GEVULDE PAPRIKA’S MET KIP

Mijn moeder staat bekend om haar recept van gevulde paprika’s met rijst en gehakt. Nou heb ik een lange tijd geleden mijn eigen variant met romige kip voor haar gemaakt en ze was gelijk om! Vanaf dat ene moment heeft ze al meerdere keren deze gevulde paprika’s met kip en rijst gemaakt en geloof mij ook jij moet dit eens proeven! Voor de kip gebruik ik Blue Band voor Koken, die ervoor zorgt dat de kip en de saus lekker romig worden! Blue Band voor Koken is er ook in een light en lactose vrije variant.


I
ngrediënten: (4 personen)
.
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 300 gr. kipfilet, in blokjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. zout
  • ½ tl. kurkuma
  • ½ tl. kip kruiden
  • ½ tl. paprikapoeder
  • 200 ml Blue Band voor Koken
    (voorheen ‘Blue Band Finesse’)
  • 200 gr. champignons
  • 100 gr. doperwten
  • 150 gr. rijst
  • 4 grote paprika’s 
  • olijfolie
  • peper en zout
  • geraspte kaas
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Verhit de zonnebloemolie in de hapjespan en voeg de kipfilet, ui, peterselie, knoflook, gemberpoeder, zout, kurkuma, kip kruiden en de paprikapoeder toe. Schep de kruiden door de kip en bak het aan op middelhoog vuur voor 3-5 minuten. Giet de Blue Band voor Koken erbij, roer het door en breng het aan de kook. Voeg de champignons en de doperwten erbij en laat het geheel sudderen op laag vuur tot de saus mooi is ingedikt. Kook de rijst apart in licht gezout water en giet het water af. Voeg de rijst toe aan de kip en roer het goed door. Zet het even apart.

Stap 2.
.

Snijd het bovenste gedeelte van de paprika’s eraf en hol de binnenkant uit. Plaats de paprika’s in een ovenschaal en besprenkel ze licht met olijfolie. Strooi er wat peper en zout overheen en bak de paprika’s voor 20-30 minuten op 250 graden zacht. Vul de paprika’s tot de rand met de kip/rijst en strooi er wat geraspte kaas bovenop. Zet de paprika’s voor nog eens 5 minuten in de oven of tot de kaas is gesmolten. Serveer er een frisse salade bij en genieten maar!

Extra tips&trics:
.
  • Zou je nou meer familierecepten willen zien? Neem dan hier een kijkje.
  • Vervang de paprika’s eventueel door aubergine of courgette.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

 

17 antwoorden
  1. Chanel
    Chanel zegt:

    Hoooii lieverd , wat een heerlijk recept weer ? kan niet wachten om het te proberen , vraagje zou het mischien mogelijk zijn om bijvoorbeeld ipv de eetlepels de grammen erbij te zetten want ik heb het gevoel dat ik altijd teveel kruiden doe ?.

    Xxx

    Beantwoorden
  2. Samira
    Samira zegt:

    Asalaam alaikoum Fatima
    Het lijkt me echt heerlijke recept.
    Over de paprika hoeveel graden moet de oven zijn. Hoef de paprika ook niet af te dekken of iets?
    Xxx
    Samira

    Beantwoorden
  3. Sundus
    Sundus zegt:

    Salaam topper. Bedankt voor het recept! Een vraagje nav je filmpje van dit gerecht op je insta. Daar zag ik geen kookroom in de pan voor je de rijst toevoegde, klopt dat? Ook zag ik daar koriander of peterselie, die ik in het recept niet terug zie. Ik hoor het graag van je 🙂

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Sundus,

      Ik was helaas de stap van het toevoegen van de kookroom vergeten te filmen, daarom zie je die niet terugkomen in het filmpje haha. Klopt, er gaat ook peterselie bij de kip. Ik heb het toevoegt aan de ingrediënten en de bereidingswijze. Bedankt voor het aangeven!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *