Gehaktballetjes in Tomatensaus

8 mei 2014Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten (4 personen)
Voor de tomatensaus:
  • 3 verse tomaten
  • 1 pakje Frito tomatensaus (350 gr.)
  • 2 etl. koriander, fijngesneden
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 300 gr. gemarineerd gehakt
Kruiden:
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. komijnpoeder
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. kurkuma
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. gemberpoeder
  • 2 etl. olijfolie
  • 100 ml warm water
Bereidingswijze:
  1. Pel de tomaten, rasp of maal deze fijn en voeg de tomatensaus in de pan. Voeg de inhoud van het pakje van de tomatensaus erbij en roer het geheel samen.
  2. Voeg de koriander, uien en alle kruiden in de pan en roer de saus weer door.
  3. Giet de olijfolie en het water erbij en roer nogmaals samen. Sluit de pan en laat de saus op middelhoog vuur voor 30 a 40 minuten koken tot je ziet dat de tomatensaus mooi is ingedikt. In de tussentijd kun je de gehaktballetjes gaan rollen.Gehaktballetjes in een tomatensausje
  4. Marineer het gehakt zoals je gewend bent of gebruik mijn gehakt marinade recept. Rol vervolgens balletjes van het gehakt en zet deze even apart.
  5. Open de pan, roer de tomatensaus door en plaats voorzichtig de gehaktballetjes in de tomatensaus en sluit de pan weer af. Laat de gehaktballetjes voor zeker 10 minuten koken in de tomatensaus op middelhoog vuur en ondertussen roer je niet.
  6. Open de pan na 10 minuten en roer de gehaktballetjes voorzichtig door de tomatensaus en plaats de deksel nogmaals op de pan voor ongeveer 15 minuten en dan is het etenstijd! 

Gehaktballetjes in een tomatensausje1

Dit is een ideaal gerecht wanneer je niet zoveel zin hebt om uitgebreid te koken, maar je toch wel wat lekkers op tafel wilt zetten. Een simpel gerecht die je binnen een paar minuten op tafel hebt staan en er lekker van kunt genieten! Serveer de gehaktballetjes met lekker warm brood, zodat je lekker in de saus kunt soppen!

Extra tip&tricks:
  • Wanneer je merkt dat de tomatensaus nog iets te dik is, kun je wat extra warm water toevoegen en de saus weer aan de kook brengen.
  • Wil je geen tomatensaus uit een pakje gebruiken? Vervang de tomatensaus dan door 2 grote verse tomaten.
  • Wanneer de gehaktballetjes gaar zijn kun je er eventueel een paar eieren bij breken en de eieren nog even laten gaar koken met de deksel op de pan.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

111 Comments

  • Hayat

    9 mei 2014 at 13:59

    Ik hou hier van, zo lekker

    1. xfaatjee

      9 mei 2014 at 14:48

      Me 2 haha!

  • Karima

    16 mei 2014 at 23:23

    Vandaag klaargemaakt, super lekker. Thanks 🙂

    1. xfaatjee

      16 mei 2014 at 23:41

      Goed om te lezen meid! Graag gedaan Xx

      1. Nawal

        25 april 2020 at 11:56

        Kan ik ook eerst de gehakt doen en daarna de saus

      2. Fatima El Irari

        25 april 2020 at 22:00

        Hi Nawal,

        Ja, je kunt ook eerst de gehaktballetjes aanbakken en dan pas de saus erbij doen.

  • Chaimaee

    10 augustus 2014 at 20:36

    Salaam Fatima,

    Allereerst vind ik je blog echt super dus ga aub zo door!

    Maar ik had een vraagje , ik kan namelijk niet bij alle gerechten je foto’s aanklikken wanneer ik erop klik verwijst die me naar een andere site en dan zegt de browser dat de pagina niet beschikbaar is. Weet jij misschien hoe het komt en of ik misschien een andere site moet gebruiken want ik gebruik google chroome .
    Met foto’s vind ik het een stuk fijner namelijk haha ! ( Niet bij alle gerechten lukt het niet nogmaals sommige doen het wel gewoon)

    1. xfaatje

      11 augustus 2014 at 06:45

      Salaam 3likoem lieve meid, Allereerst bedankt voor je lieve compliment! Nou meid het ligt niet aan jouw maar aan de foto’s zelf. Sinds ik een nieuwe website heb willen niet alle foto’s meer zichtbaar zijn. Gelukkig heb ik nog een aantal foto’s op mijn laptop staan en ben ik beetje bij beetje alle foto’s opnieuw aan het uploade. Wil je graag de stappen foto’s hebben van dit gerecht? Dan zorg ik ervoor dat ze er voor vanavond opstaan goed? <3

  • asma

    13 augustus 2014 at 17:36

    salaam ziet er heerlijk .

    1. xfaatje

      18 augustus 2014 at 17:31

      Dankjewel meid! <3

      1. Karima

        8 augustus 2017 at 17:29

        sallam, heb je exact deze tomatensaua gebruikt voor de Ratatouille?

      2. Fatima El Irari

        10 augustus 2017 at 06:23

        Alaikoem salaam Karima,

        Ja precies deze.

  • sara

    11 september 2014 at 13:23

    ik zie helaas geen foto’s 🙁

    1. xfaatje

      11 september 2014 at 21:37

      Haha ik weet het! Als het goed is zie je de foto’s nu wel toch? :p

  • najma

    19 mei 2015 at 22:58

    hayy masha Allah egt top hoe jij dit hier op je blog zo duidelijk uitwerkt..
    dit ziet er egt lekker uit,, for some reason mislukken mn gehaktballen alleen altijd. hoe maak jij je gehaktballen??

    1. xfaatje

      20 mei 2015 at 10:26

      Hallo Najma, super lieve compliment! Dankjewel meid. Wat bedoel je precies met dat je gehakballen mislukken? Wat mislukt er dan precies? Vallen ze uit elkaar of is de smaak minder? Ik hoor het graag van je. <3

      1. najma

        20 mei 2015 at 15:05

        Ze vallen steeds uit elkaar..egt irritant haha

      2. xfaatje

        20 mei 2015 at 17:24

        Hallo Najma, oh zo bedoel je haha. Wat je dan kunt doen is wanneer je de balletjes vormt ze even laten staan voordat je ze gaat gebruiken. En wanneer ze in de saus zitten moet je proberen rustig te roeren, zodat ze heel blijven. Hoop dat je hier iets aan hebt meid. <3

      3. najma

        20 mei 2015 at 19:09

        aaahh het even laten staan sloeg ik altijd over..en k las net online dat je het beste ook panneermeel kan by doen.. dit deed ik ook niet. Ik zal het proberen thnx meiid!

  • Romana

    13 juli 2015 at 17:46

    Hi Fatima,

    Ik heb het recept net gemaakt en het is heerlijk! Bedankt voor het delen van je heerlijke en duidelijke recepten.

    X

    1. xfaatje

      13 juli 2015 at 18:10

      Hallo Romana, Super meid! Heel graag gedaan en smakelijk eten. <3

  • Zara

    22 augustus 2015 at 11:30

    Faatje,

    Voor welke hoeveelheid gehakt is bovenstaand recept?

    1. xfaatje

      24 augustus 2015 at 14:51

      Hallo Zara, voor ongeveer 250 gram gehakt.

  • Bouchra

    5 oktober 2015 at 20:33

    Hoi. Je recepten zijn echt super, heel duidelijk ook met de foto’s erbij!

    Hoe heb jij voor dit recept het gehakt gemarineerd? Voor zover ik weet met koriander, maar verder lees/zie ik er niets over terug.

    Groetjes,

    Bouchra

    1. xfaatje

      7 oktober 2015 at 06:53

      Hallo Bouchra, bedankt lieve meid! Als je even op deze link klikt, dan zie je hoe ik het gehakt kruid.
      https://uitdekeukenvanfatima.nl/uncategorized/gehakt-marinade-2

  • senna

    4 november 2015 at 09:30

    Faatje heerlijk je gerechten tbark Allah maar is dat niet veel 3 tomaten en zo een hele pakje Heinz erin? Het laatste is meestal geconcentreerd of heb ik het mis.

    1. xfaatje

      6 november 2015 at 07:45

      Hallo Senna, ik houd zelf altijd deze hoeveelheden aan, maar je kunt altijd iets minder nemen hoor. Maar op deze manier is het echt lekker hoor haha.

  • Fatima

    15 januari 2016 at 00:25

    Hoii faatje,

    Heerlijk die gerechten van jou! Super!
    Alleen heb ik een probleempje als ik dit gerecht maak. De smaak is wat te zuur, waar kan dat aan liggen? Moet de tomaten wat langer doorkoken of heb ik verse tomaten nodig? Please help me! 🙂

    1. xfaatje

      15 januari 2016 at 08:19

      Hallo Fatima,

      Allereerst bedankt voor je lieve compliment! Voor dit recept heb je niet perse verse tomaten nodig hoor. Als de tomatensaus nog niets zuur smaakt, dan moet je inderdaad de saus nog iets langer doorkoken en de knoflook zorgt e rook voor dat de zure smaak verdwijnt. Mag ik vragen welke tomatensaus je gebruikt? Ik raad altijd aan om een tomatensaus uit een pakje te gebruiken of verse tomaten, want de tomatensaus uit blik is altijd al zuur. Succes meid en als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag van je. xx

      1. Fatima

        22 januari 2016 at 13:23

        Het is me gelukt hoor! Moest gwn ff wat langer doorkoken. Bedankt! x

      2. xfaatje

        22 januari 2016 at 13:45

        Hallo Fatima,

        Super meid! Graag gedaan hoor Xx

  • Karima

    19 januari 2016 at 18:47

    Salaam wa alikom Schat,

    Mocht ik Bij dit recept ook diepvries doperwiten Bij willen Doen Wanneer ik dat het Beste toevoegen.

    Alvast bedankt,

    X

    1. xfaatje

      20 januari 2016 at 07:46

      Alaikoem salaam Karima,

      Dit kun je dan het beste doen wanneer de gehaktballetjes bijna gaar zijn. Dus de laatste 10 minuten ongeveer. Succes hoor!

  • Essie

    7 februari 2016 at 18:28

    Lieve Faatje,

    Ik hoop dat je nog heeeel lang door zal gaan met jouw verrukkelijke recepten! Bedankt voor de inspiratie! ???

    1. xfaatje

      10 februari 2016 at 18:33

      Hallo Essie,

      inschAllah lieve meid! Dankjewel meis! Xx

  • Suzanne

    5 april 2016 at 21:46

    Hi!
    Lekker dit gerecht ik heb dit al 2x gemaakt. Toch nog een vraagje, hoeveel gram gehakt gebruik jij voor dit recept.

    In de benodigdheden staat koriander maar in de bereidingswijze staat peterselie. Ik neem aan dat dit koriander is? Dat gebruik ik wel namelijk 😉

    1. xfaatje

      6 april 2016 at 06:55

      Hallo Suzanne,

      Ik gebruik ongeveer 250 gram gehakt. En het moet inderdaad koriander zijn haha, even aanpassen hoor!

  • Ahlam

    19 mei 2016 at 17:38

    Bedankt voor het plaatsen van het recept. Het was heerlijk!

    1. xfaatje

      25 mei 2016 at 08:38

      Hallo Ahlam,

      Graag gedaan hoor! Xx

  • Ikram

    7 juni 2016 at 08:10

    Hallo Fatima,

    Kan je voor dit recept ook vlees gebruiken stukjes biefstuk? Of echt bedoelt voor gehakt alleen is het een soort van charmilla dit?

    Hoor het graag van je groetjes

    1. xfaatje

      7 juni 2016 at 10:49

      Hallo Ikram,

      Oh, ja dar kan wel hoor. Je kunt zelf kiezen wat voor vlees je wilt gebruiken.

  • murf

    29 juni 2016 at 23:22

    hoeveel gram gehakt heb je nodig?

    1. xfaatje

      30 juni 2016 at 07:05

      Ligt er maar net aan hoeveel gehaktballetjes je wilt. Ik zelf gebruik ongeveer 200 gram.

  • Dinaa

    1 juli 2016 at 14:05

    Ik heb dit gerecht gisteren gemaakt. Was verukkelijk.

    Ik heb wel een eitje opgedaan.
    Bedankt voor de moeite en je tijd om receoten te plaatsen?

    1. xfaatje

      3 juli 2016 at 10:10

      Aah super meis! Heel graag gedaan Xx

  • Een meisje van 12

    12 juli 2016 at 13:05

    salaam,ik ben pas 12 maar ga vandaag voor me hele familie koken. Ik zocht het juiste gerecht en die heb ik gevonden, dankjewel!!!

    1. xfaatje

      13 juli 2016 at 06:52

      Hallo lief meisje,

      Dit is zo stoer van jou! Echt mijn complimenten dat je op zo’n jonge leeftijd al kunt koken voor je familie! Ik hoop dat het is gelukt en dat het heeft gesmaakt! Xx

      1. Een meisje van 12

        13 juli 2016 at 12:56

        Dankjewel voor je lieve woorden!!!
        Ook complimenten voor jou, je hebt super lekkere gerechten gemaakt. Daarom kijk ik altijd op jouw site.
        Mijn hele al mijn tantes en ik zijn gek op je gerechten.
        Toen ik dit gerecht maakte ging er wel wat mis met de kruiden maar mijn moeder heeft me geholpen.
        Ik weet het voor de volgende keer, kruiden uit me hoofd leren!

      2. xfaatje

        14 juli 2016 at 09:05

        Aah dat is erg lief van je! Je mama is zeker trots op je dat je nu al maschAllah zo goed bezig bent met koken. Voor je het weet ken je echt alle kruiden uit je hoofd haha. Toen ik net begon met koken, had ik gewoon echt een briefje met alle kruiden op de koelkast geplakt haha. Xx

  • Samira

    13 augustus 2016 at 12:06

    Dit is o zo lekker! ? ikzelf fatima klop er een eitje bij als de tajine bíjna gaar is.. ook heel lekker!

    Dikke kus!

    1. xfaatje

      15 augustus 2016 at 07:17

      Hallo Samira,

      Hmm lekker hoor! En heeft het gesmaakt meis? Xx

    2. xfaatje

      15 augustus 2016 at 07:17

      Hallo Samira,

      Haha ja dat is lekker hé! Dit doe ik ook vaak haha yummie!

  • Samira

    15 augustus 2016 at 13:55

    Heeft héérlijk gesmaakt schat.. alhmdl ??

    1. xfaatje

      15 augustus 2016 at 14:33

      Super meis! Xx

  • Liselotte

    15 september 2016 at 20:04

    Het was echt heerlijk.. Ik ben al een lange tijd fan van je recepten en het werd eens tijd om je een berichtje te sturen met hoe lekker alles is !! De gehaktballetjes (zoals jij het maakt) en deze saus waren vanavond aan de beurt en het was echt heer-lijk! Als toetje de chocolade brownie met walnoten … ik had veel blije gezichten aan tafel ?!

    1. xfaatje

      16 september 2016 at 07:15

      Hallo Liselotte,

      Wat een lief berichtje zeg! Ik vind het echt leuk dat je een berichtje achterlaat. Super leuk om te lezen dat mijn recepten zo in de smaak vallen. Je bet zeker wat complimentjes rijker nu hihi!

  • Nadia

    5 oktober 2016 at 13:26

    Hoi Faatje,

    Dit gerecht ziet er heerlijk uit. Wel even een vraagje.. welk hoeveelheid van het pakje tomatensaus gebruik je?

    1. xfaatje

      6 oktober 2016 at 06:17

      Hallo Nadia,

      Je gebruikt 350 gram, dus heel het pakje Xx

  • Rach

    16 oktober 2016 at 00:48

    Hoi Faatje!

    Zou dit ook met rijst kunnen?

    1. Fatima

      17 oktober 2016 at 06:08

      Hallo Rach,

      Jazeker dat kan ook!

  • san

    5 december 2016 at 12:23

    ziet er heerlijk uit.. mijne staat nu op het vuur…

    1. Fatima

      5 december 2016 at 12:47

      Hallo San,

      Hmm jij gaat lekker smullen straks!

  • Zaara

    8 december 2016 at 08:45

    Dag Fatima, dit recept ziet er super lekker uit en wil ik vandaag gaan proberen. Heb wel even een vraagje.. Ik zie even zo gauw niet om hoeveel gram gehakt het gaat? Kan het over ’t hoofd hebben gezien hoor..
    Dankjewel voor al je lekkere recepten!

    1. Fatima

      8 december 2016 at 15:55

      Hallo Zaara,

      Je hebt ongeveer 200 gram gehakt nodig, maar je kunt eigenlijk zoveel nemen als je wilt hoor. Xx

  • Sallie

    8 januari 2017 at 14:51

    Dag Fatima
    Wat ziet ze er allemaaal te lkkr uit jummie krijg er zin omte maken.. bij deze kan ik de cougerette bijvoegen??

    1. Fatima El Irari

      9 januari 2017 at 15:03

      Hallo Sallie,

      Dankjewel lieve schat! Jazeker, dat kan hoor.

      Liefs Fatima

  • Ashley Amira

    7 april 2017 at 22:53

    Vandaag voor het eerst genaajr eb het was heeeeeerlijk ? Normaal werd ie altijd te zuur maar dit recept was perfec! Dankjewel?

    Ps volgens mij komen mij berichten bij snap never aan bij je haha

    Ga zo door met je recepten voel me eindelijk een keuken princess!

    1. Fatima El Irari

      10 april 2017 at 10:10

      Hallo Ashley Amira,

      Ah super lieverd! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Oh mijn excuses hoor haha! Ik ontvang zoveel berichten op snapchat, dat ik soms het overzicht verlies en vele berichten niet meer zie. Had je een vraag gesteld of?

      Liefs,
      Fatima

  • nadine

    7 mei 2017 at 13:22

    Hallo fatima,
    Kan ik dit gerecht ook direct worden gemaakt in een tajine of toch beter een pan met deksel?

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2017 at 11:20

      Hallo Nadine,

      Het kan echt op beide manieren klaargemaakt worden.

      Liefs,
      Fatima

  • Ila

    15 mei 2017 at 09:42

    Fatima, waarschijnlijk zie je dit bericht niet, maar ik wil dit vandaag maken en vroeg me af wat voor gehakt je gebruikt? Magere of gemengde? Rundergehakt of lam? Mijn gehaktballetjes worden altijd hard op de een of andere manier. Ik weet niet of het aan her soort gehakt ligt dat ik gebruik.

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2017 at 13:21

      Hallo Ila,

      Oh ik heb je berichtje inderdaad niet gezien, sorry. Ik gebruik altijd rundergehakt lieverd.

      Liefs,
      Fatima

      1. Ila

        15 mei 2017 at 13:27

        Dankjew, lieve Fatima. Ik was al naar de slager en had op goed geluk rundergehakt gehaald. Ben benieuwd hoe het vanavond zal smaken.

        Bedankt voor je snelle reactie, lieverd. En succes met je blog. Ik ben een groot fan van jouw heerlijke recepten. 🙂

      2. Fatima El Irari

        19 mei 2017 at 07:13

        Hallo Ila,

        Ah super! Ik hoop dat het lukt en dat je er lekker van geniet.

        Liefs,
        Fatima

  • aya

    23 mei 2017 at 14:17

    Hoi!

    Kan je de tomaten ook pureren met een staafmixer of moet het echt geschaafd worden?

    1. Fatima El Irari

      24 mei 2017 at 07:14

      Hallo Aya,

      Ja, met een staafmixer lukt het ook hoor.

      Liefs,
      Fatima

  • Sanae

    1 november 2017 at 07:37

    Hoi Faatje,

    Is het de bedoeling dat je al
    De kruiden je benoemt over de saus strooit voor je de gehaktballetjes erin doet en die laat mee koken? Liefs een grote fan!

    1. Fatima El Irari

      1 november 2017 at 08:03

      Hallo Sanae,

      De kruiden die je ziet staan gaan allemaal in de tomatensaus. Dus deze voeg je inderdaad toe bij de saus voordat de gehaktballetjes erbij gaan. Succes lieverd! Xx

      Liefs,
      Fatima

  • Oumaima

    14 december 2017 at 19:11

    Hey! Kan ik hier ook een paar eitjes op gooien?

    1. Fatima El Irari

      17 december 2017 at 08:42

      Hallo Oumaima,

      Jazeker, dat kan. Xx

  • Naima

    20 februari 2018 at 18:19

    Hoi fatima er staat 2x dat je peper moet toevoegen is dit echt nodig ik heb het niet gedaan

    1. Fatima El Irari

      21 februari 2018 at 07:08

      Hallo Naima,

      Je gebruikt maar een keer peper, tenzij je echt van pittig houdt haha. Ik heb het direct even aangepast, dankjewel! Xx

  • Malu

    13 maart 2018 at 08:26

    Salaam,
    Allereerst bedankt voor het delen van al je heerlijke en duidelijke recepten!!
    Vraagje. Ik maak vaker gehaktballetjes in saus, maar wil jou recept proberen.. kan je hier ook pompoen blokjes bij doen? En doe je die dan rauw tegelijk met gehaktballetjes of moet je die voorkoken ofzo?
    Lieve groetjes

    1. Fatima El Irari

      13 maart 2018 at 08:42

      Alaikoem salaam Malu,

      Je kunt de pompoen stukjes er al vanaf het begin bijdoen, want pompoen heeft ook even te tijd nodig om te garen. Laat je mij even weten of het heeft gesmaakt, want zelf heb ik het nog nooit met pompoen gemaakt hihi. Succes!

      Groetjes,
      Fatima

      1. Malu

        19 maart 2018 at 08:56

        Hoi hoi,
        Ik zou nog even laten weten hoe het smaakte…Lekker! Ik had pompoen en aardappels eerst even kort gekookt, toen het gerecht gemaakt en toen de balletjes goed waren en ik deze om ging roeren heb ik de aardappels en pompoen erbij gedaan. Deze konden zo nog even meegaren. Mijn dochter van anderhalf heeft gigantisch zitten eten haha. Het was echt lekker en fijn net de groente en aardappels, ondat mijn dochter dan ook makkelijk mee kan eten.. Dankje voor je recept! Liefs

      2. Fatima El Irari

        19 maart 2018 at 09:30

        Hallo Malu,

        Aah klinkt echt lekker zeg! Ik ben blij dat jullie ervan hebben genoten en ik ga zeker eens jouw combinatie uitproberen!

        Liefs,
        Fatima

  • Malu

    19 maart 2018 at 08:58

    Ik was bang dat als ik in begin de pompoen zou doen dat de balletjes er dan later niet meer bij zouden passen. Vandaar dat ik het eerst voorgekookt had 😉

  • aya

    19 september 2018 at 08:19

    Salaam,

    ik heb dit recept al 3 keer geprobeerd en alle drie de keren vond ik het echt een te felle tomatensmaak hebben echt een beetje te fel. weet je hier een oplossing voor aub 🙁

    1. Fatima El Irari

      19 september 2018 at 08:33

      Alaikoem salaam Aya,

      Mag ik vragen welke tomatensaus je hiervoor hebt gebruikt? En gebruik je ook verse tomaten of alleen tomatensaus uit een pakje? Ik hoor het graag, zodat ik je kan helpen.

      Liefs,
      Fatima

  • Buchra

    14 december 2018 at 15:36

    Salam heb een vraagje. Wat als je geen rasper hebt?

    1. Fatima El Irari

      14 december 2018 at 16:15

      Hi Buchra,

      Je kunt de tomaten ook fijnmalen in een keukenmachine of je snijdt de tomaten fijn met een mes.

  • Bo

    16 december 2018 at 22:05

    Hey Fatima,

    Ziet er zo lekker uit en het ziet eruit alsof het makkelijk te maken is nu mislukt alles vrij snel bij mij maar dit ga ik gewoon proberen Haha. Vraagje als ik er aardappelblokjes bij wil doen kan dat? Zo ja hoe en wanneer moet ik dat erbij doen?

    Groetjes Bo

    1. Fatima El Irari

      17 december 2018 at 09:58

      Hi Bo,

      Het is ook echt niet moeilijk hoor, dus ook jou moet het lukken! Als je kruimige aardappelen gebruikt, dan kun je ze tegelijkertijd met de tomatensaus erbij doen. Xx

  • Ingrid

    13 maart 2019 at 17:16

    Ik heb dit gisteren gemaakt, super handleiding heb je gemaakt ! Vond de saus heerlijk, balletjes waren bij mij helaas wat droog … dank je voor je inspirerende recepten en geweldige uitleg !!

    1. Fatima El Irari

      14 maart 2019 at 09:49

      Hi Ingrid,

      Wat goed!? Wat voor gegakt heb je gebruikt?

  • Sami

    4 december 2019 at 18:19

    Lekkerste recept van gehaktballetjes in tomatensaus, staat vandaag weer op tafel! Heerlijk❤️

    1. Fatima El Irari

      4 december 2019 at 21:36

      Hi Sami,

      Wat leuk, bedankt!

    2. Fatima Azzimani

      8 augustus 2020 at 12:31

      Mee eens superlekker

      1. Fatima El Irari

        19 augustus 2020 at 17:45

        Goed om te lezen! Xx

  • Dikra

    13 februari 2020 at 14:42

    Salaam!

    Kan ik deze ook in een tajine maken? Is wat makkelijker met het eitje Hihi k hoor graag van je!

    1. Fatima El Irari

      13 februari 2020 at 19:45

      Hi Dikra,

      Ja, hoor je kunt ook een tajine gebruiken. Xx

  • Imane

    12 oktober 2020 at 14:08

    Hoi Fatima, het linkje naar je gehakt marinade werkt niet meer..

    Welke kruiden kan ik gebruiken

    1. Fatima El Irari

      13 oktober 2020 at 11:10

  • Mariam

    28 oktober 2020 at 14:26

    De tip voor gehaktballen die wel eens uit elkaar vallen: een handje couscous er door ipv paneermeel, met een ei. Sindsdien zijn de balletjes lekker mals en mooi stevig!

    1. Fatima El Irari

      2 november 2020 at 10:43

      Oh leuk heb ik zelf echt nog nooit geprobeerd, maar ga ik zeker eens doen. Xx

  • Karim

    10 januari 2021 at 18:03

    Salam,

    Had een vraagje over charmilla. Soms doe ik er geen 100ml warm water bij omdat het al best waterig is. Komt dat door de tomaten? Want volg wel alle stappen goed.

    Groetjes,
    Karim

    1. Fatima El Irari

      13 januari 2021 at 12:42

      Alaikoem salaam Karim,

      Als de tomaten al veel vocht bevatten, dan kun je inderdaad maar beter iets minder water gebruiken.

  • Mo

    3 maart 2021 at 15:47

    Hey, had juist jouw receptje uitgeprobeerd en alles lukte heel goed en de kruiden zaten ook echt goed in elkaar dus bedankt voor het lekkere eten! Had wel één probleempje: de saus en/of het gehakt was super zout. Ik wou dit klaarmaken voor 8 personen dus ik had gewoon alles verdubbeld, maar dit zal dus waarschijnlijk daar aan liggen. Enig idee hoe ik het recept best voor 8 personen maak? Bedankt!

    1. Fatima El Irari

      14 maart 2021 at 20:53

      Hi Mo,

      Je kunt de volgende keer alles verdubbelen, alleen het zout verdubbel je dan niet. Je kunt het beste tijden het koken even proeven of de saus zoutig genoeg is en zo niet, dan doe je er gewoon weer ietsjes meer bij.

      1. Senna

        24 maart 2021 at 20:14

        Salam Fatima,

        Als ik 4 tomaten wil gebruiken hoeveel kruiden moet ik dan doen? Il ben niet zo goed in die verhoudingen..x

      2. Fatima El Irari

        11 april 2021 at 12:10

        Alaikoem salaam Senna,

        Je kunt dan gewoon dezelfde hoeveelheden aanhouden. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept