GEHAKT MARINADE
Ingrediënten:
.
Voor het gehakt:
.
- 300 gr. rundergehakt
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 2 etl. peterselie, fijngesneden
- 1 etl. zonnebloemolie
- 1 etl. olijfolie
- 1 etl. paneermeel
Kruiden:
.
- 2 tl. paprikapoeder
- 1 tl. kurkuma
- 1/2 tl. zwarte peper
- 1/2 tl. komijnpoeder
- 1 tl. zout
Bereiding:
.
- Schep het gehakt in een ruime kom en voeg de ui, knoflook en de peterselie toe.
- Voeg alle kruiden toe en giet ook de zonnebloemolie en de olijfolie erbij.
- Roer het gehakt goed samen, tot alle kruiden goed in het gehakt zijn getrokken.
- Zet het gehakt apart en laat het voor minstens 30 minuten staan, zodat de marinade goed in het gehakt kan trekken.
Extra tips&trics:
.
- Voor extra stevige gehaktbakken kun je een eetlepel paneermeel toevoegen.
- Laat de marinade voor minstens 30 minuten in het gehakt trekken.
Lief,
Fatima
Schat kan ik deze gehakt gebruiken voor macaroni? Xx
Allereerst excuses voor mijn late reactie meid! Dat kan zeker meid, want ik gebruik deze marinade voor echt al mijn gehakt gerechten haha <3
Hi! Het is al een tijdje terug dat je dit recept online hebt gezet, maar ik vroeg me af hoeveel gram gehakt je ongeveer gebruikt bij de aangegeven hoeveelheden ingrediënten?
Liefs
Hallo Nikki, ik gebruik altijd ongeveer 200/250 gram gehakt voor deze marinade.
Lijkt me heerlijk, ga ik vanavond proberen.. 🙂
Hallo Daisy, en wat vond je ervan? <3
Salam,
Ik heb een vraagje. Haal jij je kruiden, zoals cayennepeper paprikapoeder, gemberpoeder en kurkuma, uit Marokko of gewoon van de supermarkt/slager?
Salaam Alaikoem Wies, de kruiden die ik gebruik komen bijna allemaal vanuit Marokko, maar je kunt deze kruiden ook prima bij de slager halen hoor. Succes.
Yummy heerlijk recept!!???
Bedankt Essie!
Haai meid ,
Als eerst wil ik even zeggen dat jou recepten GEWELDIG zijn mashAllahh !!!
Ik heb zoveel van jou recepten uitgeprobeerd, en het is altijd goed gelukt. Ik ben nu bezig met de tortillas dus ben benieuwd hihi.
Ik zou het heel leuk vinden als je ooit 3 nieuwe recepten zou plaatsen van :$ :$
Biefstuk
Spinazie
Bami.
Maar nogmaals ben super blij met jou blog ga zo door xxx
Hallo meid,
Allereerst super bedankt voor je lieve bericht! Ik ben blij dat je zo blij bent met mijn recepten hihi. Nou aankomend weekend ga ik toevallig bami maken, dus dat komt goed hihi. Bedankt meid Xx
Echt waar! Super blij ben ik hihihi wat een geluk. Ik kan niet wachten op je recept. Het zal zeker weten overheerlijk zijn. Ik vind het ook zo handig hoe je de foto’s erbij plaats dat maakt het toch wel makkelijker. Mijn tortillas zijn bijna klaar ze zien er goed uit hihi. Fijne avond xxx
Hallo Anoniem,
Haha dankjewel lieve meid erg lief van je! Ik hoop dta het heeft gesmaakt! Xx
Hey faat,
Sinds ik getrouwd ben (een maand) heb ik al heel wat recepten gebruikt. Heerlijk, inclusief deze marinade!
Keep up doing the good work!
Hallo Hanane,
Aah zo leuk! Allah ikemel belgair lieverd! Xx
Wat een lekker recept, heb het geprobeerd…Alleen de courgette wasniet gaar, is hier een oplossing voor?? Ook ben ik niet zo dol op aubergine, mijn dochter ook niet, is er alternatief?? Verder heel lekker!! Respect voor u!! Is best veel werk. GROETJES AGNES
Hallo Agges,
Heb je het over de Aubergine schotel? Bedankt voor je lieve compliment meis! Xx
Ik zie op je foto dat je ook kurkuma gebuikt alleen waarom staat het niet in je recept? Ik doe zelf wel altijd 1 tl kurkuma in mijn gehakt
Verder vind ik je top! Keep it going.
Graag zout ik wel wat meer authentieke Marokkaanse gerechten op je blog willen terug zien?
Hallo Nora,
Oh dan heb ik die gemist haha. Ik ga het er gelijk bijzetten. Marokkaanse recepten komen er nog allemaal aan inschAllah. Xx
Dag Fatima,
Terbak allah 3lik. Ik volg je sinds kort. Ik heb een paar recepten uitgeprobeerd….zijn allemaal goed gelukt. Voornamelijk marokkaanse brood. Was een obstakel voor mij. Dank zij jou , koop ik geen marokkaanse brood meer.
ik ben je dankbaar
Hoi Fatima!
Gebruik je echt 2 gesnipperde uien voor 250 gram gehakt? Ik heb er nu 1 gebruikt voor 450 gram gehakt en heb al het idee dat het uiballetjes zijn geworden, haha.
Liefs
Hallo Lina,
Haha ik echt om ‘uiballetjes’ moeten lachen! Ik gebruik 2 kleine uien, sorry dit moest ik er duidelijk in vermelden. Anders gebruik je uiteraard 1 grote ui. Heeft het wel gesmaakt?
Liefs,
Fatima
Het was super! Ik heb de tajine met gehaktballetjes in tomatensaus gemaakt.
Hallo Lina,
Dat is inderdaad erg lekker. Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd!
Liefs,
Fatima
Fatimaaaa heerlijk jou dingen jmmr dat k mijn eindresultaat van de dorade hier niet kan plaatsen kan je zien dat ht gelukt s. Aub ik.zoek iets wat k op een bruiloft hb gegeten en nergens kan vinden das namlijk een vissoort zonder graten en om die vis heen was een rode tomatensaus met minigarnaaltjes erin heeeeerlijk maar wil graag recept heb jij dat??
Hallo Fatima,
Je kunt je foto’s altijd sturen naar info@uitdekeukenvanfatima.nl Bedoel je visfilet?
Liefs,
Fatima
Hooi! Zou je ipv zonnebloem olie alleen olijfolie kunnen gebruiken? En zal het ook smaken als je de koriander er niet bij doet?
oh en nog een vraagje haha, is het ook goed al je de marinade van het gehakt veel langer dan 30min laat intrekken of is dat teveel?
Hallo Aya,
Hoe langer je de marinade laat intrekken in het gehakt hoe lekkerder de smaak wordt haha. Dus ja hoor je mag het zeker langer dan 30 minuten laten intrekken.
Liefs,
Fatima
Hallo Aya,
Ja hoor dat kan zeker en de koriander mag je weglaten.
Liefs,
Fatima
Heeyy ik wil de gehakt marineren en daarna bakken en vervolgens in de bladerdeeg doen, kan dat?
Hallo Dina,
Ja hoor dat kan zeker!
Liefs,
Fatima
Hoi Fatima
Zou ik die recept mogen van die broodje gehakt die zag er zo lekker uit !!
Salam lieve Fatima,
Sinds ik jou gehakt marinade heb uitgevonden kan ik letterlijk niet meer zonder! ik had nou een klein vraagje ik heb gisteren mijn gehakt gekruid en de vriezer gedaan maar als ik het zou willen gebruiken kruid je het dan nogmaals of is 1x kruiden voldoende hoor graag van jou dikke kuss..
Alaikoem salaam Nesrine,
Wat leuk om te lezen zeg! Dankjewel lieve meid. Een keer het gehakt kruiden is meer dan genoeg hoor. Dus, wanneer het gehakt is ontdooit kun je het direct gebruiken.
Liefs,
Fatima
Hey Fatima, moet je alle ingredienten verdubbelen als je 500 gr gehakt gebruikt ipv 250?
Hi Hayar,
Ja, ik zou de ingredienten wel verdubbelen anders wordt het gehakt iets te smaakloos. Het zout en de zwarte peper kun je beetje naar smaak toevoegen. Succes! Xx
Salam alaikum Fatima,
Het recept ziet er goed uit heerlijk mijn vraag was ik heb 400/500gr gehakt ongeveer moet ik dan overal een tl extra van nemen?
Adriana
Alaikoem salaam Adriana,
Dankjewel lieverd. Als je 500 gram gebruikt, dan zou ik inderdaad gewoon het recept verdubbelen. Succes! Xx
Hey fatima
Super ik ga zelf het gehakt marineren thans voor de tip
Vanmorgen je lekkere pannekoekjes gemaakt met de vele gaatjes super lekker hoor
Hi Benny,
Ah wat leuk! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt!
Groetjes,
Fatima
Hallo Fatima
Volg nu ook je doodblog!
Kan ik ook i.p.v. koriander, korianderpoeder gebruiken?
Gebruik je komijnzaad of komijnpoeder?
Hi Lei,
Wat leuk! Voor de marinade gebruik ik komijnpoeder.
Liefs,
Fatima
Hallo Fatima,
Sorry. Foutje gemaakt.
Bedoel natuurlijk je foodblog!
Hi Lei,
Haha dat dacht ik al, dus ik heb het al aangepast. Xx
Kan je ook ipv kurkuma safraan gebruiken ?
Hi Rumeysa,
Dat kan, maar van saffraan heb je maar een mespunt nodig en zeker geen 1 theelepel. Xx
Ich bien eind deutscher, your page is wowie. Danke sheun.
Thank you!!
Heey fatima!!
Ik lees steeds de reacties terug over de koriander.
Dit zie ik niet terug bij de ingredienten.
Kan ik die niet gebruiken?
En ik heb de droge geraspte peterselie kruiden. Zijn die ook goed?
Hi Sumeya,
Voorheen gebruikte ik ook koriander in de marinade, maar dit doe ik niet meer. Maar je kunt het altijd gebruiken hoor. Zelf raad ik altijd verse peterselie aan, maar gedroogde kun je ook proberen. Xx
Hoi Fatima,
Wat is die witte poeder die ik op de foto zie?
Xxx
Hi Sanae,
Dit is paneermeel. Ik heb het erbij gezet. Xx
Hoi hoeveel paneermeel moet erbij? Groet
Hi Laan,
1 eetlepel paneermeel.
Hoiii! Zou deze marinade ook lekker zijn voor kipgehakt? Xx
Hi Amber,
Nee, voor kippengehakt zou ik deze marinade niet gebruiken. Je kunt het volgende gebruiken;
300 gr. kippengehakt
1 ui, fijngesneden
2 etl. fijngesneden peterselie
1 tl. zout
1 tl. gemberpoeder
1/2 tl. zwarte peper
1/2 tl. paprikapoeder
2 etl. zonnebloemolie
Hey Fatima,
Hoe heet dit gerecht in t Marokkaans.?
Swehh toch?..
Groetjes Jeroen
Hi Jeroen,
Bedoel je de gehakt marinade?