GEROOSTERDE AARDAPPELTJES UIT DE OVEN

Deze geroosterde aardappeltjes uit de oven doen het altijd goed als bijgerecht! De aardappeltjes hebben een lekker krokant jasje en aan de binnenzijde vind je een zachte aardappelvulling.

Ingrediënten: (2 personen)
.

  • 500 gr. krielaardappelen
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 2 etl. olijfolie
  • 2 knoflookteentjes, geperst
  • 1 tl. gedroogde rozemarijn
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. uienpoeder
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. cayennepeper
Bereiding:
.
Stap 1.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de zonnebloemolie, olijfolie, knoflook, rozemarijn, paprikapoeder, zout, uienpoeder, zwarte peper en de cayennepeper samen. Zet de kom even opzij.

Stap 2.

Boen de aardappelen onder stromend water goed schoon. Snijd ze met een scherp mes in tot ongeveer een halve centimeter van de bodem. Probeer dunne plakjes te snijden, maar zorg er wel voor dat de bodem aan elkaar blijft. Smeer met een kwastje de aardappelen in met de marinade en breng de marinade ook tussen de gesneden schijfjes aan. Hussel de aardappelen goed samen en laat de marinade voor zeker 30 minuten intrekken. Rooster de aardappelen in de oven voor 30 a 45 minuten mooi goudbruin en smullen maar!

Extra tips&trics:
.
  • Je kunt ook voorgebakken krieltjes gebruiken of snijd aardappelen in blokjes.
  • Hoe langer je de marinade in de aardappelen laat trekken hoe lekkerder de smaak zal zijn.

Liefs,
Fatima


29 antwoorden
  1. Imaan
    Imaan zegt:

    Dit ziet er lekker uit! Vraagje kan ik ook vastkokend aardappel gebruiken in blokjes of is dat te hard? Ik heb geen krieltjes. Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Imaan,

      Dankjewel lieverd! Jazeker, dat kan ook. Dek de ovenschaal dan wel voor 30 minuten af met aluminiumfolie en daarna laat je de aardappelen krokant bakken voor 10 minuten zonder folie. ❤️

      Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Celine,

      Zelf marineer ik de aardappels soms al in de ochtend om ze vervolgens in de avond af te bakken. Je kunt ze dus makkelijk een paar uur van tevoren marineren of zelfs een dag van tevoren. Als je de aardappelen maar afdekt. Xx

      Beantwoorden
  2. Hayat
    Hayat zegt:

    Hoi Fatima,

    Allereerst wil ik zeggen: Gefeliciteerd met je zwangerschap. Moge Allah het voor je vergemakkelijken!

    Ik heb deze aardappeltjes vandaag gemaakt. Ze waren super lekker! Blijf heerlijke recepten met ons delen ?

    Liefs,

    Hayat

    Beantwoorden
  3. Meriam
    Meriam zegt:

    Salem Fatima,

    Ik heb twee vragen namelijk:
    1. Kun je ook kruimelige aardappelen gebruiken?
    2. Welke stand gebruik jij je oven? ( hetelucht of boven&beneden)

    Alvast erg bedankt!

    Beantwoorden
  4. Hanae
    Hanae zegt:

    Salaam Fatima,

    Wat ziet dit er weer heerlijk uit! Zou graag willen weten welke krielaardappeltjes jij hebt gebruikt hier.

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *