GEVULDE BOLCOURGETTE MET GEHAKT

Gevulde groentes, ik ben er dol op! Deze gevulde bolcourgettes zien er niet alleen hartstikke leuk uit, maar ze smaken ook nog eens heel lekker! Ideaal als je wilt uitpakken voor het avondeten en je familie/vrienden goed wilt verrassen!

Ingrediënten: (4 personen)
.
  • 4 courgette
  • 1 etl. olijfolie
  • 2 knoflookteentjes, geperst
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 300 gr. rundergehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1/2 tl. gemberpoeder
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 1 etl. tomatenpuree
  • 1 tl. kristalsuiker
  • 80 ml kokend water
Tomatensaus:
,
  • 1 etl. roomboter
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 200 gr. Tomato Frito
  • 100 ml warm water
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Plaats de courgettes in een ovenschaal, snijd de bovenkant van de courgettes af en zet deze apart, zodat je ze straks als deksel kunt gebruiken. Hol met een lepel de courgettes uit, snijd het courgettevlees in blokjes en zet apart. Bestrijk de courgettes met een laagje olijfolie en strooi er wat zout overheen. Bak de courgette voor 30 à 40 minuten tot ze zacht zijn, maar hun vorm nog wel behouden. Haal de gebakken courgettes uit de oven en zet apart.

Stap 2.
.

Verwarm zonnebloemolie op middelhoog vuur en voeg het courgettevlees, ui en de knoflook erbij. Bak het even aan en voeg dan het gehakt en de kruiden erbij. Schep de paprikastukjes erbij en bak mee op middelhoog vuur. Voeg de tomatensaus, kristalsuiker en het water erbij en roer goed door. Laat de saus op middelhoog vuur indikken voor 5 à 8 minuten.

Stap 3.
,

Plaats de courgettes in een ovenschaal en schep het gehaktmengsel in de uitgeholde courgettes. Smelt in een steelpannetje de roomboter met de zonnebloemolie op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze mooi lichtbruin. Giet de tomatensaus en het water erbij en roer het goed door. Laat de tomatensaus vervolgens voor 3 à 5 minuten op middelhoog vuur koken en roer dan de peterselie erdoorheen. Giet de tomatensaus in de ovenschaal en bak gedurende 30 minuten, of tot de courgettes goed zacht zijn. Dien de gevulde courgettes op met een portie rijst en smullen maar!

Extra tips&trics:
.
  • Vervang de bolcourgettes door lange courgettes en snijd ze in de lengte doormidden.
  • Heb je geen tomato Frito? Gebruik dan tomatenpuree uit blik en voeg er 1 theelepel kristalsuiker bij.

Liefs,
Fatima

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

26 antwoorden
  1. Nawal
    Nawal zegt:

    Bonjour !
    J’ai fais la recette ce soir et c’était trop bon, vraiment un délice !! ?
    Merci beaucoup pour la recette
    Bon continuation.

    Beantwoorden
  2. Dunia
    Dunia zegt:

    Ziet er héérlijk uit fatima, je verraste onze elke keer met zulke lekker recepten.
    Maar een vraagje, waar kan ik courgette bollen halen?

    Beantwoorden
  3. Annabel
    Annabel zegt:

    Hallo Fatima!

    Bij stap 2 &3 staat beide dat je roomboter moet smelten met zonnebloemolie. Op het ingrediëntenlijstje staat 1 eetl. zonnebloemolie en 1 eetl. roomboter. Moet je dan van beide 2 eetl. hebben? Of bij stap 2 een halve eetlepel van beide en bij stap 3 een halve eetlepel van beide?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *