Groentesoep met Gehaktballetjes

19 mei 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ik ben een echte soepliefhebber en een groentesoepje kan er altijd wel in! Deze groentesoep is lekker vol van smaak en staat in een mum van tijd op je eettafel!

Ingrediënten (4 personen)
Gehaktballetjes:
  • 200 gr. rundergehakt
  • 1 tl. zout 
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. knoflookpoeder
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. cayennepeper
  • 1 etl. zonnebloemolie
Voor de soep:
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 2 grote uien, fijngesneden
  • 2 knoflookteentjes, uitgeperst
  • 300 gr. soepgroenten
  • 2 etl. bleekselderij, fijngesneden
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1.5 liter kokend water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 el. ketjap Manis
  • 2 etl. vermicelli
Bereiding:
Stap 1.

Voeg het zout, paprikapoeder, knoflookpoeder, zwarte peper en de cayennepeper toe bij het gehakt en meng het samen. Vorm kleine gehaktballetjes en zet ze apart. Verhit de zonnebloemolie in de soeppan, bak de gehaktballetjes samen met de uien en knoflook aan op middelhoog vuur tot ze iets steviger zijn. Voeg de soepgroenten, bleekselderij, zout en de zwarte peper toe en bak het geheel aan op middelhoog vuur voor ongeveer 3 à 5 minuten.

Stap 2.

Verkruimel het blokje groentebouillon bij het kokend water en mix het samen. Giet de groentebouillon in de soeppan en breng de soep voor 8 à 10 minuten aan de kook. Voeg de ketjap Manis en de vermicelli toe en laat de soep nog even door pruttelen op laag vuur. Serveer de soep lekker warm met wat krokant brood en smullen maar!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

39 Comments

  • Meisa

    19 mei 2019 at 10:09

    Ziet er heerlijk uit??

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2019 at 11:03

      Dankjewel lieve Meisa!❤️

    2. Roos

      12 september 2020 at 06:28

      Hi! Als ik geen ketjap wil toevoegen moet ik dan extra bouillon toevoegen?

      1. Fatima El Irari

        13 september 2020 at 22:40

        Hi Roos,

        Nee, je kunt de ketjap dan gewoon weglaten zonder extra bouillon toe te voegen.

  • Joni

    19 mei 2019 at 10:34

    Ziet er heerlijk uit! Die ga ik ook maken, Fatima.

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2019 at 11:01

      Hi Joni,

      Lekker! Geniet ervan.

  • Saida

    19 mei 2019 at 11:13

    Miami heerlijk ! Bedankt voor de inspiratie.

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2019 at 13:05

      Graag gedaan Saida! Xx

      1. Sabrina

        10 mei 2020 at 19:46

        Na dagen harrira en iwzan soep gegeten te hebben in de Ramadan
        Was ik opzoek naar wat lichters. Deze soep ziet er heerlijk uit en ga hem morgen maken

      2. Fatima El Irari

        12 mei 2020 at 08:41

        Hi Sabrina,

        Geniet ervan! Xx

  • Hajar

    19 mei 2019 at 16:32

    Kan ik de ketjap weglaten of vervangen door iets anders? Ik vind het namelijk niet lekker

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2019 at 11:48

      Hi Hajar,

      Ja, hoor die kun je weglaten. Je kunt het eventueel vervangen met sojasaus als je dat wel lekker vindt.

      1. Hajar

        20 mei 2019 at 11:51

        Dank je wel voor je antwoord. Ik ga het morgen inshallah proberen. Fijne dag

  • P. MO

    19 mei 2019 at 18:45

    Hi Fatima, ik heb net deze soep gemaakt voor Iftar. Hij ruikt echt heeeerlijk! Kan niet wachten om ervan te eten. Hartstikke bedankt voor het delen. Heel veel liefs.

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2019 at 11:48

      Wat goed! Heel graag gedaan en hopelijk hebben jullie ervan genoten!

      Liefs,
      Fatima

  • Vararura

    19 mei 2019 at 19:42

    Ziet er heerlijk uit! Alleen wist ik niet dat ketjap manis voor soep gebruikt kan worden. Ga het alvast ook eens uitproberen 🙂

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2019 at 11:46

      Hi Vararuna,

      Dankjewel! Moet je echt eens proberen geeft echt een lekkere smaak aan de soep.

      Liefs,
      Fatima

  • Selin

    20 mei 2019 at 13:51

    Moet je de ketjap of de soja saus gebruiken ?

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2019 at 17:50

      Hi Selin,

      Ik gebruik Ketjap maar sojasaus kan ook.??

  • iris

    21 mei 2019 at 13:58

    Heb net boodschappen gedaan, ga deze soep vanavond maken. Ik ben 16 jaar en vind het altijd heel leuk om je filmpjes te zien op snapchat. xx

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2019 at 09:52

      Hi Iris,

      Wat knap! Veel kook plezier en geniet ervan!

      Liefs,
      Fatima

  • Asmae

    21 mei 2019 at 15:22

    Hi Fatima,

    Zijn naar 10 min koken wel de groentes zacht? Zoals wortel ?

    Liefs Asmae

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2019 at 09:51

      Hi Asmae,

      Ja, want de wortel is best fijngesneden en hierdoor wordt die dus snel gaar. Je kunt natuurlijk altijd checken of de wortel gaar is en eventueel langer doorkoken.

  • Fatima

    6 juni 2019 at 09:20

    Lijkt me heerlijk! Is de bleekselderij een must? Vind ’t zo zonde om de rest van de selderij weg te gooien omdat ik ’t nooit gebruik ?

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2019 at 09:53

      Nee, kun je weglaten. Ik snijd selderij altijd fijn en vries het in vandaar.

  • Fatima

    6 juni 2019 at 09:21

    Is de bleekselderij echt nodig?

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2019 at 09:52

      Nee, hoor mag je ook weglaten.

  • Lola

    4 november 2019 at 12:40

    Hoi Fatima, wat een heerlijk recept! Ga ik ook zeker een keer maken.

    Kan je mij vertellen waar je die leuke blauw/witte schaaltjes van hebt? Ik vind ze erg mooi 🙂

    Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      4 november 2019 at 15:44

      Hi Lola,

      Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. De schaaltjes kocht ik vorige jaar tijdens de kerstperiode bij de Albert Heijn.

      Liefs,
      Fatima

  • Danielle

    7 januari 2020 at 22:09

    Hoi hoi!! Wat heb je toch een leuke lekkere recepten!!
    Ik ga morgen dit recept maken, alleen een vraagje.. zijn de gehaktballetjes niet hard in de soep? Omdat je ze eerst hebt gebakken ipv koken.

    Groetjess xxx

    1. Fatima El Irari

      7 januari 2020 at 22:51

      Hi Danielle,

      Aah dankjewel! Nee, de gehaktballetjes worden gewoon zacht omdat de daarna ook nog eens gekookt worden in de soep zelf. Xx

  • Hilal

    17 februari 2020 at 19:05

    Hi Fatima!

    Ik moet binnenkort voor daklozen koken (ong 40 man) en wou jouw soepje maken. Nou vraag ik me af of ik gewoon de soepgroente-mix van de AH erin kan doen, aangezien dat makkelijker is. Maar weet jij dan ook hoeveel pakketten ik daarvoor nodig zal hebben? Oh en hoeveel kg gehakt dan ong?

    Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      18 februari 2020 at 14:38

      Hi Hilal,

      Ik zou dan zeker 2 kilo gehakt gebruiken en drie pakken groentemixen. Succes! Xx

  • Fadoua

    27 april 2020 at 09:46

    Hallo Fatima,

    Kan ik ook kip gebruiken ipv van gehakt? Dus ook dezelfde kruiden

    1. Fatima El Irari

      27 april 2020 at 22:01

      Hi Fadoua,

      Ja, je kunt ook kip gebruiken.

  • Faiza

    24 november 2020 at 20:17

    Deze soep maak ik elke week, zo lekker!!! Ik doe er extra vlees in, mijn man is dol op deze soep. Bedankt!

    1. Fatima El Irari

      4 december 2020 at 14:19

      Hi Faiza,

      Aah leuk om te lezen dat het recept zo goed in de smaak valt.

      Liefs, Fatima

  • Suzanne en Jochanan

    12 april 2021 at 09:18

    Hi Fatima, goede morgen
    Ziet er heerlijk uit en willen wij het zelf maken. Welke groenten kan je nemen in plaats van een zak kant en klaar gesneden groenten ?
    Bedankt voor je moeite !

    1. Fatima El Irari

      13 april 2021 at 12:06

      Hi Suzanne,

      Ah dankjewel! Je kunt dan wortelen, broccoli, tauge, prei, paprika etc. toevoegen. Je kunt eigenlijk alles toevoegen wat je lekker vindt.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept