FOCACCIA BROOD

Een lekker krokant en luchtig gekruid focaccia brood, die je lekker kunt serveren naast Italiaanse gerechten of voor bij de soep. Lekker vol van smaak en zo luchtig!

Ingrediënten:
.
  • 300 gr. bloem, gezeefd
  • 1 tl. zout
  • 180 ml warm water
  • 1 tl. gedroogde gist
  • 1 tl. kristalsuiker
  • olijfolie
  • 1 tl. gedroogde rozemarijn
  • zeezout
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Mix in een ruime kom de bloem en het zout samen. Meng in een maatbeker het water, gedroogde gist en de kristalsuiker samen. Dek de maatbeker af en laat het gist papje voor 1 minuut rusten. Giet het gist papje bij de droge ingrediënten in de kom en kneed het deeg goed door tot het nog ietsjes plakkerig is. Vet de kom in met wat olijfolie, vorm het deeg tot een bal en plaats het terug in de kom. Dek de kom af met een warme vochtige theedoek en laat het deeg voor 60 minuten rijzen, tot het in volume is verdubbeld.

Stap 2.
.

Vet een ronde bakvorm in met ongeveer 2 eetlepels olijfolie en druk het deeg plat in de vorm. Dek het deeg nogmaals af met plasticfolie en laat het deeg voor nog eens 30 minuten rusten. 

Stap 3.
.

Verwijder de plasticfolie en druk met je vingers deukjes in het deeg tot je de bodem van de vorm raakt. Verdeel ongeveer 2 eetlepels olijfolie gelijkmatig over het deeg en strooi verse rozemarijn en zeezout bovenop. Bak de focaccia in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 20 à 30 mooi goudbruin en gaar.

Tips&trics:
.
  • Giet het water tijdens het kneden altijd in stappen toe.
  • Is het deeg iets te plakkerig voeg er dan een eetlepel extra bloem aan toe en kneed door.

Liefs,
Fatima

12 antwoorden
  1. Maike
    Maike zegt:

    Hey Fatima,
    Ten eerste; wat is je kookboek leuk!!

    En een vraagje; de gist die je gebruikt. Is dit gewoon een zakje gist van bijvoorbeeld het Jumbo merk?
    Liefs!!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *