FETAKAAS PETERSELIE BROODJES

Van broodjes bakken kan ik echt volop genieten! Deze broodjes zien er niet alleen leuk uit, maar zijn ook nog eens hartstikke lekker! De broodjes zijn gevuld met fetakaas en peterselie en ze zijn zo zacht! Lekker voor bij de soep en vooral nu ideaal voor bij de iftar.

Ingrediënten: (12 stuks)
.
Deeg:
.
  • 500 gr. bloem
  • half blokje verse gist
  • 1 etl. kristalsuiker
  • 1 tl. zout
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1 eiwit (eidooier apart houden)
  • 200 ml lauwwarm water
Vulling:
.
  • 200 gr. fetakaas
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 1/2 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • kruidenkaas
Extra:
.
  • 1 eidooier
  • 1 tl. melk
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Schep de bloem in de kom en verkruimel de verse gist erbij en strooi de kristalsuiker erboven. Strooi het zout aan de zijkant van de kom en mix in een aparte kom de zonnebloemolie, ei en het eiwit samen. Giet het mengsel in de kom en mix dit even kort samen. Giet dan het lauwwarme water in stappen bij het deeg en kneed het deeg op middelhoge snelheid voor zeker 3 a 5 minuten mooi soepel. Stort het deeg op je werkblad, vet het deeg in met een beetje zonnebloemolie en laat het deeg afgedekt rijzen voor 60 minuten.

Stap 2.

Verkruimel in een kom de fetakaas en roer de fijngesneden peterselie erbij. Breng de fetakaas op smaak met zwarte peper en zout en zet het apart. Druk de lucht uit het gerezen deeg en stort het deeg op je werkblad. Vorm het deeg tot een lange staaf, snijd het deeg in stukken en rol van elk stukje een bolletje. Dek het deeg af en laat het voor 10 minuten rusten. Rol met behulp van een deegroller een bolletje uit tot een langwerpige plak en druk de zijkanten goed plat. Verdeel wat kruidenkaas aan de onderzijde en schep erboven een eetlepel van de fetakaas vulling. Snijd aan de bovenzijde een paar sneetjes, rol het deeg vanaf de onderzijde strak op naar boven en druk de zijkanten goed aan. Breng de uiteinde naar elkaar toe tot een rondje en druk beide uiteindes goed aan. Dek het deeg af voor 10 minuten.

Stap 3.
.

Mix het eidooier met de melk en smeer met dit mengsel de broodjes in. Strooi wat maanzaad bovenop en bak de broodjes in de voorverwarmde oven op 200 graden voor 30 a 40 minuten. Wanneer de broodjes gaar zijn laat je ze voor 5 minuten afkoelen op een rooster en dan kun je ze lekker serveren met een lekkere kom soep!

Extra tips&trics:
.
  • Op Instagram zie je een instructievideo van het vullen van de pizza’s.
  • Je kunt de broodjes altijd voor 5 a 8 minuten opwarmen in de oven op 100 graden.
  • Wil je de broodjes invriezen? Verpak ze dan wanneer ze nog lauwwarm zijn in diepvries zakjes en vries de broodjes direct in.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

 

76 antwoorden
  1. Fatima
    Fatima zegt:

    Asalaamoe alaykoem lieverd ik probeer altijd in contact te komen via instagram en of Snapchat maar er wordt nooit geantwoord helaas. Is er een andere manier om met je in contact te komen?

    Beantwoorden
  2. Inaya
    Inaya zegt:

    Salaam Fatima,
    ik heb al zoveel van jou gerechten geprobeerd en telkens lukt het mij hamdulilah!
    Je helpt zoveel mensen om te leren koken ik bak zo graag broodjes , cake enzo..
    moge allah je belonen voor deze moeite dat je doet !
    Ik had ook een vraagje : hoe maak je deze leuke vorm in je broodjes?
    Liefs
    Liefs

    Beantwoorden
  3. Sam
    Sam zegt:

    Hoi Fatima ik probeer in contact te komen met je en heb ook al via snap benaderd en instagram maar lukt maar niet. Is er een andere manier om met je in contact te komen?

    Beantwoorden
  4. Nadia
    Nadia zegt:

    Hoi Fatima,
    Wat past er als vulling beter in het broodje? Kipgehakt of kipfilet? En moet ik het voorbakken of kan ik het rauw toevoegen?

    Beantwoorden
  5. Naima
    Naima zegt:

    Salam aleikoum Fatima,
    Ramadan Mubarak. Moge Allah je belonen voor je moeite.
    Ik heb geen Instagram. Is er een andere manier om de instructievideo te bekijken?

    Groetjes, Naima

    Beantwoorden
  6. Sam
    Sam zegt:

    Hallo fatima,

    Als ik ze wil invriezen hoe kan ik dat het beste doen?
    – eerst bakken en dan invriezen?
    – allemaal apart in een zakje? Of gewoon allemaal in een.
    – bij serveren eerst ontdooien?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Sam,

      Als je de broodjes wilt invriezen dan bak je ze eerst af en als ze uit de oven komen laat je ze ietsjes afkoelen. Vervolgens kun je ze lauwwarm in diepvries zakjes verpakken en invriezen. Zelf doe ik altijd 4 broodjes in een zakje. Als je ze uit de diepvries haalt laat je ze eerst volledig ontdooien en kun je ze daarna opwarmen op 100 graden voor 10 a 15 minuten.

      Beantwoorden
  7. Laila
    Laila zegt:

    Salam Fatima, ik gebruik zakje gist ipv verse gist. Maar moet ik dat zakje eerst in het water doen? Of kan ik het gewoon zo erbij strooien?

    Beantwoorden
  8. Noa
    Noa zegt:

    Hoi,

    Ik heb wel vaker het probleem dat mijn broodjes hard worden. Ik haal ze direct uit de oven en bewaar ze in een theedoek. Soms leg ik er een extra theedoek. Heeft iemand een idee wat ik kan doen?

    Beantwoorden
  9. Yasmin
    Yasmin zegt:

    Hi Fatima,

    Bedankt voor je heerlijke recept!
    Is het ook mogelijk om verse smeerkaas van de lidl te gebruiken ( die in dje blauwe pakjes) hier peterselie en kruidenkaas bij te doen. Of wordt dit te zoet en te romig.
    Ik hoor graag van je <3

    Beantwoorden
  10. Siham
    Siham zegt:

    Salam schat alles goed ik heb een kort vraagje welke kruidenkaas gebruik jij van de lidl heb je misschien een foto ervan wil graag die broodjes maken xx

    Beantwoorden
  11. Anissa
    Anissa zegt:

    Hoi Fatima
    Vraagje
    Ik wil vanavond gehaktbroodjes maken en deze fettakaas broodjes. Ik zie dat er verschil zit in de ingrediënten van het deeg ( ik wil eigenlijk 1 deeg maken met 2 verschillende vullingen)
    Kun je aub uitleggen wat het verschil is
    Barakallah oufiek

    Beantwoorden
  12. Anissa
    Anissa zegt:

    Hai Fatima
    Even een vraagje
    Wat is het verschil tussen het deeg van de gehaktbroodjes en deze broodjes?
    Wil ze graag vanavond beide maken maar met 1 deeg
    Ik hoor graag van je

    Beantwoorden
  13. Aicha
    Aicha zegt:

    Salaam, ramadan mubarak hbiba.

    Zou je aub een filmpje kunnen maken over hoe je die broodjes.zo een leuke figuur geeft. Kom er.niet.zo goed uit met je beschrijving.

    Shokran

    Beantwoorden
  14. Nora
    Nora zegt:

    Salaam alikoum lieve Fatima!

    Ik heb geen kruidenkaas thuis. Kan ik iets anders gebruiken in de plaats, bv boter/boerenboter/olie/..?

    Choukran voor het delen van jouw heerlijke recepten! Moge Allah swt jou hiervoor belonen <3

    Nora

    Beantwoorden
  15. Ezgi
    Ezgi zegt:

    Hi Fatima,
    Bij mij zitten ze nu 15min in de oven op 200 graden hetelucht. Ik voelde er net even aan omdat ze al redelijk bruin zijn. Ze voelen heel hard aan (net steen oepsie). Enig idee waar dit aan kan liggen? En kan ik ze nog op de een of andere manier zacgter krijgen?

    Alvast veel dank!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter op Selma Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *