GEBOORTEKOEKJES YANIS

Hij is er eindelijk! Onze lieve zoon Yanis is op vrijdag 1 februari 2019 geboren om 15:00 uur. Ons liefste, kleine en meest bijzonder mooie geschenk. Wat zijn wij toch blij en gelukkig met jou in ons leven! Ik ben nog wel eventjes met verlof, maar ik wilde toch even deze schattige geboortekoekjes met jullie delen, die ik van de week maakte voor onze kleine man. Bij een geboorte denk je vaak aan beschuit met muisjes, maar hoe leuk is het om toch iets meer uit te pakken en wat lekkers feestelijks te bakken zoals deze geboortekoekjes. Leuk voor je de kraamvisite of voor een babyshower!

Ingrediënten: (30 stuks)
.
Voor het koekjesdeeg:
.
  • 250 gr. bloem, gezeefd
  • 1 tl. bakpoeder
  • 1/2 tl. zout
  • 120 gr. roomboter
  • 100 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
Extra:
.
  • fondant
  • poedersuiker
  • jam

Bereiding:
.
Stap 1.
.

Meng in een middelgrote kom de bloem, bakpoeder en het zout samen en zet apart. Mix in een andere kom de zachte roomboter, kristalsuiker en de vanillesuiker op hoge snelheid voor 2 minuten mooi lichtgeel en luchtig. Klop het ei los en voeg deze erbij en mix nog eens voor 60 seconden.

Stap 2.
.

Voeg de helft van het bloemmengsel toe en mix tot de bloem is opgenomen. Voeg de overige bloem toe en mix nogmaals samen tot een mooi zacht koekjesdeeg. Schep het deeg uit de kom en kneed het deeg met de hand tot een bal. Plaats het deeg in een diepvrieszak en druk het deeg uit tot een plak. Sluit de zak en zet het deeg voor 30 minuten in de koelkast.

Stap 3.
.

Bestuif je werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 1 cm dikte. Druk met een koekjesvorm  de gewenste vormen uit het deeg en plaats de koekjes op een bekleed bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 15 a 20 minuten mooi goudbruin en gaar. Wanneer de koekjes gaar zijn laat je ze volledig afkoelen op een rooster.

Stap 4.
.

Rol het fondant uit met wat poedersuiker tot de gewenste dikte en druk met precies dezelfde koekjesvorm vormpjes uit het fondant. Smeer een dun laagje jam bovenop het afgekoelde koekje en plaats het fondant bovenop het koekje. Druk eventueel een leuke tekst in het fondant en klaar zijn je koekjes!

Liefs,
Fatima

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

 

 

60 antwoorden
  1. Salma
    Salma zegt:

    Gefeliciteerd met de geboorte van je zoontje. Ik ga dit recept zeker opslaan. Ook wij verwachten een zoontje in juni insha’allah, dus dan is dit koekje ideaal als extraatje. Dank je wel. Nog veel sterkte gewenst met je herstel en geniet van je kleine prins?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Dankjewel Nurgul! Ik heb hiervoor doorzichtige inpakfolie gebruikt die ik in vierkantjes heb geknipt. Vervolgens het koekje in het midden geplaatst en aan de bovenkant dichtgeknoopt met lint.??❤️

      Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Dankjewel lieve Saida! Je kunt de koekjes voor zeker 2 weken bewaren in een afgesloten trommel of zelfs voor een paar maanden invriezen. De fondant doe ik er wel pas op wanneer ik de koekjes serveer/weggeef, maar dit kun je ook een dag van tevoren doen.

      Beantwoorden
  2. Leyla
    Leyla zegt:

    HOi Faatje, ik wil deze graag nu maken, maar ik heb momenteel 90 gram roomboter. Zou ok het kunnen aanvullen met zonnebloemolie?

    Beantwoorden
  3. Najat
    Najat zegt:

    Salam eerst en vooral dikke proficiat met je kleine prins? Inshallah gaat alles goed met jullie. Mag het ook soja boter zijn (bakken en braden). Lief van je dat je de recept met ons wilt delen terwijl je pas bevallen bent ❤️

    Beantwoorden
  4. Femke
    Femke zegt:

    Nogmaals gefeliciteerd met de geboorte van je zoontje, lekker genieten! Want het vlieg écht zo voorbij. Mooie koekjes en ze zullen ongetwijfeld erg lekker zijn. Ik ga ze opslaan, leuk om voor allerlei gelegenheden te maken :-).

    Beantwoorden
  5. Nouha
    Nouha zegt:

    Salam Lieve Fatima,

    aller eerst van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoontje Yanis. Ik hoop dat het goed met jullie gaat. Ik had een vraagje.. van waar heb je je koekvorm? ik heb de lettertjes en de cijfers al maar ik vind die koekvorm zo mooi! En welke fondant raad je aan?

    Dankjewel!

    Beantwoorden
  6. Tugba
    Tugba zegt:

    Hoi Fatima,

    Gefeliciteerd met je kleine!
    Heb je misschien tips wat ik evt kan gebruiken ipv jam? Ben niet zo een jam liefhebber namelijk en kom zo 1,2,3 niet op wat anders als smeerlaag

    Groetjes! Tugba

    Beantwoorden
  7. Dalya
    Dalya zegt:

    Gefeliciteerd met je kleine!
    Ik heb een vraag over het ei. Welke groote precies? Want ik woon in Duitsland en we hebben hier Small- Medium- Large groote?

    Beantwoorden
  8. Nadia
    Nadia zegt:

    Gefeliciteerd met de geboorte van jullie kleine wonder Yanis. Wat een prachtige naam hebben jullie gekozen. Mabrouk! En wat een geweldig idee deze koekjes.

    Beantwoorden
  9. Narjiss
    Narjiss zegt:

    Hey fatima allereerst gefeliciteerd met je zoontje!
    Ik maak voor mijn nicht haar sab7ah deze koekjes. En hoe moet de structuur van de deeg zijn? Ik heb nu het recept gevolgd maar na het mixen ziet de deeg er nog best nat uit en niet erg sterk. Ik heb al iets meer bloem toegevoegd maar weet niet zeker of de deeg gewoon zo hoort of niet. Alvast bedabkt voor de moeite!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Narjis,

      Dankjewel lieverd!? Het hoort een samenhangend deeg te worden, dus geen nat deeg. Als het deeg nog iets nattig is, dan mag je er telkens 2 eetlepels bloem bijdoen en het deeg weer kneden. Het deeg hoort uiteindelijk niet te plakken. Succes lieverd!

      Beantwoorden
  10. Sarah Jamai
    Sarah Jamai zegt:

    Hoi,

    Allereerst gefeliciteerd met de geboorde van jullie zoon.

    Ik sta momenteel in de keuken in de hoop dat mijn koekjes er net zo mooi als die van jou uit zullen zien. Ik vroeg me af of je de roomboter eerst laat smelten voordat je het mixt met de kristal- en vanille suiker?

    Groetjes, Sarah

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi sarah,

      Dankjewel lieve schat!? De roomboter hoort gewoon lekker zacht op kamertemperatuur te zijn. Mocht je de roomboter vergeten uit de koelkast te halen, dan kun je de boter voor 1 minuut verwarmen in de magnetron.?

      Beantwoorden
  11. Miriam
    Miriam zegt:

    Gefeliciteerd lieve Fatima?
    De koekjes zien er erg mooi uit Tbarkelah 3lik??. Geniet van jou verlof en jullie mooiste geschenk schat. Xxx Miriam
    OumamiFood

    Beantwoorden
  12. Vandenberghe Sylvie
    Vandenberghe Sylvie zegt:

    Gekukwensen heb ze ook gemaakt prachtig gewoon en heel leuk om te maken heb ze in roze en wit gemaakt.
    Dank zij jou een beetje keukenprinses??

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter op Fatma Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *