FETAKAAS PETERSELIE BROODJES

18 mei 2019Fatima El Irari

Van broodjes bakken kan ik echt volop genieten! Deze broodjes zien er niet alleen leuk uit, maar zijn ook nog eens hartstikke lekker! De broodjes zijn gevuld met fetakaas en peterselie en ze zijn zo zacht! Lekker voor bij de soep en vooral nu ideaal voor bij de iftar.

Ingrediënten: (12 stuks)
.
Deeg:
.
  • 500 gr. bloem
  • half blokje verse gist
  • 1 etl. kristalsuiker
  • 1 tl. zout
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1 eiwit (eidooier apart houden)
  • 200 ml lauwwarm water
Vulling:
.
  • 200 gr. fetakaas
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 1/2 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • kruidenkaas
Extra:
.
  • 1 eidooier
  • 1 tl. melk
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Schep de bloem in de kom en verkruimel de verse gist erbij en strooi de kristalsuiker erboven. Strooi het zout aan de zijkant van de kom en mix in een aparte kom de zonnebloemolie, ei en het eiwit samen. Giet het mengsel in de kom en mix dit even kort samen. Giet dan het lauwwarme water in stappen bij het deeg en kneed het deeg op middelhoge snelheid voor zeker 3 a 5 minuten mooi soepel. Stort het deeg op je werkblad, vet het deeg in met een beetje zonnebloemolie en laat het deeg afgedekt rijzen voor 60 minuten.

Stap 2.

Verkruimel in een kom de fetakaas en roer de fijngesneden peterselie erbij. Breng de fetakaas op smaak met zwarte peper en zout en zet het apart. Druk de lucht uit het gerezen deeg en stort het deeg op je werkblad. Vorm het deeg tot een lange staaf, snijd het deeg in stukken en rol van elk stukje een bolletje. Dek het deeg af en laat het voor 10 minuten rusten. Rol met behulp van een deegroller een bolletje uit tot een langwerpige plak en druk de zijkanten goed plat. Verdeel wat kruidenkaas aan de onderzijde en schep erboven een eetlepel van de fetakaas vulling. Snijd aan de bovenzijde een paar sneetjes, rol het deeg vanaf de onderzijde strak op naar boven en druk de zijkanten goed aan. Breng de uiteinde naar elkaar toe tot een rondje en druk beide uiteindes goed aan. Dek het deeg af voor 10 minuten.

Stap 3.
.

Mix het eidooier met de melk en smeer met dit mengsel de broodjes in. Strooi wat maanzaad bovenop en bak de broodjes in de voorverwarmde oven op 200 graden voor 30 a 40 minuten. Wanneer de broodjes gaar zijn laat je ze voor 5 minuten afkoelen op een rooster en dan kun je ze lekker serveren met een lekkere kom soep!

Extra tips&trics:
.
  • Op Instagram zie je een instructievideo van het vullen van de pizza’s.
  • Je kunt de broodjes altijd voor 5 a 8 minuten opwarmen in de oven op 100 graden.
  • Wil je de broodjes invriezen? Verpak ze dan wanneer ze nog lauwwarm zijn in diepvries zakjes en vries de broodjes direct in.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

 

Print recept

80 Comments

  • Selma

    18 mei 2019 at 10:25

    Ik heb geen verse gist in huis kan ik ook gewoon een zakje gist gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2019 at 11:32

      Hi Selma,

      Jazeker, je gebruikt dan 1 zakje gedroogde gist.

  • Inaya

    18 mei 2019 at 11:09

    Kan je ipv verse gist ook gewone gist gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2019 at 11:31

      Hi Inaya,

      Jazeker, he gebruikt dan 1 zakje.

  • Zahra

    18 mei 2019 at 11:23

    Welke kruidenkaas gebruik je?

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2019 at 11:31

      Van de Lidl.??

  • Chaymâa

    18 mei 2019 at 11:51

    Hey Fatima, bedankt voor het recept! Mag ik het met kefta doen?

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2019 at 12:35

      Hi Chaymaa,

      Jazeker, ook lekker!

  • Sarah

    18 mei 2019 at 12:07

    Hoi
    Welke fetakaas gebruik je ?

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2019 at 12:34

      Hi Sarah,

      Ik gebruik Griekse fetakaas van de Lidl.

  • Esma

    18 mei 2019 at 12:42

    Hoi Fatima,

    Kan ik ook blad spinazie gebruiken i.p.v. peterselie?

    Groetjes Esma

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2019 at 09:17

      Hi Esma,

      Jazeker, dat kan ook. Xx

  • Aisha

    18 mei 2019 at 12:56

    Zouden deze broodjes ook zo zaxht worden als je volkoren meel gebruikt? Ivm diabetici .

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2019 at 09:18

      Hi Aisha,

      Jazeker, als je het deeg maar goed kneed en laat rijzen. Xx

  • Oumaima

    18 mei 2019 at 13:42

    Hoii, ga hem zo gelijk maken. Kan je er ook cheddar kaas in doen of geraspte kaas dat het een soort kaas broodje is

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2019 at 09:16

      Hi Oumaima,

      Jazeker, dat kan ook. Xx

  • Sara

    18 mei 2019 at 13:47

    Kan je het ook met kip doen ??

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2019 at 09:15

      Hi Sara,

      Jazeker, als je de kip maar wel eerst goed laat afkoelen voordat je de broodjes vult. Xx

  • Assia

    18 mei 2019 at 13:56

    Hoi fatima
    Kan je ipv peterselie ook spinazieblad gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2019 at 09:15

      Hi Assia,

      Jazeker, dat kan ook.

  • Dina

    18 mei 2019 at 15:45

    Hoeveel broodjes haal je uit dit recept ?

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2019 at 09:14

      12 stuks.

  • Aicha

    18 mei 2019 at 15:51

    Salam alaaikum,

    Hoeveel broodjes krijg ik hier uit?
    Ze zien er echt heerlijk uit! Allahoema barik ?

    Liefs Aicha

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2019 at 09:13

      Alaikoem salaam Aicha,

      Dankjewel lieverd! Ik haalde er 12 kleine broodjes uit. Xx

  • Hanan

    18 mei 2019 at 16:17

    Hoi fatima mag het ook met die Turkse blik fetta kaas heb die in huis.groetjes

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2019 at 09:13

      Hi Hanan,

      Jazeker, die kun je ook gebruiken. Xx

  • Fatima

    18 mei 2019 at 17:10

    Asalaamoe alaykoem lieverd ik probeer altijd in contact te komen via instagram en of Snapchat maar er wordt nooit geantwoord helaas. Is er een andere manier om met je in contact te komen?

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2019 at 09:12

      Alaikoem salaam Fatima,

      Op Snapchat en Instagram ontvang ik zoveel berichten, dat ik niet op iedereen kan antwoorden. Je kunt mij altijd hier benaderen of mailen op info@uitdekeukenvanfatima.nl

  • Inaya

    18 mei 2019 at 21:42

    Salaam Fatima,
    ik heb al zoveel van jou gerechten geprobeerd en telkens lukt het mij hamdulilah!
    Je helpt zoveel mensen om te leren koken ik bak zo graag broodjes , cake enzo..
    moge allah je belonen voor deze moeite dat je doet !
    Ik had ook een vraagje : hoe maak je deze leuke vorm in je broodjes?
    Liefs
    Liefs

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2019 at 09:11

      Alaikoem salaam Inaya,

      Wat ontzettend lief zeg! Heel graag gedaan lieverd en jij bedankt voor je lieve complimentjes! Op Instagram heb ik bij de foto van deze broodjes een korte instructievideo geplaatst. Xx

      1. Thajana

        22 mei 2019 at 17:49

        Salam fatima,

        Kan je dit invriezen?

        Xx

      2. Fatima El Irari

        22 mei 2019 at 19:27

        Hi Thajana,

        Ja, dat kan. Laat de broodjes ietsjes afkoelen en verpak ze dan in diepvries zakjes. Je kunt ze daarna direct invriezen.??

  • Sam

    19 mei 2019 at 00:40

    Hoi Fatima ik probeer in contact te komen met je en heb ook al via snap benaderd en instagram maar lukt maar niet. Is er een andere manier om met je in contact te komen?

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2019 at 08:57

      Hi Sam,

      Ik snapchat en Instagram zie ik vele berichten niet, omdat het er echt veel zijn. Je kunt mij altijd hier berichten of even mailen op info@uitdekeukenvanfatima.nl

  • Kaoutar

    19 mei 2019 at 02:36

    Voor hoeveel broodjes is dit recept als ik vragen mag?

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2019 at 08:56

      Hi Kaoutar,

      Ik haalde er 12 broodjes uit.

  • Selma

    19 mei 2019 at 10:38

    Heyy Fatima hoe maak je de vormpjes van die broodjes

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2019 at 11:00

      Hi Selma,

      Als je even op mijn Instagram kijkt dan zie je bij de foto van deze broodjes een instructievideo. ❤️

  • Nadia

    19 mei 2019 at 12:17

    Hoi Fatima,
    Wat past er als vulling beter in het broodje? Kipgehakt of kipfilet? En moet ik het voorbakken of kan ik het rauw toevoegen?

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2019 at 12:59

      Hi Nadia,

      Je kunt zowel kippengehakt als kipfilet gebruiken. En beide moet je van tevoren eerst bakken, laten afkoelen en dan pas het deeg vullen. Xx

  • Nadia

    19 mei 2019 at 12:25

    Nog een vetten vraagje hoeveel kipgehakt of kipfilet heb ik dan nodig voor dit recept?

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2019 at 13:00

      Hi Nadia,

      Ik zou dan 300 gram gebruiken. Xx

  • nadia

    19 mei 2019 at 12:28

    Vetten moet vergeten zijn. Die toetsenbord ook?

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2019 at 12:59

      Haha, is niet erg!

  • Naima

    19 mei 2019 at 12:44

    Salam aleikoum Fatima,
    Ramadan Mubarak. Moge Allah je belonen voor je moeite.
    Ik heb geen Instagram. Is er een andere manier om de instructievideo te bekijken?

    Groetjes, Naima

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2019 at 12:57

      Als je mij even mailt, dan stuur ik je de video. info@uitdekeukenvanfatima.nl

      1. Naima

        23 mei 2019 at 15:18

        Dank je wel! Doe ik meteen.
        Groetjes, Naima

  • Sam

    19 mei 2019 at 13:04

    Hallo fatima,

    Als ik ze wil invriezen hoe kan ik dat het beste doen?
    – eerst bakken en dan invriezen?
    – allemaal apart in een zakje? Of gewoon allemaal in een.
    – bij serveren eerst ontdooien?

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2019 at 13:07

      Hi Sam,

      Als je de broodjes wilt invriezen dan bak je ze eerst af en als ze uit de oven komen laat je ze ietsjes afkoelen. Vervolgens kun je ze lauwwarm in diepvries zakjes verpakken en invriezen. Zelf doe ik altijd 4 broodjes in een zakje. Als je ze uit de diepvries haalt laat je ze eerst volledig ontdooien en kun je ze daarna opwarmen op 100 graden voor 10 a 15 minuten.

  • Laila

    19 mei 2019 at 15:08

    Salam Fatima, ik gebruik zakje gist ipv verse gist. Maar moet ik dat zakje eerst in het water doen? Of kan ik het gewoon zo erbij strooien?

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2019 at 11:51

      Hi Laila,

      Kun je gewoon er zo bijdoen hoor, dus hoeft niet eerst in water. Xx

  • Noa

    20 mei 2019 at 20:37

    Hoi,

    Ik heb wel vaker het probleem dat mijn broodjes hard worden. Ik haal ze direct uit de oven en bewaar ze in een theedoek. Soms leg ik er een extra theedoek. Heeft iemand een idee wat ik kan doen?

    1. Fatima El Irari

      21 mei 2019 at 08:59

      Hi Noa,

      Als je de broodjes uit de oven haalt laat je ze even afkoelen voor ongeveer 5 a 8 minuten. Daarna dek je ze af met een plastic zak en daarop plaats je een theedoek. Zo blijven mijn broodjes altijd heerlijk zacht.

      1. Noa

        21 mei 2019 at 20:35

        Thanks voor de tip

  • Yasmin

    21 mei 2019 at 09:41

    Hi Fatima,

    Bedankt voor je heerlijke recept!
    Is het ook mogelijk om verse smeerkaas van de lidl te gebruiken ( die in dje blauwe pakjes) hier peterselie en kruidenkaas bij te doen. Of wordt dit te zoet en te romig.
    Ik hoor graag van je <3

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2019 at 09:55

      Hi Yasmin,

      Jazeker, die kun je ook gebruiken. Graag gedaan lieverd! Xx

  • Siham

    21 mei 2019 at 10:06

    Salam schat alles goed ik heb een kort vraagje welke kruidenkaas gebruik jij van de lidl heb je misschien een foto ervan wil graag die broodjes maken xx

  • Anissa

    21 mei 2019 at 12:11

    Hoi Fatima
    Vraagje
    Ik wil vanavond gehaktbroodjes maken en deze fettakaas broodjes. Ik zie dat er verschil zit in de ingrediënten van het deeg ( ik wil eigenlijk 1 deeg maken met 2 verschillende vullingen)
    Kun je aub uitleggen wat het verschil is
    Barakallah oufiek

  • Anissa

    21 mei 2019 at 15:08

    Hai Fatima
    Even een vraagje
    Wat is het verschil tussen het deeg van de gehaktbroodjes en deze broodjes?
    Wil ze graag vanavond beide maken maar met 1 deeg
    Ik hoor graag van je

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2019 at 09:52

      Hi Anissa,

      Je kunt dit recept voor het deeg of het andere recept allebei gebruiken. Het zijn beide zachte broodjes.

  • Latifa Saddik

    22 mei 2019 at 10:15

    Hi Fatima heel leuke recepten heb je zou u aub een video willen mailen heb geen instagram van hoe je dit broodjeS plooit

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2019 at 17:15

      Hi Latifa,

      Je kunt mij mailen info@uitdekeukenvanfatima.nl ❤️

  • Aicha

    22 mei 2019 at 22:26

    Salaam, ramadan mubarak hbiba.

    Zou je aub een filmpje kunnen maken over hoe je die broodjes.zo een leuke figuur geeft. Kom er.niet.zo goed uit met je beschrijving.

    Shokran

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2019 at 11:26

      Alaikoem salaam Aicha,

      Op mijn Instagram zie je een korte video. Ramada mubarak lieverd! Xx

  • Ikram

    24 mei 2019 at 10:53

    Hoi Fatima, moet
    Je perse verse peterselie gebruiken of Kun je ook peterselie gebruiken die inevriesd is

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2019 at 18:59

      Hi Ikram,

      Ik zou wel verse peterselie gebruiken, want peterselie die je uit de diepvries haalt laat veel water los. Dus ik raad je echt verse peterselie aan.

  • Nora

    24 mei 2019 at 13:55

    Salaam alikoum lieve Fatima!

    Ik heb geen kruidenkaas thuis. Kan ik iets anders gebruiken in de plaats, bv boter/boerenboter/olie/..?

    Choukran voor het delen van jouw heerlijke recepten! Moge Allah swt jou hiervoor belonen <3

    Nora

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2019 at 14:36

      Alaikoem salaam Nora,

      Ameen lieverd dankjewel! Je kunt de kruidenkaas volledig weglaten hoor en enkel de fetakaas en peterselie gebruiken. Xx

  • Ezgi

    28 mei 2019 at 14:16

    Hi Fatima,
    Bij mij zitten ze nu 15min in de oven op 200 graden hetelucht. Ik voelde er net even aan omdat ze al redelijk bruin zijn. Ze voelen heel hard aan (net steen oepsie). Enig idee waar dit aan kan liggen? En kan ik ze nog op de een of andere manier zacgter krijgen?

    Alvast veel dank!

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2019 at 22:05

      Hi Ezgi,

      Hoe waren je broodjes nadat ze uit de oven kwamen?

  • Rana

    16 juni 2019 at 11:29

    Hoi Fatima,
    Op welk stand heb je ze gezet in de oven?
    Hetelucht of pizzastand?

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      16 juni 2019 at 15:52

      Hi Rana,

      Op de boven-onder stand. Xx

  • Ummmm

    16 oktober 2019 at 10:56

    Ik vind t jammer dat je de instructies van je laatste recepten op instagram hebt staan. Ik heb geen instagram

  • Oumrrr

    16 oktober 2019 at 11:08

    Jammer dat de laatste recepten de instructies er van op instagram staan. Heb namelijk geen instagram.

    1. Fatima El Irari

      16 oktober 2019 at 14:18

      Ah dat is jammer. Ik zal gauw weer de stappenfoto’s hier plaatsen.👍🏼♥️

  • Lyanne

    31 maart 2020 at 09:44

    Ik ga ze vandaag maken ben heel erg benieuwd alleen ik heb geen instagram en zie hier niet hoe je de broodjes vouwt.. Ik hoor graag van je liefs Lyanne

    1. Fatima El Irari

      31 maart 2020 at 12:28

      Hi Lyanne,

      Sorry, maar ik kan de videobeelden hier helaas niet plaatsen.

  • Lorien

    25 november 2020 at 18:01

    Dag Fatima,
    Ik heb deze broodjes al 2x gemaakt en ze zijn telkens hard wanneer ze uit de oven komen. Ze worden wel wat zachter wanneer ik ze een nacht onder een plastiek zak en theedoek leg.

    1. Fatima El Irari

      4 december 2020 at 14:28

      Hi Lorien,

      Als ze hard uit de oven komen, dan zijn ze waarschijnlijk te lang gebakken. Misschien de volgende keer iets eerder uit de oven halen. Als je iet dat ze gekleurd zijn, haal je ze er direct uit.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept