FLUFFY BOSBESSEN CITROEN PANCAKES

Voor het weekend proberen we in vergelijking met door de weeks vaker wat uitgebreid te ontbijten. En als wij thuis aan een uitgebreid ontbijt denken, dan kunnen deze heerlijke en vooral oh zo luchtige pancakes absoluut niet missen! Deze bosbessen citroen pancakes zijn lekker fris, zacht van smaak en super luchtig! Ideaal voor het ontbijt, maar ook een goed idee voor de lunch of brunch, dus pak je beslagkom alvast erbij en bak deze pancakes!

Ingrediënten (4 personen)
.

Voor het beslag:
.
  • 200 gr. bloem, gezeefd
  • 1 tl. bakpoeder
  • 1 tl. baking soda
  • 1/2 tl. zout
  • 50 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 350 ml karnemelk
  • 2 grote eieren
  • 2 eiwitten 
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 2 etl. citroenrasp
Extra:
.
  • 200 gr. bosbessen
  • zonnebloemolie of bakspray
Bereiding Pancakes:
.
  1. Mix in een ruime kom de bloem, bakpoeder, baking soda, kristalsuiker, vanillesuiker en het zout samen. Zet de kom opzij.
  2. Voeg de eiwitten toe in een aparte kom en mix de eiwitten met de elektrische handmixer op hoge snelheid stijf.
  3. Mix in een andere kom de karnemelk met de eieren, citroenrasp en de zonnebloemolie voor ongeveer 60 seconden tot een glad mengsel.
  4. Pak dan de kom met de droge ingrediënten erbij, maak een kuiltje in het midden en giet de natte ingrediënten er in een keer bij. 
  5. Mix met de elektrische handmixer de droge ingrediënten samen met de natte ingrediënten op lage snelheid tot een mooi luchtig beslag.
  6. Schep dan het geklopte eiwit bij het beslag en vouw het eiwit met de spatel bij het beslag.
  7. Verhit de grillplaat of een koekenpan met wat zonnebloemolie schep hoopjes beslag van ongeveer 2 volle eetlepels.
  8. Druk dan voorzichtig wat bosbessen in de pancakes en bak de pancakes aan beide kanten voor ongeveer 1 a 2 minuten.
  9. Draai de pancakes om wanneer er zich aan de randen kleine luchtbelletjes vormen en de pancakes mooi goudbruin zijn gekleurd.
  10. Serveer de pancakes met siroop, vers fruit en eventueel met wat slagroom en genieten maar!
Extra tips&trics:
.
  • Vervang karnemelk eventueel door melk.
  • Heb je geen baking soda, dan kun je ook enkel bakpoeder gebruiken.
  • Vervang de bosbessen door frambozen of stukjes aardbeien.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

14 antwoorden
  1. Benny
    Benny zegt:

    Dag fatima
    Bedankt voor je heerlijke recepten ,ga ik zeker de komende dagen maken
    Vandaag weer eens het lekkere recept gemaakt bihir pannekoekjes
    Groetjes😉

    Beantwoorden
  2. sjanny frijters
    sjanny frijters zegt:

    hallo Fatima
    wat een heerlijk recept. ik run een kantine in een kantoorgebouw en dit zou een leuk lunchgerecht kunnen zijn. hoelang van tevoren kan ik het beslag maken? kan ik het beslag thuis maken en dan vervoeren en dan 2 uur later de pancakes bakken?
    succes met je foodblog

    groet Sjanny

    Beantwoorden
  3. Kaouthar
    Kaouthar zegt:

    Salamo’alaykom Fatima,

    Ziet er weer een lekker recept, Barak Allahu fiek! Shokran!
    Moge Allah (swt) je belonen,In Sha Allah!
    Ik heb een vraagje over de eieren.
    Gebruik je in totaal 4 eieren waarvan je er 2 helemaal gebruikt en de andere 2 alleen
    het eiwit ervan of gebruik je in totaal gewoon 2eieren en scheidt je het apart.

    Shokran!
    Liefs Kaouthar

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *