GEBAKKEN RIJST MET KIP UIT DE WOK

13 oktober 2017Fatima El Irari

Misschien is het jullie al opgevallen dat ik op snapchat en insta stories best vaak rijstgerechten deel. Dit komt doordat wij thuis enorm gek zijn op alle soorten rijstgerechten! Van het weekend maakte ik een van mijn ons favoriete gerecht en dan heb ik het over de Gebakken rijst met Kip uit de wok! En met de nieuwe wokpan in huis had ik gelijk weer een goed excuus om dit lekker gerecht weer eens te maken. Dit gerecht is zo simpel om klaar te maken en de smaak is te lekker!

INGREDIËNTEN (4 personen)

Gebakken rijst
  • 2 et. knoflookolie
  • 1 prei
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 3 kleuren paprika
  • 1.5 thl zout
  • 1 halve thl. zwarte peper
  • 4 eieren
  • 200 gr. gekookte rijst
  • 1 et. sojasaus 
Kip marinade
  • 200 gr. kipfilet
  • 1 tl. zout
  • 2 tl. gerookte paprikapoeder
  • 1 etl. knoflookolie
Garnering
  • bieslook
  • gebakken uitjes

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de knoflookolie in de wok en bak de gesneden prei samen met de geperste knoflook voor een paar minuten aan.
  2. Schep de gesneden paprika stukjes erbij en bak geheel mee voor een paar minuten op middelmatig vuur.
  3. Breng vervolgens geheel op smaak met wat peper en zout en schep alles goed door. 
  4. Maak wat ruimte in het midden en breek de eieren in het midden. Blijf de eieren doorroeren en mix het geheel samen.
  5. Schep de gekookte rijst erbij en mix alles samen. Tip! Wat ik erg lekker vind is om er nu wat sojasaus bij toe te voegen.
  6. Schep de gesneden kipfilet stukjes in een kom en voeg het zout die je samen met de gerookte paprikakruiden heb gemixt erbij.
  7. Giet de knoflookolie erbij en mix de marinade goed door de kip stukjes. Prik de kip stukjes door de spiesen en zet ze voor 30 minuten apart, zodat de marinade kan intrekken.
  8. Vet de grill in met een beetje olie en bak de kip spiesen voor een paar minuten aan beide kanten mooi goudbruin en gaar.
  9. Schep wat rijst op een bord en plaats hierop de kip spiesen. Strooi nog wat gebakken uitjes en wat bieslook erbij en klaar is je avondeten! En vergeet zeker niet de satésaus, erg lekker!

Een erg simpel recept waarmee je een lekkere maaltijd op tafel kunt toveren! Probeer het zelf eens uit en laat mij vooral weten wat je ervan vindt.

Liefs,
Fatima

 

Print recept

56 Comments

  • Sabrina

    13 oktober 2017 at 15:56

    Ziet er heerlijk uit
    Waar kan je de knoflook olie kopen

    1. Fatima El Irari

      14 oktober 2017 at 07:57

      Hallo Sabrina,

      Deze kun je kopen bij de Xenos. Dankjewel! Xx

      1. Karima

        11 mei 2020 at 10:38

        Hi Fatima

        Kun je ook knoflook olie met chilipeper gebruiken. Of verandert dat de smaak?

        Groetjes
        Karima

      2. Fatima El Irari

        12 mei 2020 at 08:43

        Hi Karima,

        Ja, hoor dat kan. Je kunt er dan nog een teentje knoflook bij doen als je alsnog de knoflooksmaak wilt.

  • Annaz

    14 oktober 2017 at 16:49

    Hmm lijkt me lekker! Waar heb je deze pan van?

    1. Fatima El Irari

      14 oktober 2017 at 16:51

      Dankjewel Annaz! Deze kun je bestellen bij BK Cookware; https://www.bk.nl/wokarang

  • Lima

    14 oktober 2017 at 16:49

    Hi Fatima,

    Zou ik er ketjap bij kunnen doen ipv soja?

    1. Fatima El Irari

      14 oktober 2017 at 16:52

      Hallo Lima,

      Ja hoor kan ook!

  • Sinem

    14 oktober 2017 at 16:50

    Kan ik ook garnalen erbij doen?

    1. Fatima El Irari

      14 oktober 2017 at 16:52

      Hallo Sinem,

      Ja hoor je kunt de kip vervangen door garnalen. Xx

  • Hakima

    16 oktober 2017 at 12:45

    En als je geen knoflook olie hebt wat kan je daarvoor in de plaats gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      16 oktober 2017 at 14:19

      Hallo Hakima,

      Gewoon zonnebloemolie is ook goed hoor. Succes! Xx

  • Fatima

    17 oktober 2017 at 15:06

    Salaam Fatima,
    Kan je de eieren weglaten of mislukt dan het gerecht?

  • Asma

    17 oktober 2017 at 15:35

    Hey fatima,
    Het ziet er weer heeerlijk uit!
    Welke rijst gebruik je?

  • Nora

    18 oktober 2017 at 10:23

    Heey Fatima,

    Weer een heerlijk gerecht. Ik zie vaker op jouw videos dat je zijplaten hebt op jouw aanrecht naast het fornuis. Waar heb je dit vandaan?

    Ik heb het probleem dat de zijkant loskomt van mijn aanrechtblok ivm de warmte van het fornuis.

    Alvast bedankt schat

    Gr,
    Nora

    1. Fatima El Irari

      18 oktober 2017 at 11:19

      Hallo Nora,

      Dankjewel lieve schat! Nou ik had dus precies hetzelfde probleem en bij mij raakte de strip dus ook los door de warmte. Ik heb toen de woningbouw gebeld en zij hebben toen direct zo’n ijzeren plaat geplaatst. Je moet ze gewoon even bellen en als het goed is doen ze dit vanaf nu altijd. Succes schat! Xx

      1. Nora

        18 oktober 2017 at 14:14

        Dankje wel lieverd! Ben hier errg mee geholpen, ik ga dat meteen even proberen. Xx shokrannnn

      2. Fatima El Irari

        19 oktober 2017 at 06:13

        Heel graag gedaan Nora! Xx

  • Ghizlan

    21 oktober 2017 at 09:43

    Hoi hoi,
    Hoe maak jij je rijst? Mijne word altijd so papperif

    1. Fatima El Irari

      23 oktober 2017 at 06:18

      Hallo Ghizlan,

      Mag ik vragen welke rijst je gebruikt? De rijst speelt namelijk een grote rol. Xx

      1. Ghizlan

        23 oktober 2017 at 10:09

        Jaa tuurlijk haha. Hmm de grote zak van de lidl basmatj. S blauwe zak volgrns mij

      2. Fatima El Irari

        23 oktober 2017 at 11:54

        Hallo Ghizlan,

        Ik gebruik ook de basmati rijst van de Lidl, maar dan de paarse verpakking. Plakt echt nooit.

  • Rabia

    25 oktober 2017 at 17:13

    Hoi Fatima,

    Waar heb je jw witte borden van, heel mooi

    1. Fatima El Irari

      26 oktober 2017 at 06:12

      Hallo Rabia,

      Deze komen van de Action. Xx

  • saliha

    26 oktober 2017 at 08:10

    Salam Faat,
    Ik heb dit recept gisteren gebruikt. Ik heb er heerlijk van genoten!
    Groet,
    Saliha

    1. Fatima El Irari

      26 oktober 2017 at 08:41

      Alaikoem Saliha,

      Aah wat leuk zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

  • Linda

    29 oktober 2017 at 11:39

    Heel erg lekker recept!
    Alleen vraag ik mij af wanneer je de bieslook toevoegt? Is dat op het laatst om te garneren of bak je het nog even mee?
    Ben benieuwd!

    Groetjes,
    Linda

    1. Fatima El Irari

      30 oktober 2017 at 07:02

      Hallo Linda,

      Dankjewel hoor! Ah sorry deze stap heb ik niet duidelijk in het recept vermeld. De bieslook gebruik ik inderdaad voor de garnering, dus op het eind eigenlijk. Ik zet het er gelijk even bij, bedankt hoor! Xx

      Liefs,
      Fatima

  • Naïma

    7 november 2017 at 19:38

    Salaam lieve Faatje,

    Me again!
    Vandaag stond deze heerlijke gebakken rijst op het menu! Wij hebben weer genoten! Thanks for sharing! ♡♡

    Liefs Naïma♡

    1. Fatima El Irari

      8 november 2017 at 07:03

      Hallo Naima,

      Aah super! Ik ben blij dat jullie ervan hebben genoten lieverd! Xx

  • Maya

    12 november 2017 at 13:07

    Hoi lieve faatje..

    Wanneer kom je met een kookboek ik ben de eerste die direct naar de winkel ervoor rent?… jou recepten zijn zo duidelijk uitgelegd en mislukken bijna nooit Gr een mega grote fan maya

    1. Fatima El Irari

      13 november 2017 at 07:46

      Hallo lieve Maya,

      Hahaha wat ontzettend lief zeg! InschAllah komt er snel een kookboek haha! Dankjewel lieve schat! Xx

  • Fatiha

    27 november 2017 at 19:22

    Wat bedoel je met gerookte paprikapoeder?

    1. Fatima El Irari

      28 november 2017 at 07:19

      Hallo Fatiha,

      Je hebt paprikapoeder, maar je hebt ook gerookte paprikapoeder. Deze is verkrijgbaar bij o.a. Jumbo, Albert Heijn en ook bij de Turkse/Marokkaanse slager.

      Liefs,
      Fatima

  • Youssie

    13 december 2017 at 15:10

    Hoi Fatima,

    Gister heb ik dit recept gebruikt en het is supergoed in de smaak gevallen!

    Dank je wel en blijf vooral doorgaan met delen van je recepten!❤️❤️

    1. Fatima El Irari

      13 december 2017 at 15:37

      Hallo Youssie,

      Ah wat goed! Dankjewel lieve schat en ik ben blij dat het heeft gesmaakt! Xx

  • Souka

    15 december 2017 at 09:08

    welke satesaus kun je hierbij gebruiken of moet je die zelf maken? (en is er dan een recept van?)

    1. Fatima El Irari

      17 december 2017 at 08:44

      Hallo Souka,

      Je kunt gewoon de satésaus van de supermarkt gebruiken hoor. De Lidl heeft ook een lekkere. Mijn recept zal ik snel plaatsen op de blog. Xx

  • Oummie

    23 december 2017 at 04:09

    BaraakAllaahoe fiekie voor t delen van je recepten! Ik gebruik ook dezelfde rijst (toch komt het soms nog eens voor dat die ook beetje plakkerig word). Hoe kook jij de rijst, heb jij de gouden tip Haha..

    Ps: zou leuk zijn als je hier ook alles deelt wat je op insta en snap deelt, niet iedereen maakt daar gebruik van ?

    Ga zo door! Groetjes

    1. Fatima El Irari

      24 december 2017 at 10:44

      Hallo lieverd,

      Ik zal inschAllah ook vele snaps hier delen in een artikel. Ik gebruik altijd basmati rijst en die plakt eigenlijk nooit. Wat ik soms ook doe is de rijst koken en wanneer de rijst gaar is direct afspoelen met water. Ik vries dan de koude rijst in en wanneer ik rijst nodig heb haal ik het uit de diepvries en hoef ik de rijst enkel nog op te warmen of even mee te wokken. Xx

  • Sg

    10 januari 2018 at 17:06

    Hoi Fatima,

    Ik heb vandaag de rijst en kip gemaakt, het was heerlijk!

    1. Fatima El Irari

      11 januari 2018 at 07:56

      Aah super goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

  • hafsa

    17 januari 2018 at 20:08

    salaam ik heb vandaag de rijst gemaakt en het was heerlikl

    1. Fatima El Irari

      18 januari 2018 at 07:08

      Alaikoem salaam Hafsa,

      Aah wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

  • Manel

    29 januari 2018 at 13:26

    Hallo fatima een klein vraagje kan je de rijst vervangen met quinoa ? Zou je eens een recept kunnen maken met quinoa want het lukt mij nooit om lekkere quinoa te maken en ben zeken dat jij altijd een super recept hebt ? dank u groetjes

    1. Fatima El Irari

      30 januari 2018 at 07:27

      Hallo Manel,

      Jazeker, je kunt ook quinoa gebruiken. Ik zal binnenkort eens snel een lekker receptje ervan delen. Xx

  • Hab

    15 februari 2018 at 13:34

    Hi Fatima, de rijst ziet er heerlijk uit.. Hoe heb je die gekookt? En de gerookte paprikapoeder kan die ook gewoon vervangen met paprikapoeder? En de knoflookolie vervangen met zonnbloem olie? Smaakt de kip dan niet anders? Graag zie ik een reactie tegemoet.. xx

    1. Fatima El Irari

      15 februari 2018 at 13:40

      Hallo Hab,

      Ik koop mijn rijst altijd gewoon in water en wanneer de rijt gaar is spoel ik deze direct om met koud water. Omdat je de rijst toch weer gaat bakken, wordt de rijst vanzelf weer warm. Ja hoor je zou ook paprikapoeder kunnen gebruiken en de knoflookolie kunnen vervangen met zonnebloemolie. Succes lieverd! Xx

  • Lamyae

    21 maart 2018 at 13:17

    Hoi Fatima,
    Hoeveel spiezen haal je uit 200 gram kipfilet?
    Xx

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2018 at 13:42

      Hallo Lamyae.

      Ligt er maar net aan hoeveel je de spies vult en hoe groot de kip stukjes zijn. Zelf had ik in totaal 5 spiezen.

  • Hayat

    26 mei 2018 at 18:26

    Hoi Fatima,

    Tbark allah 3lik. Zelfs nu in de ramadan heb ik dit gerecht net klaargemaakt. Ben benieuwd hoe het straks smaakt.

    Vraagje; waar heb je die diepe borden vandaan?

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2018 at 11:45

      Hi Hayat,

      Ah wat goed! Allah ibarkfiek lieverd, dankjewel! De borden komen van de Action. Xx

  • Hayat

    21 juli 2018 at 08:06

    Hoi Faat,

    Je hebt het over 200 gr gekookte rijst, hoeveel is dit ongekookt?

    Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      22 juli 2018 at 13:40

      Hi Hayat,

      200 gram gekookte rijst is ongeveer 100 gram ongekookt. Als je rijst kookt, dan wordt het vaak verdubbeld in hoeveelheid. Xx

  • Sule

    14 december 2019 at 19:52

    Hoi, ik heb vandaag deze recept uitgeprobeerd. Prei vervangen met paksoi. Het was erg lekker. Bedankt👏

    1. Fatima El Irari

      15 december 2019 at 10:23

      Hi Sule,

      Oh wat goed! Ik heb paksoi nog nooit gebruikt, dus binnenkort maar eens doen.👍🏼

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept