GEBAKKEN RIJST MET KIP UIT DE WOK

Misschien is het jullie al opgevallen dat ik op snapchat en insta stories best vaak rijstgerechten deel. Dit komt doordat wij thuis enorm gek zijn op alle soorten rijstgerechten! Van het weekend maakte ik een van mijn ons favoriete gerecht en dan heb ik het over de Gebakken rijst met Kip uit de wok! En met de nieuwe wokpan in huis had ik gelijk weer een goed excuus om dit lekker gerecht weer eens te maken. Dit gerecht is zo simpel om klaar te maken en de smaak is te lekker!

INGREDIËNTEN (4 personen)

Gebakken rijst
 • 2 et. knoflookolie
 • 1 prei
 • 2 teentjes geperste knoflook
 • 3 kleuren paprika
 • 1.5 thl zout
 • 1 halve thl. zwarte peper
 • 4 eieren
 • 200 gr. gekookte rijst
 • 1 et. sojasaus 
Kip marinade
 • 200 gr. kipfilet
 • 1 tl. zout
 • 2 tl. gerookte paprikapoeder
 • 1 etl. knoflookolie
Garnering
 • bieslook
 • gebakken uitjes

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de knoflookolie in de wok en bak de gesneden prei samen met de geperste knoflook voor een paar minuten aan.
 2. Schep de gesneden paprika stukjes erbij en bak geheel mee voor een paar minuten op middelmatig vuur.
 3. Breng vervolgens geheel op smaak met wat peper en zout en schep alles goed door. 
 4. Maak wat ruimte in het midden en breek de eieren in het midden. Blijf de eieren doorroeren en mix het geheel samen.
 5. Schep de gekookte rijst erbij en mix alles samen. Tip! Wat ik erg lekker vind is om er nu wat sojasaus bij toe te voegen.
 6. Schep de gesneden kipfilet stukjes in een kom en voeg het zout die je samen met de gerookte paprikakruiden heb gemixt erbij.
 7. Giet de knoflookolie erbij en mix de marinade goed door de kip stukjes. Prik de kip stukjes door de spiesen en zet ze voor 30 minuten apart, zodat de marinade kan intrekken.
 8. Vet de grill in met een beetje olie en bak de kip spiesen voor een paar minuten aan beide kanten mooi goudbruin en gaar.
 9. Schep wat rijst op een bord en plaats hierop de kip spiesen. Strooi nog wat gebakken uitjes en wat bieslook erbij en klaar is je avondeten! En vergeet zeker niet de satésaus, erg lekker!

Een erg simpel recept waarmee je een lekkere maaltijd op tafel kunt toveren! Probeer het zelf eens uit en laat mij vooral weten wat je ervan vindt.

Liefs,
Fatima

 

52 antwoorden
 1. Nora
  Nora zegt:

  Heey Fatima,

  Weer een heerlijk gerecht. Ik zie vaker op jouw videos dat je zijplaten hebt op jouw aanrecht naast het fornuis. Waar heb je dit vandaan?

  Ik heb het probleem dat de zijkant loskomt van mijn aanrechtblok ivm de warmte van het fornuis.

  Alvast bedankt schat

  Gr,
  Nora

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hallo Nora,

   Dankjewel lieve schat! Nou ik had dus precies hetzelfde probleem en bij mij raakte de strip dus ook los door de warmte. Ik heb toen de woningbouw gebeld en zij hebben toen direct zo’n ijzeren plaat geplaatst. Je moet ze gewoon even bellen en als het goed is doen ze dit vanaf nu altijd. Succes schat! Xx

   Beantwoorden
 2. Linda
  Linda zegt:

  Heel erg lekker recept!
  Alleen vraag ik mij af wanneer je de bieslook toevoegt? Is dat op het laatst om te garneren of bak je het nog even mee?
  Ben benieuwd!

  Groetjes,
  Linda

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hallo Linda,

   Dankjewel hoor! Ah sorry deze stap heb ik niet duidelijk in het recept vermeld. De bieslook gebruik ik inderdaad voor de garnering, dus op het eind eigenlijk. Ik zet het er gelijk even bij, bedankt hoor! Xx

   Liefs,
   Fatima

   Beantwoorden
 3. Naïma
  Naïma zegt:

  Salaam lieve Faatje,

  Me again!
  Vandaag stond deze heerlijke gebakken rijst op het menu! Wij hebben weer genoten! Thanks for sharing! ♡♡

  Liefs Naïma♡

  Beantwoorden
 4. Maya
  Maya zegt:

  Hoi lieve faatje..

  Wanneer kom je met een kookboek ik ben de eerste die direct naar de winkel ervoor rent?… jou recepten zijn zo duidelijk uitgelegd en mislukken bijna nooit Gr een mega grote fan maya

  Beantwoorden
 5. Youssie
  Youssie zegt:

  Hoi Fatima,

  Gister heb ik dit recept gebruikt en het is supergoed in de smaak gevallen!

  Dank je wel en blijf vooral doorgaan met delen van je recepten!❤️❤️

  Beantwoorden
 6. Oummie
  Oummie zegt:

  BaraakAllaahoe fiekie voor t delen van je recepten! Ik gebruik ook dezelfde rijst (toch komt het soms nog eens voor dat die ook beetje plakkerig word). Hoe kook jij de rijst, heb jij de gouden tip Haha..

  Ps: zou leuk zijn als je hier ook alles deelt wat je op insta en snap deelt, niet iedereen maakt daar gebruik van ?

  Ga zo door! Groetjes

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hallo lieverd,

   Ik zal inschAllah ook vele snaps hier delen in een artikel. Ik gebruik altijd basmati rijst en die plakt eigenlijk nooit. Wat ik soms ook doe is de rijst koken en wanneer de rijst gaar is direct afspoelen met water. Ik vries dan de koude rijst in en wanneer ik rijst nodig heb haal ik het uit de diepvries en hoef ik de rijst enkel nog op te warmen of even mee te wokken. Xx

   Beantwoorden
 7. Manel
  Manel zegt:

  Hallo fatima een klein vraagje kan je de rijst vervangen met quinoa ? Zou je eens een recept kunnen maken met quinoa want het lukt mij nooit om lekkere quinoa te maken en ben zeken dat jij altijd een super recept hebt ? dank u groetjes

  Beantwoorden
 8. Hab
  Hab zegt:

  Hi Fatima, de rijst ziet er heerlijk uit.. Hoe heb je die gekookt? En de gerookte paprikapoeder kan die ook gewoon vervangen met paprikapoeder? En de knoflookolie vervangen met zonnbloem olie? Smaakt de kip dan niet anders? Graag zie ik een reactie tegemoet.. xx

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hallo Hab,

   Ik koop mijn rijst altijd gewoon in water en wanneer de rijt gaar is spoel ik deze direct om met koud water. Omdat je de rijst toch weer gaat bakken, wordt de rijst vanzelf weer warm. Ja hoor je zou ook paprikapoeder kunnen gebruiken en de knoflookolie kunnen vervangen met zonnebloemolie. Succes lieverd! Xx

   Beantwoorden
 9. Hayat
  Hayat zegt:

  Hoi Fatima,

  Tbark allah 3lik. Zelfs nu in de ramadan heb ik dit gerecht net klaargemaakt. Ben benieuwd hoe het straks smaakt.

  Vraagje; waar heb je die diepe borden vandaan?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *