed is
Groetjess
Hallo Jehane,
Dat is lief van je! Ik heb sinds kort een Kitchenaid en die werkt echt perfect. Als je een iets betaalbare keukenmachine wilt, dan raad ik je de Tristar MX4162 aan. Deze is vaak in de aanbieding bij de Albert Heijn voor maar 100,- Wat betreft een foodprocessor, zoek je echt een grote of meer eentje die bijvoorbeeld kleinere ingrediënten kan hakken?
Salam Fatima,
Ik ben zonet klaar met het bakken van deze hamburgerbroodjes en ooooh wat ruiken en zien ze er lekker uit!
Mijn man zal blij zijn als ie zo van het werk komt en deze hamburgers op tafel vindt..
Super super bedankt voor je goed uitgelegde recepten..dankzij jou ben ik tegenwoordig alleen maar in de keuken te vinden hihi, want jouw receptjes leveren altijd weer een heerlijk resultaat.
Xx Oum Nisrine
Dag Faatje!
Morgen houd mijn man een namiddag voetbal thuis met enkele vrienden. Hierbij ga ik de hamburgers uitproberen (op hoop van zegen) en vroeg mij af of ik met diezelfde deeg ook hotdogbroodjes kan maken of smaakt dat geheel anders (nooit hotdogs gegeten daarmee deze vraag.
Groetjes,
Rim
SUPER SUPER SUPER !!
Ze zijn echt goed geluktt
Dankjewel Faatjexxxx
Aah super Fatima en heel graag gedaan natuurlijk! Xx
Hoi Fatima!
Wat zien deze broodjes er heerlijk uit! Welke oven stand gebruik jij voor het afbakken van deze broodjes? Hete lucht/ onder boven warmte? Helaas is mijn hete lucht stand kapot 🙁
Hey Fatima,
Ik ben net bezig met de broodjes maar het wordt geen hangende bol? Meer plakkerig en loperig ik weet niet wat het probleem is normaal deed ik alles volgens recept.
Xx
Hallo Anoniempje,
Ik raad je aan ongeveer 2 eetlepels bloem extra toe te voegen aan het deeg en het weer even door te kneden.
Liefs,
Fatima
Dag Fatima bedankt voor je recept!
Maar bij mij plakt het deeg echt hard.. toen ik ze had gekneed was het deeg heel plakkerig heb er 2 eetlepels bloem bijgedaan maar het veranderde niet dus heb ik het dan gwn laten rijzen.. toen ik na het rijzen de bollen wou vormen was het heel moeilijk om ze te vormen weer door dat het teveel plakt.. en nu ze een tweede keer rijzen plakken ze aan Mn bakpapier (omdat je toen zei tegen een dame als ze plakken aan je thee doek leg er eerst bakpapier op) ik hoop da als ik ze in de oven steek dat ze er alsnog goed uitkomen.. weet je wat ik verkeerd doe? Grtjs xx
Hoi Fatima! Als ik de broodjes invries, hoe kan ik ze dan het best ontdooien zodat ze lekker vers blijven smaken? Bedankt! Staan in de oven en zien er weer super uit!
Hallo Maggy,
Ik hoop dat het lekker heeft gesmaakt! Wat ik altijd doe is het volgende. Ik haal de broodjes uit de diepvries en laat deze voor 5 minuten even op het aanrecht staan. Daarna doe ik ze in de oven op 50 graden voor ongeveer 15 minuten. Op deze manier ontdooien ze langzaam en worden ze weer lekker zacht. Let er wel op de je de oven niet al te warm zet, anders worden de broodjes enorm hard. Succes ermee! Xx
Bedankt, ik probeer het zo! Ze waren weer top gelukt 🙂 Eerste keer dat ik er invries.
Groetjes
Maggy
Super goed! Xx
Ze zijn heerlijk en geslaagd. Bedankt voor je recept ga zo door xxxx
Aah super goed Saloua! Graag gedaan lieverd. Xx
Hoi Fatima,
Ik wilde de broodjes maken maar heb geen ei in huis, de rest heb ik wel thuis, is het erg om zonder ei te maken?
Gr Khadija
Hi Khadija,
Je kunt het ei weglaten hoor. Succes! Xx
As salamu alaikom Fatima,
Ik kon heel moeilijk inschatten hoe plakkerig het deeg moest zijn.
Kan je hier een video van uploaden?
Alaikoem salaam oem Moessa,
Het deeg kun je vergelijken met het deeg van msemmen nadat het is gekneed. Ik zal ook hier inschallah een video van opnemen. Xx
Hoi lieve faatje,
Kan je deze broodjes ook vullen met kip en dan in de oven doen dus al gevulde broodjes?
X
Hi Asmae,
Jazeker, dat kan ook hoor! Bsaha lieverd! Xx
Super goed gelukt!! Net je broodjes gemaakt, bedankt Fatima! Grt KHadijaaa
Hi Khadija,
Ah super goed lieverd! Xx
Hey fatima.. ik heb een vraagje.
Ik wil graag de broodjes maken voor aanstaande weekend voor visite alleen heb ik zeker 15 broodjes nodig.. de rest staat op voor maar 9… help me… alvast bedankt
Hi Naima,
Ik raad je dan toch aan om het recept te verdubbelen, zodat je sowieso genoeg hebt voor 15 personen en je nog wat over hebt. Succes! Xx
Bedankt lieverd.. dat ga ik dan doen
Hey Fatima ik heb deze broodjes gemaakt en ze kwamen er hard uit. Wat heb ik verkeerd gedaan?😢😢😢
Hi Wahida,
Kwamen de broodjes hard uit de oven? Mag ik vragen voor hoe lang je de broodjes in de oven hebt laten staan? En hoe was het deeg toen je de broodjes aan het vormen was?
Oh ik zou deze broodjes graag willen maken voor vanavond, alleen is mijn zonnebloemolie net op 🙁
Kan ik dit eventueel weglaten of vervangen door iets?
Groetjes
Hi Zara,
Je zou gesmolten roomboter kunnen gebruiken.❤️
Ik wil deze broodjes voor vanavond maken, maar mijn zonnebloemolie is net op 🙁
Kan ik dit eventueel weglaten of vervangen door iets?
Groetjes
Hallo,
Bij mij rijst het deeg niet. Ik heb gewoon van die zakjes gist gebruikt van dr. Oetker. Ik laat het op het aanrecht met een theedoek er over rijzen en ik neem aan dat het bij deze temperaturen goed moet zijn.
Hi Benji,
Als het deeg niet rijst dan kan dit liggen aan het water/melk dat te koud is of juist weer te warm. Ook zal het deeg niet rijzen als gist over datum is.
Liefs,
Fatima