FLUFFY KIP BROODJES

Herinneren jullie je nog de broodjes die ik laatst maakte en met jullie deelde op Insta stories? Deze broodjes zijn belegd met kip en ze zijn zo super luchtig en lekker zacht! Met slechts een handvol eenvoudige ingrediënten zet je dit lekkers al op tafel, perfect voor bij de soep vanavond!

Ingrediënten: (8 stuks)
.
  • 500 gr. bloem
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 etl. kristalsuiker
  • 1 etl. melkpoeder
  • 1 tl. zout
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 200 ml lauwwarm water
Vulling:
.
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 1 prei, fijngesneden
  • 2 knoflookteentjes, uitgeperst
  • 300 gr. kipfilet, in kleine stukjes
  • 1 tl. kip kruiden
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1/2. tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. zout
  • 2 etl. tomatensaus
  • 1 etl. peterselie, fijngesneden
Extra:
.
  • tomatensaus
  • 1 tl. oregano
  • geraspte kaas
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Schep de bloem in de kom en voeg de gist, kristalsuiker en de melkpoeder erbij. Strooi het zout aan de zijkant van de kom en mix het kort samen. Mix de zonnebloemolie, het ei en het eiwit samen en giet het in de kom. Mix het kort samen en giet vervolgens het water in stappen bij het deeg en kneed het op middelhoge snelheid voor zeker 3 à 5 minuten mooi soepel. Stort het deeg op je werkblad, vet het deeg in met een beetje zonnebloemolie en laat het deeg afgedekt rijzen voor 60 minuten.

Stap 2.
.

Druk de lucht uit het gerezen deeg en stort het deeg op je werkblad. Vorm van het deeg bolletjes van ongeveer 100 gram en plaats ze op een bekleed bakblik of bakplaat. Dek het deeg af en laat het nog eens rijzen voor 30 minuten. Verhit in de tussentijd de zonnebloemolie in de koekenpan en bak de prei en de knoflook kort aan. Schep de kipfilet en de kruiden erbij en bak het op middelhoog vuur gaar. Roer de tomatensaus en de peterselie erbij en laat de kip op laag vuur even sudderen. Laat de kip vervolgens volledig afkoelen.

Stap 3.
.

Mix de oregano met de tomatensaus en smeer elk gerezen bolletje deeg in met het tomatenmengsel. Strooi vervolgens wat geraspte kaas bovenop en verdeel daarop weer wat kip. Strooi er nog wat oregano bovenop en bak de broodjes op 180 graden voor ongeveer 30 à 40 minuten mooi goudbruin en gaar.

Extra tips&trics:
.
  • Op Instagram tref je een korte instructievideo van de stappen.
  • Geen melkpoeder? Vervang die door extra bloem.
  • Gebruik gehakt of enkel groenten.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

16 antwoorden
  1. Saffira
    Saffira zegt:

    Salaam alaikum,
    Kan ik ze na het afkoelen afdekken en in de koelkast bewaren, zodat ik ze de dag erna weer even kan opwarmen in de oven?

    Groet,
    Saffira

    Beantwoorden
  2. Larissa
    Larissa zegt:

    Na de 2de keer rijzen, moeten de lucht dan weer uit de bolletjes worden gedrukt, of gelijk smeren met tomatensaus na die 30 minuten zonder lucht eruit te drukken?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Larissa,

      Je drukt alleen de lucht uit het deeg wanneer het deeg voor de eerste keer heeft gerezen. Dus wanneer je de bolletjes hebt gevormd en ze hebt laten rijzen moet je ze niet meer platdrukken. Je smeert ze daarna in met tomatensaus. Xx

      Beantwoorden
  3. Maryam
    Maryam zegt:

    Sellam alaikoum,

    Ik heb het gemaakt en pfoe wat was het heerlijk! Bedankt voor het recept!
    1 minpuntje bij mij was dat het heel hoog werd 🙈 heeft u tips hiervoor?

    Beantwoorden
  4. Ana
    Ana zegt:

    Salaam alekoem

    Als ik geen bakblik heb in die afmeting wat kan ik dan het beste gebruiken een ovenschaal of de bakplaat van de oven maar die is denk ik te groot

    Tnx😘

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter op Noor Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *